Poruba 2011 – Slavia 5:4 (kon.) | Přerov – Litoměřice 1:2 (kon.) | Vsetín – Třebíč 4:1 (kon.)
Kadaň – Prostějov 0:5 (kont.) | Šumperk – Ústí n/L 6:2 (kon.) | Kolín – Havířov 5:2 (kon.)
Benátky n/J – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Jihlava – Sokolov 2:5 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 04.12.2021, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     

    VHK ROBE Vsetín

    Domácí ve středu zvítězili na Slavii, kde se jim povedlo otočit utkání. Domácí se nyní nachází na čtvrté příčce tabulky se 48 body. Vsacané dohromady odehráli 23 zápasů. Vyhráli 15 z nich. Ve třech případech padli v prodloužení a pětkrát prohráli. Na třetí Sokolov ztrácí dva body, na pátou Jihlavu mají náskok bodu. Oba dva tabulkoví sousedí Vsetína odehráli o dva zápasy více.

    Vsetín je střelecky nejaktivnějším týmem Chance ligy. Na soupeře vyšle v průměru skoro 33 střel. Valachům se také vede v oslabení, ve kterém drží úspěšnost 84,21 %.

    Nejproduktivnějším forvardem domácích je Luboš Rob 24 (10+14). S těmito čísli se Rob drží v první desítce produktivity Chance ligy. Bodujícího Roba doplňují se 17 body David Březina 17 (9+8) a Vít Jonák 17 (6+11).

    Mezi obránci se z Valachů nejvíce daří Lubomíru Štachovi 11 (6+5).

    V brance mají Valaši jistotu v podobě Jakuba Málka, který má nejvyšší procentuální úspěšnost v Chance lize, a to 93,57 %. Také drží nejnižší gólový průměr na zápas 1,89. S Málkem v zádech Vsetín čtrnáctkrát zvítězil. Celkově tento urostlý brankář odchytal 20 klání. Na své konto si rovněž připsal dvě nuly.
     

    SK Horácká Slavia Třebíč

    Třebíč během středečního zápasu porazila v derby Duklu Jihlava 2:1. Horácká Slavia obývá první příčku tabulky s 63 nasbíranými body. Z celkově odehraných 25 klání vzešla osmnáctkrát vítězně. Čtyřikrát vyhrála v prodloužení, jednou prohrála po základní hrací době a pouze dvakrát ztratila všechny tři body. Na druhý Stadion Litoměřice má náskok pěti bodů. Navíc mají Litoměřice zápas k dobru.

    Třebíč je rovněž střelecky aktivní. Na soupeře vyšle v průměru 31 střel. Horácká Slavia rovněž tráví málo času v oslabení. Odehrála pouze 215 minut v početní nevýhodě.

    V produktivitě nasbíral mezi forvardy nejvíce bodů Ladislav Bittner 18 (13+5). Následují ho s šestnácti body Martin Dočekal 16 (8+8) a Michal Vodný 16 (5+11).

    Mezi obránce se zatím nejvíc bodů povedlo posbírat Lukáši Douderovi 11 (3+8).

    Jedničkou Třebíče je Pavel Jekel. Jekel je se svými statistikami na druhém místě v úspěšnosti zásahů. Jeho procentuální úspěšnost čítá 92,38 %. Rovněž jeho gólový průměr j2 jej řadí na druhé místo za gólmana dnešního soupeře. Jekel vychytal z 21 zápasů 18 výher a připsal si tři čistá konta.
     
    vs
    Dnešní souboj Na Lapači přinese zajímavý souboj prvního se čtvrtým celkem Chaceligové tabulky. Třebíči se letos daří, Vsetín v první klání na ledě Slavie prohrál 3:5. Zda se povede Valachům před domácí, ač značně zredukovaným, podporou povede zvítězit. To uvidíme od 17:00, kdy bude vhozeno první buly.

