AC Milán – Salernitana 2:0 (kon.) | AS Řím – Inter 0:3 (kon.) | Neapol – Atalanta BC 2:3 (kon.)
konec
AS Řím
0:3 (0:3)
Inter Milán
Sobota 04.12.2021, 18:00 • Stadio Olimpico • Italská Serie A • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Italská liga má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel AS Řím – Inter Milán. Mírným favoritem tohoto šlágru je hostující celek, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    AS Řím i v této sezoně bojuje o přední příčky. Římský celek zatím odehrál patnáct utkání a nasbíral v nich 25 bodů, což stačí na průběžné páté místo v tabulce. Z posledních pěti utkání ale AS třikrát prohrálo, takže by dnes potřeboval naplno bodovat. V posledním kole svěřenci Josého Mourinha hráli na hřišti Bologni a prohráli 0:1.

    Inter Milán je na tom ještě o něco lépe. Inter odehrál také 15 utkání a vybojoval v nich 34 bodů, což stačí na průběžné 3. místo v tabulce. Inter ztrácí na druhé AC jeden bod a na první Neapol ztrácí body dva. Inter je ve skvělé formě a z posledních pěti utkání vyhrál čtyřikrát. Inter v posledním kole hostil Spezii a vyhrál 2:0.
    AS v posledním kole nezískal ani bod. S Bolognou prohrál 0:1.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Inter – AS 3:1
    AS – Inter 2:2
    AS – Inter 2:2
    Inter – AS 0:0
    Inter – AS 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Patrício – Mancini (C), Smalling, Kumbulla – Ibañez, Mchitarjan, Cristante, Veretout, Viña – Zaniolo, Šomurodov.
    Náhradníci: Boer, Fuzato – Villar, Calafiori, Reynolds, B. Mayoral, Diawara, Bove, Darboe, Zalewski, Volpato, Ndiaye.
    Trenér: José Mourinho

    Inter Milán: Handanovič (C) – D'Ambrosio, Škriniar, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Perišić – Džeko, Correa.
    Náhradníci: Cordaz, I. Radu – Gagliardini, Alexis Sánchez, Vecino, Lautaro Martínez, Sensi, Arturo Vidal, Dimarco, Cortinovis, Zanotti, Carboni.
    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Di Bello – Palermo, Perrotti.
     
    Začátek zápasu už se pomalu blíží.

    Domácí trenér Mourinho oproti poslednímu zápasu s Bolognou udělal v sestavě několik změn. Jednu i vynucenou, Tammy Abraham chybí kvůli žlutým kartám.

    Inter hrál naposledy se Speziou, kterou porazil 2:0, přesto také sestavu trochu obměnil. Bude zajímavé sledovat, jak si oba celky povedou.
     
    Kapitáni Gianluca Mancini a Samir Handanovič se zdraví s rozhodčími a mezi sebou. Samozřejmostí je los o výkop – stranu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop měl nakonec na starosti domácí Jordan Veretout. AS Řím se tak jako první žene dopředu.
     
    1
    A hned z toho byla zajímavá možnost! Po centru z levého křídla hlavičkoval ve vápně Eldor Šomurodov, branku ale trefit nedovedl.
     
    2
    Dopředu mířil Nicolò Zaniolo a i když upadl na zem, byl nakonec faul odpískán jemu. Loktem totiž do obličeje trefil soupeře, konkrétně Hakana Çalhanoğlua.
     
    3
    Poprvé se na útočnou polovinu vydal Inter Milán, podařilo se mu vybojovat autové vhazování na levém křídle.
     
    3
    Pas skrze střední obránce se do vápna snažil poslat Hakan Çalhanoğlu, defenziva Říma to ale včas přečetla.
     
    4
    Danilo D'Ambrosio už nestihl dohnat míč před Kumbullou, skončil tedy v zámezí. Autové vhazování si vezme na starosti domácí tým.
     
