HC MUNI – Engineers Prague 5:0 (kon.)
konec
HC MUNI
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
ČVUT Engineers Prague
Středa 08.12.2021, 20:00 • Hokejové haly dětí a mládeže, Brno • Univerzitní liga ledního hokeje • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Zdravím všechny příznivce univerzitního sportu při sledování prestižního studentského derby mezi brněnskou Masarykovou Univerzitou a Inženýry z Prahy!
     
    Trocha historie:

    Rivalita mezi dnešními soupeři rozhodně není dána pouze samotnými městy odkud celky pochází – tedy Brna a Prahy, ale má své kořeny v sezoně 2019/2020, tedy ve vůbec prvním ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje! Tehdy se HC MUNI a Engineers Prague vyhřívali na prvním, respektive druhém místě ligové tabulky a byli připraveni spolu soupeřit o pohár Jana Palacha o což je připravil až zákeřný kovid, který celý sportovní svět na dlouho zastavil!

    Není bez zajímavosti, že ačkoli byli Inženýři o fous úspěšnější tak ve vzájemných duelech se častěji radovali Jihomoravané, kteří dvakrát vyhráli a jen jednou padli.

    Vzájemné zápasy ze sezony 2019/2020:

    HC MUNI vs Engineers Prague 2:1
    Engineers Prague ve HC MUNI 2:4
    HC MUNI vs Engineers Prague 1:3

    Oba celky se ještě střetly v říjnu 2020, těsně před opětovným zavřením soutěže a světě div se... znovu se radovala Masarykova Univerzita, tentokrát v poměru 6:3!

    Od té doby se však tradiční univerzitní rivalové nestřetli a dnes je tak čeká obnovená premiéra!


    Ale pozor! Když se oba celky přihlásily do nově vzniklé ryze české soutěže tak už mezi sebou měly odehráno několik zápasů na mezinárodním poli! Účastnily se totiž EUHL, tedy Evropské univerzitní hokejové ligy! Inženýři (v začátcích ještě pod názvem Technika Praha) tuto soutěž hráli v letech 2015 – 2019, kdy se pokaždé probojovali do čtvrtfinále a v poslední sezoně dokonce do semifinále. HC MUNI se této soutěže účastnila o dva roky kratší období nicméně také si zapsala jeden semifinálový zářez! Pro oba týmy se jednalo o ceněnou zkušenost kdy se mohli setkat se slovenskými, maďarskými, polskými nebo rakouskými zástupci svých univerzit. Velkou oblibu měla Evropská univerzitní liga také mezi ostatními českými kluby, většina z nich, ale dala před sezonou 2019/2020 přednost nově vznikajícímu, velmi slibnému projektu v podobě ULLH.
     
    HC MUNI:

    Domácí Brňané zažívají snad poprvé ve své relativně krátké historii skutečně krušné období! S pouhopouhými 10 ti body ze sedmi zápasů se nacházejí právě na sedmé pozici s tím, že na dostřel jsou osmé Pardubice i devátá Olomouc. Sluší se, ale připomenout, že MUNI má odehráno hned o dva, respektive čtyři zápasy méně a může tak být v relativním klidu. I tak to, ale není postavení na které by v Brně mohli být pyšní, navíc po úspěchu z let minulých!

    V listopadu Moravané vůbec nezvítězili a s příchodem nového měsíce se tak pokusí prolomit výsledkovou krizi. Nejdříve tedy nestačili na UK Hockey Prague což vzhledem k formě druhého pražského celku není žádná ostuda. Horší pohled však je na debakl proti tehdy poslední Olomouci 10:2 a ztráta výborně rozehraného zápasu s Akademiky Plzeň po strhujícím závěru a nájezdech v podání Západočechů.

    Domácí tedy rozhodně mají co napravovat, jenže uvidíme jak se budou pod tíhou nelichotivých výsledků prezentovat proti fantastickým Inženýrům.


