NY Rangers – San Jose 1:0 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 8:4 (kon.) | Arizona – Vegas 1:7 (kon.)
Anaheim – Calgary 3:4 (0:2 po s.n.) | Seattle – Edmonton 4:3 (kon.) | Florida – St. Louis 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
Winnipeg Jets
8:4 (3:2, 3:2, 2:0)
New Jersey Devils
Sobota 04.12.2021, 02:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Hischierova brusle srazila Hamiltonovu přihrávku na Svečnikova. Ruský útočník pohotově vyslal do úniku Harkinse, jenže ten trefil ze svého pohledu pravou tyč.
    56:33 Adam LOWRY - 8:4
     
    56:33
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Osmá gólová radost pro kanadský tým! Harkins se jednoduchou zasekávačkou na křídle zbavil Hamiltona, jenž posléze dostatečně neubránil ADAMA LOWRYHO. Hráč se sedmnáctkou na dresu nechytatelně nadzvedl projektil Logana Stanleyho k horní tyčce bezmocného Blackwooda. Asistence: Logan Stanley, Jansen Harkins.
     
    54:13
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Dougie Hamilton – 2 min., sekání).
     
    53:29
    Ještě jednou Hamilton. Střela se tentokrát odrazila přímo na Zachu, jenž zleva orazítkoval tyčku poloprázdné branky! Českému útočníkovi se to dnes stalo už podruhé.
     
    51:58
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Blake Wheeler – 2 min., hákování).
    49:36 Mark SCHEIFELE - 7:4
     
    49:36
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Maratonský úsek bez přerušení je minulostí! Nastal totiž čas na oslavy hattricku MARKA SCHEIFELEHO! Elitní forward Jets zakončil z levého kruhu rychlý kontr Connora okořeněný o optimální přihrávku Wheelera. Asistence: Blake Wheeler, Kyle Connor.
     
    40:01
    Střídání v týmu New Jersey Devils: ze hřiště odchází Jonathan Bernier, přichází Mackenzie Blackwood.
    39:54 Mark SCHEIFELE - 6:4
     
    39:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Pár sekund před přestávkou proměňují domácí hokejisté početní výhodu v gól na 6:4! MARK SCHEIFELE si v obranném pásmu vzal puk od Pionka. Pak nabral rychlost po pravé straně a švihem z kruhu prostřelil Berniera, který stačil kotouč jen drobounce zpomalit. Asistence: Neal Pionk, Connor Hellebuyck.
     
    38:20
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Michael McLeod – 2 min., podrážení).
    35:26 Josh MORRISSEY - 5:4
     
    35:26
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jízda po horské dráze pokračuje domácí trefou na 5:4! Scheifele posunul kotouč na modrou čáru, ze které střílel Blake Wheeler a zasáhl hokejku JOSHE MORRISSEYHO, od které se puk šťastně odrazil za již klečícího Berniera. Asistence: Blake Wheeler, Mark Scheifele.
     
    31:40
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Pavel Zacha – 2 min., hákování).
    30:39 Nikolaj EHLERS - 4:4
     
    30:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets zastavili propad a vrací se alespoň na nerozhodné skóre! Kuokkanen se dostal do problémů ve středním pásmu. Přijel mu tam na pomoc Smith, jenže byl také obehrán Duboisem. Ten bekhendem nahrál do levého kruhu a dánský útočník NIKOLAJ EHLERS krásně zvedl puk mimo Bernierův dosah. Asistence: Pierre-Luc Dubois, Andrew Copp.
     
    29:04
    Bernier vykopl střelu Natea Schmidta. Na druhé straně Bratt hezky připravil šanci pro Zachu a ten trefil tyčku!
     
