Detroit – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Washington – Columbus 3:1 (kon.) | Boston – Tampa 2:3 (po pr.)
Ottawa – Colorado 6:5 (po pr.) | Nashville – Montreal 4:3 (po pr.) | Minnesota – Toronto 4:3 (2:1 po s.n.)
Carolina – Buffalo 6:2 (kon.) | NY Rangers – Chicago 3:2 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 1:4 (kon.)
po prodl.
Ottawa Senators
6:5 (2:2, 3:1, 0:2 - 1:0)
Colorado Avalanche
Neděle 05.12.2021, 01:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:51 Brady TKACHUK - 6:5
     
    60:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po špatné přihrávce MacKinnona na Toewse se k samostatnému úniku dostal domácí kapitán BRADY TKACHUK, který se následně trefil přesně do vzdálenějšího rohu hostující klece. Bez asistence.
     
    59:49
    Coloradu se málem podařilo ještě i otočit zápas na svou stranu, když Rantanen nahrál na pravou stranu Landeskogovi, jehož střelu však skvěle zastavil Forsberg.
    58:40 Devon TOEWS - 5:5
     
    58:40
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche se přeci jen dočkávají vyrovnaní! Landeskog zabránil domácím s vyhozením puku a díky tomu poté MacKinnon mohl nabít na modrou DEVONU TOEWSOVI, jehož dělovka skončila až v domácí bráně. Asistence: Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog.
     
    58:26
    Annunen míří na svou střídačku!
     
    57:14
    Je tomu tak. Bohužel pro Colorado to byl opravdu milimetrový ofsajd, takže vyrovnávají branka neplatí.
     
    57:14
    Ottawa si však bere svou coach challenge, protože Landeskog chvíli předtím zřejmě neudržel o malý kousíček puk v útočném pásmu.
     
    43:23
    Hosté dostávají vynikající příležitost k vyrovnání, když je na dvě minuty za podrážení vyloučen Alex Formenton (OTT).
     
    41:52
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hostující hokejisté měli ponechanou výhodu a v šesti bruslařích svírali domácí obranu, kde nakonec od modré vystřelil MacKinnon a těsně před Forsbergem tečoval kotouč TYSON JOST a domácí brankář již na změnu směru nedokázal zareagovat. Asistence: Nathan MacKinnon, Jack Johnson.
     
    37:32
    Girard vyslal dlouhou přihrávku až na útočnou modrou a díky tomu jel sám na Forsberga O´Connor, kterému však jeho kličku do bekhendu zlikvidoval domácí brankář.
     
    36:37
    Colorado mělo na hokejce čtvrtou branku, a to konkrétně Jost, kterému před bránu nahrál Newhook a útočník Avs poté objel vyjetého Forsberga, jenže následně už netrefil zcela prázdnou domácí klec.
     
    34:52
    Tkachuk poslal puk před bránu Colorada, kde byl nikým nehlídaný Norris, kterému se však ani nadvakrát nepodařilo překonat Annunena.
     
    31:40
    Sens budou hrát svou třetí přesilovou hru, když Sam Girard (COL) podrazil Ennise, a dostává tak dvě minuty.
    29:36 Alex NEWHOOK - 5:3
     
    29:36
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak to byla velmi pěkná individuální akce ALEXE NEWHOOKA, který se ve středním pásmu dostal k odraženému kotouči a zamířil si do do útoku, kde prohodil kotouč Thomsonovi mezi nohami a poté tváří v tvář Forsbergovi poslal puk do horních pater domácí klece. Bez asistence.
    27:46 Tim STÜTZLE - 5:2
     
    27:46
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators využívají přesilovou hru! Batherson poslal od pravého mantinelu puk z otočky na druhou stranu TIMU STÜZLEMU, který zde dostal hodně prostoru a poté zamířil přesně k vzdálenější tyči hostující klece. Asistence: Drake Batherson, Josh Norris.
     
    27:29
    Andre Burakovsky (OTT) putuje po druhé v utkání na trestnou lavici, když je vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    22:49
    Colorado mění své brankáře, když Johanssona střídá v bráně Avs Justus Annunen, pro kterého je to premiéra v nejlepší hokejové lize světa.
    22:49 Josh NORRIS - 4:2
     
    22:49
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators odskakují na rozdíl dvou branek, když Chabotovu střelu od modré čáry Johansson jen vyrazil před sebe, kde se k odraženému puku dostal JOSH NORRIS, jenž už jej poté dorazil za hostujícího brankáře. Asistence: Brady Tkachuk, Thomas Chabot.
     