    Posledních 5 zápasů HC MUNI:


    HC MUNI vs Riders Pardubice 3:1
    Black Dogs Budweis vs HC MUNI 1:2
    HC MUNI vs UK Hockey Prague 3:5
    UP Olomouc vs HC MUNI 10:2
    HC MUNI vs Akademici Plzeň 3:4 pp
     
    Engineers Prague:

    To Inženýři zažívají další téměř snovou sezonu!

    Když se ponoříme do světa čísel tak zjistíme, že Pražané jsou s dvaceti čtyřmi body na sdíleném prvním místě tabulky, přičemž díky dvěma zápasům k dobru odsunuli na třetí příčku Black Dogs Budweis a díky zápasu navíc, který odehrála UK Hockey Prague stlačili Engineers právě svého městského rivala na druhé místo!

    Inženýři se tak dnes rozhodně chtějí osamostatnit na vedoucí pozici a zajistit si tak trochu více "prostoru" v našlapané tabulce v honbě za pohárem Jana Palacha, který se pokusí získat napotřetí!

    Je sice pravdou, že už jim bylo vítězství za sezonu 2019/2020 přiděleno od stolu za vítězství v základní část, ale Pražané jednoznačně chtějí zažít úspěch po řádném play off přímo na ledě. V tom jim sice nezabránil žádný soupeř, nýbrž zákeřný kovid, který bude doufejme co nejdříve pryč!

    Engineers prohráli v listopadu pouze jedinkrát a to když v Ostravě podlehli 1:4 tamnímu BO. Domácí tehdy odvedli famózní práci a skutečně – vůbec poprvé v ročníku borce z hlavního města někdo připravil o body!

    Jinak, ale Inženýři podávají stabilní, respektive dominantní výkony, které je pasují na největšího favorita soutěže!

    Jeden z listopadových duelů byl také bohužel odložen. Mělo se jednat o hit Univerzitní ligy – souboj o prestiž a první místo v tabulce s UK Hockey Prague, jenže zasáhla vyšší moc a zápas přesunula na neurčito!

    Jeden velmi zajímavý zápas se pak odehrál v rámci posledního odehraného kola, kdy Inženýři zajížděli do Pardubic na led tamních Riders ve značně nekompletní sestavě. Chyběl například nejlepší brankář soutěže Josef Havel (95.02% úspěšnosti zákroků) a namotivovaní Východočeši byli připraveni giganta z hlavního města porazit a vrátit mu tak ostudnou porážku 12:1 z hned prvního kola! chvíli se zdálo, že se to "jezdcům skutečně povede a dokonce donutili, soupeře po dvaceti minutách udělat změnu mezi třemi tyčemi, ale od druhé třetiny hosté projev své hry změnili, vrátili se do zápasu a splnili roli favorita. Zápas vyhráli 8:4.


    Posledních 5 zápasů v podání Engineers:

    HC North Wings vs Engineers Prague 2:12
    Engineers Prague vs UP Olomouc 5:2
    BO Ostrava vs Engineers Prague 4:1
    Engineers Prague vs VUT Cavaliers Brno 6:1
    Riders Pardubice vs Engineers Prague 8:4
    Zůstanou Inženýři první i po dnešním kole?
     
    Úvodní sestavy:

    HC MUNI: Holub (Koval) – Uhříček, Kučera, Surán, Vězník – Bazala, Švarcberger, Aulehla, Drlík, Tomaník, Ivičič, Bartkovský, Strakoš, Novosedlík, Račický
    Trenér: Josef Novák

    Engineers Prague: Maštalířský (Mann) – Janásek, Šonský, Raiterman, Horský, Klement, Vobořil, Jakub Najman, Skalík – Tvrdoň, Matějka, Fiala, Adamec, Vopat, Slavata, Blažek, Burda, Březina, Kubata, Dani, Matouš Najman
    Trenér: Daniel Fuks

    Rozhodčí: Maťašovský – Měkýš, Smetková.
     
