Slavia – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 4:2 (kon.) | HC Litvínov – Pardubice 3:4 (po pr.)
Salzburg – Vítkovice 2:1 (1:0 po s.n.) | Zlín – Sparta 5:4 (po pr.) | Havířov – K. Vary 4:3 (3:2 po s.n.)
Motor ČB – Olomouc 3:7 (kon.) | Jihlava – Liberec 4:5 (kon.) | Chomutov – Mountfield HK 1:6 (kon.)
Třinec – Plzeň 3:6 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:6 (1:1, 0:2, 0:3)
Mountfield HK
Pátek 03.12.2021, 18:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 22. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám všechny fanoušky mládežnického hokeje u Extraligy juniorů. Páteční program nabízí souboj, v němž Piráti Chomutov přivítají Mountfield Hradec Králové. Ač Východočeši hrají na půdě soupeře, budou obrovským favoritem.
     
    Chomutovští jsou nejhůře bránícím mužstvem v Extralize juniorů- Vždyť ve dvaadvaceti duelech inkasovali 132 branek. Především díky této nelichotivé bilance se nacházejí na předposlední pozici, když zaznamenali pouze deset bodů. Hůře už jsou na tom jen Rytíři, kteří získali ještě o dva body méně. V posledním souboji Piráti vykradli právě Kladno, a tak přerušili dlouhou sérii nezdarů. Pokud budeme hledat Hradec Králové musíme zakotvit v horní polovině tabulky. Východočeši totiž zapsali devětatřicet bodů, což stačí na průběžnou šestou příčku. Mountfield v posledním odehraném zápase nestačil v dohrávce na Olomouc, a tak skončila jeho čtyřzápasové šňůra vítězných duelů.
     
    V letošní sezóně se oba celky utkaly na východu Čech a z vítězství se radovali hráči Hradce Králové. Vítěznou trefu zaznamenal ve sedmatřicáté minutě Matěj Havlíček. Ve třetí třetině pak Mountfield rychle odskočil a vedl 5:0. Za chomutovské Piráty až v závěru zápasu upravil skóre Jan Vostiňák.
     
    Juniorský souboj mezi Chomutovem a Hradcem se odehraje v pátek od 18 hodin. Ze střetnutí je pro vás připravený podrobný textový přenos, kterým vás provede Michal Luxa. Potvrdí Východočeši papírové předpoklady? Nebo se Piráti vzepřou osudu a překvapivě zaznamenají do tabulky další body?
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Suk (Tuček)– Petrásek, Cestr, M. Pöschl, Matějka, Dominik Badinka – P. Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda, Vostiňák, Černý, Vyroubal, Koblížek, F. Döring, Daniel Badinka.
    Trenér: Petr Jíra

    Mountfield HK: Tichý (Dřínovský) – Boukal, Mikulec, Havlíček, Naar, Perlička, Pelda – Matěj Beneš, Budina, Kašpar, Lang, Pajer, Šimek, Idžan, Janda, Šedivý, Pilný, Michal Beneš.
    Trenér: Jiří Janoušek

    Rozhodčí: Zubzanda, Hucl – Kokrment, Pěkný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Za první akcí se hnali Piráti, avšak jejich nahození na branku schoval Jakub Tichý do lapačky. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    00:27
    Na pravé straně si do pásma nabruslil Kryštof Lang, jehož pokus z kruhu pro vhazování zamířil jen vedle vzdálenější tyče.
     
    01:24
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Lukáš Pajer.
     
    01:40
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští využívají početní výhodu velmi rychle a dostávají se do vedení! Od modré čáry vystřelil David Petrásek, jehož pokus se odrazil od obránce do levého kruhu. Z tohoto prostoru rychle vystřelil MATYÁŠ KRASANOVSKÝ, jenž kotouč otřel o první tyč a nedal brankáři šanci zasáhnout. Asistence: David Petrásek a Jan Matějka.
     
    03:54
    Tentokrát to od modré čáry zkusil Vojtěch Cestr, jehož pokus mířil pod horní tyčku. Avšak hostující brankář vyrazil puk lapačkou nad branku.
     