    4
    Centr Ivana Perišiće byl zblokovaný, krátce poté se k míči dostal brankář Rui Patrício, který tak dostává prostor k poklidné rozehrávce.
     
    5
    Svěřenci trenéra Mourinha nechtějí do útoku vyrážet bez přemýšlení, v poklidu kombinují a čekají, kde se otevřou vrátka.
     
    6
    Přihrávka Rogera Ibañeze byla příliš prudká, navíc šla tak těsně vedle postranní čáry, že nakonec skončila za ní. Autové vhazování pro Inter, který tak nyní může být tím, kdo bude útočit.
     
    6
    Z pravého křídla letěl před branku centr, jehož adresátem měl být Edin Džeko. Nešlo ale o přesný pas, byl až příliš vysoký.
     
    7
    Inter zahrával první rohový kop, centr byl poměrně prudký a mířil do nebezpečných prostor, obránci domácího týmu jej ale dokázali odhlavičkovat do bezpečí.
     
    7
    Dobrou obrannou práci odvedl Gianluca Mancini, který obral protihráče o míč a poslal malou domů k brankáři, který nebyl ani napadaný.
     
    8
    Pěkný pas do běhu dostal Jordan Veretout, do vápna už mu nabíhali dva spoluhráči. Spolu s nimi ale také několik bránících fotbalistů Interu, kteří zabránili zakončení této akce.
     
    9
    Marcelo Brozović operoval na levé straně, dobře se pohybující obránci AS Řím mu ale nedovolili ani odcentrovat. Přesto Milánští zůstávají u míče.
     
    9
    Teď se 29letý chorvatský záložník Marcelo Brozović odhodlal ke střele, trefil ale jen bránící hráče soupeře!
     
    10
    Do rychlého protiútoku vyrazili domácí hráči. Míč celou dobu vedl Matías Viña, který se také pokusil vystřelit, ale dopadl stejně jako Brozović – trefil jen obránce.
    Dnešní šlágr si nenechal ujít ani legendární záložník Francesco Totti, kterou celou svou kariéru spojil právě s AS.
     
    11
    A znovu sledujeme trpělivost na kopačkách AS Řím, který velmi často a dlouho kombinuje na obranné polovině. Inter se snaží napadat.
     
    12
    Dlouhý nákop Manciniho měl mířit na Matíase Viñu, ale nešlo o přesnou přihrávku. Bude z toho jen aut pro Inter.
     
    13
    Hakan Çalhanoğlu se snažil nahrát nalevo na Ivana Perišiće, jenže to včas přečetli bránící hráči AS Řím. Do protiútoku už nestihli vyrazit, balon skončil v autu.
     
    14
    Také Inter nyní předvádí trpělivou kombinaci, narozdíl od AS Řím ji ale provozuje na útočné polovině. I díky tomu vybojoval další roh.
     
    15
    Sudí ještě musí uklidňovat menší strkanice v pokutovém území.
     
    15
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Tak tenhle roh zahrál HAKAN ÇALHANOĞLU fantasticky! Centr tureckého reprezentanta byl tak povedený, že se zakroutil přímo od rohového praporku až do brány Ruie Patrícia. Tomu balon propadl mezi nohami, Inter se tak dostává do vedení 1:0!
    15. Hakan ÇALHANOĞLU - 0:1
     
    17
    AS Řím se snaží zachovat klidnou hlavu a pokračuje ve stejném stylu hry. O přihrávku si vepředu říkali Eldor Šomurodov a Nicolò Zaniolo, jenže ani jeden z nich ji nedostal, obrana Interu byla pozornější.
     
    18
    Na druhé straně si chtěl míč na pravém křídle zpracovat Denzel Dumfries, souboj ale neustál a po pádu na zem o balon přišel.
     
    19
    AS Řím pádil do velmi nadějného protiútoku. Eldor Šomurodov nahrál na Zaniola, který se snažil situaci vylepšit centrem na Mchitarjana, jenomže pas nebyl přesný. Nic z toho nakonec nebylo.
     
