Liberec – Salzburg 8:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
8:2 (0:0, 6:1, 2:1)
EC Red Bull Salzburg
Sobota 11.12.2021, 12:30 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 25. kolo
Partner:
     
    Děkuji za pozornost, přeji hezkou sobotu. (14:31:10)
     
    Po bezbrankové první dvacetiminutovce se zdálo, že by dnes Salzburg favorizovaného soupeře mohl koncentrovanou defenzivou potrápit. Ve druhé části se ale situace radikálně změnila, Tygři obranný val rakouského soupeře rozmetali šesti góly a bylo rozhodnuto. Liberecké trenéry určitě potěší také fakt, že to dnes zdaleka nebylo jen o tradičně produktivní první lajně – osm tref si rozdělilo sedm různých střelců!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Tečku za utkáním pravděpodobně napíše ofsajd libereckého týmu.
     
    59:14
    Salzburg je kompletní a hezkou individuální akcí se prezentoval Phillip Sinn, který se z pravé strany prokličkoval až na střed. Před Krátkým už byl ale tísněn a nedokázal kvalitně vystřelit.
     
    58:37
    Rakouský tým se osvobozuje a už vyhlíží blížící se konec dnešního utkání.
     
    58:00
    Teď už to byla pro Vyhlídka vyložená příležitost, tvrdý pokus z mezikruží ovšem chytil Thomas Pharrmaier!
     
    57:38
    Filip Kříž přihrál zleva na osu kluziště, kde do puku intuitivně plácl Štěpán Vyhlídko. Kotouč se snesl těsně mimo horní růžek hostující brány.
     
    57:10
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Vinzens – 2 min., podrážení).
     
    55:55
    Filip Kříž nabral rychlost ve středním pásmu a podél pravého mantinelu dobruslil až do oblasti kruhu, odkud hezky vystřelil na bližší tyč. Salzburg zachránila až branková konstrukce!
     
    55:28
    Philip Ziesche získal puk na útočné modré čáře a hned to zkusil, střela se mu ale nepovedla a letěla vysoko nad horní tyčku domácí klece.
     
    54:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Red Bull přišel o kotouč ve středu pole, čehož využil ADAM MĚCHURA. Liberecký kanonýr obehrál posledního bránícího hráče a natlačil se před Pharrmaiera, kterého nadvakrát pokořil. Bez asistence.
     
    53:19
    Tomáš Kollert přejel modrou čáru rychleji než s pukem hrající Matěj Leden. Píská se ofsajd.
     
    52:59
    Puk se ze souboje v rohu kluziště odrazil na Krátkého, který ho raději přikryl pod rukavicí. Následuje buly.
     
    52:30
    Jakubu Zajíčkovi při rychlé liberecké protiakci nevyšlo zpracování kotouče. Puk se odrazil k Thomasu Pharrmaierovi, který přerušuje hru.
     
    50:37
    Max Stiegler číhal nekrytý u tyčky po pravé ruce Čeňka Krátkého. Spoluhráč ho také prudkou přihrávkou hledal, ale Stieglerovi puk prosvištěl mezi bruslemi.
     
    49:56
    Liberec má šanci za šancí. Adam Měchura se z levého rohu nikým nerušený prohnal až před branku, nakonec střílel z mezikruží Lukáš Nezbeda, jenže Thomas Pharrmaier se proti němu výborně přesunul. Salzburgský brankář svůj tým opravdu drží, nebýt něj, mohlo by skóre z pohledu býků vypadat ještě hrozivěji.
     
    48:07
    Další minela v defenzivě rakouského týmu nabídla puk Šimonu Pavlíkovi, který ho ještě nabízel na teč Štěpánu Vyhlídkovi před bránou. Thomas Pharrmaier zlikvidoval původní Vyhlídkův pokus i následnou dorážku!
     
    46:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí s odpovědí nečekali vůbec dlouho. RADEK JANATA – který dnes jako kapitán libereckého dorostu dostal šanci o kategorii výše – zblízka zavěsil za Pharrmaierova záda. Asistence: Filip Kříž.
     
