Litvínov – Olomouc 3:4 (kon.) | Plzeň – K. Vary 3:2 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 1:2 (po pr.)
Kometa Brno – Kladno 5:2 (kon.) | Pardubice – Třinec 6:3 (kon.) | Sparta – Zlín 4:6 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:2 (2:0, 0:2, 3:0)
Rytíři Kladno
Pátek 03.12.2021, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    BRNO vs. KLADNO

    Hezký páteční podvečer z Brna! Po necelých dvou letech zamíří na brněnský led Rytíři Kladno. Středočeši se po okamžitém návratu do nejvyšší soutěže snaží od úvodních kol vymanit z tabulkového podpalubí, kde jsou zatím zabydleni na 14. pozici zaručující baráž o udržení v soutěži. Poslední výsledky Kladna však naznačují, že by se mohlo blýskat na lepší časy. Výhrou z minulého kola je povzbuzená také Kometa, podaří se Brňanům v domácím prostředí na úspěch z Liberce navázat?
     
    HC Kometa Brno: 

    Kometa k poslednímu utkání na ledě Liberce sice necestovala v kompletní sestavě, i tak si však na ledě Bílých Tygrů připsala důležité tříbodové vítězství. Domácí otevřeli skóre již ve 4. minutě utkání a do první sirény navíc zahrávali přesilovou hru pět na tři, Kometa však do konce první třetiny další inkasování branky nepřipustila a v prostředním dějství skóre otočila. Povedenou premiéru v dresu brněnského A-týmu zaznamenal odchovanec Adam Zbořil, když v polovině základní hrací doby povedeným sólem otočil skóre na stranu Komety. Liberec se sice v závěru utkání dostal na kontakt, ale dělbu bodů odmítl Daniel Rákos, jenž v utkání mířil do černého hned dvakrát. Druhý duel v brněnském brankovišti má za sebou Jakub Sedláček, pod Ještědem úspěšně zlikvidoval 35 střel.

    Brněnský tým nadále trápí početná marodka, pro utkání s Kladnem nejspíš nadále budou chybět útočníci Petr Holík s Andrejem Kollárem a Brandonem Mageem. Z obránců se nejspíš nezapojí nejproduktivnější zadák Vladimír Roth nebo Dalimil Mikyska. Trenérský štáb se však pro utkání v Liberci nebál nasadit hráče juniorského věku. Při středečním zápase se v dresu A-týmu proháněli Erik Meluzin, Jakub Malý a do obrany nastoupil Patrik Fajmon.

    Kometa si po triumfu v Liberci polepšila a v tabulce aktuálně sídlí na 9. pozici, soutěž je však mezi 6. a 13. místem vyrovnaná, proti Kladnu budou chtít Jihomoravané jistě upevnit svou pozici v nejlepší desítce.
     
    Rytíří Kladno:

    Žádný nováček Tipsport extraligy to nemá jednoduché, tím spíš když nemůže hrát na svém domácím stadionu. Kladenský hokejový domov nadále prochází složitou rekonstrukcí a s největší pravděpodobností už Rytířům v letošní sezoně sloužit nebude. V chomutovském azylu se Kladno zabydlelo pomalu, ale v posledních dvou domácích utkáních byli Jágr a spol stoprocentní, když brali tři body proti Karlovým Varům (3:2) a čerstvě si vyšlápli také na Mladou Boleslav (2:1).

    Není překvapením, že Kladenské táhnou dvě velké osobnosti tamního klubu. Z pozice nejproduktivnějšího hráče se jedná o Tomáše Plekance (4+18). Následuje majitel klubu a nedostižná legenda českého hokeje Jaromír Jágr (7+10), přítomnost rekordmana z NHL je pro kladenskou hru i nadále stěžejní. Trojici nejproduktivnějších uzavírá Nicolas Hlava (7+9), opomenout však nesmíme nejlepšího střelce týmu Adama Kubíka (8+3). Zatím úspěšně se jeví staronová posila ze Sparty Ladislav Zikmund, jenž ve čtyřech utkáních za Kladno skóroval hned třikrát.