    Ještě jednou Vás srdečně vítám u sledování dnešního zápasu! Sestavy obou celků už jsou nám známy, začínáme za nějakých 45 minut.

    Přeji příjemnou zábavu!
     
    V sestavě hostů z Prahy stále chybí nejlepší brankář Josef Havel, jeho místo tak dnes zaujme Tomáš Maštalířský, jenž dochytával už i poslední mač v Pardubicích!

    V brněnském brankovišti je situace jasnější, tři tyče bude znovu hájit jednička týmu David Holub!
     
    Co se dalších absencí týče tak domácím bude dnes chybět jeden z nejproduktivnějších hráčů a nejlepší střelec týmu Tadeáš Jakubec (3+1) nebo také další opora Ondřej Háněl (1+3).

    Celkově pak byli brněnští schopni postavit jen čtyři obránce a celkem pouze 14 hráčů do pole což je o 6 měně než jejich dnešní soupeř!
     
    Ztráty počítají také Engineers, v jejich dresu bude chybět především druhý nejlepší střelec Univerzitní ligy Jan Bečvář (9+5)!

    Chybí také produktivní duo Pavel Vaňous, Tomáš Fabiánek a útočník Jaroslav Chlouba (3 zápasy 2+1) si opět plní povinnosti v druholigové Příbrami!
     
    David Holub přivedl své spoluhráče na led, ještě čekáme na hosty a můžeme začít!
     
    Na hřiště se už trousí také Inženýři a seřazují se na modré čáře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Domácí sice vyhráli buly, ale Robert Věžník rychle odevzdal puk a první útok tak založí Engineers.
     
    01:06
    První šance nejproduktivnějšího Moravana Tomáše Račického, jeho průnik, ale zblokoval důsledný obránce Pražanů. S další střelou z pravé strany už si poradil brankář Maštalířský.
     
    01:44
    Domácí potvrzují, že začátky zápasů jsou jejich doménou, zatím útočí pouze oni.
     
    01:59
    Mirek Bazala to zkusil od modré čáry, brankář soupeře znovu přerušil hru.
     
    02:03
    Ofsajd Pražanů.
     
    02:41
    Pavel Tomaník hezky projížděl útočným pásmem a vypálil od modré čáry. Nakonec ale tři tyče netrefil.
     
    03:06
    Icing hostů.
     
    03:14
    Tomáš Račický to zkoušel z ostrého úhlu a možná dokonce líznul tyčku!
     
    03:34
    Blažek vedl první akci Engineers, ale David Holub si připsal poměrně lehký zákrok, jelikož forward Pražanů nezakončil nijak světově.
     
    05:11
    MUNI využila hybridního icingu a Novosedlík vybojoval puk za brankou. Jeho přihrávka do brankoviště už tak úspěšná nebyla a domácí přichází o puk.
     
    05:50
    Další icing hostů.
     
    06:06
    Tomáš Březina se ozval za Inženýry, jeho pokus na vzdálenější tyč, ale kryje David Holub. Holub zasahuje i o pár okamžiků později a poprvé přerušuje hru.
     
    06:46
    Matouš Horský vyslal nebezpečné nahození od modré, ale neuspěl.
     
    06:59
    Václav Burda se dral v brankovišti k dorážce, nakonec, ale vše řeší obrana soupeře v bílém.
     
    08:05
    Pavel Tomaník výborně vybojoval puk, přihrávka se mu už, ale nepovedla a je po příležitosti.
     
    08:49
    Jakub Najman vyzkoušel stahovačku mezi kruhy, ale na brankáře Holuba nevyzrál.
     
    09:31
    Jonáš Adamec dostal na pravé straně skvělou přihrávku, zpracoval a vypálil. Skvělý zákrok ramenem teď vytáhl David Holub!
     
    10:01
    Obrovská šance také na straně domácích! Matěj Drlík se hnal se svým spoluhráčem do přečíslení a právě Drlík v ideální pozici před brankářem Maštalířským tečoval puk! Brankář hostů si nakonec přeci jen poradil!
     
