Poruba 2011 – Slavia 5:4 (kon.) | Přerov – Litoměřice 1:2 (kon.) | Vsetín – Třebíč 4:1 (kon.)
Kadaň – Prostějov 0:5 (kont.) | Šumperk – Ústí n/L 6:2 (kon.) | Kolín – Havířov 5:2 (kon.)
Benátky n/J – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Jihlava – Sokolov 2:5 (kon.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 04.12.2021, 13:00 • KV Arena, Karlovy Vary • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina A
Partner:
     
    58:53
    René Kubíček mohl být dalším střelcem Energie! Karlovarský zadák si sebevědomě připravil střelu a zahrál Hambálkovi na tyčku.
     
    52:11
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici jsou za svou aktivitu odměněni třetím gólem v utkání. Pobyt v útočném pásmu přetavili v další trefu poté, co MATĚJ ZEMAN usměrnil pokus Petra Pavelce za bezmocného Hambálka. Asistence: Petr Pavelec, Tobiáš Pastor.
     
    46:37
    Bílí Tygři jdou znovu do čtyř. Tadeáš Vološín (LIB) je vyloučen za faul kolenem.
     
    45:01
    Obrovský závar před domácí svatyní! Liberec teď uzamkl karlovarské hokejisty v jejich obranném pásmu a pořádně zatopil brankáři Ebenstreitovi, jenž však dokázal odolat všem střelám, včetně dorážek z bezprostřední blízkosti od Prokůpka.
     
    40:00
    Třetí část začnou Liberečtí ve čtyřech. Na konci předchozí třetiny se totiž ještě stihl dopustit nedovoleného zákroku Daniel Pekař (LIB), jenž inkasuje dvě minuty za vysokou hůl.
     
    39:28
    René Kubíček stál na konci pohledné domácí kombinace. Karlovarský zadák dostal přihrávku a na vrcholu levého kruhu měl dostatek prostoru, aby přesně zamířil, ale Hambálek vychytal jak jeho pokus, tak následnou nebezpečnou dorážku jednoho z jeho spoluhráčů z předbrankového prostoru.
     
    38:35
    Za sekání je vyloučen Matouš Jakubec (LIB).
     
    34:58
    Janata pláchl domácí obraně a zbývalo mu jen překonat Ebenstreita. Karlovarský gólman ale i nadále předvádí velmi jistý výkon a také tentokrát si počínal úspěšně.
     
    30:44
    Samuel Jansa (LIB) odchází na trestnou lavici poté, co se dopustil nedovoleného bránění.
     
    29:27
    Vojtěch Hois se zlobí sám na sebe, jeho střelecký pokus totiž končí jen v rukavici připraveného gólmana Energie.
     
    28:27
    Další faul na útočné polovině posílá energetiky do čtyř. Zdeněk Šmíd (KVA) je vyloučen za podrážení.
     
    27:30
    Na Hambálka se to teď valí ze všech stran. Obrana Bílých Tygrů hoří, Liberec už dvakrát neubránil domácí hráče a vše musel hasit právě gólman s třiatřicítkou na zádech.
     
    26:13
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Adam Csabi samostatný únik neproměnil, puk ale dokázal vrátit do druhé vlny, kde si najížděl ZDENĚK ŠMÍD a už dvougólový střelec Energie odkrytou klec Liberce trefil. Asistence: Adam Csabi.
     
    25:30
    Hois mohl krásně vyslat Janatu do samostatného úniku, ale přihrávka se mu vůbec nepovedla.
     
    19:59
    V závěru třetiny se zbytečně nechává vyloučit Tomáš Prokůpek (LIB), který si přidržel protihráče. Tuto početní výhodu tak z větší části dohrají domácí ve druhé dvacetiminutovce.
     
    17:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    První vyloučení energetiků je potrestáno. Bílí Tygři využili obrovského prostoru, který nabízí dvojnásobná přesilovka. Radek Janata posunul na SAMUELA JANSU, který z pravého kruhu pokořil Ebenstreita. Asistence: Radek Janata.
     
    15:57
    Další karlovarský chyba vede k dalšímu trestu. Tentokráte dostává dvě minuty brankář Adam Ebenstreit (KVA), jenž vystřelil puk mimo hrací plochu. Trest odpyká Vít Zahejský.
     
    15:35
    Malého na trestné lavici doplní spoluhráč René Kubíček (KVA), jenž inkasuje menší trest za vražení na mantinel. Liberec tak má k dispozici dvojnásobnou početní výhodu.
     
    14:58
    Matyáš Malý (KVA) si počínal v souboji s protihráčem nedovoleně a za hákování je vyloučen.
     
    12:56
    Další důležitý zákrok Ebenstreita. Liberecký kapitán Janata opět pálil z pravého křídla a domácí gólman jeho pokus hbitě vykopl pravým betonem.
     
    09:35
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Vyhrané vhazování v útočném pásmu klíčem k otevření skóre. Kapitán Csabi se dobře zorientoval a skvělým pasme našel volného ZDEŇKA ŠMÍDA, jenž měl před hostující brankou snadnou práci. Asistence: Adam Csabi, Petr Holejšovský.

    Matěj Hodoval

    Branky a nahrávky: 10. Šmíd (Csabi, Holejšovský), 27. Šmíd (Csabi), 53. Zeman (Pavelec, Pastor) – 18. Jansa (Janata)


    HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Psohlavec) – Kubíček, Anton "A", Cipko, Mähler, Malý, Postl – Holejšovský, Šmíd, Csabi "C", Handl, Zahejský, Váňa, Pavelec, Pastor, Zeman, Šilhan
    Trenér: Tomáš Andrys

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) – Jakubec, Pérez, Ehrenbergerger, Král, Várady, Macháček – Jansa, Hois "A", Janata "C", Vološín, Pekař, Bartovi, Kučera, Hájek, Prokůpek, Zenker
    Trenér: Milan Plodek

    Rozhodčí: Zubzanda – Gerát, Baxa
    thejrc.org