Montreal – Colorado 1:4 (kon.) | Tampa – St. Louis 4:2 (kon.) | Washington – Chicago 3:4 (0:1 po s.n.)
Carolina – Ottawa 2:3 (kon.) | Florida – Buffalo 7:4 (kon.) | NY Islanders – San Jose 1:2 (po pr.)
Minnesota – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Boston 0:2 (kon.) | Dallas – Columbus 3:2 (kon.)
Los Angeles – Calgary 2:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
St. Louis Blues
Pátek 03.12.2021, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:32
    Torey Krug a následně Ryan O'Reilly se dostali do zakončení, ale Andrej Vasilevskij je hrdinou momentu!
     
    57:50
    St. Louis Blues hraje bez brankáře!
     
    55:58
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., podrážení).
    50:29 Victor HEDMAN - 4:2
     
    50:29
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí celek uniká do dvoubrankového vedení! Po boji v rohu kluziště poslal hostující hráč puk pouze na volného VICTORA HEDMANA, který v obrovské šanci zachoval chladnou hlavu a z bezprostřední blízkosti zakončil do levé šibenice, čímž si připsal druhý zásah během tří minut. Bez asistence.
    48:09 Victor HEDMAN - 3:2
     
    48:09
    Tampa právě vstřelila branku!
    Odpověď je doslova blesková a Tampa Bay si bere vedení znovu zpět na svou stranu! VICTOR HEDMAN dostal přihrávku na modrou, kde měl čas si kotouč připravit a následně vypálil dělovou ránu do pravé šibenice, kterou sice Ville Husso viděl, ale ani tak nestačil zareagovat. Asistence: Patrick Maroon.
    47:16 Pavel BUČNĚVIČ - 2:2
     
    47:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté potvrzují skvělé přesilové hry a srovnávají na 2:2! Po několika přihrávkách nakonec ta od Perunoviche skončila u PAVLA BUČNĚVIČE a jeho tvrdá rána zamířila přesně do pravé šibenice. Asistence: Scott Perunovich a Robert Thomas.
     
    46:03
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., vysoká hůl).
    44:26 Anthony CIRELLI - 2:1
     
    44:26
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru už po pěti vteřinách a berou si vedení zpět! Hedman posunul kotouč na levou stranu Killornovi, který jej přichystal pro ANTHONYHO CIRELLIHO a ten z první vypálil přesně k tyči. Asistence: Alex Killorn a Victor Hedman.
     
    44:21
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Niko Mikkola – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:00
    Jake Walman jel z trestné lavice naprosto sám na domácího brankáře a mohl poslat St. Louis do vedení, ovšem Andrej Vasilevskij předvedl skvělý zákrok!
     
    35:50
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jake Walman – 2 min., krosček).
    34:07 Brandon SAAD - 1:1
     
    34:07
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Druhou přesilovku už hosté využívají a srovnávají na 1:1! Scott Perunovich posunul puk na pravou stranu Robertu Thomasovi, který jej následně poslal před bránu, kde jen nastavil hůl BRANDON SAAD a trefil odkrytou svatyni. Asistence: Robert Thomas a Scott Perunovich.
     
    33:12
    Andrej Vasilevskij betonem vyrazil střelu od modré a následně se domácí dostali do přečíslení 2 na 1, ovšem Alexe Killorna vychytal Ville Husso!
     
    32:32
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Alex Barré-Boulet – 2 min., podrážení).
     
    30:06
    St. Louis Blues ovšem drží domácí pod zámkem a Pavel Bučněvič velice nebezpečně pálil z levého kruhu, ovšem Andrej Vasilevskij předvedl skvělý zákrok!
     
    28:40
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Alex Killorn – 2 min., hákování).
     
    20:14
    Ross Colton se hned v úvodu druhé třetiny dostal do velké šance v přečíslení 2 na 1, ale z levé strany jeho pokus ke vzdálenější tyči vyrazil Ville Husso!
     
    17:46
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Niko Mikkola – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:15
    Alex Barré-Boulet byl velice blízko branky na 2:0, když dostal přihrávku před svatyni soupeře, ale Ville Husso předvedl skvělý zákrok!
    07:16 Ondřej PALÁT - 1:0
     
    07:16
    Tampa právě vstřelila branku!
    Český útočník ONDŘEJ PALÁT se postaral o úvodní branku dnešního zápasu! Palát nejprve ulovil puk ve středním pásmu, který následně předal Stamkosovi, ten jej posunul na pravou stranu Coltonovi, jenž zkoušel zakončit, ale kotouč se nakonec odrazil do cesty Ondřeji Palátovi, který zakončil do poloprázdné svatyně. Asistence: Steven Stamkos a Ross Colton.
     
    06:27
    Střela Victora Hedmana z mezikruží nadělala obraně St. Louis velké problémy, neboť brankář Ville Husso vyrazil puk jen před sebe a následně se útočníci Tampy snažili prodrat kotouč za brankovou čáru, což se jim ale nepovedlo!

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 8. Palát (Stamkos, Colton), 45. Cirelli (Killorn, Hedman), 49. Hedman (Maroon), 51. Hedman – 35. Saad (R. Thomas, Perunovich), 48. Bučněvič (Perunovich, R. Thomas)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Bogosian, Sergačjov – Barré-Boulet, Stamkos (C), Palát – Fortier, Cirelli, Killorn – Raddysh, Colton, Katchouk – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    St. Louis Blues: Husso (Konin) – Walman, Krug, Parayko (A), Mikkola, Bortuzzo, Perunovich, M. Scandella – Kyrou, R. O'Reilly (C), B. Schenn – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – I. Barbašev, Sundqvist, Saad – L. Brown, Joshua.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Pochmara, Sutherland – Alphonso, Gibbons

    Diváci: 19 092
    thejrc.org