    20
    Hakan Çalhanoğlu poslal pěknou přihrávku zezadu na nabíhajícího Dumfriese, který byl v těsném ofsajdu.
     
    20
    Inter se aktivním napadáním rozehrávajícího Rogera Ibañeze dostal k míči a rychlou kombinací chtěl ohrozit domácí branku. Přihrávky ale nebyly přesné.
     
    21
    Nepříliš povedený centr v podání Alessandra Bastoniho znamená, že autové vhazování bude mít k dispozici tým z Říma.
     
    21
    Joaquín Correa zpracoval míč pro Edina Džeka, který zkusil vystřelit. Branku Ruie Patrícia ale přestřelil.
     
    22
    Modročerní jsou aktivnějším týmem na hřišti. Rozhodně působí dojmem, že nejsou uspokojeni jednobrankovým vedením, i nadále se snaží diktovat tempo hry.
     
    23
    Alessandro Bastoni teď předvedl pěkný kousek, poradil si s dvojicí napadajících protihráčů. Pěknou kličkou prošel mezi nimi.
     
    24
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Parádní kombinace v podání Interu Milán znamená dvoubrankové vedení hostujícího týmu! Hakan Çalhanoğlu si výborně narazil míč s Alessandrem Bastonim a poté našel v předbrankovém prostoru bývalého hráče AS Řím EDINA DŽEKA, který neomylně i díky lehké teči překonal Patrícia. S respektem ke svému bývalému zaměstnavateli branku neoslavil. 2:0 pro Inter!
    24. Edin DŽEKO - 0:2
     
    25
    Eldor Šomurodov přišel o míč a následně se provinil útočným faulem.
     
    26
    Inter se fotbalem zatím opravdu baví. Snažil se o další kombinaci na jeden dotek, tentokráte však do vápna nepronikl.
     
    28
    Centr Ivana Perišiće byl sražený na rohový kop. Inter pokračuje v jasné kontrole hry.
     
    28
    Hakan Çalhanoğlu to zkusil jako u prvního gólu, centroval na bližší tyč! Tentokráte i s podporou spoluhráčů, kteří si na ni nabíhali. AS Řím to ovšem tentokráte ustál.
     
    29
    Domácímu týmu se vůbec nedaří dostat k míči, někteří fanoušci už začínají pískat.
     
    29
    Skvělý zákrok Ruie Patrícia! Joaquín Correa nahrál na Edina Džeka, který se uvolnil k nebezpečné střele po zemi. Portugalský brankář AS Řím teď ale svůj tým zachránil od ještě větší pohromy!
     
    30
    Domácí se pokusili přesunout na útočnou polovinu, znovu se jim to však nepodařilo. První půlhodina hry zkrátka zcela jasně patřila Interu.
     
    31
    Další velká šance Interu! Roger Ibañez vůbec nestíhal bránit Ivana Perišiće, který se uvolnil na levé straně a následně odcentroval na Edina Džeka, jehož hlavička z velmi slušné pozice šla těsně vedle brány.
     
    32
    Po delší době pronikl AS Řím do vápna soupeře. Roger Ibañez nahrál po straně na Veretouta, který centroval do pokutového území. Obránci Interu si s tím ale poradili.
     
    33
    Domácí tým zůstal v útoku a vše skončilo zblokovanou střelou Henricha Mchitarjana, po níž následuje rohový kop.
     
    33
    Po centru Jordana Veretouta se k hlavičce probojoval Nicolò Zaniolo, Samir Handanovič s tím ale neměl moc práce, zakončení chyběla větší razance.
     
    34
    Na hřišti zůstal po srážce se spoluhráčem Denzelem Dumfriesem ležet Alessandro Bastoni, který si vyžádal lékařské ošetření.
     
    34
    Bastoni byl odveden za postranní čáru, vypadá to ale, že bude moci pokračovat ve hře.
     
    35
    Po přihrávce Perišiće se snažil ke střele uvolnit Joaquín Correa, výborně ho ale bránil Chris Smalling, který mu neumožnil ohrozit bránu.
     