    Vojtěch Matějka se vyznamenal fair play gestem a odvolal trest pro soupeře!
     
    10:57
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Peter Ivičič – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    11:13
    Střela Miroslava Daniho končí ztečována v ochranné síti.
     
    11:22
    MUNI se osvobozuje.
     
    11:40
    Burdovu střelu řeší David Holub.
     
    12:00
    Miroslav Tvrdoň teď překombinoval obrovskou příležitost! Jeho nahrávka před prázdnou klecí byla vyloženě zbytečná a stav tak zůstane 0:0!
     
    12:38
    Brňané vyhazují.
     
    13:01
    Domácí v plném počtu.
     
    13:42
    Pavel Tomaník vrazil do pásma jako velká voda, prosmýkl se mezi obránci, ale nakonec o puk přišel a míří do rohu.
     
    14:13
    Pavel Tomaník to znovu zkusil velmi podobě, ale znovu neuspěl.
     
    14:50
    Tomáš Račický teď vybojoval puk na modré čáře a opět tvrdě vypálil. Tentokrát míjí tři tyče.
     
    15:25
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Tak TOMÁŠ RAČICKÝ se přeci jen prosazuje! Tentokrát se v protiútoku vtlačil za obranu, dostal přihrávku a výborně vypálil z pravého kruhu! Jeho střela se nakonec vměstnala mezi ruku a tělo a končí až v síti! Domácí vedou 1:0. Asistence: Robert Věžník a Martin Švarcberger.
     
    17:08
    Tomaník teď dvakrát výborně vyhodil puk tak aby se nepískalo zakázané uvolnění a umožnil tak spoluhráčům vystřídat.
     
    18:20
    S pokusem Jakuba Najmana si poradil zatím stoprocentní David Holub.
     
    18:33
    Velmi dobrá příležitost z první David Blažka, jenž získal přihrávku v brankovišti, ale další David na ledě – Holub nechal vyniknout svůj beton.
     
    19:12
    Adam Strakoš sebral puk hned po vhazování a vzhledem k tomu kolik měl času tak si puk srovnal, popojel a až pak vypálil. Jeho rána končí přesně v náručí hostujícího brankáře.
     
    19:38
    David Vobořil se pokusil z pozice obránce o samostatný průnik, ale vypálil jen do ochranné sítě.
     
    19:53
    Píská se velmi těsný ofsajd domácích.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak máme za sebou první třetinu atraktivního univerzitního souboje mezi HC MUNI a Inženýry z Prahy.

    Domácí potvrzovali, že vstupy do utkání, především na jejichledě jsou letošní doménou Brňanů, ale na rozdíl od zápasů předchozích tento trend drželi po celých 20 minut. Masarykova univerzita skutečně odehrála velmi dobrou třetinu, kdy dokázala také šikovně šetřit své síly vzhledem k tomu, že dnes nemá kompletní kádr a předvedla povedený taktický výkon.

    Odměnou bylo Moravanům vstřelení první branky, kdy se prosadil nejproduktivnější hráč svého celku Tomáš Račický!

    Ovšem ani hosté z hlavního města se nenechali zahanbit a především v druhé polovině první části byli velmi nebezpeční, dokonce získali přesilovku a rozhodně nebyli daleko od jejího využití!

    Čeká nás tedy ještě minimálně 40 minut velmi kvalitního univerzitního hokeje a pokud budou hráči Masarykovy Univerzity podávat stejné výkony rozhodně nejsou bez šance aby suveréna letošního ročníku skolil!

    Stav po první třetině 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:30
    Vobořilova bomba od modré končí zblokována, dopředu jdou domácí.
     
    22:59
    Kučerovo nahození zase připomenulo domácí, puk míří mimo.
     
    23:56
    Pavel Tomaník se velmi srdnatě tlačil do pásma, ale nakonec je zastaven.
     