    04:33
    Chomutovští jsou zatím pohyblivější, což je vidět především na útočných akcí. Hradec Králové nyní nahodil puk za branku a odjel na střídačku.
     
    05:06
    Z levé strany útočného pásma se napřáhl Daniel Šedivý, jehož zakončení se do prostoru tří tyčí nevešel. Následně Mountfield sám opustil třetinu.
     
    06:31
    Viděli jsme akci dvojčat Badinkových! Dominik nahazoval kotouč od modré čáry a Daniel před brankou nohou tečoval. Puk poté dopadl jen kousek vedle pravé tyče!
     
    07:32
    Velkou rychlost ve středním pásmu nabral Tomáš Vyroubal, který se kolem obránce protáhl do samostatného úniku. V rozhodujícím momentu mu byla přizvednuta hůl, a tak přišla klička do bekhendu. Zakončení po ledě si betonem pohlídal Jakub Tichý.
     
    08:13
    Na pravém kruhu dostal trochu času Jaroslav Kašpar, který na nic nečekal a vystřelil. Jeho zakončení škrtlo horní tyčku, když kotouč jemně přizvedl Štěpán Suk.
     
    09:30
    Chomutovská obrana nevyhodila černou gumu, které se na modré čáře zmocnil Matěj Havlíček. Jeho střelecký pokus ale jen zaduněl o zadní mantinel.
     
    10:24
    Na útočné modré čáře se kličkou prezentoval Daniel Šedivý, který spoluhráče vystavil do ofsajdu.
     
    10:30
    Mountfield vyhrál vhazování a středem se do pásma dostal Matěj Havlíček. Jeho zakončení zamířilo jen do hrudníku připraveného chomutovského brankáře.
     
    11:26
    Piráti se zmocnili kotouče a okamžitě mířili do akce. Jejich nahození ještě ze středního pásma schoval do lapačky hostující maskovaný muž.
     
    12:36
    Atakovaný Tomáš Perlička ztratil černou gumu, která mu odskočila před branku. K bekhendovému zakončení se tak dostal pohotový Filip Döring, jenž zamířil do brankářova betonu.
     
    13:32
    Jaroslav Kašpar od modré přihrával před branku, kde se nacházel osamocený Martin Janda. Ten byl zády k brance, a tak se musel rychle otočit. Avšak na Štěpána Suka si nepřišel.
     
    14:31
    Střela hostujícího se odrazila mezi kruhy, kde se nacházel pohotový Daniel Mikulec. Jeho rychlé zakončení vyrazil hokejkou domácí brankář.
     
    15:08
    Na levé straně dostal hodně prostoru Matyáš Budina, který počkal na najetí spoluhráče a posouval mu puk na zadní tyčku. Ovšem Mountfield se dalšího střeleckého pokusu nedočkal.
     
    16:06
    Vyhození hostujícího brankáře zachytil Tomáš Vyroubal, který byl okamžitě ve střelecké pozici. Jenomže celou situaci chtěl vyšperkovat přihrávkou na zadní tyč, ovšem zasáhl dobře postavený obránce.
     
    16:35
    Na druhé straně se střelou od modré čáry prezentoval Jakub Naar, na jehož zakončení si lapačkou počíhal Štěpán Suk.
     
    17:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po velmi rychlé akci je srovnáno! Tadeáš Svoboda přišel na útočné modré čáře o kotouč, a jelikož spoluhráči střídali, tak Mountfield vyrazil do přečíslení. Matyáš Budina přihrával před branku, kde se v tu chvíli za obránce dostal LUKÁŠ PAJER. Jeho zakončení se otřelo o spojnici a zamířilo za brankovou čáru – 1:1. Asistence: Matyáš Budina a Jaroslav Kašpar.
     