    SESTAVA V MINULÉM ZÁPASE
    Třebíč vs Vsetín 5:3 – 9. kolo 9.10.2021

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – L. Doudera, Jakub Stehlík, L. Forman, Poizl, Mlčák, M. Furch, Tureček – Šťovíček, L. Bittner, Psota – Krliš, Nedvídek, Střondala – Burian, D. Sklenář, Vodný – Křehlík, D. Michálek, Ferda.

    VHK ROBE Vsetín: Málek – Ondračka, Smetana, Jerofejevs, Hryciow, J. Jenáček, Š. Jenáček – Březina, Jonák, Rob – Indrák, Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Berger, Vítek.
     
    Sestavy v minulém kole:

    HC Slavia Praha vs VHK ROBE Vsetín: J. Málek – Jerofejevs, Štach, Ondračka, Smetana, J. Jenáček, Buchta, Š. Jenáček – Půček, Pšurný, Rob – Berger, Pitule, Gago – Hořanský, Vlach, Apolenář – Březina, Kucharczyk, Vítek.

    SK Horácká Slavia Třebíč vs HC Dukla Jihlava: Jekel – Hunkes, Mlčák, M. Furch, L. Forman, Tureček, Poizl, Zukal – Střondala, L. Bittner, D. Sklenář – Šťovíček, Nedvídek, Krliš – Gajarský, Vodný, Vedral – Ferda, D. Michálek, Křehlík.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (D. Sachr) – Jerofejevs, Štach (A), Š. Jenáček, Smetana, J. Jenáček, Vosátko, Ondračka – Berger, Pšurný, Rob – Pitule, R. Půček, Hořanský – D. Březina (C), R. Vlach, Gago – Apolenář, Kucharczyk (A), Vítek.
    Trenér: Roman Stantien

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Mlčák, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Zukal – Dočekal, L. Bittner (C), Střondala – Krliš, Nedvídek, D. Sklenář – Vodný (A), Gajarský, Křehlík – D. Michálek, Ferda (A).
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Štofa, Kráľ.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Domácí zahájili zápas vítězným buly, avšak v útočném pásmu se kotouče ujali hosté.
     
    01:10
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Po minutě a deseti vteřinách je skóre otevřeno. Třebíč se dostala do pásma a svou první akci zúročila. Střelou kousek za útočnou modrou čárou se prosadil VÁCLAV KRLIŠ. Asistence: Radim Ferda.
    01:10 Václav KRLIŠ - 0:1
     
    02:29
    Do slibné akce před Jekela se dostal Hořanský, vsetínský útočník byl ale příliš blízko na to, aby se mohl pokoušet o koncovku.
     
    04:10
    Gajarský se pokoušel vystřelit z levého kruhu, ale byl zastaven jedním z domácích obránců.
     
    04:57
    Vsacané se při snaze o nahození do pásma provinili zakázaným uvolněním.
     
    05:44
    Střondala postupoval kupředu společně s Turečkem, přihrávky této dvojice nebyly natolik přesné, aby došlo k ohrožení Málkovy brány.
     
    06:48
    Vsetín je usazen v útočném pásmu. Velkou možnost měl Jakub Jenáček, následně Robovi na modré čáře sjel kotouč. Poté hru přerušuje postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    07:55
    Hosté nyní vzali do svých rukou důraznou hru na brankovišti. Křehlík trávil dle domácích obránců příliš mnoho času v těsné blízkosti Málka.
     
    08:32
    Michálek narušil vsetínskou rozehrávku ve středním pásma a nahodil puk za Málkovu klec.
     
    09:49
    Robův bekhendový pokus z kruhů neletěl směrem k brance Jekela.
     
    10:26
    K velké nevoli domácích fanoušků je pískáno zakázané uvolnění Valachů.
     
    12:07
    Třebíč se snaží udržet kotouč na hokejkách v útočném pásmu.
     
