Havířov – Šumperk 1:4 (kon.) | Třebíč – Poruba 2011 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Kadaň 5:0 (kont.)
Prostějov – Jihlava 5:6 (kon.) | Sokolov – Vsetín 1:4 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
1:4 (0:0, 1:0, 0:4)
VHK ROBE Vsetín
Středa 08.12.2021, 18:00 • Zimní stadion Sokolov • Chance liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:24:40)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    HC Baník Sokolov – Vít Jiskra
    VHK ROBE Vsetín – Jakub Málek
     
    Utkání sledovalo 359 diváků.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    HC Baník Sokolov – 7 (36)
    VHK ROBE Vsetín – 8 (22)
     
    Zápas mezi Sokolovem a Vsetínem tak končí výhrou Valachů 4:1! Ti ve třetím dějství zařadili vyšší rychlostní stupeň a svého soupeře doslova přejeli, když mu během dvaceti minut nasázeli čtyři branky. Poměrně poklidný duel plný zajímavých hokejových situací se v třetí dvacetiminutovce změnil ve vyhecovanou řež, která očividně podstatně lépe sedla celku z Moravy. Svěřenci trenéra Stantiena zapisují cenné vítězství.

    Sokolov tak skončil s vítěznou šňůrou na čísle osm a ze třetí pozice tabulky Chance ligy se stěhuje na bramborový stupínek. V první třetině byl Vsetínu vyrovnaným soupeřem v druhé části hry byl dokonce lepším celkem. Závěrečnou dvacetiminutovku však absolutně nezvládl a bude se z ní muset poučit.

    Vsetín se dostává na průběžný bronzový stupínek Chance ligy, když ovládl šlágr kola! Jak už bylo řečeno, čtyřicet minut nepředváděli Valaši hokej na hranici svých možností. V závěrečném dějství se ale vyhecovali k mocnému finiši a díky němu dokázali hokejově kvalitního protivníka porazit.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Jakub JENÁČEK - 1:4
     
    59:51
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Zákrok na Bergra mstí Vsetín brankou na 4:1! Valaši dokázali sehrát přesilovku parádně. Rána z pravé strany v podání Pšurného byla Neužilem pouze vyražena do mezikruží. K okamžité dorážce se tak dostal JAKUB JENÁČEK, jenž z bezprostřední blízkosti pohodlně zvýšil na 4:1 a udělal nám tak krásnou pomyslnou tečku za dnešním duelem! Asistence: Roman Pšurný, Ondřej Smetana.
     
    59:29
    Petr Vodička nyní trefil vysokou holí Jana Bergra do obličeje, šlo o poměrně prudký zásah hokejkou. Obránce Západočechů fasuje zasloužený trest a může být rád, že je jen za dvě minuty.
     
    59:20
    Jaromír Kverka ještě tečoval nahození Kružíka od pravého hrazení v předbrankovém prostoru, skvěle chytající Jakub Málek však dokázal i tuto šikovnou teč chytit!
     
    59:05
    Moravané drží kotouč za vlastní klecí, Aleksandrs Jerofejevs následně ometl černou pryž o hrazení a přenesl tak hru na druhou stranu.
    58:33 Luboš ROB - 1:3
     
    58:33
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Prodlužovat se nejspíš nebude, Vsetín zvyšuje na 3:1! Valachům, konkrétně Janu Bergrovi, se podařilo vyhodit touš z obranného pásma. Na vrcholcích kruhů dojel puk LUBOŠ ROB a pohodlně z bezprostřední blízkosti poslal kotouč do prázdné klece Západočechů.
     
    58:30
    Důležité buly před Málkem Baník, který už zase hraje v šesti, prohrál, přesto se Novákovi podařilo zastavit vyhození a Jiskra předává touš v rohu Jurčíkovi.
     
    58:11
    Závěr zápasu je hodně nervózní a rozkouskovaný. Trenér Baníku Martin Štrba si nyní vyžádal oddechový čas a kreslí svým svěřencům akci, u které věří v gólový zásah.
     
    57:52
    Jan Strejček nyní hodil kotouč pouze na střídačku Vsetína a zvednutou rukou se soupeřům omlouvá. Buly ve středním pásmu vyhráli Západočeši a Málek opět míří na střídačku.
     
    57:20
    Po zakázaném uvolnění Vsetína se bude vhazovat znovu před Málkem, buly se musí opakovat, Pitule je napomenut. Na druhý pokus uspěli hokejisté Sokolova a Neužil opět spěchá na střídačku.
     
    57:05
    Martin Weinhold byl nyní extrémně tvrdě zezadu dohrán Janem Bergrem, jenž chtěl v obrovské rychlosti napadat obránce Sokolova, který se trochu nešikovně předklonil u hrazení a následně do něj po nárazu forvarda Moravanů narazil hlavou. Na střídačku odešel Weinhold po svých, snad bude v pořádku.
     
    56:48
    Sokolov odvolal brankáře a hraje se šesti bruslaři v poli. Baník tak zkouší všechno, nebo nic. Uvidíme, jak tato situace Západočechům vyjde.
     
