Montreal – Tampa 2:3 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 3:5 (kon.) | Toronto – Columbus 5:4 (kon.)
Detroit – Nashville 2:5 (kon.) | Buffalo – Anaheim 0:2 (kon.) | Winnipeg – Carolina 2:4 (kon.)
St. Louis – Florida 4:3 (po pr.) | Chicago – NY Rangers 2:6 (kon.) | Edmonton – Minnesota 1:4 (kon.)
San Jose – Calgary 5:3 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Carolina Hurricanes
Středa 08.12.2021, 02:08 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Winnipegem a Carolinou.
     
    Winnipeg Jets

    Winnipeg v boji o play-off čeká ještě tvrdá bitva. V Centrální divizi okupuje doposud poslední postupovou, tedy čtvrtou pozici, přičemž má stejně bodů jako páté St. Louis a jen o bod více jak Nashville. Může se ovšem dívat i směrem dopředu, protože stejně bodů má i druhý Dallas a třetí Colorado, tabulka je opravdu našlapaná. Jets momentálně disponují velmi dobrou formou, v předešlých čtyřech zápasech našli jediného přemožitele, a sice Arizonu, naposledy porazili 6:3 Toronto. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Kyle Connor s 27 body.
     
    Carolina Hurricanes

    Po parádním vstupu do sezóny si Hurikání procházejí menší krizí, když prohráli v pěti z posledních šesti utkání. Carolina musí doufat, že se jí zase začíná blýskat na lepší časy, v doposud posledním střetnutí přejela na domácím ledě Buffalo 6:2. Se ziskem 33 bodů se Canes nacházejí v Metropolitní divizi na třetí pozici a na Columbus mají k dobru sedm bodů, takže stále mohou být poměrně v klidu. Týmové produktivitě mužstva vévodí finský forvard Sebastian Aho, jenž nasbíral 25 bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – N. Schmidt, Morrissey (A), Stanley, Dillon, DeMelo, Beaulieu – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Ehlers, Dubois, Copp – Vesalainen, Lowry, P. Stastny – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
    Trenér: Paul Maurice

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Cole, Slavin (A), Chatfield, Skjei, Bear, Brendan Smith – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – Fast, J. Staal (C), A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Lorentz, Kotkaniemi, Stepan.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Anderson – Cormier, Toomey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Winnipegem a Carolinou právě odstartoval! Hosté se okamžitě nastěhovali do útočného pásma a byl to Sebastian Aho, kdo prověřil vyrážečku Helleybuycka.
     
    00:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    To byla rychlost! Tlak Caroliny pokračoval a výsledkem je vedoucí gól! JACCOB SLAVIN na modré čáře udělal kličku Lowrymu, čímž si udělal prostor k zakončení, načež svižnou ránou zápěstím našel mezeru mezi Helleybuyckovými betony! Bez asistence.
    00:30 Jaccob SLAVIN - 0:1
     
    01:19
    Bude zajímavé sledovat, jak domácí na nepříznivou situaci zareagují. Zatím zůstávají pod tlakem, gólman musel řešit nebezpečnou střelu Trochecka, stejně tak dorážku téhož hráče.
     
    01:58
    Martin Nečas nastartoval po levém mantinelu Setha Jarvise. Po přejetí modré si mladý útočník stáhl touš na střed, jeho obráncem tečovanou střelu pokryl Helleybuyck.
     
    02:25
    Aktivní Kyle Connor vyřadil ze hry Colea, ale ještě měl před sebou Slavina. Zvládla přes jeho osobu vystřelit, Andersen vykopl černou gumu za bránu.
     
    02:47
    Lehké nahození Chatfielda ještě ze středního pásma Connor Hellebuyck raději přikryl pod lapačku. Netroufl si rozehrát před blížícím se Fastem.
     
    03:21
    Lowry skončil v pokleku na ledě poté, co jej vysokou holí trefil do obličeje Andrej Svečnikov. Rozhodčím tento moment utekl a nevylučují.
     