    19:00
    Rozhodčí Zubzanda nabádá hráče, aby hráli. V probíhajícím souboji se kotouč zašlapával u mantinelu. Po chvíli Piráti šikovně vyhodili a zakázané uvolnění se nepíská.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou první periodu, po které jdou oba celky do kabin za vyrovnaného stavu. Úvod zápasu patřil Chomutovu, avšak od nějaké dvanácté minuty Mountfield přidal a vypracoval si několik zajímavých šancí. Ovšem jednu z nich proměnil až v osmnácté minutě Lukáš Pajer. Uvidíme, co se bude dít ve druhé dvacetiminutovce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Domácí vyhráli vhazování a do útočného pásma vjel David Černý, jenž následně nezvládl přihrávku na modrou čáru. Štěpán Suk si pak pohrál s nervy fanoušků, když při rozehrávce nechal velmi blízko přijet útočníka soupeře.
     
    20:32
    Mountfield vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění, hra se vrátí před jeho branku.
     
    21:30
    Od pravého mantinelu na střed mířil Martin Janda, který střílenou přihrávkou hledal hůl spoluhráče před brankou. K teči nedošlo, a tak černá guma zamířila do rohu hrací plochy.
     
    22:24
    Mountfield mířil do přečíslení, které na sebe vzal Matyáš Budina. Jeho pokus z levého kruhu vyrazil Štěpán Suk do bezpečných míst.
     
    23:31
    Hradec se sice usadil v útočném pásmu, avšak Daniel Šedivý přihrával rukou. Rozhodčí tak hru vykázali do střední třetiny.
     
    24:20
    Od modré čáry nahazoval kotouč proti brance Tomáš Vyroubal, což si s přehledem hostující brankář pohlídal.
     
    24:30
    Tentokrát to od modré čáry vyzkoušel Jan Matějka, který se snažil využít clony před brankou. Černá guma z jeho hole zamířila jen kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    25:02
    Po vyhraném vhazování se z osy napřáhl Matyáš Budina, kterého lapačkou znovu vychytal Štěpán Suk.
     
    25:33
    Před chomutovskou svatyní se nacházel zcela osamocený Michal Beneš. Jehož zakončení vyrazil domácí brankář před sebe a poradil si i s bekhendovou dorážkou.
     
    25:33
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Badinka – 2 min., sekání).
     
    26:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Také Východočeši využívají početní výhodu a otáčejí stav zápasu na svou stranu. Na pozici Alexandra Ovečkina se nacházel KRYŠTOF LANG, který ránu z první otřel o bližší tyč, čímž nedal Sukovi šanci zasáhnout – 1:2. Asistence: Tomáš Perička a Jakub Naar.
     
    27:39
    Trenéři hostujícího celku už se radovali a pořvávají na rozhodčí, že se jednalo o branku! Mezi kruhy se nacházel Kryštof Lang, jehož pumelice od břevna zamířila do ledu, ale také těsně před brankovou čáru!
     
    29:10
    Ve druhé periodě už je Hradec Králové jasně lepším mužstvem a velmi často se nachází před chomutovskou brankou. Domácí hráči nestíhají se soupeřem bruslit.
     
    29:49
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jan Boukal – 2 min., hákování).
     
    30:09
    Odražený kotouč mířil z útočného pásma Pirátů až do rohu za brankou Chomutova. Jan Matějka podstupoval souboj se soupeřem a neustál jej. Chomutovský útočník rameny letěl v plné rychlosti do mantinelu. Tohle rozhodně nebyl pěkný obrázek hry. Doufejme, že kapitán Pirátů bude v pořádku!
     
    30:09
    Jan Matějka za doprovodu lékařky míří na střídačku. Vypadá to, že je značně otřesen! Následně kapitán Chomutova odchází na ošetřovnu a pravděpodobně dnes dohrál!
     
    31:08
    Zakončení Chomutova bylo sražené za branku, následně se Východočechům povedlo vyhodit alespoň do středního pásma.
     
    31:45
    Pokus Vojtěcha Cestra brankáři vypadl před sebe. O dvě dorážky se okamžitě pokoušel Tomáš Vyroubal, avšak Jakub Tichý vždy obstál a drží Mountfield v těsném vedení!
     
    32:36
    Po chybě v chomutovské rozehrávce z pravého kruhu vystřelil Daniel Šedivý. Jenomže tentokrát byl Štěpán Suk připravený zasáhnout.
     
    33:05
    Na pravé straně měl hodně prostoru Daniel Badinka, který přihrával před branku. Ovšem Matyáš Krasanovský kotouč přejel, a tak zakončení k vidění nebylo.
     