    56:05
    Luboš Rob posílá kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Následné buly před Málkem vyhráli hokejisté Baníku, Ondřej Jurčík z bezprostřední blízkosti minul klec Vsetína v obrovské šanci! Strašná škoda pro Sokolov, tohle byla tutovka!
     
    55:37
    Západočeši zajímavě zakombinovali na levé straně útočného pásma, od modré čáry pálil Strejček, ale jeho rána ke kleci Vsetína neprošla.
     
    55:19
    František Klejna musí rozehrát další akci Západočechů zpoza klece Baníku. Nahazuje kotouč po levém hrazení kupředu, kde jej protečoval Tomáš Šmerha.
     
    54:58
    František Klejna pálil z osy hřiště od modré čáry, jeho pokus se snažil dorážet Daniel Kružík, ale Málek byl znovu pozorný.
     
    54:42
    Jaroslav Mrowiec nahazoval z levé strany od modré čáry do prostoru před klecí Valachů, jeho pokus ale nikdo nedokázal tečovat.
     
    54:16
    Západočeši se vzmáhají k závěrečnému náporu na vyrovnávací branku. Petr Vodička drží kotouč na levé straně a kombinuje s Jiskrou.
     
    53:37
    Baník se dostává do zajímavé pozice, když nyní mohl na levé straně pálit Vojtěch Tomi, jeho pokus na přední tyč však byl jen rutinou pro Málka.
     
    53:16
    Sokolov se znovu usadil v útočném pásmu a Kverka nahazoval z levé strany na klec Valachů, jenže brankář Jakub Málek jeho pokus chytá a neumožňuje dorážku.
     
    52:37
    Hokejistům Sokolova se nyní málem dostali do velké šance, Málek dlouho otálel s rozehrávkou a jen taktak, že mu Daniel Kružík touš z velké hole nevypíchl.
     
    52:05
    Vít Jiskra rozehrává zpoza vlastní klece, následně se k puku dostal Petr Vodička, jenž ho posunul do útočného pásma.
     
    51:35
    Martin Weinhold rozjíždí další akci Baníku, Jandus se nakonec musel stáhnout před napadajícími hráči Valachů zpět za obrannou modrou.
     
    51:18
    Buly před Málkem vyhrál Kverka, jenže Strejček při střele od modré zlomil hůl. Rychlý kontr Valachů končí sraženou ranou Apolenáře.
    50:36 Tomáš PITULE - 1:2
     
    50:36
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín otáčí zápas a vede 2:1! Jakub Jenáček střílel z levé strany od modré čáry, kotouč v mezikruží zastavil Hašek, který byl Lubošem Robem odstaven od puku, čehož využil TOMÁŠ PITULE, jenž ostrou ranou z ideální pozice napálil kotouč do pravého horního vinglu a Valaši tak poprvé v utkání vedou! Asistence: Luboš Rob, Jakub Jenáček.
     
    50:18
    Roman Půček šikovně nahodil kotouč na klec Baníku, Jakub Neužil musel hrací předmět před dojíždějícím útočníkem Vsetína přikrýt lapačkou.
     
    50:08
    Michal Gago a Jan Berger zajímavě kombinovali na útočné modré, ale obrana Sokolova byla dobře postavená, Valaši se s pukem musí vrátit ke své kleci.
     
    49:37
    Baník vyhazuje kotouč z obranného pásma na útočnou modrou, kde může založit další akci Vsetína Roman Půček.
     
    49:08
    Adam Hořanský pálil, jeho rána se odrazila od zadního mantinelu, následně střílel Roman Půček, přičemž brankář Neužil posunul svou klec a sudí přerušují. K posunutí nedošlo úmyslně, vylučovat se nebude.
     
    48:48
    Buly po levici brankáře Baníku, vhazování vyhráli hokejisté Sokolova, kteří okamžitě poslali hrací předmět daleko od svého obranného pásma.
     
    48:26
    Jakub Málek vyjel za svou klec, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Následně akci zakončoval ranou z mezikruží Vít Jonák, jenž ale přízemním pokusem nepropálil skvělého Neužila, jenž podržel svůj tým!
     
    48:15
    Ondřej Jurčík se šikovně proháčkoval z pravé strany až na levý mantinel, kde ale následně musel volit jen zpětnou přihrávku.
     
    47:38
    Valachům se podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry, nyní spěchají napadat rozehrávku Sokolova, získat touš se jim však nepovedlo.
     
    47:05
    Vsetínští jsou kompletní a Jan Berger už zpracovává kotouč za vlastní bránou, moc se mu to ale nepovedlo, Otakar Šik mu touš sebral a z předbrankového prostoru pálil těsně vedle levé tyče svatyně Vsetína!
     
    46:29
    Martin Weinhold má znovu kotouč na čepeli hole u útočné modré, přihrál doprava na Šika a ten ostrou ranou z pravého kruhu jen těsně minul klec Vsetína!
     
