Litvínov – Olomouc 3:4 (kon.) | Plzeň – K. Vary 3:2 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 1:2 (po pr.)
Kometa Brno – Kladno 5:2 (kon.) | Pardubice – Třinec 6:3 (kon.) | Sparta – Zlín 4:6 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
3:4 (0:1, 2:2, 1:1)
HC Olomouc
Pátek 03.12.2021, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje zase na počtenou. (20:01:39)
     
    Střely na branku: 19 – 23
     
    Je dobojováno. Hosté se ve třetí třetině dostali do dvoubrankového náskoku, ale v závěru ještě Litvínov vykřesal jiskru naděje na úspěch, když snížil na rozdíl jediného gólu. Následně pak to Verva zkusila se šesti bruslaři v poli a bez brankáře, ale vyrovnat se jí už nepovedlo. Olomoučtí tak ze severu Čech odvážejí všechny tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Hostům se povedlo dostat puk do středního a pásma a to je konec naději po litvínovský celek. Hosté o tři body nepřijdou.
     
    59:51
    Aaron Irving pálil od modré čáry a jeho pokus zastavilo klubko těl z hráčů Olomouce. Následně pak má kotouč u sebe Jan Lukáš a hra je přerušena.
     
    59:25
    František Lukeš na levé straně střílel v pokleku a jeho pokus chytá pozorný Jan Lukáš. Hned po přerušené hře si domácí lavička bere oddechový čas.
     
    59:12
    Godla je na střídačce a domácí to zkoušejí se šesti bruslaři v poli!
     
    58:25
    Série nepřesností ve středním pásmu na obou stranách. Teď mají puk hosté a míří před Denise Godlu, který se musí mít opět hodně na pozoru.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:10
    Další pokus domácích o vyrovnání, ale šanci překazila obrana soupeře, která dostala touš do bezpečí a záhy pak do středního pásma.
    55:48 Matúš SUKEĽ - 3:4
     
    55:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí hráči ještě vykřesali naději na úspěch a dostávají se soupeři na dostřel jediné branky. Andrej Kudrna pálil od modré čáry a jeho pokus pak před Lukášem přesně tečoval MATÚŠ SUKEĽ – 3:4. Asistence: Andrej Kudrna a Uvis Janis Balinskis.
     
    55:05
    Hned po buly v útočném pásmu pálil Lukáš Nahodil, ale jeho pokus skončil na obraně litvínovského celku. Následně pak domácí tým otáčí hru.
     
    54:27
    Další komerční přestávka.
     
    54:17
    V pádu zakončil Patrik Zdráhal, ale marně dobýval hostující klec. Domácí se pak pokusili znovu o akci, ale ta neznamenala žádné nebezpečí před Janem Lukášem.
     
    53:02
    Litvínov je v plném počtu.
     
    52:39
    Hosté dlouho operovali před domácí svatyní, ale obrana Litvínova je do zakončení nepustila. Nicméně stále se domácím nedaří vyhodit puk do bezpečí.
     
    51:30
    Nepovedená souhra Olomouce v pásmu Litvínova znamená ztrátu puku a Verva se osvobozuje.
     
    51:02
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrik Demel – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:42
    Matěj Stříteský vystřelil v pásmu soupeře, ale trefil jen nohu Jana Bambuly. Domácí se tak opět nedostávají na kontaktní branku.
     
    49:52
    Litvínov je v plném počtu.
     
    49:06
    Obrana Litvínova zachytila puk a hned ho poslala až před branku Jana Lukáše. Hosté tak jdou do akce od jeho branky.
     
    48:50
    Zblízka tečoval před Godlou střelu Krejčího Jan Knotek, ale brankář Litvínova přikryl touš pod lapačku a znovu se hra zastavuje, buly po jeho levé ruce.
     
    48:20
    Jan Káňa pálil z mezikruží, ale Godlu neohrozil. O chvilku později pak domácí brankář lapil pokus od modré čáry a znovu nechává hru přerušit.
     
    47:52
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Matěj Stříteský – 2 min., podrážení).
     
    47:40
    Verva opět neudržela útočnou třetinu a hosté se dostali postupně znovu před Denise Godlu a před ním nyní kombinují.
     
    46:42
    Matúš Sukeľ postupoval směrem dopředu, ale dobře ho clonil jeden z beků Olomouce a nepustil ho do ohrožení Lukášovy klece.
     
    46:04
    Denis Godla se ve svém brankovišti nenudí, nyní vytasil další efektní zákrok a přerušil hru. Následuje další komerční přestávka.
     
