Buffalo – NY Rangers 1:2 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:4 (kon.) | New Jersey – Nashville 2:3 (kon.)
Arizona – Florida 1:3 (kon.) | Colorado – Detroit 7:3 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – Philadelphia 3:4 (kon.) | Ottawa – Tampa 4:0 (kon.)
konec
New Jersey Devils
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Nashville Predators
Sobota 11.12.2021, 01:38 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:17:58)
    Nashville vyhrál počtvrté v řadě, New Jersey porazil 3:2
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 27 | Přesilová hra: 0/4 – 1/2 | Trestné minuty: 11 – 15

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mackenzie Blackwood (NJD) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 55:30
    Juuse Saros (NSH) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 18:04
    Pavel Zacha (NJD) – 1+0, 0 účast, 7 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:27

    Tři hvězdy utkání

    1. Roman Josi (NSH) – 1+1
    2. Jakov Trenin (NSH) – 1+0
    3. Eeli Tolvanen (NSH) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 14 218 diváků.
     
    Utkání mezi New Jersey a Nashvillem bylo dramatické až do samotného konce. Úspěšnější nakonec byli Predátoři, v aréně soupeře zvítězili 3:2.

    Góly začaly padat až ve druhé třetině. Skóre otevřel Pavel Zacha, avšak hosté zvládli ještě před odchodem do kabin překlopit misky vah na svou stranu zásluhou Romana Josiho a Eeliho Tolvanena. Ve třetí dvacetiminutovce přiblížil Preds vítězství Jakov Trenin, avšak při powerplay zvládl vrátit rozdíl na jediný gól Jegor Šarangovič. Více již domácí nestihli, Saros třetí puk za svá záda nepustil.

    Svěřenci kouče Hynese pokračují ve vítězném tažení. Dva body urvali počtvrté v řadě a v tabulce Centrální divize poskočili na druhou příčku před St. Louis. New Jersey zůstává v Metropolitní divizi šesté.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Po střele Jacka Hughese se v brankovišti Nashvillu strhla velká bitva o puk. Fanoušci v hledišti prosebně doufali, že kotouč znovu patří až za brankovou čárou, ale nestalo se, Saros odolal.
     
    59:27
    Nico Hischier se nepohodl s Brattem, pas po mantinelu zastavil Roman Josi, jeho vyhození ovšem na modré zastavil Hamilton. Domácí pokračují v útočném pásmu.
    58:55 Jegor ŠARANGOVIČ - 2:3
     
    58:55
    Devils právě vstřelili branku!
    JEGOR ŠARANGOVIČ zadělává na pořádné drama! V pravém kruhu si počkal na nahrávku od Hughese a střelou z voleje propálil marně se přesunujícího Sarose. Asistence: Jack Hughes a Andreas Johnsson.
     
    58:12
    Český forvard Pavel Zacha se druhého gólu v utkání nedočkal. Dostal parádní nahrávku do levého kruhu, ale Saros se vyznamenal a prudkou ránu k pravé tyči udržel ve výstroji.
     
    57:53
    Jimmym Veseym lehce tečované nahození nemělo k úspěchu daleko. Saros reagoval na změnu směru letu puku pozdě a jen s napětím sledoval, jak černá guma proskákala vedle levé tyče.
     
    57:21
    Jack Hughes získal útočnou třetinu a k levému mantinelu poslal puk k Šarangovičovi, jeho pokus po ledě Saros s mírnými problémy zastavil někde mezi betony.
     
    56:47
    Defenzivní činnost mají Predátoři zvládnutou na jedničku. Fabbro mohl zkusit štěstí přes celé hřiště, ale volil oblouček na jistotu, aby nehrozilo zakázané uvolnění.
     
    56:14
    Ale zatím se nedaří. P. K. Suban dokonce zpracoval zdánlivě snadnou nahrávku Zachy až za modrou, takže rozhodčí odpískali ofsajd.
     
    55:35
    Není času na zbyt! Domácí získali pevné postavení v útočném pásmu a trenér Lindy Ruff dal signál Blackwoodovi k opuštění brány. New Jersey zkouší powerplay!
     
    55:12
    Jesperu Brattovi zabránil v gólové radosti Juuse Saros. Finský gólman švédskému protihráči změnil střelecký úhel a jeho střelu ukryl mezi betony.
     
    54:47
    Zajímavý útok i na druhé straně. Jakov Trenin řešil situaci dvou proti dvěma střelou z vrcholku levého kruhu, puk nasměroval o kousek nad břevno.
     
