Detroit – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Washington – Columbus 3:1 (kon.) | Boston – Tampa 2:3 (po pr.)
Ottawa – Colorado 6:5 (po pr.) | Nashville – Montreal 4:3 (po pr.) | Minnesota – Toronto 4:3 (2:1 po s.n.)
Carolina – Buffalo 6:2 (kon.) | NY Rangers – Chicago 3:2 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 1:4 (kon.)
po s.n. (2:1)
Minnesota Wild
4:3 (1:0, 2:3, 0:0 - 0:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 05.12.2021, 01:15 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kirill KAPRIZOV - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Minnesota Wild.
    Autorem vítězné branky je KIRILL KAPRIZOV.
    39:10 Auston MATTHEWS - 3:3
     
    39:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro Minnesotu závěr periody jako z hororu! Toronto svou další početní výhodu využívá naprosto bleskově, máme vyrovnáno! Spezza tentokrát místo zakončení celou akci připravil – poslal puk k tyči na volného AUSTONA MATTHEWSE, který měl následně hodně jednoduchou práci a prostrčil puk do sítě – 3:3! Asistence: Jason Spezza, Morgan Rielly.
    37:51 Jason SPEZZA - 3:2
     
    37:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    JASON SPEZZA má zaděláno na hattrick, Toronto využívá přesilovku a kontaktní branka je na světě! Matthews od mantinelu poslal pryž na mezikruží přesně na hůl zkušeného veterána, který následně Talbota překonal ranou mezi betony. Kotouč jen tak tak projel za čáru – 3:2! Asistence: Auston Matthews, Morgan Rielly.
    32:47 Jason SPEZZA - 3:1
     
    32:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté zničehonic snižují a nutno podotknout, že jde o hodně šťastnou trefu! JASON SPEZZA chtěl z rohu kluziště poslat puk před brankoviště, místo toho se ale neposedná pryž odrazila od Bennovy brusle nad rameno Talbota a prošla do sítě – 3:1! Asistence: Nick Ritchie, Morgan Rielly.
    28:07 Marcus FOLIGNO - 3:0
     
    28:07
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild se ujímají propastného tříbrankového vedení a Toronto bude muset v nejblížší době pořádně zabrat, jinak by to rychle mohlo být ještě horší! Eriksson Ek přestřelil a svým nahozením zasáhl sudího, přičemž puk se následně odrazil k volnému MARCUSU FOLIGNOVI, která zakončil přesně za Campbella – 3:0! Asistence: Joel Eriksson Ek.
    25:21 Mats ZUCCARELLO - 2:0
     
    25:21
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí přetavili svou druhou přesilovku v prostřední části v gól a odskakují do dvoubrankového vedení! Na listinu střelců se tentokrát zapisuje MATS ZUCCARELLO, jehož nahození z prostoru pro vhazování se od brusle nešťastně stojícího Holla odrazilo přesně do prázdného prostoru u vzdálenější tyče – 2:0! Asistence: Jonas Brodin, Kirill Kaprizov.
    19:36 Jordan GREENWAY - 1:0
     
    19:36
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Gól do šatny pro Maple Leafs, Xcel Energy Center je na nohou! Čtyřiadvacet sekund před koncem první části z modré čáry napřáhl Matt Dumba, jehož střela sice Campbellovi proletěla skrz výstroj, ale ťukla jen tyčku. Obrana Toronta si ovšem nepohlídala JORDANA GREENWAYE, který k odraženému kotouči bleskově dojel a usměrnil ho přesně za bezmocného brankáře – 1:0! Asistence: Joel Eriksson Ek, Matt Dumba.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 20. Greenway (J. Eriksson Ek, Dumba), 26. Zuccarello (J. Brodin, Kaprizov), 29. M. Foligno (J. Eriksson Ek), rozh. náj. Kaprizov – 33. Spezza (N. Ritchie, Rielly), 38. Spezza (Matthews, Rielly), 40. Matthews (Spezza, Rielly)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Mats Zuccarello (MNS)
    1:0   Ondřej Kaše (TOR)
    2. série:
    1:0   Kevin Fiala (MNS)
    1:1   Auston Matthews (TOR)
    3. série:
    2:1   Kirill Kaprizov (MNS)
    2:1   William Nylander (TOR)


    Minnesota Wild: C. Talbot (Kähkönen) – Goligoski, Dumba, J. Brodin, Jordie Benn, Merrill, D. Kulikov – Kaprizov, Hartman, Zuccarello – Greenway, J. Eriksson Ek, M. Foligno – K. Fiala, V. Rask, R. Pitlick – Duhaime, N. Sturm, Bjugstad.
    Trenér: Dean Evason.

    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Hutchinson) – Rielly, Brodie, Muzzin, Holl, R. Sandin, Dermott – Bunting, Matthews, Simmonds – Kerfoot, Tavares, W. Nylander – Engvall, Kämpf, O. Kaše – N. Ritchie, Spezza, Joey Anderson.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Rozhodčí: Hanson, McIsaac – Murray, Mills.

    Diváci: 18 568
    thejrc.org