    45:37
    Petr Kolouch se zjevil těsně před Godlou a vypálil. Jeho povedenou střelu pak do lapačky kryje domácí brankář, který notně svůj tým podržel.
     
    44:34
    Matúš Sukeľ poslal kotouč na druhou stranu pro Andreje Kudrnu, jeho krajan však na pravém kruhu svou střelu poslal jen mimo tři tyče.
     
    43:20
    Vhazovalo se v pásmu hostů, kotouč získali právě hráči Olomouce a vytěsnili ho do neutrální zóny.
    41:43 Lukáš NAHODIL - 2:4
     
    41:43
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí využívají další početní výhodu a vrací si zpět dvoubrankový náskok. Střela Davida Krejčího se odrazila k LUKÁŠI NAHODILOVI, který z nulového úhlu načapal Godlu, od kterého se touš odrazil a skončil za brankovou čarou – 2:4. Asistence: David Krejčí.
     
    41:14
    Hosté se znovu usadili před Godlou a rozvíjí další akci v přesilové hře. Následně pak před domácí klecí zblízka tečoval Jan Knotek, ale netrefil se.
     
    40:47
    Nepříjemný pokus vyslal z pravého kruhu na Denise Godlu Jan Káňa a domácí brankář tak musel vytasit další dobrý zákrok. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 13 – 14
     
    Druhá třetina už nabídla čtyři branky. Hosté se dostali na začátku na dvoubrankový náskok a Verva měla vyšší manko. Nakonec v rozmezí pětapadesáti vteřin dokázala srovnat. Nejprve snížila v přesilové hře a následně pak udeřila znovu. Litvínovu se tak lépe dýchalo. Ovšem o chvilku později pak nechali domácí před Godlou volného hostujícího hráče, který se před ním dokázal prosadit. Olomouc tak znovu vede, ale rozhodně nemá vyhráno. Ještě nás čeká hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:17.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Gerhát – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    39:53
    Ještě se píská zakázané uvolnění Litvínova a hra se stěhuje ještě před Denise Godlu. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    39:25
    Hosté se nadále drží v útočném pásmu a snaží se ještě ohrozit domácího brankáře. Ten zatím proti jejich střelám odolává.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
    38:35 Michal KUNC - 2:3
     
    38:35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté si vrací své vedení zase zpátky. Domácí nyní propadli a nechali před Godlou úplně volného a osamoceného MICHALA KUNCE, jenž zasunul touš za záda Denise Godly – 2:3. Asistence: Silvester Kusko.
     
    38:09
    Patrik Demel nahodil puk před branku soupeře, tam ho sice hosté získali, ale neposlali ven. Nadále tak domácí hokejisté působí před brankou Jana Lukáše.
     
    37:37
    Marek Hrbas na nic nečekal a vystřelil, jeho pokus tentokráte pokryl Jan Lukáš.
     
    37:29
    Domácí tak během necelé minuty srovnali a smazali dvoubrankové manko. A tohle může být voda na jejich mlýn. Nyní jsou na koni.
    36:55 Ondřej BALÁŽ - 2:2
     
    36:55
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Za dalších pětapadesát minut už je skutečně vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. Na pravém kruhu švihl do puku Andrej Kudrna, jeho pokus pak byl sražen jen před volného ONDŘEJE BALÁŽE a ten dostal puk do zcela prázdné branky – 2:2. Asistence: Andrej Kudrna.
    36:00 Matěj CHALUPA - 1:2
     
    36:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácím se povedlo využít přesilovou hru a jsou Olomouci na kontaktní brance. Z levého kruhu poslal pořádnou pumelici Matěj Stříteský a tu těsně před Lukášem šikovně tečoval MATĚJ CHALUPA a je sníženo – 1:2. Vervě se tak o něco lépe dýchá. Asistence: Matěj Stříteský a Marek Hrbas.
     
    35:26
    Olomouc se osvobozuje a šetří další vteřiny ze své dlouhé početní nevýhody. Verva tak další akci zakládá z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    35:13
    V rohu obranného pásma Olomouce svedly oba celky boj o puk, ale nakonec to celé přerušil hvizd jednoho ze sudích.
     
    34:40
    Hosté se zatím dobře brání a dvakrát už vyhodili puk až před branku Denise Godly.
     
    34:04
    Domácí mají ideální šanci jak se dostat ke kontaktní brance či dokonce k vyrovnání. K dispozici mají čtyři minuty trvající přesilovou hru.
     