    24:11
    Adam Strakoš inkasoval při napadání tvrdý hit a je trochu otřesen, vylučovat se nicméně nebude.
     
    24:47
    Novosedlík získal puk, bránu Tomáše Maštalířského, ale nakonec neohrozil.
     
    25:17
    Vyloučení v týmu HC MUNI (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    26:36
    Domácí vyzobli Matějkovu nepřesnou přihrávku a vyhazují.
     
    27:00
    Další vyhození.
     
    29:17
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Tak se podívejme, už je to 2:0! PAVEL TOMANÍK vyslal z mezikruží střelu o které ani sám nepředpokládal, že skončí v síti a vydal se puk dorážet, ale kus černé gumy očekáváním navzdory zaplul do sítě. Asistence: Tomáš Račický a Peter Ivičič.
     
    29:42
    Velká šance hostů na snížení se zastavuje už na modré čáře vinou ofsajdu.
     
    29:54
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Matěj Drlík 2 min -podrážení).
     
    30:34
    Další ofsajd brzdí slibný průnik Pražanů.
     
    30:57
    Miroslav Dani prošel obranou "Masaryčky" jako nůž máslem a také šikovně zakončil v bezprostřední blízkosti Davida Holuba. Ten byl sice překonán, ale zachránila jej dobře postavená tyč!
     
    31:56
    Zbytek oslabení už MUNI zvládla dobře a už jsou v pěti
     
    32:26
    Brňané se hnali do přečíslení dva na nikoho a i když puk na ně byl příliš rychlý tak jej ještě dokázali nahrát na úplně volného Tomáše Aulehlu s jehož pokusem si poradil Maštalířský a s dorážkami obránci Engineers.
     
    33:28
    Robert Věžník teď složil k ledu Jakuba Najmana, zdá se, že bude obránce Pražanů v pořádku.
     
    33:45
    Obránce Jan Kučera skvěle ubránil soupeře a vyhodil puk do bezpečí.
     
    33:55
    Vojtěcha Matějku, který si na pravém kruhu vzal puk a proháčkoval se až do brankoviště vychytal fantastický David Holub.
     
    35:05
    Inženýři se špatně domluvili a píská se zakázané uvolnění.
     
    35:24
    Novosedlík se snažil proháčkovat do šance, ale neuspěl.
     
    36:18
    Adam Strakoš byl v dobré palebné pozici, ale v rozhodujícím okamžiku ztratil rovnováhu a komicky upadl. Co je, ale podstatnější je to že stav je stále 2:0.
     
    36:35
    Velká šance domácích! Pavel Tomaník se prodral až do brankoviště a odražený puk dorážel jeden z jeho spoluhráčů. Puk se podivně zavrtěl a rozhodl se, že je čas brankoviště opustit. Hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    38:40
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku!Tak se podívejme, Masarykova Univerzita vede už o tři góly! Dnes výborný Pavel Tomaník se opět natlačil do pásma a ač tísněn nebezpečně vypálil! Brankář Maštalířský puk vyrazil, ale dojel si pro něj ADAM STRAKOŠ , jenž z ostrého úhlu dává svou první branku v sezoně! Asistence: Pavel Tomaník a Tomáš Bartkovský.
     
    39:16
    Tomáš Račický v samostatném úniku míjí bránu!
     
    39:54
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! TOMÁŠ RAČICKÝ se znovu hnal do samostatného úniku a tentokrát trefuje! Jeho střela mezi betony brankáře Maštalířského končí v síti a brněnský lídr si tak připisuje druhý gól večera! Velmi důležitý gól v podání "Masaryčky"! Asistence: Pavel Tomaník.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu odehráli Engineers mnohem lépe jak tu první...

    Je, ale paradoxem, že i přes zlepšenou hru nedokázali vsítit branku a naopak sami hned třikrát inkasovali.