    21:13
    Branka tedy nakonec platí a můžeme pokračovat dále ve hře.
     
    21:13
    Nicméně rozhodčí ještě znova přezkoumávají situaci na videu, protože hostům se nelíbí, že branka již byla vyhozena ze své pozice a až následně překročil puk brankovou čáru.
    21:13 Tim STÜTZLE - 3:2
     
    21:13
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně zajímavá branka, která je nyní domácím uznána. TIM STÜZLE dostal ve středním pásmu přihrávku do jízdy a díky otmu se poté dostal lehce za Jacka Johnsona, který jej před brankářem ještě stihl tělem sestřelit a natlačil jej do Johanssona, kteří vyhodili bránu ze své pozice a puk poté překročil brankovou čáru. Asistence: Connor Brown, Nick Paul.
     
    12:24
    Ottawa si zahraje svou první přesilovou hru v utkání, když se v útočné třetině dopustil hákování Andre Burakovsky (COL).
    08:19 Gabriel LANDESKOG - 2:2
     
    08:19
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche bleskově využívají přesilovou hru! Tak tohle se hostům vydařilo na jedničku, když nevymýšleli nic složitého a MacKinnon si vyměnil puk s Toewsem, který poté vypálil z první a jeho střelu ještě těsně před bránou tečoval GABRIEL LANDESKOG. Asistence. Devon Toews, Nathan MacKinnon.
     
    08:12
    Colorado si zahraje první přesilovou hru v utkání, když je na dvě minuty za podrážení vyloučen Josh Norris (OTT).
    05:57 Austin WATSON - 2:1
     
    05:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je rychlá otočka, když se Sneators hned z dalšího útoku dostávají do vedení. Gambrell zavezl puk po levém křídle do útočného pásma, kde poté přihrál před bránu AUSTINU WATSONOVI, který jej pouze usměrnil za záda Johanssona. Asistence: Dylan Gambrell.
    05:28 Brady TKACHUK - 1:1
     
    05:28
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators vyrovnávají stav utkání! Domácí šli do rychlého protiútoku ve třech proti dvěma, kde nakonec Stüztle posunul puk do druhé vlny BRADYMU TKACHUKOVI, jehož rychlá střela prošla Johanssonovi pod lapačkou. Asistence: Tim Stüzle, Thomas Chabot.
     
    02:45
    Avs už mohli jít do dvoubrankového vedení, protože MacKinnon dostal přihrávku před útočnou modrou, kde poté najel do útočného pásma a z hranice pravého kruhu poté nastřelil tyč domácí klece!
    01:26 Darren HELM - 0:1
     
    01:26
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté se prosazují hned ze své první šance v utkání, když Newhook dostal puk na střed útočného pásma, kde ho Aube-Kubel poslal před bránu, kde byl nikým nehlídaný DARREN HELM, který si s Forsbergem pohrál, udělal kličku do bekhendu a poslal puk do domácí sítě. Asistence: Nicolas Aube-Kubel, Alex Newhook.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 6. B. Tkachuk (Stützle, Chabot), 6. Watson (Gambrell), 22. Stützle (C. Brown, N. Paul), 23. Norris (B. Tkachuk, Chabot), 28. Stützle (Batherson, Norris), 61. B. Tkachuk – 2. Helm (Aube-Kubel, Newhook), 9. Landeskog (D. Toews, MacKinnon), 30. Newhook, 42. Jost (MacKinnon, J. Johnson), 59. D. Toews (MacKinnon, Landeskog)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Chabot, N. Zajcev, Holden, Zub, Heatherington, L. Thomson – B. Tkachuk, Norris, Batherson – N. Paul, Stützle, C. Brown – Formenton, Tierney, Ennis – Sanford, Gambrell, Watson.
    Trenér: D.J. Smith

    Colorado Avalanche: J. Johansson (23. Annunen) – D. Toews, Girard, E. Johnson, J. Johnson – Rantanen, MacKinnon, Landeskog – Burakovsky, Jost, Ničuškin – L. O'Connor, Newhook, Aube-Kubel – Jayson Megna, Helm, MacDermid – J. MacDonald.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Rank, Nicholson – Daisy, Flemington

    Diváci: 14 237
    thejrc.org