    54:19
    Kdo za útočnou modrou dojel, to byl Dawson Mercer. Zadovkou pak na modrou vrátil kotouč Hamiltonovi, který napálil Sarose do masky.
     
    53:50
    Damon Severson chtěl hrát dopředu, jenže neměl na koho, proto nahrál za sebe na Jacka Hughese, jenž podnikl neúspěšný nájezd do útočného pásma.
     
    53:21
    Za volným pukem startoval Tanner Jeannot. Mackenzie Blackwood chvíli váhal, ale nakonec odjel na bránu a černou gumu poslal volnému Subbanovi.
     
    52:45
    Na ledě skončil Matt Luff, avšak o vyloučení nemohla být řeč, protože člen čtvrté útočné formace zaškobrtl o spoluhráče Novaka.
     
    52:00
    Příkladně zabojoval do defenzivy Eeli Tolvanen. Ze vzduchu sklepl puk na hokejku a vyhozením do středního pásma umožnil sobě i spoluhráčům vystřídat.
     
    51:37
    Icing i na straně Ďáblů. Dougie Hamilton chtěl vyslat do brejku Michaela McLeoda, avšak přecenil rychlostní schopnosti spoluhráče.
     
    51:21
    Finský centr Mikael Granlund vyhrál buly a Josi rozjel po pravé straně Forsberga. Po přejetí do útočné třetiny následovala nepříliš prudká střela švédského útočníka, kterou Blackwood u levého betonu přikryl lapačkou.
     
    50:38
    Dante Fabbro volil nejsnazší možnou cestu, v obležení dvou konkurentů vyhodil po mantinelu přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Nashville směřuje za čtvrtým vítězstvím v řadě, nicméně nesmí polevit, dvoubrankový náskok ještě není zárukou jistého vítězství.
     
    49:44
    Aktivita elitní lajny Devils pokračovala. Pavel Zacha tentokráte v roli nahrávače nabil mezi kruhy Jesperu Brattovi, Švéd těsně minul vzdálenější tyč.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:17
    Ryan Josi kromě sbírání bodů umí i velmi dobře bránit. Ukázkově zastavil Pavla Zachu, českému útočníkovu vypíchl kotouč při kličce na střed.
     
    48:58
    Mark Borowiecki zachoval chladnou hlavu a pod tlakem zvládl po mantinelu přihrát volnému Benningovi, ten obloučkem poslal černou gumu do střední třetiny.
     
    48:22
    Hosté vystartovali do přečíslení tří proti dvěma. Philip Tomasino nahrál Tolvanenovi, jenž střílel z pravého kruhu na bližší tyč, Blackwood schoval puk v lapačce.
     
    47:55
    Hughes měl před sebou posledního protihráče. Na Bena Harpura nevyzrál, zadák si pomohl tělem a soka vytlačil až k mantinelu.
     
    47:07
    Před brankou Sarose číhal Jegor Šarangovič. Jack Hughes hledal Bělorusa, ale výborně zapracoval Mattias Ekholm, před protihráčem touš odpálil mimo nebezpečí.
     
    46:52
    Skvělý Jusse Saros. Pravým betonem vykopl ránu Zachy a zvládl stejnou části výstroje pochytat i dorážky Hischiera a Hamiltona.
    46:11 Jakov TRENIN - 1:3
     
    46:11
    Nashville právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Hynese udělali důležitý krok směrem k vítězství, náskok navýšili na dva góly! Střelu Cousinse od pravého mantinelu vyrazil Blackwood pouze na hokejku JAKOVA TRENINA a ruský útočník pohotovou dorážkou rozvlnil síť. Asistence: Nick Cousins a Tanner Jeannot.
     
    45:46
    Zpoza vlastní brány rozjel další útočnou akci Andreas Johnsson. Před modrou ovšem udělal zbytečnou kličku na víc, do ofsajdu jej vystavil Vesey.
     
    45:24
    P. K. Subban cíleně nahazoval na teč, u levé tyčky viděl stojícího Kuokkanena. Fina také našel, ale forvard v těžké pozici minul bránu.
     
    44:35
    Puk v ochranné sítě, hra zůstane v útočné třetině Predators. Ty Smith obětavě padl do rány Harpura, právě od jeho levé nohy se puk odrazil mimo hru.
     
    44:14
    Vyhození po mantinelu zastavil na útočné modré Dante Fabbro. Po rychlém zpracování střílel forhendem, bránu však minul o velký kus.
     