    Velmi bolestné musejí být dva direkty tak říkajíc do šatny a Masarykova Univerzita je tedy velmi blízko vítězství!

    Stav po duhé třetině 4:0!
     
    Další třetina začne přibližně v 21:35 .
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:59
    Střelu od modré čáry vyráží David Holub.
     
    41:12
    Icing na straně domácích.
     
    41:58
    Lukáš Vopat si umně vybruslil k modré čáře a pálil, David Holub nemusí ani zasahovat, puk míří mimo.
     
    42:15
    Brankář HC MUNI si netroufl v nejisté situaci rozehrávat a raději přerušuje hru.
     
    42:38
    Matěj Drlík se tlačil dopředu, nakonec, ale puk nezískal.
     
    42:56
    Březinova střela z pravého kruhu končí jako kořist levého ramene Davida Holuba.
     
    44:09
    Úvod třetí třetiny je jednoznačně v režii hostů z Praha, Inženýři už dlouho utahují šrouby v útočném pásmu.
     
    44:13
    Mirek Bazala vyhazuje na icing. Domácí se nadále trápí.
     
    44:59
    Vojtěch Matějka se hned po vhazování procpal do zakončení, zasahuje David Holub.
     
    45:08
    Další zakázané uvolnění v podání Brňanů.
     
    45:27
    Až teď mohou domácí v klidu a především kompletně vystřídat.
     
    45:49
    Ofsajd Inženýrů.
     
    46:03
    Pavel Tomaník hraje fantastické utkání! Tentokrát obětavě zblokoval Horského bombu od modré a dokonce se ještě vydal za chvíli napadat. Je z toho vhazování v útočném pásmu MUNI.
     
    47:03
    David Vobořil vyslal jedovku od modré čáry a k dorážce se hlásil Lukáš Vopat! David Holub, ale ukázal výborný reflex a přikryl puk dříve než se k němu Vopat dostal. Nicméně velká šance hostů na snížení!
     
    47:42
    Matěj Drlík se tlačil k dorážce, ale výborný zákrok vytáhl i Tomáš Maštalířský.
     
    47:49
    Hra se nám přiostřuje! Po dalším výpadu Inženýrů se rozpoutala menší mela, vše, ale zatím v mezích fair play!
     
    48:32
    Engineers zase tlačí, proti Daniho lajně se vyznamenává David Holub, byla tam i jedna tyč!
     
    50:36
    Po faulu na jednoho z Inženýrů ještě v brankovišti velmi aktivně operoval Vojtěch Matějka. Vše ale řeší fantom jménem David Holub.
     
    50:36
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Tadeáš Aulehla – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:58
    Jeden z hostů se z ostrého úhlu snažil pěkně nahrát do brankoviště kde operoval jeho spoluhráč, ale David Holub si holí puk nadhodil a efektně jej sbalil do lapačky!
     
    51:58
    Masarykova Univerzita vyhazuje a Tomaník se vydává napadat.
     
    52:23
    Horskému se střela nepovedla a tahle přesilovka nebude využita!
     
    52:35
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Nádherný gól v hostující síti! Mirek Bazala odvedl fantastickou práci kdy do rohu natáhl hned tři soupeře a nahrál na úplně volného PAVLA TOMANÍKA. Ten si puk srovnal a vyslal neskutečně povedenou ránu, která se zastavila až v síti! Brňané dávají gól při vlastním oslabení a Hokejovou halou dětí a mládeže v Brně zní pátá! Asistence: Mirek Bazala.
     
    53:42
    Matěje Drlíka teď dělily od gólu centimetry! Jeho dvě dorážky, ale fantasticky zastavil už ležící brankář Maštalířský.
     
    55:16
    Strakošova střela končí v ochranné síti.
     
    55:19
    Vyloučení v týmu Engineers Prague (Miroslav Dani – 2 min., podrážení).
     
    55:58
    Uhříčkova bomba od modré jen kořistí Tomáše Maštalířského.
     