    46:05
    Další vhazování před Málkem vyhráli hokejisté Valachů, kteří ale nedokázali kotouč vyhodit z obranného pásma. Martin Weinhold kombinuje s Šikem.
     
    45:38
    Jan Novák nyní již v klasické početní výhodě vyjel na vrchol pravého kruhu a svou tvrdou ránou orazítkoval tyč svatyně Vsetína!
     
    45:26
    Tomáš Šmerha se rozhodl vzít odpovědnost na svá bedra a z vrcholu levého kruhu pálil na bránu Vsetína, Jakub Málek ale předvedl parádní zákrok lapačkou! Přesilovka pět na tři je u konce.
     
    45:05
    Západočeši okamžitě postavili přesilovkový vzorec, ale Otakar Šik nyní nezpracoval zpětnou přihrávku na modrou čáru a neúmyslně tak pomáhá Vsetínu.
     
    44:35
    Jan Berger nyní trochu nešikovně najel zezadu do Rohana, kterého podkopl nohou a fasuje dvě trestné minuty za podražení. 49 sekund přesilovky pět na tři pro Baník!
     
    44:08
    Valachům se nedařilo vymanit z přesilovkového zámku Baníku, nakonec se však Vsetínským podařilo vyhodit alespoň k útočné modré.
     
    43:24
    Sokolov si tak může vzít své vedení okamžitě zpět. Tomáš Pitule odchází na trestnou lavici na dvě minuty za krosček.
     
    43:16
    Viděli jsme několik zákroků na hranici pravidel, hra se pěkně přiostřuje, což se nelíbí domácímu publiku. Sudí budou nakonec vylučovat.
     
    42:49
    Sokolovští se dostali na kotouč, když od něj odstavili Jakuba Apolenáře, který je ale brzy zase na nohou a vyráží napadat rozehrávku soupeře.
    42:26 Roman VLACH - 1:1
     
    42:26
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín srovnává na 1:1! Valaši využívají přesilovku a na západě Čech začínáme od začátku. Jakub Neužil vyrazil střelu Smetany z pravé strany od modré čáry jen před sebe, kde byl pohotový ROMAN VLACH, jenž bleskovou kličkou a pohotovou dorážkou vrátil kotouč do sítě Baníku. Asistence: Ondřej Smetana, Roman Pšurný.
     
    42:05
    Luboš Rob si vybruslil od pravého hrazení na kruh a tvrdě pálil na přední tyč! Brankář Jakub Neužil však byl připraven a kryje jeho pokus ve své náruči.
     
    41:42
    Vsetínští se drží delší dobu v útočném pásmu a kombinují podél modré čáry a hrazení. K zajímavé střele se ale aztím nedostali.
     
    41:04
    Strejček je vyloučen, jelikož při stromu ve středu kluziště lehce nadskočil. Sudí odměňují jeho zákrok dvěma trestnými minutami za nedovolené bránění.
     
    40:38
    Západočeši se drží v útočném pásmu a dobrým pohybem si udržují odstup od soupeřů, kteří se je marně snaží napadat.
     
    40:18
    Úvodní vhazování třetí třetiny vyznělo lépe pro hráče Baníku, kteří nahodili kotouč po hrazení do útočného pásma a Aleksandrs Jerofejevs nepochopitelně ztratil touš, následně rána Ondřeje Jurčíka rozvlnila boční síť!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Sudí i hráči se vrací na kluziště, třetí třetina odstartuje za malý okamžik.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:33.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    HC Baník Sokolov – 19 (29)
    VHK ROBE Vsetín – 7 (14)
     
    Druhé dějství duelu mezi Baníkem a ROBE patří dějinám. Sledovali jsme velice zajímavý hokej, ve kterém přibylo šancí, z nichž se jedna jediná ujala. Vít Jiskra trefil po přihrávce Jurčíka ranou z levého kruhu přesně ke vzdálenější tyči a Sokolov tak vstoupí do třetí třetiny s nejtěsnějším možným hubeným jednobrankovým vedením. Nutno uznat, že Západočeši si vedení zaslouží, ve druhé periodě byli podstatně lepším celkem, což dokazuje také velký rozdíl v počtu střel na bránu. Třetí část střetnutí slibuje vyvrcholení zápasu jak se patří, kvalita utkání totiž jde postupem času vzhůru a my můžeme jen doufat, že v závěrečných minutách bude kulminovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Ještě jednou zaváží Valaši touš do útočného pásma, zpětná přihrávka na Aleksandrse Jerofejevse je však velice nepřesná.
     
    39:30
    Dosud skvělé oslabení Baníku, černá pryž letěla snad pětkrát až k Málkovi, který musí pomoct svým spoluhráčům s rozehrávkou, což se mu nyní zrovna dvakrát nepovedlo.
     
    39:04
    Sokolov vyhazuje podruhé a stihne i vystřídat svou obrannou čtveřici, Vsetínu se zatím moc nedaří udržet se v prostoru před Neužilem.
     