    03:49
    Od levého mantinelu nahazoval na bránu Morgan Scheifele. Jemnou tečí se prezentoval Kyle Connor, kotouč nasměroval vedle pravé tyčky.
     
    04:25
    Andrew Copp udržel puk na hokejce a mezi kruhy se prodral k zajímavému zakončení k levé tyčce, které Frederik Andersen vyrazil vyrážečkou.
     
    04:59
    Obránce Brendan Smith vyhodil takovým způsobem, že muži v pruhovaném nemohli pískat zakázané uvolnění. Hrát musí Dillon.
     
    05:36
    Netrvalo dlouho a Hurikáno znovu kontrolovali hru. Martin Nečas nahrál do pravého kruhu Trocheckovi, ten trefil do levého ramene přesunujícího se Helleybuycka.
     
    05:52
    Ačkoli měl hodně času, tak Dylan DeMelo způsobil zakázané uvolnění. Přecenil rychlostní schopnosti Stastnyho, jenž na dlouhý pas nedosáhl.
     
    06:18
    Jesperi Kotkaniemi alespoň koncem hole protečoval kotouč do útočné třetiny. Harkinsovi následně rychlá rozehrávka nevyšla, místo Wheelera našel Chatfielda.
     
    06:40
    Stíhačky se zatím nemohou dostat ke své hře. Podruhé v krátkém časovém sledu se provinili icingem, Connor nešikovně nahazoval ještě před modrou čárou.
     
    07:23
    Po chybném vyhození Dillona měl velkou příležitost Sebastian Aho. Proti Helleybuyckovi zvolil bekhendový blafák se zakončením pod břevno, domácí gólman se blýskl pohledným zákrokem lapačkou.
     
    07:59
    Švýcarský útočník Nino Niederreiter zpracoval černou gumu až za modrou čárou. Škoda pro Carolinu, jež začínala získávat drtivý tlak.
     
    08:26
    Nate Schmidt musel zacouvat až do obranného pásma, protože mu vyhození Svečnikova přeskočila přes čepel hole. Po mantinelu zvolil rozehrávku na Vesalainena.
     
    08:42
    Po nepřesném pasu Lowryho okamžitě rozjel protiútok Vincent Trocheck. Přes Nečase doputoval puk k Jarvisovi, jeho forhendovou ránu podržel Helleybuyck ve výstroji.
     
    09:19
    Scheifele sice na dlouhý Wheelerův pas dosáhl, ale nedokázal ho zpracovat. Posunul puk za bránu soupeře, kde ho sebral Smith.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:44
    Další akci Winnipegu rozjel Josh Morrissey. Po dlouhé nahrávce přenesl hru do útočné třetiny Ehlers, přes Slavina se však k zakončení neprobil.
     
    10:20
    V hledišti nechybí ani manželé Svečnikovovi, rodiče Jevgenije, hrajícího za Winnipeg, a Andreje, působícího v Carolině. Těžko říct, jakému týmu v dnešním utkání drží palce více.
     
    10:55
    Derek Stepan vybojoval černou gumu za bránou soupeře. Zkusil obtočit bránu s následným zasunutím k pravé tyčce, proti navýšení skóre byl Helleybuyck.
     
    11:11
    A další zákrok domácího gólmana. Tentokráte ukázal výborný přesun k pravé tyčce proti ráně Niederreitera, tu schoval pod pravým betonem.
     
    11:56
    Na nudu si domácí gólman v první třetině rozhodně stěžovat nemůže. Nyní zastavil nahození od modré v podání Smithe, které k jeho štěstí nikdo netečoval.
     
    12:20
    Sám proti třem byl Nikolaj EHlers bez šance. Od mantinelu alespoň zvládl nahodit na bránu, Andersen sklepl puk pro Colea.
     
    12:44
    Za bránou podržel kotouč Jaccob Slavin. Počkal na vystřídání spoluhráčů, načež rozjel akci přes Trochecka, Američana zradilo zpracování.
     