    36
    Ivan Perišić neprošel přes Rogera Ibañeze, Inter se tak dopředu posouvá formou autového vhazování.
     
    37
    AS Řím byl blízko snížení na rozdíl jednoho gólu! Po centru Zaniola z pravého křídla se do míče opřel Matías Viña, jeho nadějný pokus ale dobře zblokoval vracející se Denzel Dumfries.
    37. Velká šance domácího celku
     
    37
    Roger Ibañez se provinil faulem na Correu a dostává žlutou kartu.
     
    39
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    To je lekce z produktivity, hosté vedou již o tři góly! A byla to opět ukázková akce. Alessandro Bastoni zatočil parádní centr na DENZELA DUMFRIESE, který se hlavou prosazuje poprvé v dresu Interu Milán, který tak vede již 3:0! Velká potupa pro AS Řím, který se zrovna začal nadechovat k alespoň snížení stavu...
    39. Denzel DUMFRIES - 0:3
     
    41
    Gianluca Mancini a Jordan Veretout se pokoušeli vzájemnou kombinací dostat do lepší pozice, obránci Interu to ale domácí dvojici neumožnili.
     
    42
    Eldor Šomurodov dobrým centrem zprava našel ve vápně uvolňujícího se Nicola Zaniola, jenomže ten se nedokázal dostat k úplně ideální střele. Přitom byl ve velmi dobré pozici. Zkrátka – zmar AS Řím.
     
    43
    Centr Alessandra Bastoniho srazil vracející se Roger Ibañez na rohový kop.
     
    44
    Hakan Çalhanoğlu chtěl vyzvat k hlavičkovému zakončení Danila D'Ambrosia, naštěstí pro římský tým k němu ale nakonec nedošlo.
     
    44
    Po rohovém kopu i nadále svěřenci trenéra Inzaghiho pokračovalo v útočném snažení, jenže vše skončilo nepřesnostmi. Vykopávat bude Rui Patrício.
     
    45
    Ivan Perišić i s trochou štěstí dokázal balon posunout na Correu, ten už ale nedostal od domácích obránců prostor ke střele.
     
    45+1
    Nastavuje se ještě jedna minuta.
     
    45+1
    Inter se už pochopitelně nikam nežene, do kombinační hry nyní bývají zapojováni obránci. Obvykle posledním hráčem (kromě brankáře) zůstává Milan Škriniar, který s míčem hraje nejméně, ale vše zatím jistí odzadu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
    Inter zvládl první poločas naprosto skvěle. Na hřišti římského AS se třikrát prosadil a zaslouženě vede 3:0.
     
    První část utkání zcela jasně ovládli hosté a domácí trenér José Mourinho bude muset o přestávce hodně přemýšlet.

    V 15. minutě otevřel skóre přímo od rohového praporku Hakan Çalhanoğlu, balon zapadl mezi nohy Ruie Patrícia. Ten musel míč ze své sítě lovit podruhé necelých deset minut poté, po parádní kombinaci totiž skóroval Edin Džeko, který ještě v minulé sezoně střílel góly za AS Řím, a tak dnešní trefu neoslavil. Ve 39. minutě bylo s římským týmem ještě hůře, ačkoli se zrovna předtím nadechoval k šancím. Po krásném centru Alessandra Bastoniho se totiž hlavičkou prosadil Denzel Dumfries, pro něhož to byl první gól za Inter Milán.
     
    Hráči už nastupují zpět na hrací plochu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů nesáhl o přestávce ke střídání, což se třeba u domácího týmu čekalo. Ale uvidíme, co přinesou další minuty.
     
    47
    Nicoló Barella měl v souboji s Marašem Kumbullou nohu příliš vysoko, a tak dostává žlutou kartu.
     
    48
    Inter pochopitelně nepotřebuje spěchat do útoku. AS Řím se navíc nepouští do nějakého aktivnějšího napadání, a tak momentálně nesledujeme příliš pohledný vstup do poločasu.
     