    38:38
    Valaši vyhráli buly v útočném pásmu a snaží se kombinací podél hrazení dostat do střelecké pozice. Baníku se ovšem podařilo zachytit křižný pas a vyhodit.
     
    38:15
    Tomáš Šmerha putuje za katr za dosti sporný zákrok, tohle je klasické odstavení soupeře Jaromíra Jágra, kdy si kryje kotouč paží. Šmerha za podobnou akci fasuje dvě trestné minuty za držení.
     
    37:49
    Vsetínští rozehráli z vlastního pásma přes všechny čáry, bylo to však s tečí, takže se pokračuje ve hře, Tomáš Šmerha může postupovat vpřed po levé straně.
     
    37:19
    Vhazování před klecí Sokolova znovu vyhráli Valaši, kteří ale tentokrát nedokázali vymyslet situaci, která by vedla k ohrožení svatyně soupeře, Rob byl přitlačen na hrazení.
     
    36:59
    Sokolovští zahráli jen na zakázané uvolnění, vhazování po pravé ruce brankáře Jakuba Neužila se tak bude opakovat.
     
    36:45
    Valaši se nadále drželi v útočném pásmu, jenže následně se Baník rychlou prudkou přihrávkou dostal až do útočného pásma, kde byl na levé straně sám Otakar Šik, jenž však ranou na lapačku nechal skvělým zákrokem vyniknout Jakuba Málka!
     
    36:30
    Vhazování před strážcem svatyně Baníku zvláídli lépe Vsetínští, rána Lubomíra Štacha z osy hřiště od modré čáry však postrádala přesnost.
     
    36:05
    Nakonec se vhazovalo ve středu hrací plochy, buly zvládli lépe Valaši, kteří kotouč o hrazení nahodili přímo do brankoviště Baníku, kde puk přikryje lapačkou brankář Jakub Neužil.
     
    35:58
    Baník vyhrál vhazování před strážcem vlastní svatyně a okamžitě poslal kotouč po hrazení kupředu. Valaši následně zahráli na zakázané uvolnění.
     
    35:40
    Luboš Rob nyní dostal kotouč do nadějné pozice na levé straně okamžitě pálil, Jakub Neužil však byl připraven a skryje puk ve své náruči.
     
    34:58
    Roman Pšurný získal kotouč a okamžitě jej poslal do útočného pásma, kde se však Vsetín delší dobu neudržel, presink Baníku byl skvělý.
     
    34:27
    Zase se delší dobu nepřerušuje, kupředu se nyní hnal Daniel Kružík, jenž ale ranou z ostrého úhlu na pravé straně neuspěl, stejně jako Martin Weinhold s dorážkou.
     
    33:57
    Vít Jiskra mohl být dvoubrankovým střelcem utkání, chybělo k tomu velice málo. Útočník Západočechů totiž svou ránou z bezprostřední blízkosti právě trefil tyč, když si sjel ke kleci Vsetína z levé strany.
     
    33:27
    O touš se nyní přetahuje čtveřice soupeřů, která stojí na puku v rohu kluziště za klecí Vsetína. Beci Valachů zvládli kotouč vyhodit z pásma.
     
    32:49
    Michal Gago a Roman Vlach se nyní v dobrém světle ukázali na pravé straně útočného pásma, kde pěkně zakombinovali, větší starosti však Neužilovi nenadělali.
     
    32:16
    Valaši šli nyní do situace dva na dva, kterou sice nevyřešili dobře, ale následně se k ráně z vrcholu pravého kruhu dostal Jan Berger, jenže Jakub Neužil měl přední tyč dobře pokrytou.
     
    31:58
    Tomáš Šmerha je hodně aktivní, nyní se dostal do další šance a z mezikruží pálil na klec Vsetína, jeho pokus byl ale sražen obranou Valachů do rohu.
     
    31:28
    Hra znovu chytila děsně rychlé tempo a téměř se nepřerušuje, Baník se dokázal vymanit z tlaku Vsetína a vyhazuješ přes obrannou modrou.
     
    30:58
    Tomáš Ondračka předvedl nádhernou akci, když obkroužil klec Baníku a u vzdálenější tyče se snažil zasunout touš do sítě, beton Neužila byl ale rychlejší!
     
    30:24
    Valaši jsou kompletní, přesto se do další zajímavé pozice dostal Tomáš Šmerha, jehož přízemní pokus z vrcholu kruhů vykopl Málek do rohu.
     
    29:59
    Přesilovka Sokolova pomalu končí, přesto se Západočeši ještě drží v útočném pásmu a Vojtěch Tomi se snažil zakončit zpoza brány. Málek pozorný.
     
    29:05
    Baník měl nyní obrovskou šanci a také trochu smůlu, po ráně Ondřeje Jurčíka z pravého kruhu padal kotouč po zákroku Málka kamsi do brankoviště Vsetína, gólman Valachů jej ale i přesto dokázal nakonec dostat do bezpečí.
     