    13:21
    Lowry nahrávkou zpoza brány naslepo hledal Scheifeleho. Našel ovšem pouze Fasta, jenž hraje v dresu konkurenta.
     
    13:57
    Pod tlakem Jalen Chatfield neváhal a odpálil černou gumu na zakázané uvolnění. Andrej Svečnikov velkou ztrátu na Dillona nesmazal.
     
    14:12
    Morgan Scheifele si počkal na vhodný moment, aby mohl nahrát před bránu Wheelerovi. K zakončení nedošlo, místo toho Brady Skjei odpálil touš na další icing.
     
    14:24
    První přesilovou hru zápasu si vyzkouší domácí Winnipeg. Na trestnou lavici již usedl Sebastian Aho za hákování, byť zprvu dost protestoval.
     
    15:25
    Minuta z přesilové hry je minulostí. Domácí většinu strávili v útočné třetině, ale nedošlo k jediné střele na bránu, na konci Slavin vyhodil přes všechny čáry.
     
    15:47
    Výborně zahrál Teuvo Teräväinen. Mohl v klidu vyhodit, místo toho ovšem ještě posunul puk za sebe na Smithe, čímž pošetřil další cenné vteřiny.
     
    16:11
    Dokonce došlo k přečíslení v oslabení. Martin Nečas se zachoval nesobecky a hledal u pravé tyčky Jarvise, pas na mladého forvarda zastavil zakleknuvší Schmidt.
     
    16:37
    Sebastian Aho mohl skórovat okamžitě po návratu na ledovou plochu. Před Helleybuyckem se zjevil úplně sám a nikým neatakovaný, neprostřelil ho ale ani nadvakrát.
     
    17:23
    Lehkým dotekem koncem hokejky Morgan Scheifele tečoval vyhození Dillona, takže Smith musel hrát. Udržel na zádech Connora a po mantinelu přenesl hru na Skjeie.
     
    17:46
    Na ledě opět český útočník Martin Nečas. Po zavezené černé gumy do útočné třetiny nahodil na bránu, gólman podržel puk v lapačce.
     
    18:27
    V tlaku pokračuje i čtvrtá útočná formace Canes. Steven Lorentz nahodil touš na bránu od pravého mantinelu, Kotkaniemi jej ztečoval těsně vedle levé tyčky.
     
    18:44
    Odvážnou kličku si Brendan Smith dovolil jakožto poslední hráč. Vyšla mu, překvapený Harkins přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    19:22
    Connor Hellebuyck po zákroku pravým betonem proti pokusu Beara ztratil stabilitu a byl to Derek Stepan, kdo mohl z úhlu dorážet do prázdné brány. Tu ovšem minul!
     
    19:54
    Ideální možnost k nahrávce Nino Niederreiter prováhal. Vzápětí jej k mantinelu natlačil i s pukem Schmidt, v tomto prostoru nejspíše celá třetina i skončí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 5 – 15.
     
    První třetina zápasu mezi Winnipegem a Carolinou nabídla jedinou branku, o kterou se už po půl minutě hry postaral Jaccob Slavin, pro něj to byla první trefa v letošní sezóně. Po vstřeleném gólu Hurikáni pokračovali v nastoleném tlaku, ale postupně se do hry začínal dostávat i Winnipeg. Další góly přesto do zaznění první sirény nepadly, takže jsou to hokejisté Canes, kteří mají blíže vítězství.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Carolina je lehce napřed, ale vítězství nemá jisté ani zdaleka, čtyřicet hernách minut může ještě leccos změnit.
     
    20:34
    Ethan Bear nezvládl zpracování ideálně, ale nemusel smutnit, protože mu pomohl Andersen, vyrážečkou odpálil touš do středné třetiny.
     
    21:00
    Obránce Dylan DeMelo zahrál vysokou holí, čímž zamezil Trocheckovi v samostatném nájezdu. Rozhodčí posílají hru do útočného pásma Canes.
     