    49
    Po nákopu po levé straně si pro míč z branky vyběhl Rui Patrício.
     
    50
    Stále stejný obrázek hry, Inter si přihrává na obranné polovině, AS Řím pomalu a neúspěšně napadá...
     
    51
    Maraš Kumbulla vybojoval hlavičkováním míč pro Henricha Mchitarjana, jehož pas ve středu hřiště byl zblokovaný do autu.
     
    52
    Ivan Perišić skvěle přečetl rozehrávku domácích a snažil se na levé straně uvolnit přes Manciniho, s tím už ovšem nepochodil.
     
    52
    A teď se Ivan Perišić provinil faulem, když zatahal Jordana Veretouta za dres.
     
    53
    Henrich Mchitarjan fauloval unikajícího Edina Džeka nějakých deset metrů za středovou čarou. Inter může v klidu rozehrát, což trenéra Inzgahiho těší.
     
    54
    Římané se přesunuli do akce, k centru zleva se probojoval Matías Viña, ale míč byl přetažený. Krátce nato zakončení Mchitarjana zblokovali bránící hráči na roh.
     
    54
    Z něj se k hlavičce dostal Roger Ibañez, po teči obránce a následném odpálení Handanoviče bude následovat další aut domácích.
     
    55
    Edin Džeko se zapojil do obranné situace a využil své velké postavy. Kryl si míč a donutil Manciniho k faulu.
     
    57
    Moc toho na trávníku nyní opravdu vidět není. Inter se pochopitelně vůbec nikam nežene a AS Řím se vyloženě trápí, absence v ofenzivě ho hodně poznamenaly.
     
    57
    Domácí hráči zachybovali v rozehrávce a vše chtěl potrestat Joaquín Correa, který se kličkami uvolňoval k zakončení. Všemu ale včas zabránil Chris Smalling!
     
    58
    Joaquín Correa se navíc po souboji se Smallingem zranil, bude tak zřejmě muset střídat.
     
    59
    Místo zraněného Joaquína Correy přichází na hřiště Alexis Sánchez. Střídá také Nicoló Barella, jehož nahradí Arturo Vidal.
     
    60
    AS Řím vyrazil do protiútoku. Henrich Mchitarjan nahrál na Matíase Viñu, jehož zakončení bylo sraženo na roh.
     
    61
    Centr Jordana Veretouta nebyl vůbec špatný, brankář Samir Handanovič jej ale vyboxoval daleko od vápna.
     
    61
    Domácí získali na své kopačky další roh.
     
    61
    Jenže z něj se už k ničemu nedostali.
     
    61
    První střídání domácího kouče. Albánský reprezentant Maraš Kumbulla odchází ze hry, místo něj jde na trávník mladík Edoardo Bove.
     
    63
    Alexis Sánchez byl na levém křídle faulovaný, když ho k zemi poslal Gianluca Mancini. Žlutá karta, zmešká tak příští utkání.
     
    64
    Bastoni se snažil dlouhým pasem vyslat do akce Sáncheze, to ale dobře přečetl Chris Smalling. Ten si dnes počíná v obraně dobře, ačkoli jeho celek inkasoval již třikrát.
     
    65
    Na druhé straně chtěl Mancini dlouhým nákopem vyzvat k akci Zaniola, jenomže Denzel Dumfries odhlavičkoval balon pryč.
     
    65
    Centr domácích zprava zblokoval pozorný Marcelo Brozović mimo nebezpečí. Navíc ani ne za cenu rohu, jistota na kopačkách defenzivních hráčů Interu Milán.
     
    66
    Hosté vyrazili do nebezpečného protiútoku, zprava mohl vyslat centr Denzel Dumfries. Jeho míč ale nebyl dobrý...
     
    67
    Po přihrávce z levého křídla střílel ve vápně nedůrazně hlídaný Arturo Vidal, trefil ale jen Jordana Veretouta! Teď si domácí určitě oddychli.
     