    28:28
    Západočeši se dostávají do útočného pásma, Kružík šikovně předal na Ondřeje Jurčíka, jenž ale ranou z levého kruhu na přední tyč neuspěl.
     
    28:03
    Aleksandrs Jerofejevs poslal u své brány snad Vojtěcha Tomiho krosčekem tvrdě na led, což sudí viděli a posílají obránce Valachů na dvě trestné minuty na lavici hanby za krosček.
     
    27:58
    Západočeši vytvořili v útočném pásmu pořádný závar a Vsetínu už je signalizován faul, uvidíme první přesilovou hru zápasu.
     
    27:26
    Na druhé straně se pak zase Roman Pšurný dostal do obrovské šance na levém kruhu, jenže skvělý zákrok vyrážečkou předvedl Neužil, jenž drží čisté konto!
     
    27:10
    Roman Pšurný mizerně rozehrál a sám před brankářem Valachů byl najednou Daniel Kružík, jenž ovšem dvěma pokusy z bezprostřední blízkosti nepřekonal Málka!
     
    26:23
    Tomáši Šmerhovi je v dalším výpadu pískáno postavení mimo hru, vhazovat se tak bude ve středním pásmu. Jsem zvědav, co vedoucí branka udělá se zápasem.
    26:06 Vít JISKRA - 1:0
     
    26:06
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov otevírá střelecký účet večera! Ondřej Jurčík se šikovně vytočil na levé straně, kde se s pukem dostal do rohu. Následně krátkým pasem našel na kruhu VÍTA JISKRU, jenž svižnou a především parádně umístěnou ranou na zadní tyč pokořil bezmocného Málka – Baník vede 1:0! Asistence: Ondřej Jurčík, František Klejna.
     
    26:04
    František Klejna se šikovně proháčkoval na levé straně kupředu, následně předává kotouč na levou stranu Vojtěchu Tomimu.
     
    25:37
    Petr Hašek to zkusil z levého kruhu, byl však docela z úhlu a Jakub Málek dokázal zasáhnout svou maskou. Sudí přerušují hru.
     
    25:09
    Jan Berger nejprve pěkným hitem trefil Marka Slobodu, kterého ovšem následně v souboji u hrazení neobehrál a kupředu může Baník.
     
    24:50
    Buly před Málkem se muselo opakovat. Úspěšnějším v souboji byl Roman Vlach. Také díky jeho práci se Valaši dostávají kupředu.
     
    24:38
    Adam Rulík se dostal k ráně z levého kruhu, Jakub Málek však s tímto projektilem neměl nejmenší problém a skryje jej ve své výystroj.
     
    24:18
    Valaši se dostali kupředu, když Tomáš Pitule zpracoval těžkou přihrávku na brusle a posunul Vsetín přes útočnou modrou čáru.
     
    23:58
    Tomáš Šmerha zavezl kotouč na levé straně do pásma a křižně přihrál na Jaromíra Kverku, jehož ránu z pravého kruhu skryl Málem v náruči.
     
    23:28
    Buly před brankářem Baníku nakonec skončilo úspěchem jeho spoluhráčů, kteří aktuálně ztratili hrací předmět ve středu hrací plochy a musí zařadit zpátečku.
     
    22:58
    František Klejna se prodral na ose hřiště kupředu, jeho přízemní projektil však Málek dokázal svými betony vyrazit do bezpečí.
     
    22:27
    Marek Sloboda se hnal po levé straně kupředu, jenže už byl ve velkém úhlu a jeho pokus mezi tři tyče nemířil.
     
    21:58
    Ani Luboš Rob se s kotoučem na čepeli v obranném pásmu Baníku nezdržel delší dobu, zatím nejsme svědky větší šance.
     
    21:17
    Vsetínští jsou na začátku druhého dějství aktivnější, snažili se nyní probít po levé straně, ale David Březina neuspěl.
     
    20:39
    Valaši kombinují za bránou Západočechů, snaží se prodrat do palebné pozice, ale zatím bez většího úspěchu.
     
    20:18
    Vsetín vyhrál úvodní vhazování druhé třetiny, Ondřej Jurčík se na levé straně prodral ke střele, ta však byla zblokována.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, druhá třetina odstartuje za malý okamžik.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:44.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    HC Baník Sokolov – 10
    VHK ROBE Vsetín – 7
     
    Blesková první třetina duelu Západočechů s Moravany je za námi, netrvala ani půl hodinky. Sledovali jsme hodně pohyblivý hokej, kdy se oba celky snažily dobrým bruslením vytvořit brejkové situace, což se místy dařilo, jak Baník, tak Vsetín, si vypracovaly i několik zajímavých možností. Ve skvělém světle se však zatím prezentují zejména oba brankáři. Jakub Neužil i na druhé straně lapající Jakub Málek totiž zatím zvládli všechny příležitosti obou mužstev zlikvidovat, pročež bude stav i na začátku druhého dějství bezbrankový.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Hodně rychlá první třetina již končí, Vsetín zvládl ještě jednou rychle přenést hru na druhou stranu, tam se však k zakončení nikdo v žlutém dresu nedostal.
     
