Buffalo – NY Rangers 1:2 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:4 (kon.) | New Jersey – Nashville 2:3 (kon.)
Arizona – Florida 1:3 (kon.) | Colorado – Detroit 7:3 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – Philadelphia 3:4 (kon.) | Ottawa – Tampa 4:0 (kon.)
konec
Washington Capitals
2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Pittsburgh Penguins
Sobota 11.12.2021, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:07 Jeff CARTER - 2:4
     
    58:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté ale skórují do prázdné branky soupeře a zase se výrazně přibližují k vítězství! Tristan Jarry rozehrával kotouč po mantinelu. Ten by zřejmě vypadl na hostující střídačku, jenže trefil čárového rozhodčího, který si ve snaze vyhnout se mu, sedl na mantinel. K puku se tak dostal Sidney Crosby, který následně poslal proti opuštěné svatyni soupeře JEFFA CARTERA. Domácí hráči se zlobí, gól ale bude uznán. Asistence: Sidney Crosby a Tristan Jarry.
    57:14 Lars ELLER - 2:3
     
    57:14
    Washington právě vstřelil branku!
    Máme tu pořádnou zápletku! Alexandr Ovečkin našel přihrávkou z rohu LARSE ELLERA, který se z levého kruhu trefil ke vzdálenější tyčce. Už je to pouze o gól – 2:3. Asistence: Alexandr Ovečkin a Conor Sheary.
     
    56:55
    Domácí už hrají bez brankáře!
    51:39 Kapanen si nádherně prohodil Orlova. Pak připravil tutovku pro Dumoulina, jehož fantasticky vychytal Samsonov.
     
    51:39
    Kasperi Kapanen se krásně vyhnul bránícímu Orlovovi a předložil v podstatě jasný gól Brianovi Dumoulinovi. Ten střílel z levého kruhu do protipohybu přesouvajícího se Samsonova, který však vytáhl fantastický zákrok! Předvedl gymnastickou vložku a jeho levý beton ještě udržel Caps naději.
    47:33 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:3
     
    47:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Gól naděje pro Capitals! Daniel Sprong našel dlouhou přihrávkou Alexandra Ovečkina. Ten puk zpracoval na útočné modré a posunul na JEVGENIJE KUZNĚCOVA, který už jel sám na Jarryho. Proti hostujícímu brankáři zvolil kličku do bekhendu, po níž kotouč zasouval kolem levého betonu za brankovou čáru. Asistence: Alexandr Ovečkin a Daniel Sprong.
     
    42:11
    Lars Eller zasáhl hokejkou do tváře Rodriguese. První přesilovku v utkání si zahrají hosté.
     
    40:00
    Jeff Carter si ještě vykoledoval trest za hákování a Pittsburgh tak začne třetí třetinu v oslabení.
     
    33:09
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 2 min., podrážení).
    31:42 Kasperi KAPANEN - 0:3
     
    31:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté vedou o tři branky! Perfektní souhru předvedla jejich první formace. Evan Rodrigues nahrál od pravého mantinelu na střed Sidneymu Crosbymu. Ten ještě posunul kotouč doleva na KASPERIHO KAPANENA, jenž se trefil pod lapačku Samsonova – 0:3. Asistence: Sidney Crosby a Evan Rodrigues.
    28:37 Brock MCGINN - 0:2
     
    28:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté skórují z poměrně nenápadné situace! BROCK MCGINN nahazoval od levého mantinelu puk před branku, kde číhal jeho spoluhráč Teddy Blueger. Kotouč však bruslí tečoval bránící Jevgenij Kuzněcov a nasměroval ho za záda brankáře Samsonova. Ten navíc v té chvíli ztratil hokejku – 0:2. Asistence: Michael Matheson a Zach Aston-Reese.
     
    20:25
    Šance domácích hned v úvodu třetiny! Jarry vyrazil nahozený puk před sebe a již v leže musel čelit dorážce Conora Shearyho. Bývalý hráč Pens však neskóroval, kotouč skončil pod brankářem hostí!
     
    17:59
    Alexandr Ovečkin na levé straně objel bránícího Kapanena a dostal se až před Jarryho. Překonat ho však nedokázal i proto, že mu puk sjel v rozhodující chvíli z hole!
    16:16 Danton HEINEN - 0:1
     
    16:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení po povedené souhře mezi DANTONEM HEINENEM a Johnem Marinem. Prvně jmenovaný posunul puk v útočném pásmu doprava na obránce Johna Marina. Sám se pak utrhl bránícím hráčům, Marino mu vrátil puk do slotu a Heinen trefoval odkrytou pravou polovinu branky z pohledu brankáře Samsonova. Asistence: John Marino a Michael Matheson.
     
    13:24
    Hosté v přečíslení 2 na 1. Sidney Crosby nahrál na pravý kruh Kasperimu Kapanenovi, jehož střelu vytěsnil vyrážečkou Samsonov!
     
    10:28
    Tom Wilson hledal před brankou Alexandra Ovečkina. Ten v dobré pozici těsně minul Jarryho klec!
     
    03:47
    Obrovská šance Pittsburghu! Kasperi Kapanen ji připravil Evanovi Rodriguesovi, který najížděl sám na Samsonova, ovšem vystřelil jen do tyčky!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 48. Kuzněcov (Ovečkin, Sprong), 58. Eller (Ovečkin, Sheary) – 17. D. Heinen (Marino, Matheson), 29. B. McGinn (Matheson, Aston-Reese), 32. Kasperi Kapanen (Crosby, Rodrigues), 59. J. Carter (Crosby, Jarry)


    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, Irwin – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Sheary, Eller, Hagelin – Oshie (A), McMichael, Sprong – Leason, Protas, Malenstyn.
    Trenér: Laviolette

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Kasperi Kapanen, Crosby (C), Rodrigues – D. Heinen, J. Carter, Zucker – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. O'Connor, Boyle, D. Simon.
    Trenér: Sullivan

    Rozhodčí: Dunning, Hebert – Suchánek, Baker

    Diváci: 18 573
    thejrc.org