Norsko – Slovensko 4:5 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 14:1 (kon.) | Česko – Finsko 4:5 (kon.)
konec
Švédsko
14:1 (4:0, 6:0, 4:1)
Švýcarsko
Sobota 04.12.2021, 15:45 • IFU Arena, Uppsala • Mistrovství světa žen • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Mockrát Vám děkuji za pozornost, doufám, že se uvidíme u dalšího florbalového zápasu. S přáním hezkého večera, Vojtěch Adamek. (18:03:35)
     
    Střely celkem: 24:17
     
    Nejlepší hráčky utkání:
    Švédsko – Ida Sundbergová 1+2
    Švýcarsko – Flurina Martiová 0+0
     
    Do dnešního utkání jako uragán vstoupily Švédky, které prakticky rozhodly zápas v druhé polovině první periody. I když se hostující florbalistky snažily vzdorovat, bohužel forma jejich soupeřek byla tak špičková, a proto si zahrají pouze o bronzovou medaili. Svého soupeře budou znát po dnešním duelu, rozhodně to bude někdo z dvojice Česko/Finsko, dle sázkových kanceláří jsou Finky jasnými favoritkami. Švédky naopak budou čekat na vítěze z tohoto klání, rozhodně jsou blízko k tomu, aby obhájily svůj mistrovský titul.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Švýcarské florbalistky se již nehrnou do žádných ofenzivních závodů, s míčkem u moci poklidně kombinují před svou vlastní brankou a pomaličku směřují k brance Visenové.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Vyloučení v týmu Švédsko (Joanna Sjobergová – 2 min., Sekání).
     
    58:20
    Ránu Tschopové chytá skvělým zákrokem Schmidová, ta se svým výhozem čeká na podporu svých spoluhráček.
     
    57:46
    Nedovolený zákrok hostující Gerigové končí standartkou pro švédský výběr, uvidíme, jak si poradí s touto příležitostí.
     
    57:10
    Domácí florbalistky kombinují na své vlastní polovině, i nadále se snaží udržet své tempo až do konce utkání.
     
    56:38
    Příznivci Švýcarska i nadále vytvářejí fantastickou atmosféru, i za tohoto nepříliš příznivého stavu nepřestali podporovat svou rodnou vlast.
    55:59 VISTROMOVÁ - 14:1
     
    55:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po nepříliš povedené defenzivní činnosti Švýcarek se míček objevil za brankovou čárou, gól oslavuje MAJA VISTROMOVÁ, těžko říci, zda se míčku vůbec dotkla. Asistence: Amanda Delgado Johanssonová
     
    55:08
    Pomocí krátkých přihrávek se snaží Švýcarky rozpohybovat obrannou čtveřici Švédek, ty se ovšem nechtějí hnout jakýmkoliv směrem mimo stanovenou formaci.
     
    54:40
    Florbalisty Švýcarska hledají skulinku v obranném bloku domácího celku, zatím se jim nedaří vytvořit žádnou větší příležitost k zakončení.
     
    54:06
    Domácí florbalistky dokázaly vyhodit míček skrze celé hřiště, díky čemuž získaly cenné vteřinky do konce trestu Ellen Backstedtové.
     
    53:24
    Vyloučení v týmu Švédsko (Ellen Backstedtová – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    52:40
    Po laciné ztrátě Wyssové se k míčku dostávají opět hráčky švédské národnosti, které okamžitě míří směřem k brance Heiniové.

    Vojtěch Adamek

    Branky a nahrávky: 11. Gustafssonová (Sundbergová), 14. Tschopová (Johanssonová), 15. Johanssonová (Wibronová), 18. Sundbergová (Gustafssonová), 21. Johanssonová (Gustafssonová), 23. Johanssonová (Tschopová), 31. Johanssonová (Tschopová), 34. Tschopová (Johanssonová), 35. Lonebergová (Carlssonová), 40. Johanssonová (Sundbergová), 41. Wibronová (Visenová), 47. Johanssonová (Wibronová), 49. Sjobergová (Backstedtová), 56. Vistromová (Johanssonová) – 43. Suterová (Wikiová)


    Švédsko: Visenová (Gortzová) – A. Johanssonová, Lonebergová, Rasmussenová, Svardová, Elmová, Vistromová, W. Johanssonová, Tschopová, Backstedtová, Gustafssonová, Fjellstedtová, Molinová, Sjobergová, Carlssonová, Sidklevová, Sundbergová, Wibronová, Anderssonová,
    Trenér: Asa Karlssonová

    Švýcarsko: Heiniová (Schmidová) – Hintermannová, Gamperliová, Wikiová, Bergerová, Mischlerová, Suterová, Stettlerová, Stellaová, Hanimannová, Gerigová, Ruttimannová, Cattaneová, Martiová, Spichigerová, Kuhneová, Liechtiová, Wyssová, Gredigová
    Trenér: Rolf Kern

    Rozhodčí: Martin Reichelt a Tomáš Kostinek

    Diváci: 2351
    bahis siteleri