Montreal – Tampa 2:3 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 3:5 (kon.) | Toronto – Columbus 5:4 (kon.)
Detroit – Nashville 2:5 (kon.) | Buffalo – Anaheim 0:2 (kon.) | Winnipeg – Carolina 2:4 (kon.)
St. Louis – Florida 4:3 (po pr.) | Chicago – NY Rangers 2:6 (kon.) | Edmonton – Minnesota 1:4 (kon.)
San Jose – Calgary 5:3 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Carolina Hurricanes
Středa 08.12.2021, 02:08 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:18
    Winnipeg se usadil v útočném pásmu, což byl signál pro Connora Helleybuycka k opuštění brány. Stíhačky zkouší powerplay!
     
    47:39
    Ian Cole spoluhráčům pořádně komplikuje situaci, protože naprosto nesmyslně v útočné třetině trefil kolenem na koleno Scheifeleho, za což po zásluze vyfasoval trest na 5+10 minut osobní trest, v utkání tak končí předčasně! Domácí útočník má velké štěstí, že je v pořádku.
    44:15 Andersen udržel puk před brankovou čárou
     
    44:15
    Skvělý Frederik Andersen! Střelu z levé strany sice vyrazil před sebe přímo na hokejku Duboise, avšak parádně si poradil i s dorážkou, když levým betonem zastavil puk na brankové čáře.
    43:04 Vincent TROCHECK - 2:4
     
    43:04
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura přetavili v gól druhou přesilovou hru v řadě a udělali velmi důležitý kok směrem k vítězství. První střelu VINCENTA TROCHECKA z předbrankového prostoru ještě Helleybuyck vyrazil levým betonem, nicméně na dorážku téhož hráče už byl krátký. Asistence: Sebastian Aho a Jaccob Slavin.
     
    41:52
    Komplikace pro Winnipeg, na trestnou lavici totiž odjel Adam Lowry za držení. Tohoto provinění se dopustil na obranné modré, zcela mimo dění hry.
    39:40 Martin NEČAS - 2:3
     
    39:40
    Carolina právě vstřelila branku!
    Gól do šatny přeci jen přichází, Carolina znovu vede! Do prázdné brány mohl střílet už Jarvis, jenže puk si stáhl příliš prudce pod sebe a ujel mu z hokejky. Nemusel však dlouho smutnit, protože si hrací předmět našel v mezikruží MARTIN NEČAS a ležícího brankáře prostřelil pod pravým betonem. Asistence: Seth Jarvis a Nino Niederreiter.
     
    38:19
    V přebrankovém prostoru Jets si Josh Morrissey pomohl proti Trocheckovi krosčekem. Carolina může zabojovat o vstřelení gólu do šatny v přesilovce.
    36:06 Pierre-Luc DUBOIS - 2:2
     
    36:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, máme vyrovnáno a začínáme prakticky od nuly! Scheifele po mantinelu posunul puk na Wheelera, jenž parádní střílenou nahrávkou vybídl ke skórování PIERRA-LUCA DUBOISE. Kanadský forvard nasměroval kotouč k pravé tyčce mimo dosah Andersena. Asistence: Blake Wheeler a Mark Scheifele.
     
    35:29
    Podruhé v krátkém časovém sledu odjel za katr Ian Cole. V tomto případě pyká za podrážení, jehož se v rohu kluziště útočného pásma dopustil vůči Scheifelemu.
     
    31:37
    Menší dvouminutový trest vyfasoval zadák Caroliny Ian Cole. Ten nejprve skvěle zastavil nahrávku před prázdnou bránu, ale pak příliš okatě zůstal ležet na puku, a proto muži v pruhovaném sáhli k vyloučení.
    22:18 Nikolaj EHLERS - 1:2
     
    22:18
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Canada Life Centre ožívá, Winnipeg se vrací na kontakt! Schmidt parádní nahrávkou vyslal do přečíslení dvou na jednoho Stastnyho s NIKOLAJEM EHLERSEM. Dánský forvard obdržel od spoluhráče ideální nahrávku do hokejky a přesunujícího se Andersena prostřelil střelou k bližší, pravé tyči. Asistence: Paul Stastny a Nate Schmidt.
     
    21:45
    Dlouho si Hurikáni přesilové hry neužili. Vincent Trocheck totiž zabránil DeMelovi ve vyhození jen za cenu hákování, hlavou na lavici hanby kroutí zbytečně.
     
    21:12
    Domácí střídačka navíc vyfasovala dvouminutový trest za zdržování hry, takže klidně může přijít další trest v podobě třetího gólu Caroliny. Test odpyká Harkins.
     
    21:12
    Coach challenge neúspěšná, gól platí!
     
    21:12
    Domácí trenér Maurice zkouší coach challenge pro nedovolenou hru skórujícího Sebastiana Aha. Podle prvních opakovaných záběrů to ovšem vypadá, že Helleybuyck neměl kotouč plně pod kontrolou.
    21:12 Sebastian AHO - 0:2
     
    21:12
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni odskakují do dvoubrankového náskoku! Po nahození Chatfielda od modré čáry SEBASTIAN AHO vyhrál přetlačovanou s pravým Helleybuyckovým betonem, kotouč dostal za brankovou čáru. Asistence: Jalen Chatfield a Nino Niederreiter.
     
    19:22
    Connor Hellebuyck po zákroku pravým betonem proti pokusu Beara ztratil stabilitu a byl to Derek Stepan, kdo mohl z úhlu dorážet do prázdné brány. Tu ovšem minul!
     
    16:37
    Sebastian Aho mohl skórovat okamžitě po návratu na ledovou plochu. Před Helleybuyckem se zjevil úplně sám a nikým neatakovaný, neprostřelil ho ale ani nadvakrát.
     
    14:24
    První přesilovou hru zápasu si vyzkouší domácí Winnipeg. Na trestnou lavici již usedl Sebastian Aho za hákování, byť zprvu dost protestoval.
    00:30 Jaccob SLAVIN - 0:1
     
    00:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    To byla rychlost! Tlak Caroliny pokračoval a výsledkem je vedoucí gól! JACCOB SLAVIN na modré čáře udělal kličku Lowrymu, čímž si udělal prostor k zakončení, načež svižnou ránou zápěstím našel mezeru mezi Helleybuyckovými betony! Bez asistence.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 23. Ehlers (P. Stastny, N. Schmidt), 37. Dubois (Wheeler, Scheifele) – 1. Slavin, 22. Aho (Chatfield, Niederreiter), 40. M. Nečas (Jarvis, Niederreiter), 44. Trocheck (Aho, Slavin)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – N. Schmidt, Morrissey (A), Stanley, Dillon, DeMelo, Beaulieu – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Ehlers, Dubois, Copp – Vesalainen, Lowry, P. Stastny – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
    Trenér: Paul Maurice

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Cole, Slavin (A), Chatfield, Skjei, Bear, Brendan Smith – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – Fast, J. Staal (C), A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Lorentz, Kotkaniemi, Stepan.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Anderson – Cormier, Toomey

    Diváci: 13 761
    thejrc.org