    Kladno sice sídlí až na 14. místě, ale nemá problém se střílením branek, v tomto ohledu za sebe i několik extraligových soupeřů dostalo, ale na druhé straně hřiště je to horší, dokonce nejhorší v celé soutěži. Rytíři inkasovali 87 branek, což je ještě o jeden puk v síti víc než v případě posledního Zlína. Mezi obránci umí zabodovat Jake Dotchin (2+9). Brankoviště má jasnou jedničku Landona Bowa s průměrem 3,17 inkasovaných branek na zápas a procentuální úspěšností zákroků 90,76.
    Vychytá brněnský gólman po Liberci také Kladno?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: J. Sedláček (Tomek) – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Bartejs, Gulaši (A), L. Forman, D. Mikyska – Zaťovič (C), Krištof, P. Mueller (A) – R. Pavlík, A. Zbořil, L. Horký – Ostřížek, Rákos, Vincour – T. Šoustal, Meluzín, Süss.

    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek, Donaghey – Zikmund, Plekanec (C), Jágr – Hlava, Filip, M. Indrák – Machala, A. Kubík, M. Beran – Kristo, Račuk, Melka.

    Rozhodčí: Šír, Vrba – Axman, Kajínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Kometa úspěšná na úvodním buly, Kladno však první útok domácích odrazilo.
     
    00:40
    O první útok se pokusilo také Kladno a Kometa odehrála puk jen na zakázané uvolnění.
     
    01:03
    Holland vybruslil s pukem do středního pásma a od červené čáry prověřil pozornost brankáře Bowa, ten si připsal první zákrok, když nepříjemnou střelu z velké vzdálenosti vyrazil.
     
    01:41
    Horký dostal nabídku do útočného pásma a ocitl se osamocen před Bowem, skulinku v jeho výstroji však nenašel!
     
    02:17
    Rytíři při snaze o průnik do útočného pásma končí v ofsajdu.
     
    02:37
    Plekancova formace se marně snažila usadit před Sedláčkem, brněnský brankář dnes ještě nemusel zasahovat.
     
    03:11
    Ďaloga pouze nahodil puk na Bowa, získal ale vhazování pro svůj tým před brankou Rytířů.
     
    03:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Získané vhazování v útočném pásmu se Kometě vyplatilo! Hned po buly se puk dostal na modrou čáru na hůl Kučeříka, ten okamžitě nahodil puk na branku Kladna a povedenou tečí se prezentoval TOMÁŠ ŠOUSTAL. Asistence: Radek Kučeřík, Erik Meluzín.
    03:15 Tomáš ŠOUSTAL - 1:0
     
    03:56
    Horký v dalším slibném průniku, tentokrát se po přihrávce Krištofa dostal před Bowa z levého křídla, ale ani napodruhé v dnešním utkání na brankáře Kladna nevyzrál!
     
    05:16
    V první vážnější příležitosti se ocitlo také Kladno, Plekanec směřoval puk Jágrovi, ovšem než zkušený bard stihl zpracovat kotouč, vypadla branka Brna ze základního postavení.
     
    05:35
    Kometě se nyní podařilo Rytíře sevřít v pásmu, Vincour posílal přihrávku na modrou čáru Hollandovi, jeho střelu pokryl připravený Bow.
     
    05:38
    Ihned po vhazování pálil prudce Zaťovič, branku Kladna však přestřelil.
     
    06:21
    Kladno se zatím hledá, jeho pokus o přechod přes střední pásmo končí zakázaným uvolněním.
     
    06:31
    Poprvé v utkání byla vyhlášena komerční přestávka, po jejím konci se bude vhazovat v pásmu Kladna.
     
    06:58
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., podrážení).
     
    07:06
    Kladno se na startu oslabení dokázalo osvobodit.
     
    07:31
    Kometa měla na holi druhou branku v utkání, po přihrávce Krištofa pálil ze slotu Vincour, puk se následně odrazil ještě na kruh Muellerovi, ale Bow se dokázal včas přemístit a podržel ve zmatku svůj tým!
     
    08:22
    Kladno vyhodilo.
     
    08:54
    Hollandovi přeskočil puk hokejku a Kometa musí vyklidit útočné pásmo.
     
    08:58
    V poslední vteřině přesilové hry se do slibné palebné pozice dostal Zbořil a trefil vzdálenější tyč, mezitím jsou Rytíři v plném počtu.
     
    09:09
    Kometa se snaží pokračovat v náporu, Kladno se nyní osvobodilo jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    09:25
    Kladno znovu odehrálo puk jen za cenu zakázaného uvolnění, Rytíři se zatím na jižní Moravě nemohou aklimatizovat.
     