    13:49
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Po ne úplně vyvedeném začátku se Vsetín v posledních minutách pomalu dostával do tempa. Doposud se mu ale nedařilo zavařit Jekelovi natolik, aby jej dostal pod tlak. To se ale nyní povedlo a je z toho vyrovnávací branka na 1:1, o kterou se postaral JAN BERGER, jenž obdržel kotouč do volného prostoru na modrou čáru. Asistence: Roman Pšurný a Šimon Jenáček.
    13:49 Jan BERGER - 1:1
     
    15:21
    Po vyrovnávací brance je Vsetín velmi aktivní. Jekel musel už párkrát zasáhnout proti nebezpečným útočným akcím Valachů.
     
    16:38
    Třebíč v čele se Nedvíkem pronikla do útočného pásma, kde se snažila vytvořit závar, ten je ale zažehnán odpískaným ofsajdem.
     
    17:05
    Velká šance pro Vsetín. Domácí mají ke konci třetiny možnost navýšit, jelikož Třebíč půjde do čtyř po faulu v obrané třetině, kterého se dopustil jan Mlčák.
     
    17:49
    Horácká Slavia půjde do tří. Proti Janu Bergerovi se nyní provinil podrážením Radim Ferda.
     
    17:55
    Třebíč se osvobozuje.
     
    18:09
    Půčkova rána z mezikruží nebyla přesná.
     
    18:29
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí otáčí průběh první třetiny. V dvojité početní výhodě se ujímají poprvé v dnešním zápase vedení. Vsetín zamkl hosty v pásmu, domácí byli v těsné blízkosti Jekelovi klece, z této pozice ale nikdo nevystřelil. Rána přišla až poté, co ONDŘEJ SMETANA obdržel pas na modrou čáru odkud pálil dělovku, kterou poslal mezi nohy Jekela. Vsetín na konci první třetiny vede 2:1 Asistence: Roman Půček a Roman Vlach.
    18:29 Ondřej SMETANA - 2:1
     
    19:05
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Ze začátku klání vedla Třebíč, která se prosadila po sedmdesáti sekundách, kdy Málka překonal Václav Krliš. Po inkasované brance Vsetín chvíli doháněl tempo hry. Jakmile se do něj dostal, tak byl nebezpečný. Na 1:1 se ve 14. minutě povedlo srovnat Janu Bergerovi a na sklonku periody na 2:1 ve dvojité početní výhodě Vsetína zvýšil Ondřej Smetana. Dnešní podívaná Na Lapači zatím nabízí atraktivní duel, aby ne, když jde o střetnutí prvního se čtvrtým mužstvem tabulky. Snad se v podobném duchu ponesou i další třetiny.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Po začátku druhé třetiny se kupředu první hnali hosté, avšak domácí následně nepříjemně zahrozili před Jekelem.
     
    20:49
    Třebíč se snažila projít do pásma, marně, je zastavena ofsajdem.
     
    21:05
    Zmatky ve vsetínské obraně, kterých mohl využít Březina, nakonec Jekel pro jistotu skočil po kotouči.
     
    21:44
    Střela Jakuba Jenáčka od modré čáry, domácí se snažili clonit před Jekelem, ten sklapl své betony a puk vyrazil.
     
    22:34
    Gajarského v pokusu o průnik do pásma zastavil, tělem připravený Kucharczyk.
     
    23:38
    Mlčák se nyní po chybě v domácích zadních řadách dostal k puku a osamocen pálil na Málka, jeho střela netrefila domácí klec.
     
    24:37
    Třebíč koordinuje puky na hokejkách ve středním pásmu.
     
    25:43
    Střondala se snažil probojovat do pásma, kde se mu nedařilo delší dobu zkrotit poskakující kotouč, následně byl ve svém počínání zastaven domácími beky.
     
    26:06
    Nečekaně se objevil nebezpečnou kotouč před Málkem po pokusu jednoho z Třebíčských.
     
    26:28
    To je obrovská škoda pro domácí. Před Pšurným nadvakrát zela prázdná klec. Jekel nebyl ve správném postavení a nebyl připraven zastavil potenciální hrozbu. Valaši ale této příležitosti nevyužili.
     
    27:42
    O útočnou akci se snažil Hořanský s kolegy z lajny. Byli zastaveni před Jekelem.
     