    21:12
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni odskakují do dvoubrankového náskoku! Po nahození Chatfielda od modré čáry SEBASTIAN AHO vyhrál přetlačovanou s pravým Helleybuyckovým betonem, kotouč dostal za brankovou čáru. Asistence: Jalen Chatfield a Nino Niederreiter.
    21:12 Sebastian AHO - 0:2
     
    21:12
    Domácí trenér Maurice zkouší coach challenge pro nedovolenou hru skórujícího Sebastiana Aha. Podle prvních opakovaných záběrů to ovšem vypadá, že Helleybuyck neměl kotouč plně pod kontrolou.
     
    21:12
    Coach challenge neúspěšná, gól platí!
     
    21:12
    Domácí střídačka navíc vyfasovala dvouminutový trest za zdržování hry, takže klidně může přijít další trest v podobě třetího gólu Caroliny. Test odpyká Harkins.
     
    21:45
    Dlouho si Hurikáni přesilové hry neužili. Vincent Trocheck totiž zabránil DeMelovi ve vyhození jen za cenu hákování, hlavou na lavici hanby kroutí zbytečně.
     
    22:18
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Canada Life Centre ožívá, Winnipeg se vrací na kontakt! Schmidt parádní nahrávkou vyslal do přečíslení dvou na jednoho Stastnyho s NIKOLAJEM EHLERSEM. Dánský forvard obdržel od spoluhráče ideální nahrávku do hokejky a přesunujícího se Andersena prostřelil střelou k bližší, pravé tyči. Asistence: Paul Stastny a Nate Schmidt.
    22:18 Nikolaj EHLERS - 1:2
     
    23:12
    A domácí jsou na koni. Morgan Scheifele usiloval o vyrovnání, svižnou střelou z levého kruhu ovšem vypálil o kousek nad břevno.
     
    23:49
    Tlak Jets pokračoval. Nebezpečnou ránu vyprodukoval pro změnu Kyle Connor, Andersen vykopl levý beton v poslední chvíli.
     
    24:14
    Brady Skjei nedokázal vyhodit, takže stíhačky znovu obsadily útočné pásmo. Na modrou dostal nabito Nate Schmidt, tvrdou dělovku nasměroval nad břevno.
     
    24:55
    Nathan Beaulieu mizerně vyhodil a může děkovat Helleybuyckovi, že proti ráně Slavina včas zareagoval a zakročil pravým betonem.
     
    25:21
    Hra opět před Andersenem. Už to vypadalo, že Connor v úniku ostane čas na zakončení, nakonec ho ovšem čistým způsobem zastavil Slavin.
     
    25:44
    Tvrdý hit v rohu útočného pásma inkasoval Sebastian Aho. Ztěžka se zvedl zpátky na nohy a na střídačku odjel v hlubokém předklonu.
     
    26:16
    Nate Schmidt přes dva protihráče zvládl vyhodit černou gumu alespoň do středního pásma. Lehce navrch zase začíná získávat Carolina.
     
    26:55
    Pěknou individuální akci Seth Jarvis nezavršil gólem. Z vrcholku levého kruhu vyslal křižnou střelu o kus vedle vzdálenější tyče.
     
    27:20
    Již delší dobu hra probíhá bez přerušení. Nikolaj Ehlers vysoko napadat Smithe, ten si pomohl pasem kolegovi v obraně Bearovi.
     
    27:47
    Z velkého úhlu vyzkoušel štěstí Andrej Svečnikov. Connor Hellebuyck mohl zůstat ledově klidným, ruský soupeř vysoko přestřelil.
     
    28:26
    Vincent Trocheck si netroufl jít do souboje jeden na jednoho proti Schmidtovi. Volil zadovku za sebe na Nečase, jenž z první minul bránu.
     
    28:45
    Obránce Canes Brendan Smith měl co dělat, aby udržel na zádech Morgana Scheifeleho. Úkol nakonec splnil a zvládl i poslat kotouč pryč z obranného pásma.
     
    29:11
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil až Jaccob Slavin. Hostující zadák padl do nahrávky Wheelera před bránu a hrací předmět odrazil do ochranné sítě.
     