    10:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá nápor a po zásluze odskakuje do dvoubrankového vedení! Velký vítr v obranném pásmu Rytířů způsobil MAREK ĎALOGA a ve správný okamžik byl na správném místě, když mu puk předložil Krištof a brněnský zadák uklízel do odkryté branky Kladna. Asistence: Michal Krištof, Rhett Holland.
    10:03 Marek ĎALOGA - 2:0
     
    11:23
    Kladno se po druhé inkasované brance probralo, po nahození Dotchina tečoval puk Kehar jen těsně mimo brněnskou branku, nápor hostů zakončil střelou z pravého kruhu Jágr, ovšem lapačka Sedláčka byla včas na místě.
     
    11:41
    Nyní je to Brno, které z obranného pásma dostalo puk jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    11:53
    Kladno nadále svírá Brno v obranném pásmu, Wood vypálil prudce od modré čáry, ale Sedláčkovu klec přestřelil.
     
    12:34
    Brno se však dokázalo vymanit a v útočném pásmu se dostalo i do kombinace, kterou od modré čáry zakončil střeleckým pokusem Kučeřík, Bow bez větších problému zasáhl a následuje komerční přestávka.
     
    13:35
    Kladno si zahraje první přesilovou hru, momentálně se Rytíři snaží těžit ze signalizované výhody.
     
    13:48
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Radek Kučeřík – 2 min., krosček).
     
    13:56
    Kladno se vlastní vinou připravilo o útočné pásmo a musí pro puk až k Bowovi.
     
    14:20
    Do slibné palebné pozice se dostal Hlava, Sedláček byl připraven zasahovat.
     
    14:53
    Kometě se momentálně daří držet soupeře mimo obrannou třetinu.
     
    15:12
    Výborná práce Rákose znamená další vyhození Brna.
     
    15:41
    Zaťovič zablokoval střelu Baránka a Kometa už toto oslabení zvládne.
     
    15:48
    Brno hraje v plném počtu.
     
    16:12
    Horký v dalším průniku zastaven na hranici pravidel, rozhodčí nevylučuje.
     
    17:08
    Obrovská chyba v rozehrávce Kladna, ze které mohl těžit Šoustal, na hranici brankoviště se snažil vymíchat Bowa, ale nepodařilo se mu bekhendem puk ideálně zasunout a kladenští obránci přispěchali svému brankáři na pomoc.
     
    18:25
    Kladno se na chvíli osmělilo, ale v útočném pásmu nic moc nevymyslelo, puk končí mimo ledovou plochu, vhazovat se bude před brněnským brankářem Sedláčkem.
     
    18:39
    Brňané odmítají nápor Kladna v závěru první třetiny a okamžitě přenesli hru na druhou stranu hřiště.
     
    18:49
    Na ledě zůstal na chvíli ležet otřesen Krištof, fanoušci se dožadují dvouminutového trestu, ale ani tentokrát rozhodčí vylučovat nebudou.
     
    19:20
    Plekanec poslal puk na Wooda, ten se se střelou neunáhlil a ještě vylepšil pozici na křídle pro Dotchina, proti prudké ráně vytáhl Sedláček pohotovou lapačku.
     
    19:59
    V závěru první třetiny předkládal Indrák puk mezi kruhy Kubíkovi, nejlepší střelec Rytířů však na připraveného Sedláčka nevyzrál.
     
    19:59
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Bartejs – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Miroslav Indrák – 2 min., hrubost).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina souboje Komety s Rytíři je za námi. Domácí vedou o dvě branky a můžeme říci, že aktuální stav skóre je zasloužený. Kometa byla od prvních minut aktivnějším týmem a po zásluze se dostala do vedení, když Kučeříkovo nahození tečoval přesně Tomáš Šoustal. Následně mohla Kometa skóre navýšit v přesilové hře, ale stalo se tak až při vyrovnaném počtu hráčů, když se po zmatku v kladenské třetině prosadil Marek Ďaloga. Kladno se jen s těží dostávalo na dostřel Sedláčka, nepomohla mu zatím ani početní výhoda. Prostřední dějství odstartuje v Brně přibližně v 18:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:03
    Kometa se zatím marně snaží usadit v útočném pásmu, Kladno je v pohotovosti.
     
    21:32
    Po přihrávce Krištofa pálil nebezpečně Kučeřík, Bow byl připraven vyyrážet.
     
    21:52
    Na druhé straně si připsal úspěšný zákrok také Sedláček, když zlikvidoval střelu Jake Dotchina.
     
    22:35
    Kometě se nepovedla rozehrávka a puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    23:01
    Vincour postupoval s Rákosem, oba si několikrát vyměnili puk, prvně jmenovaný už měl spíš střílet, ale snažil se ještě jednou puk vrátit Rákosovi, ten už však byl stíněn kladenským obráncem a ze slibného protiútoku nic nebylo.
     