    33:40
    A znovu Daniel Badinka, jehož zakončení z vrcholu levého kruhu vyrazil hostující brankář koncem betonu. Následně Východočeši vyhodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    34:11
    Další icing Mountfieldu stěhuje hru zpátky před Jakuba Tichého.
     
    34:16
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Koblížek – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:43
    Přihrávku Matyáše Budiny nezpracoval spoluhráč, a tak kotouč zamířil na hostující střídačku.
     
    34:56
    Na pravé straně měl trochu času Pavel Šimek, jehož snažení schoval domácí brankář pod beton. Následně přišlo sekání, jehož se dopustil Jakub Naar.
     
    34:56
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jakub Naar – 2 min., sekání).
     
    35:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Při hře ve čtyřech odskakují hosté do dvoubrankového vedení Z pravého kruhu zamířil přesně pod horní tyčku MATĚJ HAVLÍČEK. Puk sice z branky rychle vyletěl, ale odrazil se od tyče v brance – 1:3. Asistence: Kryštof Lang a Pavel Šimek.
     
    37:38
    Rychlou kombinaci Chomutova se z osy snažil zakončit Jan Vostiňák, jehož pokus přizvedl do ochranné sítě obránce.
     
    38:10
    Na modré čáře měl blízko sobě soupeře Jan Boukal, jemuž se povedlo vystřelit, ovšem jen vedle branky. Následně se kotouč odrazil od zadního hrazení pod lapačku Štěpána Suka.
     
    39:18
    Domácí mužstvo se usadilo před soupeřovou brankou, ale brankáře Mountfieldu neohrozilo. Od modré sice vypálil Martin Pöschl, jenomže trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředí části hry byli mnohem lepší Východočeši, kteří zaslouženě odskočili do dvoubrankového vedení! Hráči Mountfieldu mnohem lépe bruslili a vytvořili si několik zajímavých příležitosti. Naopak Chomutov se často nacházel pod tlakem před vlastní brankou a snažil se vyrážet do protiútoku. Pokud Piráti v poslední dvacetiminutovce nepřidají, tak s Hradcem padnou.
     
    Dnešní utkání sleduje 57 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Na pravé straně se rozjel David Černý, který puk přenechal v kruhu pro vhazování do tandemu. Vojtěch Cestr tak mířil na bližší tyč, jenomže Jakub Tichý byl znovu připravený.
     
    41:52
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Marek Pelda – 2 min., podrážení).
     
    42:01
    Chomutovští početní výhodu nezačínají dobře, Mountfield okamžitě vyhodil přes celé kluziště.
     
    42:41
    Ani napotřetí se domácí hráči nedokázali usadit v útočném pásmu a Východočeši opět v pohodě vyhazují.
     
    43:21
    David Černý cpal přihrávku před branku, jenomže Jakub Tichý zasáhl širokou holí a černá guma znovu zamířila do neutrální zóny.
     
    44:43
    Sledujeme poněkud hluchou část zápasu, kterou mohl překazit Matěj Beneš. Ten zachytil přihrávku Chomutova a postupoval mezi kruhy. Jenomže místo střely přišla přihrávka, kterou Piráti zachytili.
     
    45:36
    Lukáš Koblížek se ve vlastní třetině dostal pod tlak, když dlouho otálel s rozehrávkou. Po chvíli kotouč poslal jen na střídačku domácího celku.
     
    46:29
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Lukáš Pajer – 2 min., sekání).
     
    46:42
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Dominik Badinka, jehož pokus hostující brankář vyrazil k mantinelu. Východočeši následně vyhodili až za branku Chomutova.
     
    47:44
    Už to vypadalo, že Pavel Šimek pojede sám na brankáře, ale na poslední chvíli byl dostoupen. Hra se otočila a těsně nad břevno zakončoval Tadeáš Svoboda.
     
    48:48
    Z rohu se na vrchol pravého kruhu vytočil Jan Vostiňák, jehož pokus po ledě vyrazil betone Jakub Tichý. Chomutov je v poslední dvacetiminutovce výrazně více ve hře a nyní právě on působí lepším dojmem.
     