    67
    Faul na Henricha Mchitarjana znamená, že domácí tým může pokračovat ve hře v útoku.
     
    68
    Alexis Sánchez se zapojil do bránění, dostal míč pod svou kontrolu a poté jej na jistotu poslal až k brankáři Handanovičovi, od kterého tak začíná další akce hostí.
     
    68
    Marcelo Brozović byl faulovaný Veretoutem, inter tak rozehrává ze středu hřiště.
     
    69
    V klidu hrající hostující tým drží míč ve své moci.
     
    70
    Edoardo Bove vyvážel míč z obrany a chtěl jej přesunout na levou stranu, jenomže jeho přihrávka byla velmi nepřesná a spoluhráči měli co dělat, aby míč stihli jako první.
     
    71
    Teď už to Bove provedl o něco lépe. Po otočce nahrál na Rogera Ibañeze, který chtěl centrovat před bránu. Míč byl však přetažený.
     
    71
    Po narážečce s Matíase Viñou centroval před bránu Henrich Mchitarjan, to ale obrana Interu přečetla včas.
     
    72
    Po dlouhém nákopu Manciniho dobře sklepl míč Eldor Šomurodov, aby se do něj mohl opřít Henrich Mchitarjan. Jeho střela ale byla velmi, velmi nepřesná...
     
    73
    Samir Handanovič si dával s obránci hodně načas s rozehrávkou, u čehož sudí upozornil, že to příště nebude tolerovat.
     
    74
    AS Řím už se snaží útočit ve více hráčích. Jenže co to domácím bude platné, když budou kazit přihrávky. Mancini neprocpal míč ani přes prvního hráče, který stál před ním.
     
    75
    Nicolò Zaniolo už trochu i z frustrace fauloval unikajícího Brozoviće. Bude tak kvůli trestu chybět v dalším utkání.
     
    76
    Dvojí střídání Interu. Odchází Alessandro Bastoni, kterého nahradí Federico Dimarco. Za pískotu pak opouští hřiště také Edin Džeko, místo něhož duel dohraje Matías Vecino.
     
    77
    Dlouhý nákop Milana Škriniara středem hřiště propadl jen k obráncům soupeře. Ti tak míč posunuli až k brankáři Patríciovi.
     
    78
    Eldor Šomurodov sice dostihl dlouhý pas po pravé straně, byl už ale v tak složité pozici, že jej stihl jen zakopnout do zámezí do autu.
     
    79
    Inter trochu zaváhal v rozehrávce po autu a potrestat to chtěl Nicolò Zaniolo, proti kterému z branky vyběhl Samir Handanovič. Gólman hostí balon vyboxoval a domácího útočníka při tom ještě poslal k zemi, nepříjemná situace pro forvarda AS Řím.
     
    80
    Dobře vypadající kombinace Interu Milán. Denzel Dumfries si narazil s Matíasem Vecinem a poté vyzval k zakončení Alexise Sáncheze, který trefil jen bránící hráče soupeře.
     
    81
    Bryan Cristante zachyboval v rozehrávce z obrany. Alexis Sánchez zachytil jeho odkop, ale nedokázal přihrát svým spoluhráčům.
     
    82
    Ivan Perišić fauloval Rogera Ibañeze, AS Řím se může ještě pokusit z útočné akce vykřesat naději.
     
    82
    Nicolò Zaniolo už rozjásal půlku stadionu! Přes obránce se krásně uvolnil k dělové ráně, jenomže trefil pouze boční síť.
    82. Zaniolo poslal míč jen do boční sítě
     
    83
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Stefano Sensi.
     
    85
    Přihrávku od Dimarca z obrany obdržel na levém křídle Ivan Perišić, jemuž do vápna sbíhalo několik spoluhráčů. Všichni se mu ale zdáli důrazně pokrytí, a tak z toho nakonec vůbec nic nebylo.
     