    23:40
    Kladno se snaží být v úvodu druhé třetiny aktivní, ale sráží ho nepřesnost v přihrávkách.
     
    24:32
    Kladnu e nyní podařilo domácí zamknout a po přihrávce Račuka pálil Suchánek, Sedláček znovu připraven úspěšně zasahovat.
     
    24:42
    Spolupráce domácího Ďalogy s Muellerem končí ofsajdem.
     
    24:58
    Kladno má znovu problémy s rozehrávkou, z toho těžil Krištof a předkládal puk na levý kruh Muellerovi, brněnský sniper dlouho mířil, ale branku nakonec přestřelil.
     
    25:53
    Na druhé straně se do puku opřel Baránek, ale branku minul.
     
    26:14
    Kometa nyní bleskově vyrazila do útoku a v kladenském brankovišti jsou zmatky Bow byl dlouho bez hokejky, nakonec se hra přerušila a Rytíři mohou být rádi, že Kometa těchto nedorozumění v defenzívě nevyužila. Následuje komerční přestávka.
     
    26:58
    Kladno znovu přidalo a v útočném pásmu děla problémy brněnské obraně, střelu Ticháčka se snažil na hranici brankoviště tečovat Račuk, Sedláček zatím drží.
     
    27:43
    Rytíři se stále snaží najít cestu ke kontaktní brance, Kometa se teď musí mít na pozoru.
     
    28:13
    Hluchou část brněnské hry narušil svým pokusem Meluzín, Bow pohotově vyrazil betonem.
     
    29:05
    Dobrá práce Bartejse, jenž se s pukem dostal za útočnou modrou čáru a připravil pozici Pavlíkovi, proti němu se však stačil včas zorganizovat i brankář Bow.
     
    29:27
    První brněnská formace bleskově vyrazila do útočného pásma, přečíslení 3 na 2 vedl Zaťovič, předložil Krištofovi, ten ještě hledal Muellera, ale tomu v klíčové chvíli puk přeskočil hokejku.
     
    30:33
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kometa propadla v útočném pásmu a odražený puk zachytil Račuk, jenž okamžitě nasměroval přihrávku na TOMÁŠE PLEKANCE, zkušený borec napřáhl na levém křídle a krásně trefil ke vzdálenější tyči. Asistence: Marek Račuk, Kyle Wood.
    30:33 Tomáš PLEKANEC - 2:1
     
    31:22
    Třetí brněnská formace se snažila Kladnu zatopit, dobrou práci odvedl Rákos, ale zakončující Vincour mířil až příliš dlouho a jeho střela byla sražena mimo ledovou plochu.
     
    31:27
    Ihned po buly pálil Bartejs, Bow byl na místě a vhazování před brankou Rytířů se bude opakovat.
     
    31:55
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Luboš Horký – 2 min., podrážení).
     
    32:27
    Kladno svírá Brňany, ale zatím nevystřelilo.
     
    32:43
    Až nyní se po přihrávce Plekance opřel do puku Baránek, skrumáž před Sedláčkem však neprostřelil, puk se odrazil do ochranné sítě a Brno může na led poslat čerstvé síly.
     
    33:18
    Baránek tentokrát nabil na kruh Kubíkovi, ale ani jeho střela se neujala, akce Kladna končí pokusem Plekance, který se snažil ještě dorazit Jágr, ale Sedláček se v brankovišti dobře orientoval a hru přerušil.
     
    33:28
    Od modré pálil ostře Dotchin, Sedláček puk neudržel, ale nikdo z Kladenských nebyl na dorážku připraven.
     
    33:47
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři nakonec využívají přesilovou hru a mažou dvoubrankové manko! Kladno nadále kombinovalo v útočném pásmu a srovnává díky šťastné trefě. Dotchin směroval puk přes šíří pásma na LADISLAVA ZIKMUNDA, od jehož bruslí se puk odrazil za záda bezmocného Sedláčka. Asistence: Jake Dotchin, Kyle Wood.
    33:47 Ladislav ZIKMUND - 2:2
     
    34:11
    Rozhodčí ještě zkoumali záznam hry, zda Zikmund nedosáhl branky úmyslným kopnutím, ale vše bylo v pořádku, branka platí.
     