    19:28
    Valaši budou rozehrávat možná poslední akci zpoza vlastní svatyně, nyní kontrolují, zda hokejisté Baníku půjdou střídat.
     
    18:59
    Baník se ještě natlačil do útočného pásma, jenže rána Tomáše Janduse z levého kruhu nebyla ani trošku přesná.
     
    18:27
    Sokolov se snaží vyhodit touš z obranného pásma, což se mu díky dobré práci Petra Vodičky povedlo, kotouč letí k Málkovi.
     
    17:48
    Po delší době se do šance dostali zase hráči Baníku, byl to Ondřej Jurčík, kdo z bezprostřední blízkosti nepropálil rychle se přesunuvšího Jakuba Málka!
     
    17:15
    Zajímavá rána z ostrého úhlu přišla z čepele Luboše Roba, Jakub Neužil ji ale ramenem zvládl vytěsnit do bezpečí a drží tak svůj klub!
     
    16:49
    Po zakázaném uvolnění západočeského celku se bude opět vhazovat po pravé ruce strážce svatyně Baníku Jakuba Neužila.
     
    16:23
    Valaši se nyní lacino vzdali kotouče a Radek Pořízek šel se spoluhráčem do situace dva na dva. Odpovědnost vzal na sebe, kličkou mezi nohama se však dostal jen do rohu.
     
    15:48
    Baník vyhrál buly před svým brankářem a okamžitě se snažil založit protiútok. To se jim ale prozatím vůbec nepodařilo.
     
    15:24
    Valaši nyní pěkně zamkli svého soupeře ve třetině a kombinují po hrazení, přihrávku na pravou stranu nakonec zpracoval snad Vít Jonák, jenž ovšem pálil nepřesně.
     
    14:55
    Následně se Valaši dostávají do postavení mimo hru. Buly poté vyhráli hráči Sokolova a z levé strany se na osu hřiště snažil probít Tomáš Šmerha, leč neúspěšně.
     
    14:49
    Buly před Málkem vyhráli hráči Baníku a Vojtěch Tomi ihned po vhazování vyslal přízemní projektil na přední tyč, gólman Valachů byl na ledě s betonem včas!
     
    14:15
    A na opačném konci kluziště předvedl rovněž na levé straně Petr Hašek pěknou stahovačku před bekem, po níž pálil na přední tyč! Jakub Málek však byl připraven!
     
    13:59
    Tohle ale šance byla! Luboš Rob dostal puk na levý kruh a ranou z nápřahu ho poslal k zadní tyči, kterou však o fous minul!
     
    13:28
    Ani jednomu z týmů se už zase delší dobu nedaří dostat do nějaké slibnější šance, hokej je hodně rychlý, aktivní, bruslivý, ale bez šancí.
     
    12:49
    Tvrdý zákrok Aleksandrse Jerofejevse na jednoho ze soupeřů v obranném pásmu Vsetína, sudí ale do píšťalky neduje, zatím jsme neviděli jediné vyloučení.
     
    12:18
    Roman Vlach přebral kotouč v rohu kluziště a kombinoval zajímavě s Ondřejem Smetanou, jehož střela od modré čáry však k Neužilovi neprošla.
     
    11:28
    Vsetín rozehrává zpoza vlastní klece. Hokejisté ROBE se s akcí dostali k útočné modré čáře, nikoliv však za ni.
     
    11:20
    Sokolov šel rychle kupředu po levém hrazení, zakončení snad Otakara Šika je však sražena jen do ochranné sítě za klecí Valachů.
     
    10:48
    Jakub Apolenář měl na pravé straně obrovskou šanci, když se sám dostal před Neužila, kterého se snažil překonat bekhendovou kličkou, beton gólmana Baníku však puk zastavil.
     
    10:05
    Jeden z obránců Baníku se nyní jako poslední hráč rozhodl přejít přes dva soupeře a k překvapení jeho spoluhráčů se mu to povedlo, Jakub Neužil si musel oddechnout.
     
    09:39
    Sokolov aktivně napadá v útočném pásmu, jenže Jan Berger se šikovnou stahovačkou zbavil napadajícího protivníka a dobře přihrál kupředu.
     
    09:18
    Valaši mají kotouč za svou svatyní a rozehrávají po levé straně. Jakub Jenáček neprotlačil u hrazení puk a musí přihrávat zpět.
     
    08:57
    Martin Weinhold se probíjel na ose hřiště do nadějné pozice pro střelu, jenže celou jeho poměrně zajímavou akci zastavuje ofsajd.
     
    08:34
    Baník se držel na puku v útočném pásmu, následně však černou pryž ztratil a tak musí jeho beci založit novou akci zpoza vlastní svatyně.
     
    08:05
    Aleksandrs Jerofejevs dobře přihrál podél pravého hrazení na Luboše Roba, jenž ovšem neměl rychlost a do zakončení se neprobil.
     
    07:26
    Valaši se chtěli po levém hrazení dostat do útočného pásma, což se jim podařilo, ale při této snaze přišli o kotouč a musí se stáhnout ke své kleci.
     