    29:44
    Martin Nečas během hry zvládl vyměnit hokejku a od levého mantinelu o chvíli později nahazoval před bránu, Trocheck jeho pobídku nasměroval vedle levé tyčky.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Carolina stále udržuje vedení, byť v jednu chvíli bylo i dvougólové. Winnipeg ale získává na aktivitě a doma určitě nebude chtít nechat všechny body soupeři.
     
    30:47
    Connor Hellebuyck si našel prostor, odkud dobře viděl na nahození Skjeie od modré čáry. Nastavil lapačku a hrací předmět v ní udržel.
     
    31:22
    Rozjetý Brady Skjei udržel na zádech nepříjemně dotírajícího Coppa, následně po mantinelu rozehrál na volného Niederreitera.
     
    31:37
    Menší dvouminutový trest vyfasoval zadák Caroliny Ian Cole. Ten nejprve skvěle zastavil nahrávku před prázdnou bránu, ale pak příliš okatě zůstal ležet na puku, a proto muži v pruhovaném sáhli k vyloučení.
     
    32:12
    Hokejisté Jets drží útočné pásmo, ale zatím nic zajímavého nevymysleli. Dobře bruslící obranná čtveřice Canes jim dělá velké problémy.
     
    32:39
    Nakonec to byl Mark Scheifele, kdo celou situaci pohřbil. Čitelnou nahrávku na modrou přečetl Svečnikov, který vyhodil přes všechny čáry.
     
    33:08
    Domácí mají obrovské problémy získat zpět útočnou třetinu. Nakonec se to podařilo, avšak Josh Morrissey střelou od modré trefil jen Trochecka a hra znovu doputovala do středního pásma.
     
    33:40
    Ian Cole je zpátky na ledové ploše. Po návratu se okamžitě zapojil do plnění defenzivních povinností, protože domácí získali útočné pásmo.
     
    34:14
    Český útočník Nečas zadovkou posunul puk do útočné třetiny a tušil, že by jej mohl dojet Seth Jarvis. Nestalo se, mladého Američana tělem přetlačil Schmidt.
     
    34:39
    Pohlednou individuální akci završil Harkins nahrávkou zpoza brány k pravé tyči, kde viděl Vesalainena, rána z první skončila přes hokejku bránícího Slavina v ochranné síti.
     
    35:02
    Hostující kapitán Jordan Staal zbytečně pozastavil akci, kdy mohl s Lorentzem postupovat do přečíslení, následnou nahrávku poslal na hokejku DeMela.
     
    35:29
    Podruhé v krátkém časovém sledu odjel za katr Ian Cole. V tomto případě pyká za podrážení, jehož se v rohu kluziště útočného pásma dopustil vůči Scheifelemu.
     
    36:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, máme vyrovnáno a začínáme prakticky od nuly! Scheifele po mantinelu posunul puk na Wheelera, jenž parádní střílenou nahrávkou vybídl ke skórování PIERRA-LUCA DUBOISE. Kanadský forvard nasměroval kotouč k pravé tyčce mimo dosah Andersena. Asistence: Blake Wheeler a Mark Scheifele.
    36:06 Pierre-Luc DUBOIS - 2:2
     
    37:12
    Jevgenij Svečnikov zabojoval, aby nakonec získal kotouč na úkor Chatfielda. Zadovkou našel u levé tyčky Toninata, ten ve velké příležitosti netrefil bránu.
     
    37:55
    Útok Caroliny zastavil hvizd čárového rozhodčího. Příliš rychle jedoucí Teuvo Teräväinen vystavil ofsajdu Andreje Svečnikova.
     
    38:03
    Tvrdý hit schytal Nathan Beaulieu od Jespera Fasta. Nicméně zvládl rozehrát ještě před střetem se švédským útočníkem, takže nebezpečí pro svatyni Helleybuycka zatím nehrozí.
     
    38:19
    V přebrankovém prostoru Jets si Josh Morrissey pomohl proti Trocheckovi krosčekem. Carolina může zabojovat o vstřelení gólu do šatny v přesilovce.
     