    25:10
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jonas Siegenthaler – 2 min., vysoká hůl).
    21:16 Ryan GRAVES - 3:4
     
    21:16
    Devils právě vstřelili branku!
    Winnipeg přišel o třígólový náskok a teď dokonce inkasuje i počtvrté! Za Hellebuycka nečekaně zapadl švih od modré čáry z dílny RYANA GRAVESE. Černou práci před gólem odvedli v boji u mantinelu Kuokkanen s Boqvistem. Asistence: Janne Kuokkanen, Jesper Boqvist.
    20:37 Nico HISCHIER - 3:3
     
    20:37
    Devils právě vstřelili branku!
    Brattovu střelu z ostrého úhlu Hellebuyck zlikvidoval. Následovalo ale další buly a z něj už New Jersey dokončilo svůj comeback z 0:3! Connor nesmyslně daroval puk Brattovi, jenž ho půjčil NICU HISCHIEROVI a švýcarský kapitán z mezikruží pohotově zavěsil. Asistence: Jesper Bratt.
    19:36 Jack HUGHES - 3:2
     
    19:36
    Devils právě vstřelili branku!
    JACK HUGHES v brejku dvou na jednoho nezpracoval přihrávku od Zachy. Devils přesto zahájili kombinaci v útočném pásmu a snížili z ní rozdíl jediné trefy! Byl to právě Hughes, jenž si našel puk po vyražené dělovce Gravese a kolem pravého betonu Hellebuycka jej zasunul do sítě. Asistence: Ryan Graves, Dougie Hamilton.
    09:08 Damon SEVERSON - 3:1
     
    09:08
    Devils právě vstřelili branku!
    Tým s druhým nejhorším oslabením v lize v početní nevýhodě opět inkasuje! DAMON SEVERSON si ve správný okamžik najel do pravého kruhu, kam letěla Tatarova dlouhá přihrávka z levého mantinelu, a ve finále zavěsil švihem k zadní tyčce. Asistence: Tomáš Tatar, Ty Smith.
     
    07:46
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Josh Morrissey – 2 min., držení).
    07:39 Kristian VESALAINEN - 3:0
     
    07:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Polovina osmé minuty a kanadský tým vede už o tři góly! Začalo to forčekinkem Lowryho, který donutil k chybě Seversona. Puku se zmocnil Stastny, jenž ho z krátkého mantinelu posunul bekhendem do slotu a tam už si volný KRISTIAN VESALAINEN poradil se střelou z prvního doteku. Asistence: Paul Stastny.
    03:52 Nikolaj EHLERS - 2:0
     
    03:52
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak to je hororový úvod pro Devils! Dillon rozehrál doleva na Duboise, jenž přenechal puk NIKOLAJI EHLERSOVI a ten ho z levého kruhu už podruhé poslal za Bernierova záda. Asistence: Pierre-Luc Dubois, Brenden Dillon.
    01:52 Mark SCHEIFELE - 1:0
     
    01:52
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets skórují jako první! Pionk dal zleva puk MARKU SCHEIFELEMU, jenž ukázal nesmírně rychlé ruce a bekhendem zvedl puk ke střele Bernierovy klece. Asistence: Neal Pionk, Blake Wheeler.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Scheifele (Pionk, Wheeler), 4. Ehlers (Dubois, Dillon), 8. Vesalainen (P. Stastny), 31. Ehlers (Dubois, Copp), 36. Morrissey (Wheeler, Scheifele), 40. Scheifele (Pionk, Hellebuyck), 50. Scheifele (Wheeler, Connor), 57. Lowry (Stanley, Harkins) – 10. Severson (Tatar, Ty Smith), 20. J. Hughes (Graves, D. Hamilton), 21. N. Hischier (Bratt), 22. Graves (Kuokkanen, J. Boqvist)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – N. Schmidt, Morrissey (A), Pionk, Dillon, DeMelo, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Ehlers, Dubois, Copp – Vesalainen, Lowry, P. Stastny – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
    Trenér: Paul Maurice

    New Jersey Devils: J. Bernier (41. Blackwood) – D. Hamilton, Graves, Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Ty Smith – Zacha, N. Hischier (C), Bratt – Mercer, J. Hughes, A. Johnsson – Tatar, J. Boqvist, Kuokkanen – Bastian, M. McLeod, Vesey.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Schrader, Walsh – Toomey, Murchison

    Diváci: 13 844
    thejrc.org