    45:33
    Salzburg právě vstřelil branku!
    JAKOB WEBER zavezl puk do pásma a z úhlu ho poslal před bránu. Kotouč nakonec s velkou porcí štěstí skončil až v síti, Red Bull koriguje na 2:6. Asistence: Maximilian Mackner.
     
    44:53
    Matěj Leden se za záporného úhlu hezky prosmýkl až před branku a snažil se puk zamést mezi betony. Pharrmaier mu to nedovolil.
     
    44:20
    Philip Ziesche výrazně zpomalil přechod přes modrou čáru, jeho spoluhráč ale z pásma stejně vyjet nestihl. Píská se ofsajd hostů.
     
    43:37
    Zajíčkovu zadovku se snažil před bránou využít Filip Kříž. Prudký kotouč ale nezpracoval a Thomas Pharrmaier ho schoval pro sebe.
     
    42:44
    Lukáš Nezbeda posunul kotouč doprava na Jakuba Zajíčka, který to neměl úplně ideálně na střelu, a tak ještě vracel zpátky Nezbedovi. To už obrana Salzburgu nedovolila.
     
    41:07
    Mikuláš Jenčovský si vzal puk mezi kruhy a pokusil se povyjetého Pharrmaiera překonat bekhendem. Kotouč přistál v boční síti.
     
    40:48
    Všechny přítomné znovu zmátl hvizd rozhodčího. Adam Měchura v domnění, že se jedná o hvizd z vedlejší plochy, pokračoval ve hře. Tentokrát se ale jednalo o legitimní pokyn k přerušení hry.
     
    40:33
    Julius Sumpf si počkal na kotouč v pravém kruhu a mířil ke vzdálenější tyčce, kam Čeňek Krátký natáhl vyrážečku.
     
    40:10
    Třetí část začíná úmyslným ofsajdem Liberce. Bude se tedy vhazovat po pravé ruce Krátkého.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:57.
     
    Liberečtí junioři svého soupeře ve druhé třetině úplně rozložili a nasypali mu šest gólů. Bílí Tygři po spíše rozehřívací první části na ledě jasně dominují a je pravděpodobné, že dnes zvítězí velkým rozdílem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Neposedný puk odpálil Pharrmaier jen na modrou čáru k Matěji Lednovi, který ještě hledal před brankou Šimona Pavlíka. Přihrávku mu však adresoval na paty.
     
    37:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    ADAMU MĚCHUROVI dnes zatím nebylo střelecky přáno, ale teď už se dočkal. Po rychlém zavezení puku do pásma propálil Pharrmaiera a další využitou přesilovkou zvýraznil náskok svého týmu. Asistence: Lukáš Nezbeda.
     
    37:26
    Jakub Zajíček našel zpoza klece na brankovišti Lukáše Nezbedu, ten ještě kotouč posunul do strany na Adama Měchuru, který z těžkého úhlu zamířil jen do boční sítě.
     
    36:55
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Vinzens – 2 min., krosček).
     
    36:44
    Jesse Kauhanen si udělal prostor za levým kruhem. Následná střela mu příliš nesedla a zamířila mimo bránu.
     
    35:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši kuriózně nabídnutou přesilovku využívají. Adam Měchura nejprve trefil zblízka tyčku, velký tlak ale pokračoval a JAKUB ZAJÍČEK po přistrčení od Lukáše Nezbedy snadno zametl kotouč do poloprázdné klece. Asistence: Lukáš Nezbeda, Adam Měchura.
     
    34:48
    Hodně smolná situace pro Red Bull. Hvizd z vedlejší ledové plochy vzal Maximilian Jelavic jako pokyn k zastavení hry a přestal si všímat puku. Toho se chopil Adam Měchura, kterého pak Jelavic ve zmatku podrazil a inkasuje dvě minuty.
     
    32:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    FILIP KŘÍŽ číhal úplně osamocený před brankou Salzburgu. Mikuláš Jenčovský ho od levého mantinelu výborně našel, Kříž si potom přehodil kotouč na forhend a zastrčil ho za beton Pharrmaiera. Asistence: Mikuláš Jenčovský.
     