    39:04
    Sebastian Aho udržel puk proti dvěma protihráčům a bekhendem posunul na modrou, kde číhal Slavin. Jeho pas zblokoval Scheifele do středního pásma.
     
    39:30
    Dlouho netrvalo a hosté získali útočnou třetinu zpět. Po pobídce Teräväinena střílel od modré Jaccob Slavin, Connor Hellebuyck našel černou gumu ve výstroji.
     
    39:40
    Carolina právě vstřelila branku!
    Gól do šatny přeci jen přichází, Carolina znovu vede! Do prázdné brány mohl střílet už Jarvis, jenže puk si stáhl příliš prudce pod sebe a ujel mu z hokejky. Nemusel však dlouho smutnit, protože si hrací předmět našel v mezikruží MARTIN NEČAS a ležícího brankáře prostřelil pod pravým betonem. Asistence: Seth Jarvis a Nino Niederreiter.
    39:40 Martin NEČAS - 2:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 13 – 29.
     
    Pro oko diváka atraktivní druhá třetina nabídla po dvou gólech na obou stranách, ve výsledku tak má stále těsně navrch Carolina. Hurikánům vystřelil dvoubrankový náskok Sebastian Aho, avšak domácí zabrali a góly Nikolaje Ehlerse a Pierra-Luca Duboise vrátily skóre do vyrovnané podoby. Odejít do kabin za srovnaného stavu ovšem odmítl Martin Nečas, jenž dvacet vteřin před sirénou využil přesilovou hru a zařídil tak o něco lepší náladu v kabině hostujícího mužstva.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    třetí třetina má za sebou první vteřiny. Carolina i do třetí části nastupuje s těsným náskokem a lze očekávat opatrnější hru z defenzivy, zatímco domácí určitě budou útočit, co jen to půjde.
     
    40:31
    První útok Winnipegu v závěrečné dvacetiminutovce skončil neúspěchem. Paul Stastny před modrou zpomalil, překvapený Blake Wheeler jej pak vystavil ofsajdu.
     
    41:22
    Nino Niederreiter toho za bránou soupeře proti dvojici protihráčů příliš nezmohl, pomalý bekhendový pas poslal na hokejku Schmidta.
     
    41:52
    Komplikace pro Winnipeg, na trestnou lavici totiž odjel Adam Lowry za držení. Tohoto provinění se dopustil na obranné modré, zcela mimo dění hry.
     
    42:10
    Jaccob Savin musí začínat od vlastní brány. Mark Scheifele totiž vyhrál buly na Morriseyho, jenž okamžitě vyhodil po mantinelu.
     
    42:37
    Slavin si vyměnil kotouč s Ahem, načež nabil do levého kruhu Teräväinenovi, křižná rána proletěla o kus vedle levé čisti brankové konstrukce.
     
    43:04
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura přetavili v gól druhou přesilovou hru v řadě a udělali velmi důležitý kok směrem k vítězství. První střelu VINCENTA TROCHECKA z předbrankového prostoru ještě Helleybuyck vyrazil levým betonem, nicméně na dorážku téhož hráče už byl krátký. Asistence: Sebastian Aho a Jaccob Slavin.
    43:04 Vincent TROCHECK - 2:4
     
    44:15
    Skvělý Frederik Andersen! Střelu z levé strany sice vyrazil před sebe přímo na hokejku Duboise, avšak parádně si poradil i s dorážkou, když levým betonem zastavil puk na brankové čáře.
    44:15 Andersen udržel puk před brankovou čárou
     
    44:42
    Carolina přežila další útok protivníka. Po pravém mantinelu se rozjel Mark Scheifele, svižný pokus zápěstím vyslal vysoko nad horní tyč.
     
    45:13
    Nino Niederreiter posunul kotouč po mantinelu za bránu na Sebastiana Aha. Tomu vytočení nevyšlo, hitem jej odstavil Stanley.
     
