Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:1 (kon.) | Košice – Michalovce 5:3 (kon.) | Banská Bystrica – Nové Zámky 3:2 (kon.)
Nitra – Spišská N. Ves 5:2 (kon.) | Prešov – Poprad 2:4 (kon.) | HC Slovan – Zvolen 5:3 (kon.)
konec
HC Košice
5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Pátek 10.12.2021, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Východniarske derby medzi Košicami a Michalovcami je na konci. Na veľkú radosť domácich sa končí trojzápasová šnúra prehier oceliarov a vyhráva pomerom 5:3. Naopak, Michalovčania prehrávajú štvrtýkrát v rade.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (19:50:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:15
    Posledných 45 sekúnd. Michalovčania môžu stále vyrovnať, ale budú to mať už len veľmi ťažké. Hrá sa totiž v strednom pásme.
     
    59:06
    Košice dali gól!
    Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. ALLAN McPHERSON sa neunáhlil, počkal si na ideálny moment a trafil prázdnu michalovskú bránku. Asistencie: Pavel Klhůfek, Marek Slovák.
     
    58:49
    Oceliarom sa darí puk vyhodiť aspoň do stredného pásma.
     
    58:30
    Macejkovo nahodenie tečoval Bartánus na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude pred Košarišťanom.
     
    58:01
    Posledné dve minúty riadnej hracej doby. Williams korčuľuje na striedačku.
     
    57:37
    Hrá sa pri Košarišťanovi, puk majú na čepeliach domáci.
     
    56:48
    Košice dali gól!
    Tak sa na to pozrime. Oceliari vyhrávali dvakrát a teraz tak robia aj po tretíkrát. Skvelú prácu odviedol Paršin, ktorý podržal puk na svojej čepeli a poslal ho najlepšiemu košickému strelcovi. PAVEL KLHŮFEK sa už nemýlil. Asistencie: Denis Paršin.
     
    56:26
    Oceliari sa usadili za vlastnou bránkou, kde si puk poslali medzi obrancami. Následne sa nevyhli ofsajdovej pozícii. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    55:38
    Košice dali gól!
    Záver stretnutia je z pohľadu celkového obrazu hry poriadne zaujímavý. Stará sa o to ALLAN McPHERSON, ktorý strelou z vonkajšej hranice ľavého kruhu vyrovnáva stav na 3:3. Asistencia: Colton Saucerman.
     
    55:20
    Saucermanova rana od modrej čiary vyprášila Williamsove betóny. Vpredu sa následne nepresadil Žitný.
     
    54:55
    Domáci sa potrebujú upokojiť a sformovať svoje útočné rady.
     
    54:06
    Dukla Michalovce dala gól!
    Líšky po prvýkrát v zápase vedú, svoj gól pritom strieľajú v ideálnom čase. PAVOL REGENDA skóroval z podobnej pozície, ako Saucerman. Teraz to už budú mať oceliari len veľmi ťažké. Asistencie: Dávid Buc, Peter Galamboš.
     
    53:40
    Sujov individuálny prienik stredom klziska. Dostal sa však medzi trojicu košických korčuliarov, medzi ktorými toho veľa nevymyslel.
     
    52:53
    Dlho sa neprerušovalo, oba celky striedajú počas hry.
     
    52:03
    Slovák získal puk pri mantineli a čepeľou ho rýchlo prehodil pred bránku. Tam si nakorčuľoval Pereskokov, ten trafil v ťažkej pozícii do Williamsa.
     
    51:27
    Výborne to urobil Galamboš, ktorý na ľade vykreslil veľkú poloblúk a dostal sa medzi kruhy. Košarišťan bol po jeho rane švihom v rozpakoch, puk zapadol k mantinelu.
     
    50:48
    Pavlin si na strelu od modrej neveril, prihrával za Košarišťanovu bránku. Tam ho po krátkom súboji získali na svoje hokejky Košičania.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 14. Mrázik (Saucerman, Šedivý), 31. Saucerman (Šedivý, Chovan), 56. McPherson (Saucerman), 57. Klhůfek (Paršin), 60. McPherson (Klhůfek, Slovák) – 22. Regenda (Žitný, Cameranesi), 40. Suja (Stripai, Buc), 55. Regenda (Buc, Galamboš)


    HC Košice: Košarišťan (Jurčák) — Deyl, Snuggerud, Romančík, Šedivý, Saucerman, Cibák, Jacko — Pereskokov, Slovák, McPherson — Klhůfek, Chovan, Paršin — Bartánus, Mrázik, Rogoň — Milý, Havrila, Jokeľ
    Trenér: Kalle Kaskinen

    HK DUKLA Ingema Michalovce: Williams (Kaarlehto) — Bokroš, Macejko, Mudrák, Bača, Pavlin, Mihalik, Stripai — Žitný, Cameranesi, Keränen — Regenda, Suja, Faith — Galamboš, Erkinjuntti, Kukuča — Mašlonka, Buc, Chalupa
    Trenér: Tomek Valtonen

    Rozhodčí: Orolin, Krajčík — Valo, Hajnik
    thejrc.org