    43:30
    Švýcarský obránce Jonas Siegenthaler ujel před Tomasinem za branku. Odtud nahrával po levém mantinelu, Hischiera obral čistým způsobem Kunin.
     
    43:02
    S nahozením Fabbra ještě ze středního pásma neměl Mackenzie Blackwood větší problémy. Pod tlakem Forsberga si ovšem na rozehrávku netroufl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:45
    Predátoři v plném počtu, Eeli Tolvanen strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Po návratu počkal za obranou, ale na dlouhý pas Ekholma nedosáhl.
     
    42:22
    Zničehonic byl v levém kruhu úplně sám Pavel Zacha. Sjel si blíže bráně a střílel k bližší tyči, Saros předvedl povedený zákrok vyrážečkou.
     
    41:36
    Se zpracováním prudké přihrávky si Damon Severson neporadil. Jenom puk prodloužil na hokejku Trenina, ten Nashville znovu osvobodil.
     
    41:01
    Filip Forsberg vyhrál buly a Roman Josi byl tím, kdo odpálil černou gumu přes všechny čáry. Následně nájezd Zachy do útočné třetiny zastavil Jeannot.
     
    40:40
    Domácí budou hrát přesilovku. Prozatímní střelec vítězného gólu Eeli Tolvanen za brankou soupeře nešikovně podrazil pod tlakem hrajícího beka Gravese.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí okamžitě nabruslili do útočného pásma, kde usilují o vyrovnání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:25.
     
    Prostřední dějství poprvé hnulo výsledkem, a to dokonce třikrát. Vedení se ujali hosté, když ve 31. minutě vystřelil nechytatelně nad levé rameno gólmana Pavel Zacha, avšak hosty jako by inkasovaná branka nabudila a o necelé dvě minuty později dokázali vyrovnat, prosadil se Roman Josi. Obrat Predátoři dokonali v početní převaze, pobídku Granlunda do levého kruhu přetavil v zásah jiný Fin Eeli Tolvanen. Závěr druhé části domácím vůbec nevyšel a ve třetí dvacetiminutovce tak budou muset dotahovat. Lze očekávat drama až do posledních minut.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 15 – 21.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Blackwoodovi při zákroku spadla maska a rozhodčí přerušili hru. Vzápětí se do pěstního pustili Nico Hischier s Mikaelem Granlundem, kteří si vyměnili pár ran a na zemi skončil jako první finský útočník. Viditelně zaskočení rozhodčí s bitkou nepočítali a poměrně dlouho se radili, jak situaci vyřešit. Zvolili pětiminutové a dvouminutové tresty pro oba hráče. Kromě bitky dostal Hischier trest za hrubost, Granlund za krosček.
     
    39:08
    Po zakázaném uvolnění Nashvillu Hischier vyhrál buly na Ty Smithe, jenž vystřelil z první. Saros včas zareagoval a pravým betonem vykopl touš do bezpečí.
     
    38:36
    Hosté jsou při chuti, a to hlavně Roman Josi. Ke gólu a asistenci chtěl přidat druhý úspěšný zásah, od modré vystřelil o kousek vedle pravé tyče.
    37:53 Eeli TOLVANEN - 1:2
     
    37:53
    Nashville právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, Predátoři vedou! V levém kruhu si počkal na nahrávku EELI TOLVANEN a od Granlunda obdržel ideální pas přesně do hokejky. Souhru Finů pak zakončil dělovkou z první do protějšího horního rohu, Blackwood byl bez šance. Asistence: Mikael Granlund a Roman Josi.
     
    37:24
    Do třetice Predátoři získali pevné postavení v útočné třetině. Střelecky aktivní Josi mířil do horních pater brány, Blackwood vytáhl parádní zákrok levým ramenem.
     
    36:50
    Domácí se úspěšně osvobodili, a to hned dvakrát. Nejprve vystihl rozehrávku Forsberga Nico Hischiera, následně Zacha zblokoval za modrou nahození Josiho.
     
    36:28
    Smolný prohřešek Dawsona Mercera v útočné třetině. Kanadský forvard dal hokejku před Ekholma ve snaze zabránit protihráči v rozehrávce, jenže švédský forvard na ni stoupl a uklouzl. Rozhodčí vylučují za podrážení.
     
    35:47
    Mezi tři tyče již mířil Jegor Šarangovič. Jusse Saros se na pokus běloruského protivníka stačil připravit a schoval jej do lapačky.
     