    45:47
    Obránce Jaccob Slavin zvolil konstruktivní rozehrávku přes Teräväinena. Fin nahodil kotouč za bránu soupeře, kam dojel první Morrisey těsně před Ahem.
     
    46:22
    Domácí bojují, ale defenziva Hurikánů pracuje na jedničku. Po nepovedené nahrávce DeMela navíc rozhodčí museli odpískat zakázané uvolnění.
     
    46:58
    Hokejisté v bílých dresech kontrolují hru v útočném pásmu. Do zakončení se přehnaně neženou, naopak drží puk co nejdéle v moci.
     
    47:28
    O zajímavý gól se pokusil Andrej Svečnikov. Zády k bráně vypálil z otočky z bekhendové strany, prostor u levé tyče ovšem minul výrazně.
     
    47:39
    Ian Cole spoluhráčům pořádně komplikuje situaci, protože naprosto nesmyslně v útočné třetině trefil kolenem na koleno Scheifeleho, za což po zásluze vyfasoval trest na 5+10 minut osobní trest, v utkání tak končí předčasně! Domácí útočník má velké štěstí, že je v pořádku.
     
    48:00
    V útočném pásmu ztratil stabilitu Kyle Connor. Daroval tím kotouč Jaccobu Slavinovi, jenž bez otálení vyhodil do bezpečí.
     
    48:39
    Nahození Scheifeleho po mantinelu za bránou zastavil Frederik Andersen. Troufl si na vyhození a uspěl, Morrisey touš zpracoval až za modrou.
     
    49:22
    Střelu Scheifeleho od pravého mantinelu nebezpečně tečoval Brendan Smith a Andersen měl velké štěstí, že puk proskákal vedle jeho pravé tyče.
     
    49:40
    Dvě minuty z trestu jsou pryč a Winnipeg ještě nevystřelil na bránu. Hosté zvládají oslabení velmi dobře, alespoň prozatím.
     
    50:10
    Frederik Andersen se dočkal zákroku proti ráně Morriseyho, kterou vyrazil pravým ramenem nad bránu. Mezitím se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:37
    Tentokráte Andersenovi vyhození nevyšlo. Scheifele sklepl puk ze vzduchu a za bránu nahrál Connorovi, ten neuspěl kličkou proti Smithovi.
     
    51:16
    Hostující gólman je v oslabení hodně aktivní. Opět vyjel za bránu a ukázal přehled ve hře, když černou gumu posunula na Beara, ten bez respektu vyhodil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    51:55
    To se nepovedlo. Paul Stastny zkusil po mantinelu přenést hru na Ehlerse, jenže puk nabral velkou výšku a od tvrzeného skla se odrazil až do ochranné sítě.
     
    52:18
    Kyle Connor dostal kotouč za brusle, Pierre-Luc Dubois na něj zase nedosáhl. Na rozdíl od Trochecka, který donutil vyjet za bránu Helleybuycka.
     
    52:45
    Pětiminutová přesilovka je minulostí. Carolina dlouhé oslabení ubránila parádně, soupeře nepustila k jedinému vážnějšímu ohrožení brány.
     
    53:14
    nyní to domácí budou mít pochopitelně výrazně těžší. Pořád ztrácí dva góly a čas hraje proti nim. Ve hře určitě je i odvolání gólmana.
     
    53:44
    Vysoký presink Jordana Staala dokonale rozhodil Vesalainena, který si rozmyslel nahrávku po mantinelu a puk poslal přímo na hokejku protihráče Beara.
     
    54:25
    Se střelou Lorentze z velkého úhlu neměl Connor Hellebuyck starosti. Touš vyrazil k Nathanu Beaulieuovi, jenž pod tlakem pouze vyhodil do střední třetiny.
     
    54:49
    Hra probíhá bez přehnaného zdržování, k přerušení dochází jen minimálně. Martin Nečas nyní obětavě zblokoval střelu Coppa.
     
    55:23
    Zaútočili si i Hurikáni. Jmenovitě Andrej Svečnikov, jenž přenesl hru do útočného pásma a zápěstím vypálil těsně nad břevno.
     