    86
    Edoardo Bove procpal balon na Šomurodova. Útočník z Uzbekistánu ale nedokázal v kombinační hře pokračovat.
     
    86
    Stefano Sensi se jako střídající hráč mohl zapsat rovnou mezi střelce! Federico Dimarco nahrál nalevo na Ivana Perišiće, který na penaltovém puntíku našel právě 26letého záložníka, ale ten branku přestřelil.
     
    87
    Atmosféra na Stadio Olimpico je i přes nepříznivý stav skvělá. Fanoušci pějí chorály a snaží se tím ještě vybudit tým k alespoň vstřelené brance.
     
    88
    Mchitarjan faulovaný ve středu trávníku, AS Řím rychle rozehrává a chce jít dopředu.
     
    89
    Jenže hráči římského týmu nevidí prostor, kudy by se alespoň poblíž vápna dostali. Inter si už své tříbrankové vedení s klidem hlídá.
     
    90
    Chvílemi to i vypadá, že AS Řím již snahu o snížení vzdal.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Na začátku nastavení centroval Arturo Vidal na Ivana Perišiće, který hlavičkoval vysoko nad břevno domácí brány.
     
    90+1
    Střídání domácích. Jordan Veretout má dohráno, místo něj jde do hry australský mladík Cristian Volpato, pro kterého je to debut za A tým.
     
    90+2
    A Volpato se teď uvolňoval na pravém křídle přes dva protihráče. Federico Dimarco jej ale čistým způsobem od balonu odstavil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Inter Milán zvládl těžký zápas a na hřišti AS vyhrál 3:0!
     
    Zápas je u konce, Inter Milán dnešní šlágr jednoznačně ovládl a vítězí na hřišti AS Řím 3:0!

    V 15. minutě otevřel skóre přímo od rohového praporku Hakan Çalhanoğlu, balon zapadl mezi nohy Ruie Patrícia. Ten musel míč ze své sítě lovit podruhé necelých deset minut poté, po parádní kombinaci totiž skóroval Edin Džeko, který ještě v minulé sezoně střílel góly za AS Řím, a tak dnešní trefu neoslavil. Ve 39. minutě bylo s římským týmem ještě hůře, ačkoli se zrovna předtím nadechoval k šancím. Po krásném centru Alessandra Bastoniho se totiž hlavičkou prosadil Denzel Dumfries, pro něhož to byl první gól za Inter Milán.

    Ve druhém dějství už se moc zajímavého nestalo, Inter si své vedení pohlídal. Podařilo se mu tak v lize vyhrát počtvrté za sebou, zatímco AS Řím prohru z Boloni nenapravil.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:6.
     
    Od nás to bude všechno, přejeme hezký zbytek večera a víkendu! (19:52:59)

    Michal Belšán

    Branky: 15. Çalhanoğlu, 24. Džeko (Çalhanoğlu), 39. Dumfries (Bastoni)

    Karty:   37. Ibañez (ASR), 63. Mancini (ASR), 75. Zaniolo (ASR) – 47. Barella (INM)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:6.
    AS Řím: Patrício – Mancini (C), Smalling, Kumbulla (61. Bove) – Ibañez, Mchitarjan, Cristante, Veretout (90+1. Volpato), Viña – Zaniolo, Šomurodov.
    Náhradníci: Boer, Fuzato – Villar, Calafiori, Reynolds, B. Mayoral, Diawara, Bove, Darboe, Zalewski, Volpato, Ndiaye.

    Trenér: José Mourinho

    Inter Milán: Handanovič (C) – D'Ambrosio, Škriniar, Bastoni (76. Dimarco) – Dumfries, Barella (59. Arturo Vidal), Brozović, Çalhanoğlu (83. Sensi), Perišić – Džeko (76. Vecino), Correa (59. Alexis Sánchez).
    Náhradníci: Cordaz, I. Radu – Gagliardini, Alexis Sánchez, Vecino, Lautaro Martínez, Sensi, Arturo Vidal, Dimarco, Cortinovis, Zanotti, Carboni.

    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Di Bello – Palermo, Perrotti
    ocianews.com