    35:29
    Právě Borowkiecki ovšem chyboval při rozehrávce a nabídl tak velkou příležitost Jacku Hughesovi, talentovaný Američan forhendem přestřelil.
     
    34:58
    Vysoké napadání Pavla Zachy nepřineslo kýžené ovoce. Matt Benning podél hokejky českého hokejisty našel volného Borowieckiho.
     
    34:28
    Pokračuje aktivní hra Predátorů, na jejichž straně je psychická výhoda. Znovu střílel Josi, Blackwood v tomto případě zasáhl vyrážečkou.
    33:11 Roman JOSI - 1:1
     
    33:11
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ďáblům vedení příliš dlouho nevydrželo, je opět vyrovnáno! Tomasino nahrál zpoza brány do pravého kruhu úplně volnému ROMANOVI JOSIMU, který si puk ideálně nachystal a svižnou ránou zápěstím poslal Blackwoodovi touš mezi pravou ruku a beton. Asistence: Philip Tomasino a Filip Forsberg.
     
    32:52
    Už se zdálo, že by Eeli Tolvanen mohl po zachycení puku do rukavice zakončovat do poloodkryté brány, jenže pravou rukou nakonec na touš vůbec nedosáhl.
     
    32:30
    Bude zajímavé sledovat, jak hosté na nastálou situaci zareagují. Ve druhé třetině působí aktivnějším dojmem, přesto musí dotahovat manko.
    31:34 Pavel ZACHA - 1:0
     
    31:34
    Devils právě vstřelili branku!
    Skóre otevírá český útočník PAVEL ZACHA! Využil výborné práce Hischiera, jenž za bránou udržel puk proti dvěma protihráčům a zvládl jej přikopnout k Brattovi, který přihrál Zachovi před bránu a čtyřiadvacetiletý rodák z Brna skóroval forhendovou střelou na lapačku gólmana. Asistence: Jesper Bratt a Nico Hischier.
     
    31:13
    Philip Tomasino zakvedlal s pukem za bránou soupeře, načež před ní hledal najetého Johansena. Clonící Subban si srazil kotouč směrem na vlastní bránu, naštěstí pro něj přímo do pravého betonu Blackwooda.
     
    30:42
    Útok Devils zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Michael McLeod sice dlouho nahrávku zpracoval, ale bruslemi přejel modrou čáru dříve, než puk.
     
    30:10
    Zápas se přehoupl do své druhé poloviny. V utkání mezi New Jersey a Nashvillem stále marně čekáme na první gól, který by střetnutí mohl ještě více rozhýbat.
     
    29:57
    Do rychlého protiútoku zkoušel Matt Benning vyslat Filipa Forsberga. Švéd na kotouč nedosáhl, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    29:21
    Jakov Trenin vyslal střílenou přihrávku před bránu a hledal s nevětší pravděpodobností Luffa, toho udržel na uzdě Subban.
     
    28:38
    Sám proti třem neměl Mikael Granlund žádnou šanci uspět. Proto jen bekhendem nahodil za bránu a odjel vystřídat.
    28:03 Šarangovič na Sarose nevyzrál
     
    28:03
    Krásnou individuální akci Jack Hughes nezakončil sám, ale rozdělil se s Jegorem Šarangovičem. Bělorus si v pravém kruhu kotouč bruslí zpracoval a mířil mezi pravou ruku a tělo Sarose, ten tento prostor včas zakryl.
     
    27:50
    Rána Philipa Tomasina z vrcholku pravého kruhu už směřovala mezi tři tyče, tentokrát kraloval Mackenzie Blackwood. Puk přikryl lapačkou a postaral se o přerušení hry.
     
    27:21
    Eeli Tolvanen naznačil přihrávku, aby nakonec z mezikruží zvolil překvapivou střelu švihem. Touš proletěla o kousek vedle pravé tyče.
     
    26:38
    Nebezpečí před vlastní bránou zabránil Juuse Saros. Vystrčil vyrážečku a černou gumu zvedl mimo dosah u pravé tyčky číhajícího Hischiera.
     
    26:09
    Janne Kuokkanen pod tlakem volil nahrávku k pravému mantinelu, kde očekával Tomáše Tatara. Slovák se zapomněl v defenzivě a v rychlostním souboji prohrál s Luffem.
     
    25:39
    Mackenzie Blackwood působí neprůstřelným dojmem! Zuby si na něm vylámal i Alexandre Carrier, jenž na něj jel osamocen z pravé strany, svižný pokus ovšem kanadský gólman vyrazil lapačkou mimo nebezpečí.
     