    34:44
    Mueller postupoval do přečíslení dva na jednoho, ale výbornou defenzívní práci předvedl Dotchin, když brněnskému hráči znemožnil přihrávku směrem na Krištofa.
     
    35:24
    Kladno útočí na obrat, v další slibné pozici byl Hlava. Kometa si opravdu koleduje o inkasování třetí branky.
     
    36:21
    Rytíři jsou na koni a dělají Brnu velké problémy, mezi kruhy si najel Račuk, ale zeď před Sedláčkem neprostřelil.
     
    37:29
    Kometě se až nyní podařilo vyhnat Rytíře z obranné třetiny.
     
    38:33
    Kladnu se nyní nepodařilo ideálně přejít přes střední pásmo, píská se zakázané uvolnění, hra se po delší době stěhuje před Bowa.
     
    39:09
    Rytíři se znovu nastěhovali před Sedláčka, jejich kombinaci však vystihl Zbořil a hra je přerušena, neboť puk zamířil mimo mantinely.
     
    39:51
    V závěru druhé třetiny ještě Kometa získá pásmo díky zakázanému uvolnění soupeře.
     
    39:55
    Do slibné pozice se ještě dostal Šoustal, ale střela mu vůbec nesedla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla zcela odlišný obrázek hry, než tomu bylo v dějstvím úvodní. Kladno zabralo a bylo aktivnější v pohybu i ve střelbě. Odměnou pro Rytíře byla kontaktní branka, kterou krásnou trefou obstaral Tomáš Plekanec. Středočeši si vynutili i přesilovou hru, ve které dlouze svírali domácí tým v pásmu, nakonec se prosadili díky šťastné trefě Ladislava Zikmunda, od jehož bruslí puk zamířil za záda Sedláčka. Před třetí třetinou je tak nadále vše otevřené, domácí se budou muset zamyslet, pokud si dnes chtějí ponechat body pod Špilberkem. Třetí třetina odstartuje v 19:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Kladno zahajuje třetí třetinu zakázaným uvolněním.
     
    40:41
    Kometa je zatím v držení kotouče, ale Rytíři ji do obranného pásma nepouštějí.
     
    41:33
    Brno si zahraje přesilovou hru, Sedláček spěchá na střídačku a domácí budou zakládat útočnou akci v šesti hráčích.
     
    41:54
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matěj Beran – 2 min., sekání).
     
    42:02
    Puk se od zadního mantinelu odrazil ke kladenské brance, kde byl první Bow a hru přerušil.
     
    42:05
    Zaťovič dostal puk na vrcholek kruhu, ovšem trefil pouze připraveného Bowa.
     
    42:39
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá přesilovou hru a bere si zpět vedení! Domácí dlouze kombinovali v útočném pásmu, až se puk dostal mezi kruhy k TOMÁŠI VINCOUROVI, jenž nekompromisně z voleje zavěsil. Asistence: Tomáš Bartejs, Michal Krištof.
    42:39 Tomáš VINCOUR - 3:2
     
    43:27
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Suchánek – 2 min., nesportovní chování).
     
    43:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle může Suchánka hodně mrzet! Kometa okamžitě v přesilové hře rozjela kolotoč před Bowem, PETER MUELLER napoprvé ještě neuspěl, vzápětí však dostal kotouč zpět a odkrytý prostor v brance Kladna trefil. Asistence: Michal Krištof, Tomáš Vincour.
    43:52 Peter MUELLER - 4:2
     
    45:00
    Kladno se snaží na nepříznivou situaci reagovat, ale brněnská obrana nepřipouští střelecké ohrožení vlastního brankáře.
     
    46:01
    Zaťovič našel mezi kruhy Mullera, tentokrát však byl jeho pokus zablokován.
     
    46:11
    Komerční přestávka.
     
    46:49
    Brno se uchýlilo k organizované defenzívě, na řadě jsou Rytíři, kteří se snaží všemožně hledat cesty do útočného pásma.
     
    47:04
    Dotchin to zkusil od modré čáry, ovšem Sedláček bez větších problému jeho střelu pokryl.
     
    47:59
    Plekanec nahodil bekhendovým obloučkem na brněnskou bránu, Sedláček raději hru přerušil.
     
    48:29
    Kometa se vypořádala s kladenskou aktivitou a v útočném pásmu šetří ubíhající čas.
     
    49:03
    Další snaha Kladna o překročení útočné modré čáry končí ofsajdem, Brno je zatím velmi dobře organizované.
     
    50:03
    Mladičký útoční Brna Meluzín si nabruslil do útočného pásma a zkusil prudce vystřelit, Bow byl však na místě a pokud domácího hráče zneškodnil.
     