    31:53
    Jakub Zajíček uháněl úplně sám na bránu a zkusil to mezi gólmanovy nohy. Thomas Pharrmaier puk dokázal zastavit ještě před brankovou čarou, přestože si nebyl úplně jistý, zda má kotouč pod kontrolou.
     
    31:27
    Adam Měchura se po menším zaváhání defenzivy rakouského týmu dostal ke střele z levého kruhu. Markus Krotsch ji ztečoval do ochranné sítě.
     
    30:22
    Radek Janata si zpracoval kotouč v zajímavé střelecké pozici, Pharrmaier pak jeho pokus z levého kruhu pohotově vyrazil betonem.
     
    29:48
    Matěj Leden riskantní přihrávkou přes modrou čáru asi domácí trenéry úplně nepotěšil, pro Liberec to každopádně dobře dopadlo a nadále kombinuje v útočné třetině.
     
    28:39
    Salzburg teď úplně vypadl z role. Adam Měchura se efektivní stahovačkou uvolnil směrem na osu hřiště. Hosté mohou děkovat Thomasi Pharrmaierovi za povedený zákrok lapačkou!
     
    27:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Gólová stavidla se otevřela a liberečtí hokejisté navyšují svůj náskok. Jakub Hladík střílenou přihrávkou z rohu našel hůl ŠIMONA PAVLÍKA, na jehož teč neměl Pharrmaier šanci zareagovat. Asistence: Jakub Hladík.
     
    27:20
    Vzápětí mohlo být pro Severočechy ještě veseleji, Filip Kříž se totiž ze strany proháčkoval až před bránu. Tváří v tvář Pharrmaierovi ale neuspěl.
     
    26:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři ubránili oslabení a vzápětí se vracejí do vedení. A byla to hokejová lahůdka! Jakub Zajíček perfektní přihrávkou od pravého mantinelu oslovil najíždějícího LUKÁŠE NEZBEDU, který naznačením otevřel mezírku mezi Pharrmaierovými betony a bekhendem do ní umístil kotouč. Asistence: Jakub Zajíček.
     
    26:43
    Dvě vteřiny před návratem Vyhlídka z trestné lavice se ještě býci neúspěšně snažili prorazit do pásma. Píská se postavení mimo hru.
     
    26:04
    Matěj Leden vyvezl puk do bezpečí a ušetřil Liberci několik cenných vteřinek.
     
    25:33
    Domácí se osvobozují.
     
    25:12
    Tohle mohlo Tygry mrzet. Ani nadvakrát se jim totiž nepodařilo vyhodit a rázem z toho byla obrovská šance pro Miximiliana Jelavice, který pálil z mezikruží. Čeněk Krátký proti němu vytáhl ukázkový semafor!
     
    24:45
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vyhlídko – 2 min., hákování).
     
    23:50
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Vzápětí je ovšem vyrovnáno! JESSE KAUHANEN si byl dobře vědom hustého provozu před Krátkým, zkusil to tedy od modré čáry. Finský obránce dokonale prostřelil houštinu těl před sebou a kotouč přistál na centimetry přesně v horním rohu liberecké brány. Asistence: Phillip Sinn.
     
    23:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    První gól je na světě! Lukáš Nezbeda poslal kotouč na modrou čáru, odkud nenápadně vystřelil ADAM STARÝ. Puk si k překvapení hráčů Salzburgu našel cestu až do sítě, možná mu některý z hostujících hokejistů ještě nechtěně pomohl tečí. Asistence: Lukáš Nezbeda, Adam Měchura.
     
    22:27
    Jesse Kauhanen zavezl puk do třetiny a hned si před Čeňka Krátkého sjížděl na potenciální teč. Nakonec se k ní nedostal.
     
    21:45
    Obléhání salzburgské klece zakončil nahozením od modré čáry Tomáš Koller. Thomas Pharrmaier puk dobře viděl a zasáhl.
     
    21:13
    Mikuláš Jenčovský projel do útočného pásma a zkusil to z kruhu, střela mu ale nesedla ideálně a zamířila mimo tři tyče.
     