    25:18
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Granlund nesobeckou nahrávkou do pravého kruhu na Johansena. Brankář s touto variantou počítal a v přesunu předvedl pohledný zákrok lapačkou.
     
    24:57
    Hokejisté v bílých dresech se brzy vrátili do útočné třetiny, nicméně Blackwood si stihl vyjet pro vyrážečku, tou zastavil projektil Josiho.
     
    24:18
    Pod tlakem nahazoval za bránu soupeře Dante Fabbro s vědomím, že Blackwood ztratil vyrážečku. Za domácí svatyní ovšem černou gumu sebral Subban.
     
    23:49
    Jesper Bratt si posunul puk po pravém mantinelu až příliš před sebe. Cestu mu zkřížil Jonas Siegenthaler a čistě jej přišpendlil na mantinel.
     
    23:17
    Již proti pěti hokejistům pokračují snahy Predátorů o vstřelení vedoucího gólu. Nadále neúspěšný, Blackwood udržuje čistý štít i po zakončení Trenina.
     
    22:51
    Dokonce si zahrál i Jusse Saros poté, co odpal Pavla Zachy doletěl až za jeho bránu. Finský gólman přenechal kotouč Granlundovi.
     
    22:06
    Až ve druhé minutě se Ďáblům podařilo dostat hru alespoň do střední třetiny. Ekholm nedosáhl na vyhození Mercera.
     
    21:23
    A znovu švýcarský útočník. Do pravého kruhu dostal nabito od Ryana Johansena, z první trefil gólmana do levého betonu.
     
    21:01
    Krátce po vhazování střílel od modré čáry Roman Josi. Rána ze zápěstí postrádala na razanci, Blackwood s přehledem zakročil vyrážečkou.
     
    20:50
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší hokejisté Nashvillu. Na obranné modré fauloval Dougie Hamilton, nataženou hokejkou podrazil Tomasina.
     
    20:34
    Těžkou nahrávku poslal Siegenthaler po modré Brattovi. Švéd se obtočil kolem Trenina a nahrál do pravého kruhu Šarangovičovi, následně opět úřadoval Saros.
     
    20:10
    Druhá třetina má za sebou první třetiny. Ještě dobíhal trest Harpura, tento bek už ale je zpět na ledové ploše. A pouze přihlížel, jak slibnou příležitost Zachy lapil Saros do lapačky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:25.
     
    Úvodní dějství mezi New Jersey a Nashvillem branku nepřineslo. K vidění bylo jen minimum přerušení hry, což se odrazilo i na počtu šancí. Dohromady oba celky vystřelily mezi tři tyče devětkrát, takže jedna střela na bránu byla k vidění ani ne co dvě minuty. Přesto hokejisté obou celků pár zajímavých příležitostí fanouškům nabídli, za oběma gólmany již zvonily tyčky. Mírně aktivnějším týmem jsou přeci jen domácí, kteří měli hlavně drtivý nástup, Predátoři hru postupem času více vyrovnali a v koncovce již hráli s protivníkem vyrovnanější partii.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 3.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Jack Hughes naznačil střelu, aby nakonec překvapil přenesením hry do pravého kruhu na Hischera, jemuž zakončení nevyšlo, trefil blokujícího Ekholma.
     
    19:25
    Domácí hokejisté se dožadovali dalšího vyloučení, ale muži v pruhovaném usoudili, že Carrier zastavil Tatara povoleným způsobem.
     
    18:44
    Za dlouhým odpalem Romana Josiho odjel za bránu Mackenzie Blackwood. s hlavou nahoře nahrál volnému Hischierovi, Sissons vyšším forčekinkem brankáře k chybě nepřinutil.
     
    18:05
    Hodně zbytečný faul v útočném pásmu v podání Bena Harpura. Sice získal černou gumu do své moci, ale proti Veseymu si pomohl držením.
     
    17:46
    Protiútok Ďáblům nevyšel. Damon Severson hledal dlouhou žabičkou Kuokkanena, jenž si neporadil se zpracováním.
     
    17:17
    Udržet útočné pásmo ještě zkoušel Matt Duchene, ale jeho naivní kličku po mantinelu Smith v úspěch přetavit nenechal, soka zastavil čistým hitem.
     
    16:58
    Tanner Jeannot byl od gólu Predátorů centimetry. Najel až do pravého kruhu, odkud vypálil do horních pater brány a orazítkoval břevno.
     