    Domácí na přesilovou hru vysílají především hráče, kteří se na početní výhodu za běžného stavu moc nedostanou.
     
    56:35
    Teď už jsou na ledě všichni lídři "Masaryčky", je ale paradoxem že se do zakončení příliš nehrnou.
     
    57:16
    Tomáš Bartkovský se teď z ničeho nic zjevil mezi dvěma dezorientovanými obránci a z bezprostřední blízkosti vypálil na brankáře Inženýrů. Výborný zákrok lapačkou však Bartkovskému gól z hole sebral!
     
    58:25
    Ani jeden z celků už se nikam nehrne, i když je pravda, že když se vyskytne nějaký ten souboj u mantinelu oba týmy do sebe jdou naplno.
     
    59:06
    Tomaník si šel pro hattrick, ale míjí!
     
    59:26
    Stadionem v Brně zní vítězný Vysoký Jalovec.
     
    59:56
    Tomáš Račický se hnal do šance a když uviděl svého kapitána Pavla Tomaníka tak mu puk předal aby se ještě jednou pokusil o hattrick. Zasahuje Tomáš Maštalířský!
     
    Konec zápasu.
     
    Velké překvapení se zrodilo v hokejové haly dětí a mládeže v Brně!

    Domácí Masarykova Univerzita nejen, že skolila suveréna letošního ročníku Engineers Prague, ale svému soupeři rovnou nadělila pět gólu, přičemž žádný neinkasovala a vítězí tak 5:0!

    Je, ale nutné zmínit, že hosté za svým soupeřem nijak nezaostávali, dnešní střetnutí bylo vyrovnané a v některých pasážích jako byla drtivá většina třetí třetiny byli Inženýři výrazně lepší!

    Domácí, ale vědomi, že musí zastavit nelichotivou sérii proher podali výborný obětavý výkon se sladkou tečkou!

    Skvělým výkonem se prezentoval brankář David Holub, který si zdá se připsal první čisté konto dresu Masarykovy Univerzity a vy neposlední řadě zářil kapitán Brňanů Pavel Tomaník, jenž svou dosavadní bilanci 2+3 vylepšil o další dvě branky a dvě asistence!
    Zapomenout nesmíme ani na Adama Strakoše, který vsítil svou první branku v novém ročníku!

    Oslabení Inženýři, kteří neměli k dispozici hned několik klíčových hráčů nemusí vyloženě smutnit, stále zůstanou na děleném prvním místě se svým městským rivalem UK Hockey Prague, nicméně cestu za případným vítězstvím v základní části si mírně zkomplikovali a minimálně dali naději soupeřům čekajícím na jejich chybu!

    Aby jsme to měli kompletní sluší se doplnit, že ani Moravané rozhodně nenastoupili kompletní, ale domácího prostředí dokázali využít a i přes několik překážek vyhráli.
     
    Dnešní utkání sledovalo 89 diváků.
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji hezký večer a zase někdy na počtenu! (22:21:36)
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 16. Račický (Věžník, Švarberger), 30. Tomaník (Račický, Ivičič), 39. Strakoš (Tomaník, Bartkovský), 40. Račický (Tomaník), 53. Tomaník (Bazala)


    HC MUNI: Holub (Koval) – Uhříček, Kučera, Surán, Vězník – Bazala, Švarcberger, Aulehla, Drlík, Tomaník, Ivičič, Bartkovský, Strakoš, Novosedlík, Račický
    Trenér: Josef Novák

    ČVUT Engineers Prague: Maštalířský (Mann) – Janásek, Šonský, Raiterman, Horský, Klement, Vobořil, Jakub Najman, Skalík – Tvrdoň, Matějka, Fiala, Adamec, Vopat, Slavata, Blažek, Burda, Březina, Kubata, Dani, Matouš Najman
    Trenér: Daniel Fuks

    Rozhodčí: Maťašovský – Měkýš, Smetková
    bahis siteleri