    07:05
    Otakar Šik se dostal do dobré pozice, z levého rohu si sjel před bránu a nadvakrát se pokusil překonat Málka, jenž ovšem v souboji obstál!
     
    06:49
    Opět to byli hráči Baníku, kdo vyhrál buly před Málkem, následně se však Sokolov sám vyhnal z útočného pásma.
     
    06:31
    Západočeši vyhráli vhazování v útočném pásmu a Martin Weinhold se dostal před Málka, byl však rozhozen obranou Vsetína a situaci nedokázal důrazně zakončit.
     
    06:09
    Vojtěch Tomi se tlačí po levé straně kupředu, jeho rána z hodně ostrého úhlu byla sražena do ochranné sítě. Hra je přerušena.
     
    05:34
    Roman Pšurný se dostal na pravé straně do nadějné pozice, ale tu nedokázal dobře zakončit. O chvíli později mohou rozehrát Valaši zpoza své klece.
     
    05:19
    Roman Pšurný si dovolil na útočné modré jednu kličku navíc, kvůli tomu se Moravané dostali do postavení mimo hru. Vhazuje se u jejich útočné modré.
     
    05:05
    Ondřej Smetana pálil z levé strany od modré čáry, jeho přízemní pokus vyrazil Jakub Neužil jen před sebe, jeho spoluhráči se postarali o to, že soupeři nemohli dorážet.
     
    04:35
    Následně Západočeši vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude po pravé ruce brankáře Neužila.
     
    04:18
    Sokolov se zvládl dostat na kotouč, ale rozehrávka se jeho hokejistům nepovedla. Lubomír Štach následně vypálil z půli hřiště na klec Baníku, Jakub Neužil zvládl touš vyrazit.
     
    03:37
    Svěřenci Romana Stantiena se hnali po levém mantinelu do třetiny Baníku, jenže je zastavuje postavení mimo hru, sudí píská ofsajd.
     
    03:06
    Zatím je hra hodně neuspořádaná, Valaši drží v posledních minutách touš, ale do nebezpečné pozice se s ním nemohou dostat.
     
    02:39
    Valaši drží kotouč na svých čepelích za vlastní svatyní a oba celky střídají, následně rozehrává obránce Aleksandrs Jerofejevs.
     
    02:21
    Valaši nahodili kotouč po levém hrazení na Jakuba Apolenáře, který se s ním však do útočného pásma probít nedokázal.
     
    01:48
    Jan Berger se snažil prohodit dva soupeře na útočné modré, což se mu nakonec nepodařilo a Baník může založit další útok.
     
    01:16
    Tomáš Ondračka zavezl touš do útočného pásma Vsetína, nicméně Moravané v prostoru za útočnou modrou příliš dlouho nesetrvali.
     
    00:48
    Sokolov se usadil na krátkou dobu v útočném pásmu, nicméně dlouho bez puku nezůstal, po hrazení prodlužuje nahození Petr Vodička.
     
    00:08
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro hokejisty Baníku, jenže Valaši se rychle dostali na kotouč a brankář Jakub Neužil si hned připsal dva zákroky proti střele z pravého kruhu a pak od modré čáry. Ukrývá kotouč v lapačce a sudí přerušuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Probíhají poslední předzápasové rituály. Na ledě již zůstávají pouze zahajovací formace, utkání může začít!
     
    Sudí už jsou na hrací ploše, následně na ni vstupují také hráči Sokolova, čekáme ještě na příchod hokejistů Vsetína. To vše za známé skladby z Posledního Mohykána.
     
    Dovolte mi, abych vám ještě jednou popřál pěkný středeční večer. Duel mezi Sokolovem a Vsetínem startuje přibližně za čtvrt hodiny.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – J. Novák, Klejna, Weinhold, Strejček, A. Rulík, Vodička, Mrowiec – Jurčík, Jiskra, Tomi – Šmerha, Kverka, Kružík – Šik, T. Rohan, T. Jandus – Pořízek, Hašek, M. Sloboda.
    Trenér: Martin Štrba.

    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (D. Sachr) – Jerofejevs, Štach, Š. Jenáček, Smetana, J. Jenáček, Ondračka – Jonák, Pšurný, Rob – Hořanský, Pitule, R. Půček – Berger, R. Vlach, Gago – D. Březina, Kucharczyk, Apolenář.
    Trenér: Roman Stantien.

    Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Belko, Kokrment.
     
    Souboj o bronzovou příčku Chance ligy začíná v 18:00.
     
    Sestavy obou celků z posledních utkání:

    HC Baník Sokolov: Neužil – Klejna, J. Novák, J. Pohl, Strejček, A. Rulík, Vodička, Mrowiec – Jurčík (A), Jiskra, Tomi – Šmerha, Kverka (A), Kružík – Šik, T. Rohan (C), Pořízek – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda.