    49:37
    Mountfield otočil kormidlem hry a vyprodukoval slabý pokus z pravé strany. Štěpán Suk schoval černou gumu pod lapačku a hru přerušil.
     
    49:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Chomutov špatně působil při vhazování, když jej před sebe vyhrál Michal Beneš. Následně se z pravé strany před branku natlačil RADEK PILNÝ, který zblízka prostřelil gólmana Pirátů – 1:4. Asistence: Michal Beneš.
     
    51:19
    Východočeši už mohou hrát uvolněně, jelikož vedou o tři zásahy! Z levého kruhu zakončil do bránícího hráče Kryštof Lang. Puk se tak odrazil jen k dlouhému hrazení.
     
    52:16
    Mountfield už je zase v pohodě a přebírá taktovku v závěru zápasu! Nepříjemným pokusem pod horní tyčku se prezentoval Michal Beneš. Avšak Štěpán Suk v krkolomné pozici puk vyrazil.
     
    53:33
    Odražený puk zamířil na modrou čáru, odkud okamžitě vystřelil Tomáš Perička. Hostující bek nemířil přesně, ovšem Hradec je dál před brankou Chomutova.
     
    53:54
    Nahození Chomutova mířilo po prknech do středního pásma a puk ještě před červenou tečoval Jan Vostiňák. Je z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    54:20
    Zmar Chomutova pokračuje, když na modré čáře upadl do útočného pásma jeden z útočníku. David Petrásek by jinak postupoval sám na Jakuba Tichého.
     
    54:51
    Rozehrávku Hradce zachytil mezi kruhy Matyáš Krasanovský, který okamžitě vystřelil. Ovšem trefil přímo prostor, kde se nacházel hostující brankář, jenž ještě rychle rozehrál.
     
    55:44
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Döring – 2 min., hákování).
     
    56:04
    Z levého kruhu tentokrát zakončoval Pavel Šimek, jehož pokus zamířil jen nad branku domácího mužstva.
     
    56:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Těsně po vypršení chomutovského trestu se na levém kruhu objevil JAKUB NAAR, který zakončením na zadní tyč prostřelil Štěpána Suka – 1:5. Mountfield tak kráčí za pohodlnými body! Asistence: Pavel Šimek.
     
    57:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Šťastnou chvilku si rozhodně nevybral Štěpán Suk, kterému nahození vypadlo z lapačky. U pravé tyče se tak nacházel pozorný MICHAL BENEŠ, jenž neměl problém trefit odkrytou branku. Asistence: Martin Janda a Radek Pilný.
     
    58:58
    Po souboji za brankou chtěl přihrávat Lukáš Pajer. Ovšem kotouč se zvedl a skončil na horní síťce chomutovské klece.
     
    Konec zápasu.
     
    Mountfield byl minimálně čtyřicet minut lepším týmem, a tak si z Chomutova odveze tři body, čímž potvrdil roli favorita. Piráty už zítra čekají Pardubice, naopak Hradec zavítá do sousedního Litvínova.
     
    Z chomutovské ROCKNET ARÉNY se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:06:14)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 2. Krasanovský (Petrásek, Matějka) – 18. Pajer (Budina, Kašpar), 27. Lang (Perička, Naar), 36. Havlíček (Lang, Šimek), 50. Pilný (Michal Beneš), 57. Naar (Šimek), 58. Michal Beneš (Janda, Pilný)


    Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Petrásek, Cestr, M. Pöschl, Matějka, Dominik Badinka – P. Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda, Vostiňák, Černý, Vyroubal, Koblížek, F. Döring, Daniel Badinka.
    Trenér: Petr Jíra

    Mountfield HK: Tichý (Dřínovský) – Boukal, Mikulec, Havlíček, Naar, Perička, Pelda – Matěj Beneš, Budina, Kašpar, Lang, Pajer, Šimek, Idžan, Janda, Šedivý, Pilný, Michal Beneš.
    Trenér: Jiří Janoušek

    Rozhodčí: Zubzanda, Hucl – Kokrment, Pěkný

    Diváci: 57
    bahis siteleri