Buffalo – NY Rangers 1:2 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:4 (kon.) | New Jersey – Nashville 2:3 (kon.)
Arizona – Florida 1:3 (kon.) | Colorado – Detroit 7:3 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – Philadelphia 3:4 (kon.) | Ottawa – Tampa 4:0 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Nashville Predators
Sobota 11.12.2021, 01:38 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:17:58)
    Nashville vyhrál počtvrté v řadě, New Jersey porazil 3:2
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 27 | Přesilová hra: 0/4 – 1/2 | Trestné minuty: 11 – 15

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mackenzie Blackwood (NJD) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 55:30
    Juuse Saros (NSH) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 18:04
    Pavel Zacha (NJD) – 1+0, 0 účast, 7 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:27

    Tři hvězdy utkání

    1. Roman Josi (NSH) – 1+1
    2. Jakov Trenin (NSH) – 1+0
    3. Eeli Tolvanen (NSH) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 14 218 diváků.
     
    Utkání mezi New Jersey a Nashvillem bylo dramatické až do samotného konce. Úspěšnější nakonec byli Predátoři, v aréně soupeře zvítězili 3:2.

    Góly začaly padat až ve druhé třetině. Skóre otevřel Pavel Zacha, avšak hosté zvládli ještě před odchodem do kabin překlopit misky vah na svou stranu zásluhou Romana Josiho a Eeliho Tolvanena. Ve třetí dvacetiminutovce přiblížil Preds vítězství Jakov Trenin, avšak při powerplay zvládl vrátit rozdíl na jediný gól Jegor Šarangovič. Více již domácí nestihli, Saros třetí puk za svá záda nepustil.

    Svěřenci kouče Hynese pokračují ve vítězném tažení. Dva body urvali počtvrté v řadě a v tabulce Centrální divize poskočili na druhou příčku před St. Louis. New Jersey zůstává v Metropolitní divizi šesté.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Po střele Jacka Hughese se v brankovišti Nashvillu strhla velká bitva o puk. Fanoušci v hledišti prosebně doufali, že kotouč znovu patří až za brankovou čárou, ale nestalo se, Saros odolal.
     
    59:27
    Nico Hischier se nepohodl s Brattem, pas po mantinelu zastavil Roman Josi, jeho vyhození ovšem na modré zastavil Hamilton. Domácí pokračují v útočném pásmu.
    58:55 Jegor ŠARANGOVIČ - 2:3
     
    58:55
    Devils právě vstřelili branku!
    JEGOR ŠARANGOVIČ zadělává na pořádné drama! V pravém kruhu si počkal na nahrávku od Hughese a střelou z voleje propálil marně se přesunujícího Sarose. Asistence: Jack Hughes a Andreas Johnsson.
     
    58:12
    Český forvard Pavel Zacha se druhého gólu v utkání nedočkal. Dostal parádní nahrávku do levého kruhu, ale Saros se vyznamenal a prudkou ránu k pravé tyči udržel ve výstroji.
     
    57:53
    Jimmym Veseym lehce tečované nahození nemělo k úspěchu daleko. Saros reagoval na změnu směru letu puku pozdě a jen s napětím sledoval, jak černá guma proskákala vedle levé tyče.
     
    57:21
    Jack Hughes získal útočnou třetinu a k levému mantinelu poslal puk k Šarangovičovi, jeho pokus po ledě Saros s mírnými problémy zastavil někde mezi betony.
     
    56:47
    Defenzivní činnost mají Predátoři zvládnutou na jedničku. Fabbro mohl zkusit štěstí přes celé hřiště, ale volil oblouček na jistotu, aby nehrozilo zakázané uvolnění.
     
    56:14
    Ale zatím se nedaří. P. K. Suban dokonce zpracoval zdánlivě snadnou nahrávku Zachy až za modrou, takže rozhodčí odpískali ofsajd.
     
    55:35
    Není času na zbyt! Domácí získali pevné postavení v útočném pásmu a trenér Lindy Ruff dal signál Blackwoodovi k opuštění brány. New Jersey zkouší powerplay!
     
    55:12
    Jesperu Brattovi zabránil v gólové radosti Juuse Saros. Finský gólman švédskému protihráči změnil střelecký úhel a jeho střelu ukryl mezi betony.
     
    54:47
    Zajímavý útok i na druhé straně. Jakov Trenin řešil situaci dvou proti dvěma střelou z vrcholku levého kruhu, puk nasměroval o kousek nad břevno.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 32. Zacha (Bratt, N. Hischier), 59. Šarangovič (J. Hughes, A. Johnsson) – 34. Josi (Tomasino, F. Forsberg), 38. Tolvanen (Mikael Granlund, Josi), 47. Trenin (Cousins, Jeannot)


    New Jersey Devils: Blackwood (A. Schmid) – D. Hamilton (A), Graves, Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith – Bratt, N. Hischier (C), Zacha – Šarangovič, J. Hughes, A. Johnsson – Tatar, Mercer, Vesey – Bastian, M. McLeod, Kuokkanen.
    Trenér: Lindy Ruff

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki, Harpur – Kunin, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Tomasino, Johansen, Tolvanen – Jeannot, Novak, Trenin – Luff, Cousins.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Skilliter, O'Donnell – Nansen, Gawryletz

    Diváci: 14 218
    ocianews.com