    28:07
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín si navýšení od dva góly rozhodně zasloužil. V posledních minutách byla jeho aktivita nesporně větší než zápal hostů. Po několika neproměněných šancích a vyloženě spálených gólovkách se ke střele dostal ADAM HOŘANSKÝ, jenž ač nadvakrát, tak přece překonal Jekela. Valaši odskakují Třebíči. Na Lapači panuje stav 3:1. Asistence: Roman Vlach a Michal Gago.
    28:07 Adam HOŘANSKÝ - 3:1
     
    29:02
    Možnost první přesilové hry dostanou nyní domácí. Na dvě minuty si půjde odpočinout Rob, který odpyká trest Málka za zalehnutí puku v brankovišti.
     
    30:03
    Domácí půjdou do tří. Třebíč také dostane možnost hry ve dvojnásobné přesilové hře. K Robovi se na trestné lavici přidá Štach.
     
    30:25
    Třebíč vytvořila zámek, Šimona Jenáček nyní výborně vykleknul kotouč.
     
    30:30
    Vodnému nesedla střela z kruhu.
     
    31:02
    Domácí jsou ve čtyřech.
     
    31:10
    Vsetín se osvobozuje.
     
    31:52
    Střondalova rána, Málek zasáhl lapačkou.
     
    32:01
    Kupředu šla vsetínská dvojice, které puk v přečíslení dva na jednoho utekl.
     
    32:03
    Domácí v plném počtu.
     
    33:26
    Třebíč nyní vytvořila pěknou kombinaci v útočném pásmu.
     
    34:28
    Rob si vyjel na střed kluziště a vyslal na Jekela prudkou ránu, ty třebíčský gólman zachytil lapačkou.
     
    34:49
    Smetana pálil od modré čáry, před brankou chtěl tečovat střelu Berger, ale obránce trefil svého kolegu pouze do nohou a Jekel nemusel zasáhnout.
     
    35:26
    Vodný nyní zahrozil před Málkem.
     
    35:31
    Nahození od modré čáry, Málek chytá lapačkou.
     
    36:43
    Furch dostal do jízdy přihrávku do mezikruží, odkud pálil. Před Málkem ale bylo mnoho prostoru a vsetínský gólman střelu chytil do lapačky.
     
    37:34
    Třebíč ve snaze přejít do útočného pásma vyhodila kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    38:14
    Vodný objel s kotoučem branku, držel ho však na své holi příliš dlouho a nakonec ze slibného průniku do pásma nic nevzniklo.
     
    39:00
    Vsetín má puk ve své moci a míří přes střední pásmu do útoku.
     
    39:18
    Třebíč se dopařila ke kotouči a ještě se ke konci druhé části hry snaží zahrozit.
     
    39:33
    Vsetín si to znovu, po získání kotouče na brankovišti, namířil k Jekelově brance.
     
    39:53
    Hra se ještě jednou přerušuje, puk byl zašlápnut v obranném pásmu Třebíče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla rovněž velmi atraktivní podívanou. Oba celky se prohání po ledě neskutečnou rychlostí. O něco lepší byli v této části hry domácí. Ti si v první polovině vytvořili mnoho gólových šancí, které ale neproměnili. Šťastnou byla až rána z hokejky Adama Hořanského, který poslal svou trefou Valachy do dvoubrankového vedení. Třebíč se rozhodně nenechala zahanbit a svou aktivitou se snažila domácí náskok dorovnat, seč mohla. V této třetině se jí to však nepodařilo. Je ale vidno, že dnes Na Lapači ještě půjde o aktivní a rychlý souboj. Zda si Vsetín pohlídá náskok, nebo se Slavii podaří snížit. To uvidíme ve třetí třetině.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Přechod přes střední pásmo se nedaří ze začátku třetiny ani jednomu mužstvu.
     
    41:49
    Třebíč se snažila zahrozit, souhra hráčů v bílých dresech nebyla přesná.
     
    42:36
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Roman Vlach – 2 min., sekání).
     
    43:19
    Třebíč sevřela Vsetín v pásmu. Vodného rána nebyla podle představ třebíčského útočníka. Málek chytá.
     
