West Ham – Chelsea 3:2 (kon.) | Newcastle – Burnley 1:0 (kon.) | Southampton – Brighton 1:1 (kon.)
Wolverhampton – Liverpool 0:1 (kon.) | Watford – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
West Ham United
3:2 (1:2)
Chelsea FC
Sobota 04.12.2021, 13:30 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:39:37)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 5 – 7
    Střely mimo: 6 – 4
    Držení míče: 36 % – 64 %
    Rohové kopy: 1 – 9
    Ofsajdy: 3 – 1
    Fauly: 10 – 10
    Žluté karty: 1 – 3.
     
    Chelsea teprve podruhé v sezóně neboduje a v dalším průběhu 15. kola může přijít o první místo, kde má jen bodový náskok na druhý Manchester City. West Ham se nikam neposunul, ale upevnil si čtvrté místo před Arsenalem.
     
    Stadion West Hamu bouří! Družina Davida Moyese zas a znovu ukázala, že se s ní musí v boji o Ligu mistrů počítat. Asi všichni uznají, že na hřišti byli lepší hráči Chelsea, kteří od 29. minuty vedli hlavičkou Thiaga Silvy. Za dalších deset minut přišla první slabší chvilka brankáře Mendyho, jehož faul na Bowena ze značky pokutového kopu ztrestal Lanzini. Nádherný volejem Mounta si Blues vzali vedení zpátky, jenže v 56. minutě po nahrávce Coufala opět vyrovnal Bowen. Od té doby měli svěřenci trenéra Tuchela velký tlak. Gólové šance ale nepřicházely a v 87. minutě zažili hosté obrovský šok. Mendy zapomněl na hlídání bližší tyče a Masuaku nečekanou střelou z křídla zařídil masivně oslavovaný triumf kladivářů. Hlavní hrdina Masuaku, jen nastoupil za zraněného Johnsona, na první pohled ani nemá radost. Na jeho první gól v Premier League se však bude nejen v Londýně dlouhé roky vzpomínat.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Výhodu standardky domácí trochu promarnili. Chelsea ještě dostává od hlavního arbitra čas na jednu akci, i když původně avizované nastavení už vypršelo.
     
    90+4
    Hammers si pomohli odkopem na hrot. Antonia podkopl Andreas Christensen a rovněž vyfasoval žlutý trest.
     
    90+3
    Blues zkouší nemožné. Hezky se uvolnil Rüdiger, ale obranný val United překonán nebyl. Odolal i centru Mounta na Pulisica.
     
    90+2
    Reece James nenašel způsob k odcentrování. Místo toho srovnal se zemí Tomáše Součka a i kvůli naštvané reakci viděl žlutou kartu.
     
    90+1
    Vladimír Coufal zabrzdil hostující rozlet spíše taktickým faulem na Hudsona Odoie. Zbytek zápasu odehraje se žlutou kartou.
     
    90+1
    Rozhodčí Marriner prodlužuje druhý poločas o čtyři minuty. V první z nich u praporku válčil Antonio, jenže míč pro domácí barvy neudržel.
     
    90
    I ve výrazném podčíslení se domácí hezky prokombinovali až do koncovky. Jarrod Bowen z ostrého úhlu přestřelil a Mendy spěchá s rozehrávkou.
     
    89
    Antonio vyvezl míč před hostující vápno. Tam zabrzdil a počkal si na spoluhráče. Jsou to nesmírně cenné vteřiny pro United.
    87. Arthur MASUAKU - 3:2
     
    87
    West Ham právě vstřelil branku!
    Naprosto šokující moment, kterému nevěří snad ani slavící fanoušci West Hamu! ARTHUR MASUAKU rychle vhodil aut a narazil si míč s Antoniem. Poté stál několik vteřin na levém křídle. Všiml si špatného postavení Mendyho a dokonale ho překvapil krásnou střelou na přední tyč.
     
    87
    Pablo Fornals se snažil vysunout Antonia. Nebyl to vůbec marný pokus, ovšem Andreas Christensen zvládl zakopnout balon do autu.
     
    86
    Bowen si u zadní čáry nádherně zpracoval Coufalem vhozený balon. Bohužel pro West Ham to přehnal s razancí finálního centru. U zadní tyče nebyl vůbec nikdo z jeho spolubojovníků.
     
    85
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Manuel Lanzini, přichází Saïd Benrahma.
     
    85
    Coufal si tělem odmítl Hudsona-Odoie. Ten se ale vrátil do souboje a přihrávku zablokoval k Thiagu Silvovi, jenž si pomohl vysvobozujícím odkopem.

    Michal Břuchanský

    Branky: 40. Lanzini (pen.), 56. Bowen (Coufal), 87. Masuaku (Antonio) – 29. Silva (Mount), 44. Mount (Zíjáš)

    Karty:   90+1. Coufal (WHU) – 23. Jorginho (CHE), 90+2. R. James (CHE), 90+4. Christensen (CHE)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:10.
    West Ham United: Fabiański – K. Zouma (71. Fornals), C. Dawson, Diop – Coufal, T. Souček, Rice (C), Johnson (45+2. Masuaku) – Bowen, Lanzini (85. Benrahma) – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Ashby, Benrahma, Fornals, Král, Masuaku, Noble, Jarmolenko, Vlašić.

    Trenér: David Moyes

    Chelsea FC: E. Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – R. James, Loftus-Cheek, Jorginho (C), M. Alonso (72. Pulisic) – Zíjáš (64. Hudson-Odoi), Mount – Havertz (46. R. Lukaku).
    Náhradníci: Arrizabalaga – Azpilicueta, Barkley, Hudson-Odoi, R. Lukaku, Pulisic, M. Sarr, Werner, Saúl.

    Trenér: Thomas Tuchel

    Rozhodčí: Marriner – Long, West
    ocianews.com