    33:55
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Švrček – 2 min., vražení na mantinel + 2 min., nesportovní chování).
     
    33:28
    Richard Jarůšek se jal k zakončení před brankářem Olomouce, ale znovu se litvínovský hráč nedostal do přesnější střely. Hosté tak nadále drží slibný náskok.
     
    32:43
    David Krejčí šel málem sám před Godlu, nakonec ale kotouč nezpracoval jak by si přál a rázem tak skončil náznak jeho další akce.
     
    31:47
    Litvínovští trochu zvýšili pohyb a déle se drželi před Janem Lukášem, Chalupa před ním ale nedokázal zakončit, v cestě mu stáli hned tři hráči Olomouce.
     
    31:06
    Andrej Kudrna napřáhl z levé strany směrem na Jana Lukáše, ten byl hodně vyjetý ze své branky a bez větších problémů kotouč zastavuje sklapnutím svých betonů.
     
    30:31
    Alex Rašner se po pravé straně dostal před Denise Godlu, ale místo střely zvolil přihrávku na Lukáše Kucseru, který ale na touš nedosáhl.
     
    30:04
    Polovina základní hrací doby je minulostí, hosté stále drží dvoubrankový náskok. Domácí se marně snaží o kontaktní branku.
     
    29:13
    Silvester Kusko vyhodil puk až k útočné modré čáře, v obranném pásmu ho ale získal Uvis Janis Balinskis a hned ho poslal opačným směrem.
     
    28:33
    Na řadě je další komerční pauza.
     
    28:24
    Petr Kolouch napřahoval ke střele, ovšem proti byla domácí obrana, která dostala kotouč do bezpečí.
     
    27:42
    Teď už Matěj Stříteský dostal puk na svoji hůl a poslal ho do středního pásma. Následně pak Litvínov střídá.
     
    26:37
    Domácí hráči si znovu koledovali, příliš snadno se k puku dostal David Krejčí, ale mezi tři tyče jeho svižný pokus nezamířil. Následně pak soupeřovu střelu zablokoval Matěj Stříteský. Verva je teď pod souvislým tlakem kohoutů.
     
    25:49
    Michal Kunc posunul puk na modrou čáru pro Jiřího Ondruška, jenž hned vystřelil, ale puk zamířil jen vedle Godlovy branky.
     
    25:08
    Domácí hráči tak musejí dohánět už dvoubrankové manko. Nyní se vhazuje ve středním pásmu blíže olomoucké brance.
    24:07 Lukáš KUCSERA - 0:2
     
    24:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A hosté po velké šanci domácích naopak skórují na druhé straně. Dujsík našel přihrávkou LUKÁŠE KUCSERU, který kousek před modrou čárou napřáhl ke střele, která zaplula za záda Denise Godly – 0:2. Asistence: Tomáš Dujsík a Dalibor Řezníček.
     
    22:59
    Hned po buly v pásmu Olomouce pálil nebezpečně Patrik Zdráhal, ale klec soupeře jen o kousek minul. Následně pak vytěsnili touš do neutrální zóny hosté a pokoušejí se o protiútok.
     
    22:44
    Hned na to šli dopředu Olomoučtí, i oni si však před Denisem Godlou nevytvořili přesnější zakončení.
     
    21:44
    Velká šance Litvínova, ale vyrovnáno není. Andrej Kudrna se zjevil v dobré střelecké pozici, ale na Jana Lukáše nevyzrál. Kohouti tak nadále drží těsný náskok.
     
    21:22
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    20:54
    František Lukeš přenechal puk svému dvojčeti Viktoru Hüblovi, ten ho ale dobře nezpracoval a tudíž se do žádného zakončení nedostal.
     
    20:24
    Domácí dohrávají svou přesilovou hru a hned se dostali do útočného pásma, ale tam nakonec o puk přišli. Hosté se záhy osvobozují.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 4 – 8
     
    První třetina je minulostí. Domácí v ní zhruba v její polovině měli tři šance po sobě, ale ani jednu z nich nedostali za záda Jana Lukáše. Hosté menší tlak ustáli a ve dvanácté minutě se dokázali dostat v přesilové hře do náskoku o jednu branku. Po pasu od Jana Knotka skóroval na levé straně David Krejčí, který trefil odkrytou klec domácího gólmana. V závěru se snažili Litvínovští o vyrovnání, nepomohla tomu ani přesilová hra. Ovšem tu si domácí celek vezme i do druhého dějství a pokusí se v ní srovnat. Uvidíme, co nám nabídne další část hry, která začne přibližně v 18:21.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Hosté se ve vlastním oslabení usadili v pásmu Litvínova, ale spíše jen dohrávají tuto část. V ní si do kabiny ponesou jednobrankový náskok.
     