    20:27
    V závěru přesilovky to hosté pěkně sehráli na Jesseho Kaunanena, který z pravého kruhu pořádně protáhl Krátkého. Dobrý zákrok!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:10.
     
    Úvodní část přinesla počáteční nápor Liberce. Pharrmaier v hostující brance ale všechny šance zneškodnil, načež Red Bull zpevnil defenzivu a hra se vyrovnala. Zároveň ubylo nebezpečných akcí, gól jsme tedy zatím neviděli.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Julius Sumpf propasíroval křižnou přihrávku doleva na Jakoba Webera, který hned po zpracování vystřelil. Ani teď nemusel Krátký zasahovat.
     
    19:27
    Teď už se Severočeši vymanili z tlaku a vyhazují puk mimo své pásmo.
     
    18:49
    Po sérii přihrávek vypálil od modré lajny Phillip Sinn. Střela byla hned dvakrát tečovaná, ke štěstí Liberce skončila na zadním hrazení.
     
    18:29
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kříž – 2 min., hákování).
     
    17:30
    Max Stiegler zavezl kotouč do útočné třetiny a akci také sám zakončil. Čeněk Krátký sledoval, jak střela míří mimo tři tyče.
     
    16:38
    Luca Venier měl teď za brankou hostů plné ruce práce s napadajícími Nezbedou a Zajíčkem. Přestože na něm oba Tygři puk získali, žádná střela z toho nebyla.
     
    15:13
    Mikuláš Jenčovský se parádně uvolnil z levého křídla, po výborné kličce nicméně patřičnou kvalitu postrádalo zakončení, které prosvištělo nad břevnem.
     
    13:45
    Maximilian Jelavic to nemyslel vůbec zle, zleva si puk hezky natáhl ke středu a vypustil prudkou ránu, která minula cíl jen o pár decimetrů.
     
    13:28
    Šimon Pavlík využil překvapivého odrazu od mantinelu za libereckou brankou a hned vysunul dlouhou přihrávkou vpřed Radka Janatu, jehož pokus z levého kruhu Thomas Pharrmaier chytil.
     
    13:12
    Ofsajd Salzburgu, následuje buly.
     
    12:02
    Teď měl Měchura od mantinelu možnost vyslat do šance Nezbedu se Zajíčkem, jediný obránce Red Bullu ovšem zasáhl na výbornou.
     
    11:49
    Luca Venier lacino přišel o puk na obranné modré čáře. Získal ho Adam Měchura, jemuž následně nevyšla přihrávka s hokejkou mezi nohama.
     
    10:41
    Bílí Tygři trpělivě hledají cestičky skrz salzburgskou defenzivu. Zatímco na začátku utkání je pravidelně nacházeli, v posledních minutách už to mají výrazně těžší.
     
    09:41
    Štěpán Vyhlídko střílel z levého křídla po ledě. Pharrmaier vykopl kotouč mezi kruhy, kde k dorážce nescházelo mnoho Filipu Křížovi.
     
    09:18
    Julius Sumpf měl slušnou příležitost k otevření skóre, když pálil úplně osamocený na vrcholku kruhů. Střela ovšem nebyla příliš důrazná a Krátký si na ní pochutnal.
     
    08:20
    Maximilian Kirschebner výborně zakročil ve středu pole, kde zastavil pokus o průnikovou přihrávku. Salzburg se pak sám dostal trošku do potíží a musí se bránit.
     
    07:34
    Vojtěch Duschka už puk na útočné modré čáře neudržel a nahazoval ho až ze středního pásma. Píská se ofsajd domácího celku.
     
    06:41
    Štěpán Vyhlídko si dobře najížděl do uličky na zpětnou přihrávku od Jenčovského. Salzbugrští ji ale zblokovali, k zakončení tedy nedošlo.
     
    05:57
    Zakázané uvolnění býků.
     
    04:55
    Salzburg se trošku osmělil a nyní se drží na puku. Liberečtí se ale pod větší tlak zatlačit nenechávají.
     
    04:00
    Poprvé zahrozili také hosté. Miximilian Mackner měl hodně prostoru a nabruslil si do levého kruhu, odkud ho dobře vyčapal Čeněk Krátký.
     