    44:20
    Vsetín se zbavuje tlaku, vyhazuje puk mimo nebezpečí.
     
    44:36
    Domácí v plném počtu.
     
    45:11
    Třebíč rozjíždí útočnou akci. Dnes velmi aktivní Vodný se hnal za pukem.
     
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    46:09
    Střondala nyní svůj tým oslabil na čtyři minuty, nejprve schytal trest za vysokou hůl, poté za nesportovní chování.
     
    47:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín nabídnuté přesilové hry využívá a odskakuje Třebíči na rozdíl tří branek. Podruhé v dnešním zápase se prosazuje JAN BERGER, jenž umístil za Jekela kotouč tečí z hranice brankoviště. Asistence: Michal Gago a Lubomír Štach.
    47:14 Jan BERGER - 4:1
     
    48:47
    Vsetín se snaží využít přesilovou hru ještě jednou, soupeř je pod tlakem.
     
    49:09
    Hosté v plném počtu.
     
    50:06
    Hra je poněkud rozevlátá, ani jednomu celku se nedaří zkrotit kotouč na svých holích.
     
    51:11
    Pěkný pokus Poizla od modré čáry, Málek vyrazil.
     
    51:50
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Aleksandrs Jerofejevs – 2 min., držení).
     
    52:00
    Vsetín v oslabení vyrazil sebevědomě kupředu.
     
    52:37
    Krliš při pokusu o střelu zlomil svou hokejku.
     
    53:23
    Dočekalovi střela od kruhů nesedla.
     
    53:38
    Vodného nabídka na teč k Málkovi nepřošla.
     
    54:40
    Třebíč se snažila dostat před Málka ale povedlo se jí pouze vyhodit kotouč na icing.
     
    56:00
    Nyní se přechod do pásma nezadařil domácím, je pískáno zakázané uvolnění.
     
    56:37
    Gajarský se dostal k puku, předvedl šikovnou práci rukou před Málkem a následně čelil gólmanovi Vsetína sám. Toho ale bekhendem nepřekonal.
     
    57:04
    Michálek nahodil oblouček do pásma.
     
    58:37
    Kootuč je zašlápnut v útočné třetině hostů.
     
    59:07
    Málek se nyní mrtšil po kotouči, jenž se k němu nebezpečně posunoval.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je za námi. Šlágr kola nabídl Na Lapači atraktivní souboj. První Třebíč potvrdila v prvních sekundách svou roli lídra tabulky. Za hosty se prosadil Václav Krliš. Poté ale dávali góly pouze domácí, ačkoli nelze říct, že by Třebíč svou aktivitou nevolala po dalších brankách. Ještě v první třetině otočil skóre na 2:1 Jan Berger s Ondřejem Smetanou. Poté zacílili přesně ještě dva Valaši, a to konkrétně Adam Hořanský a Jan Berger. Zápas rozhodly proměněné přesilové hry ze strany Valachů, kteří lídra sestřelili.

    Ode mě je to pro dnešek vše a přejí vám hezký zbytek večera. (19:52:13)
    Marken.cz

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 14. Berger (Pšurný, Š. Jenáček), 19. Smetana (R. Půček, R. Vlach), 29. Hořanský (R. Vlach, Gago), 48. Berger (Gago, Štach) – 2. Krliš (Ferda)


    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (D. Sachr) – Jerofejevs, Štach (A), Š. Jenáček, Smetana, J. Jenáček, Vosátko, Ondračka – Berger, Pšurný, Rob – Pitule, R. Půček, Hořanský – D. Březina (C), R. Vlach, Gago – Apolenář, Kucharczyk (A), Vítek.
    Trenér: Roman Stantien

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Mlčák, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Zukal – Dočekal, L. Bittner (C), Střondala – Krliš, Nedvídek, D. Sklenář – Vodný (A), Gajarský, Křehlík – D. Michálek, Ferda (A).
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Štofa, Kráľ

    Diváci: 1000
    ocianews.com