    VHK ROBE Vsetín: J. Málek – Jerofejevs, Štach (A), Š. Jenáček, Smetana, J. Jenáček, Vosátko, Ondračka – Berger, Pšurný, Rob – Pitule, R. Půček, Hořanský – D. Březina (C), R. Vlach, Gago – Apolenář, Kucharczyk (A), Vítek.
     
    1. vzájemný duel

    Oba celky se v letošním ročníku střetnou již podruhé. Na začátku října se týmy potkaly v první bitvě, která vyšla lépe Valachům. Ti totiž Na Lapači dokázali porazit Baník 3:1. Moravané se v prvním dějství dostali do dvoubrankového náskoku, druhá dvacetiminutovka skončila 1:1 a třetí třetina neviděla jedinou branku. Vsetín tak získal cenné tři body do své sbírky.

    11.10.21 VHK ROBE Vsetín – HC Baník Sokolov 3:1

    Branky a nahrávky: 6. A. Zeman (M. Indrák, Berger), 15. D. Březina (A. Zeman, R. Vlach), 37. Hořanský (Vítek) – 29. D. Zeman (Kverka).
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši v současné chvíli drží 4. pozici v ligovém pelotonu, když na své konto zatím dokázali nastřádat jednapadesát bodů. Dnes tedy přijíždí do Sokolova k přímému duelu o průběžný bronzový stupínek! Vsetín se s ambicemi hrát v Chance lize o příčky nejvyšší netají, po loňském ročníku, když skončil na 5. fleku, se chce letos určitě posunout zase výš a zatím se mu to daří. Jeho věrní dozajista doufají, že Na Lapači by se mohla krom tradiční pověstné atmosféry linout i extraligová vůně.

    Také ROBE má více než solidní formu, podařilo se mu bodovat ve všech čtyřech předchozích duelech. Valaši nejprve na svém stadionu porazili Přerov 5:3, následně sice před svými fanoušky padli s průběžným lídrem z Litoměřic 4:5, brali však alespoň bod za to, že utkání dospělo až do samostatných nájezdů. V Praze pak porazili zdejší Slavii těsně 2:1 a zvítězit se jim podařilo také v předchozím klání, minulou sobotu sesadili z průběžného trůnu Třebíč po výhře 4:1.
     
    HC Baník Sokolov

    Baník se aktuálně vyhřívá na 3. místě tabulky se ziskem třiapadesáti bodů. Západočeši se v poslední době vzepjali k parádním výsledkům a letí tabulkou vzhůru. Před sezónou se jim o umístění v elitní čtyřce soutěže ani nesnilo, přesto v ní aktuálně jsou, ačkoliv v předchozím ročníku skončili až na 10. příčce a z play-off se pakovali již v prvním kole. Sokolov zkrátka zažívá parádní hokejové časy a potvrdit to bude chtít také v souboji se Vsetínem.

    Vše důležité, co potřebujete o Baníku vědět, lze shrnout do krátkého konstatování – 8 výher v řadě! Sokolov v Chance lize neprohrál od 27. října, celý listopad zůstal neporažen! Netřeba tedy příliš zdůrazňovat, že Západočeši mají formu jako hrom. Ohlédněme se za jejich posledními čtyřmi duely. Nejprve uspěli na ledě Benátek nad Jizerou, kde vyhráli 4:3 v prodloužení, následně na vlastním kluzišti rozstříleli Kolín 5:1 a uspět se jim podařilo také v Šumperku, kde zvítězili 5:3. Minulou sobotu pak opět nasázeli v podstatě standardních pět gólů na Vysočině do sítě jihlavské Dukly a brali další tři body po výsledku 5:2. Zapíšou dnes devátou výhru v řadě proti silným Valachům?
     
    Krásný dobrý večer přeji všem příznivcům kvalitního ledního hokeje. Chance liga pokračuje na začátku prosince svým již 27. kolem. Dnes budeme sledovat hned pět utkání, společně se detailně zaměříme na duel, ve kterém HC Baník Sokolov vyzve na svém ledě VHK ROBE Vsetín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 27. Jiskra (Jurčík, Klejna) – 43. R. Vlach (Smetana, Pšurný), 51. Pitule (Rob, J. Jenáček), 59. Rob (Berger, Jonák), 60. J. Jenáček (Pšurný, Smetana)


    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – J. Novák, Klejna, Weinhold, Strejček, A. Rulík, Vodička, Mrowiec – Jurčík, Jiskra, Tomi – Šmerha, Kverka, Kružík – Šik, T. Rohan, T. Jandus – Pořízek, Hašek, M. Sloboda.
    Trenér: Martin Štrba.

    VHK ROBE Vsetín: J. Málek (D. Sachr) – Jerofejevs, Štach, Š. Jenáček, Smetana, J. Jenáček, Ondračka – Jonák, Pšurný, Rob – Hořanský, Pitule, R. Půček – Berger, R. Vlach, Gago – D. Březina, Kucharczyk, Apolenář.
    Trenér: Roman Stantien.

    Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Belko, Kokrment.

    Diváci: 359
    bahis siteleri