    50:50
    Na střelu Wooda měl Sedláček zakrytý výhled, i tak dokázal betonem zasáhnout a Kometa odvrací hru směrem k brance Kladna.
     
    51:44
    Hlava vypálil bez přípravy a puk jen těsně proletěl kolem branky Brna.
     
    52:31
    Brno nyní Kladnu vůbec nepůjčuje kotouč, nyní je hra přerušena a následuje komerční přestávka.
     
    53:04
    Rytířům se zatím nedaří navázat na povedenou druhou třetinu, při snaze kombinovat v útočném pásmu jsou hosté nepřesní a sami se dobyté území připravují.
     
    53:44
    Obrovská chyba Wooda, když doslova namazal v obranném pásmu Muellerovi, brněnský borec možná ani nečekal, že se tak snadno dostane k puku, přesto se snažil Bowa vymíchat kličkou do forhendu, branku však přestřelil!
     
    54:42
    Kladno si komplikuje situaci a bude čelit další početní výhodě domácích.
     
    54:51
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Cody Donaghey – 2 min., podrážení).
     
    55:33
    Kometa se až nyní zformovala v útočném pásmu a snaží se kombinovat.
     
    55:55
    Krištof dnes doslova sevíruje svým spoluhráčům, nyní vyzval na hranici brankoviště ke skórování Víncoura, hru však dobře přečetl i Bow a mrštným pohybem se mu povedlo koncovku pro Vincoura značně ztížit.
     
    56:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno využívá třetí přesilovou hru v utkání! Bartejs od modré čáry poslal puk na kruh PETERU MUELLEROVI, ten se s pukem pomazlil a pak chladnokrevně zamířil mezi betony Bowa. Asistence: Tomáš Bartejs.
    56:03 Peter MUELLER - 5:2
     
    56:53
    Brňané pohodlně kontrolují tříbrankový náskok, Kladno nastřeluje puky do pásma, ale všude jsou první domácí.
     
    57:10
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    57:39
    Kladno se ještě nevzdává, na kruhu dostal nabito Račuk, Sedláček pohotově zasahoval betonem.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Kladno se ještě snaží zkorgovat výsledek, ovšem defenzíva Brna pracuje spolehlivě.
     
    59:17
    Tisícovka fanoušků v brněnské hale povstává a potleskem děkuje domácím hráčům za předvedený výkon. Musíme souhlasit, za třetí třetinu si Brno opravdu pochvalu zaslouží.
     
    59:47
    Ještě se píská zakázané uvolnění Kladna.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Tři body zůstávají na Moravě. Dnes se výkony střídaly po třetinách, první periodu ovládlo Brno v poměru 2:0, Kladno předvedlo stejný počin v prostředním dějství. Ovšem třetí třetina byla plně v režii domácích hráčů. Kometa udeřila ve třech přesilových hrách, když se nejprve prosadil povedenou střelou Tomáš Vincour a po něm se dvakrát trefil také nejproduktivnější hráč Komety Peter Mueller. Domácí borci se chystají na závěrečnou děkovačku a zatím se posunují na 8. místo tabulky. Kladno se určitě musí poučit, hrát dvacet minut na bodový zisk nestačí. Z mé strany vše, děkuji za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji hezký páteční večer i víkend.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Ladislav Zikmund (KLA)

    Peter Mueller (KOM) (20:29:33)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 4. T. Šoustal (Kučeřík, Meluzín), 11. Ďaloga (Krištof, R. Holland), 43. Vincour (Bartejs, Krištof), 44. P. Mueller (Krištof, Vincour), 57. P. Mueller (Bartejs) – 31. Plekanec (Račuk, K. Wood), 34. Zikmund (Dotchin, K. Wood)


    HC Kometa Brno: J. Sedláček (Tomek) – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Bartejs, Gulaši (A), L. Forman, D. Mikyska – Zaťovič (C), Krištof, P. Mueller (A) – R. Pavlík, A. Zbořil, L. Horký – Ostřížek, Rákos, Vincour – T. Šoustal, Meluzín, Süss.
    Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, J. Suchánek (A), Baránek, Donaghey – Zikmund, Plekanec (C), Jágr – Hlava, Filip, M. Indrák – Machala, A. Kubík, M. Beran – Kristo, Račuk, Melka.

    Rozhodčí: Šír, Vrba – Axman, Kajínek

    Diváci: 1000
    thejrc.org