    19:35
    Hosté se dostali na kotouč a hned ho vyhodili až před branku Denise Godly. Domácí tak musí zakládat další svou akci od svého brankáře.
     
    19:22
    A ještě se v závěru první části hry vylučuje na olomoucké straně, Vervu tak čeká přesilová hra. Pokud ji nevyužije, přenese si její podstatnou část také do druhého dějství.
     
    19:22
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Škůrek – 2 min., hrubost).
     
    19:10
    Aaron Irving tvrdě vypálil na branku hostů, ale jeho rána nekončí za Janem Lukášem. Nicméně Verva nadále drží útočnou třetinu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:38
    Olomouc se vystavila ofsajdové pasti a hra se stěhuje zpět do střední třetiny, kde se bude vhazovat.
     
    17:53
    Nyní Matěj Chalupa nevystřelil a hned na to hosté vytěsnili touš znovu do neutrální zóny.
     
    17:01
    Andrej Kudrna u hrazení neudržel puk a poté se nastěhovali před Denise Godlu zase hráči Olomouce. David Krejčí to před ním zkusil, ale nepřekonal ho.
     
    16:19
    Matěj Stříteský nedosáhl na puk a po něm ani Patrik Demel. Domácí se tak nedostali do ohrožení branky Jan Lukáše.
     
    15:15
    Patrik Zdráhal nadvakrát posílal kotouč před branku Olomouce, ale nakonec nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal zakončit.
     
    14:36
    František Gerhát byl agilní před olomouckou klecí, ale nedokázal přesněji zakončit. Hosté se pak v pohodě dostali na puk a vyhazují ho do středního pásma.
     
    13:54
    Litvínov se ubránil průniku hostů do pásma Vervy, ovšem po otočení hry záhy ztratil kotouč v pásmu soupeře, která vrací vše před Denise Godlu.
     
    13:15
    Další komerční přestávka.
     
    12:27
    Hosté ožili a opět se dostali před Denise Godlu, kde chvíli operovali, ale tentokráte domácího brankáře vůbec neohrozili.
    11:05 David KREJČÍ - 0:1
     
    11:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Bleskově využitá přesilová hra a hosté jdou do vedení. Výborně to před domácí brankou udělal Jan Knotek, který zpětnou přihrávkou na levou stranu našel úplně volného DAVIDA KREJČÍHO, jenž neměl problém trefit odkrytou část Godlovy branky – 0:1. Asistence: Jan Knotek a Jan Káňa.
     
    10:45
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., podrážení).
     
    10:24
    Další pokus mířil na Jana Lukáše, tentokráte z hole Petra Straky, ale opět z toho není úvodní branka zápasu.
     
    10:18
    Na levém křídle se utrhl Matěj Chalupa a zrodila se další šance. Pokus švihem však pokryl Jan Lukáš, zapsal další zákrok a raději hru přerušil.
     
    10:00
    První větší šance zápasu a v ní Litvínov. Pawel Zygmunt po zisku puku udělal obránci kličku, poslal puk před branku, kde mu ho spoluhráč vrátil zpět a následná střela polského útočníka pak končí na Janu Lukášovi!
     
    08:44
    Michal Kunc se z nenápadné akce po přesunu do útočného pásma dostal před Godlu, ale jeho nahození skončilo na jeho zákroku.
     
    08:25
    Olomouc je v plném počtu.
     
    07:44
    Do postavení mimo hru se dostali domácí hráči a ta je vykázána zpět do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    07:10
    Po neúspěšné střele Giorgia Estephana se opět na puk dostali hosté a posílají ho až před Denise Godlu.
     
    06:31
    Aaron Irving hned po vhazování před Lukášem vystřelil z levé strany, ale velmi často střílející bek Litvínova tentokráte neuspěl. Následně pak se Olomouc osvobozuje.
     
    06:25
    Nyní je na řadě krátká komerční přestávka a po ní si domácí Verva zahraje jako první přesilovou hru, když byl vyloučen Dalibor Řezníček, jenž už sedí na lavici hanby.
     
    06:25
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Dalibor Řezníček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:10
    Bývalý bostonský Medvěd David Krejčí si nabruslil od modré čáry až těsně před Godlu, ovšem podruhé dnes proti němu neuspěl.
     