    55:55
    Další ofenzivní akci Hurikánů obstarala dvojice Finů. Teuvo Terävänen nabil Ahovi, jenž z první minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    56:17
    Smithovi se vyhození zpoza vlastní brány moc nevydařilo, ale volný puk sebral Niederreiter, který dokončil práci za kolegu.
     
    56:48
    Ethan Bear ujel před forčekujícím za vlastní bránu. Následně mu vůbec nevyšla dlouhá nahrávka na Dereka Stepana, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    57:18
    Winnipeg se usadil v útočném pásmu, což byl signál pro Connora Helleybuycka k opuštění brány. Stíhačky zkouší powerplay!
     
    57:40
    Už to vypadalo, že do prázdné brány bude zakončovat Steven Lorentz. Také se tak stalo, ale na poslední chvíli k protihráči přispěchal Josh Morrissey a puk ztečoval mimo svatyni.
     
    58:20
    Výrazně více času měl na zakončení Sebastian Aho. Ani on ovšem nedal definitivní razítko na vítězství Canes, kotouč nasměroval o kousek vedle levé tyčky.
     
    58:20
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:44
    Hostům zkrátka není přáno prázdnou bránu trefit. Andrej Svečnikov našel u pravého mantinelu ve středním pásmu Fasta, ale i on minul.
     
    59:21
    Střela Slavina již s největší pravděpodobností mezi tři tyče mířila, ale v tomto případě zase ukázal velkou šikovnost Wheeler, když ze vzduchu zpracoval puk na hokejku.
     
    59:46
    Paul Stastny našel mezi kruhy najetého Kylea Connora, který neotálel a střílel z první, černou gumu napálil vysoko nad horní tyč.
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina navázala na výborný výkon proti Buffalu a zvládla střetnutí i na ledě Winnipegu, jemuž uštědřila porážku 4:2.

    Důležitý krok k vítězství udělali Hurikáni už v první třetině, v níž jako jediný skóroval Slavin. Aho navýšil vedení v počátku druhého dějství, ale Ehlers s Duboisem se zasloužili o vyrovnání. Vítězný gól vstřelil krátce před koncem druhé části Martin Nečas v přesilové hře, v početní převaze vsítil branku i ve třetí třetině Trocheck. Domácím následně nepomohlo ani pětiminutové vyloučení Colea, ani powerplay ze závěru střetnutí, skóre 2:4 již zůstalo nezměněno až do závěrečné sirény.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zůstávají i přes vítězství v Metropolitní divizi na třetím místě, na vedoucí Washington už ovšem ztrácí jen tři body. Winnipeg je v Centrální divizi nadále šestý.
     
    Utkání přihlíželo 13 761 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 18 – 34 | Přesilová hra: 1/5 – 2/3 | Trestné minuty: 6 – 23

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Connor Hellebuyck (WPG) – 30 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,2%, odchytal 56:55
    Frederik Andersen (CAR) – 16 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:51

    Tři hvězdy utkání

    1. Sebastian Aho (CAR) – 1+1
    2. Jaccob Slavin (CAR) – 1+1
    3. Nino Niederreiter (CAR) – 0+2
    Carolina zvítězila podruhé v řadě, Winnipeg porazila 4:2
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:47:00)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 23. Ehlers (P. Stastny, N. Schmidt), 37. Dubois (Wheeler, Scheifele) – 1. Slavin, 22. Aho (Chatfield, Niederreiter), 40. M. Nečas (Jarvis, Niederreiter), 44. Trocheck (Aho, Slavin)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – N. Schmidt, Morrissey (A), Stanley, Dillon, DeMelo, Beaulieu – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Ehlers, Dubois, Copp – Vesalainen, Lowry, P. Stastny – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
    Trenér: Paul Maurice

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Cole, Slavin (A), Chatfield, Skjei, Bear, Brendan Smith – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – Fast, J. Staal (C), A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Lorentz, Kotkaniemi, Stepan.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Anderson – Cormier, Toomey

    Diváci: 13 761
    thejrc.org