    03:31
    Red Bull stále odolává. Elitní liberecká formace unikla do přečíslení. Adam Měchura počkal s přihrávkou na Lukáše Nezbedu až do poslední chvíle, nicméně Nezbeda nemohl zakončovat z první, a tak se puk alespoň pokusil došťourat do brány ze záporného úhlu. Pharrmaier se v brankovišti natáhl a s vypětím všech sil udržel čisté konto.
     
    02:36
    Adam Měchura pronikl do otevřené defenzivy Salzburgu a mířil prakticky sám na branku! Thomas Pharrmaier jeho střelu mezi betony výborně zneškodnil, Tomáš Kollert pak při snaze o dorážku netrefil puk dobře.
     
    01:52
    Liberec je v úvodu zápasu aktivnější. Šimon Pavlík nahodil z úhlu bekhendem, kotouč mířil příliš vysoko, ale domácí ho hned vrátili do nebezpečného prostoru a Radku Janatovi nechybělo mnoho, aby se dostal k dorážce na brankovišti.
     
    00:57
    Filip Kříž to udělal hezky, z úhlu se sám natlačil až do brankoviště. Thomas Pharrmaier si v zákroku šikovně pomohl hokejkou a puk Křížovi vyšťouchl.
     
    00:27
    Adam Měchura přenesl hru doleva a nastartoval tím Jakuba Zajíčka, který měl dobrou rychlost a z kruhu zamířil jen těsně nad břevno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Macourek) – Kollert, Duschka, Starý, Rybář, Hladík, Meisel, Culek – Leden, Nezbeda (C), Pavlík, Vyhlídko, Kříž, Janata, Měchura (A), Jenčovský, Zajíček.

    EC Red Bull Salzburg: Pharrmaier (Wolf) – Kauhanen (A), Sinn (C), Schober, Weber (A), Krotsch, Hübner, Kirchebner, Venier – Sumpf, Jelavic, Stiegler, Mackner, Ziesche, Vinzens.
     
    EC RED BULL SALZBURG

    Rakušané to jakožto zahraniční "host" v Extralize mají těžké, hrají ji totiž s vůbec nejmladším kádrem a budou mít starosti, aby svoji příslušnost mezi českou elitou uhájili. Ve dvacetičlenné tabulce se aktuálně nacházejí na osmnácté pozici s pouhými čtyřmi výhrami za tři body. Na rozdíl od Liberce se Red Bull trápí v zakončení, vstřelil o propastných 74 branek méně.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Bílí Tygři jsou horkým favoritem na zisk tří bodů a prodloužení už tak výborné sedmizápasové vítězné série. V tabulce se nacházejí na krásném druhém místě, z 25 zápasů odešli jen pětkrát v roli poraženého týmu. Svěřenci Richarda Loba těží zejména z obdivuhodné bodové produkce elitní formace, která se výrazně podílí na skvělém průměru 4,86 gólů na utkání. Prosadí se výrazněji i dnes?
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje. Extraliga juniorů v sobotu nabídne jediné utkání, ke kterému do Liberce dorazí rakouský Salzburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 24. Starý (Nezbeda, Měchura), 27. Nezbeda (Zajíček), 28. Pavlík (Hladík), 33. Kříž (Jenčovský), 36. Zajíček (Nezbeda, Měchura), 38. Měchura (Nezbeda), 47. Janata (Kříž), 54. Měchura – 24. Kauhanen (Sinn), 46. Weber (Mackner)


    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Macourek) – Kollert, Duschka, Starý, Rybář, Hladík, Meisel, Culek – Leden, Nezbeda (C), Pavlík, Vyhlídko, Kříž, Janata, Měchura (A), Jenčovský, Zajíček.
    EC Red Bull Salzburg: Pharrmaier (Wolf) – Kauhanen (A), Sinn (C), Schober, Weber (A), Krotsch, Hübner, Kirchebner, Venier – Sumpf, Jelavic, Stiegler, Mackner, Ziesche, Vinzens.
    thejrc.org