    05:22
    Neúspěšná akce Litvínova, před branku Denise Godly se zase dostali hosté, pokus Jana Bambuly pak končí jen vedle tyče litvínovské klece.
     
    04:33
    Vilém Burian se dostal těsně před Godlou na kotouč a hned z otočky vystřelil, ale trefil jen beton domácího brankáře.
     
    04:11
    Buly po pravé ruce Denise Godly, hosté ho vyhráli a usadili se v pásmu Vervy, ovšem jen na chvilku. Obrana Litvínova získala puk a vyhodila ho do neutrální zóny.
     
    03:29
    Matěj Chalupa spěchal za kotoučem do obranného pásma soupeře, Litvínovští ale zvládli akci Olomouce. Na opačném konci pak nebezpečně vystřelil Patrik Zdráhal, ale Lukáše nevystrašil, ten jeho pokus bezpečně kryje.
     
    02:48
    František Gerhát nahodil puk od modré čáry do prostoru před hostující brankou, ale nikdo z hráčů Litvínova nedokázal toto nahození tečovat.
     
    01:42
    U levého hrazení svedli Tomáš Dujsík s domácím hráčem souboj o kotouč, ten nakonec získali hráči Vervy a ze svého vlastního obranného pásma zakládají útok.
     
    00:55
    Na druhé straně se ke střel mohl dostat Petr Straka, zvolil však přihrávku na Viktora Hübla, ale ta se neujala. Olomoučtí hokejisté tak znovu otáčejí hru před branku Denise Godly.
     
    00:14
    David Krejčí se hned v úvodu zápasu dostal na pravý kruh a okamžitě vystřelil. Mezi tři tyče ale jeho pokus nezamířil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, O. Baláž, Balinskis, Hrbas, Stříteský, Demel, Strejček – P. Zdráhal, Estephan, M. Chalupa – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), P. Straka (A) – Jarůšek, Sukeľ, Kudrna – Zygmunt, Gerhát, Jurčík.
    Trenér: Vladimír Růžička

    HC Olomouc: Lukáš (Kmec) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí (A), Nahodil – Klimek, J. Knotek (A), Kucsera – Burian, P. Kolouch, Navrátil – Kunc, Kusko, Bambula.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Pešina, Hodek – Zíka, Šimánek.
    Prosadí se Straka doma proti Olomouci?
     
    HC VERVA Litvínov
    Naposledy se chemici utkali s neoblíbeným soupeřem z Hradce Králové. Verva zaznamenala již desátou prohru s tímto týmem. Utkání začalo ve prospěch litvínovských hokejistů. Ve druhé třetině zaznamena první letošní trefu obránce Matěj Stříteský. "Ve druhé třetině jsme naprosto vypadli z role. Hráli jsme úplně něco jiného než v první části a tím jsme se dostávali do problémů. Sice jsme si vybojovali asi tři tutovky, jenže my jsme je nedali a soupeř z ustavičného tlaku ano," zhodnotil hru po utkání obránce s jedenáctkou na zádech.
     
    HC Olomouc
    Olomouc měla velmi povedený vstup do sezony, velkou zásluhu na tom měl David Krejčí. Olomoučtí mají pouze o jeden bod víc než Litvínov. Jenže z posledních pěti zápasů se radovali pouze jednou. Na Stadion Ivana Hlinky jede se sérií tří porážek v řadě. Posledně se kohouti utkali s Dynamem, se kterým padly 1:4.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 36. M. Chalupa (Stříteský, Hrbas), 37. O. Baláž (Kudrna), 56. Sukeľ (Kudrna, Balinskis) – 12. David Krejčí (J. Knotek, J. Káňa), 25. Kucsera (Dujsík, Řezníček), 39. Kunc (Kusko), 42. Nahodil (David Krejčí)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, O. Baláž, Balinskis, Hrbas, Stříteský, Demel, Strejček – P. Zdráhal, Estephan, M. Chalupa – F. Lukeš (A), V. Hübl (C), P. Straka (A) – Jarůšek, Sukeľ, Kudrna – Zygmunt, Gerhát, Jurčík.
    Trenér: Vladimír Růžička

    HC Olomouc: Lukáš (Kmec) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí (A), Nahodil – Klimek, J. Knotek (A), Kucsera – Burian, P. Kolouch, Navrátil – Kunc, Kusko, Bambula.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Pešina, Hodek – Zíka, Šimánek

    Diváci: 1000
    thejrc.org