    16:29
    V plné rychlosti střílel z pravého kruhu křižně Tomáš Tatar. Saros v tomto případě reagoval hodně pozdě, ale nemusel smutnit, puk proletěl vedle brány.
     
    15:57
    Dawson Mercer neuspěl v momentě, kdy jel sám na Sarose. Finský gólman správně počítal s ránou k pravé tyči, jistě zakročil vyrážečkou.
     
    15:19
    V obranném pásmu chyboval při rozehrávce Jegor Šarangovič. Běloruský útočník měl velké štěstí, že jej zastoupil Subban, když vypíchl kotouč Jeannotovi.
     
    14:48
    Zápas pokračuje vez zběsilém tempu. Úvodní branku se nepodařilo vstřelit ani McLeodovi, ten zápěstím poslal černou gumu vysoko nad horní tyč.
     
    14:26
    A zase akce Nashvillu. Filip Forsberg mohl nahrávat, ale z levého kruhu vzal zodpovědnost na sebe a těsně minul prostor u vzdálenější tyče.
     
    13:57
    Rychlý protiútok chtěl založit Matt Luff. Sám nezakončoval, ale ještě pod sebou našel Cousinse, jenž z první v dobré pozici přestřelil.
     
    13:32
    Pavel Zacha vybruslil až k modré čáře, ale ani tak nedokázal najít prostor, odkud by mohl vystřelit na bránu. Nahozením trefil jen blokujícího Novaka.
     
    12:55
    Dawson Mercer vyzval k souboji jeden na jednoho Mattiase Ekholma. Klička od levého mantinelu do středu mu nevyšla, nad pukem ztratil kontrolu.
     
    12:27
    Úvodní dějství ubíhá v rychlém tempu, přerušuje se jen minimálně. Nashville se málem provinil icingem, avšak vyhození Josiho lehce tečoval Granlund.
     
    11:58
    Matt Benning přejel červenou čáru, nahodil za bránu soupeře a odjel vystřídat. Hamilton pozdržel akci, protože střídalo i New Jersey.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:21
    Na útočné modré ještě zatavil kotouč Philip Tomasino a bez přípravy pálil z první. Brankáře nezaměstnal, protože vysoko přestřelil.
     
    10:58
    Tak se zákroku dočkal i kanadský gólman. Výborně se přesunul k levé tyči proti pokusu Tolvanena, kotouč vytěsnil nad břevno levým ramenem.
     
    10:23
    Nicméně i Nashville určitě nehraje tak, jak si před zápasem řekli. Mackenzie Blackwood má na kontě jeden zákrok, jinak spíše sleduje snahy spoluhráčů.
     
    09:55
    Ani druhé oslabení Ďáblům ani zdaleka nevyšlo podle představ. Hostující gólman nemusel řešit žádné větší nebezpečí a skóre zůstává bezbrankové.
     
    09:22
    Slovenský forvard Tomáš Tatar zvedl hlavu a na vrcholku levého kruhu našel Mercera, jeho střelu těsně nad lede Saros vykopl levým betonem.
     
    08:59
    A do třetice kraloval Juuse Saros. Nutno podotknout, že nahození Hamiltona postrádalo přesnost i razanci, finský gólman tak neměl moc těžkou práci.
     
    08:32
    Nadvakrát New Jersey marně bojovalo o udržení útočného pásma. Nejprve vyhodil Mikael Granlund, podruhé zase Tanner Jeannot.
     
    07:51
    Také druhý trest míří do řad Predátorů. Proti pravidlům hrál defenzivně laděný Dante Fabbro, ten přesekl hokejku rozjetému Hughesovi.
     
    07:32
    S nahozením od modré čáry neměl Juuse Sas žádné větší problémy. Na černou gumu viděl a bez zaváhání ji udržel ve výstroji.
     
    06:53
    Domácí okamžitě otočili hru a Bratt s Hischierem jeli proti dvěma obráncům. Švýcarský forvard dostal nabito do levého kruhu, odkud mířil nad bránu.
     
    06:21
    Do protiútoku vyrazil Luke Kunin. Nabral velkou rychlost po pravém mantinelu, načež jej zastavil hvizd čárového signalizující ofsajd.
     
    05:57
    Aktivní hra domácího mužstva pokračuje. Graves si rozmyslel zakončení a nahrál Hamiltonovi, tomu nevyšel pas na Tatara.
     
    05:30
    Hosté v plném počtu, úvodní oslabení přestáli poměrně v klidu. Alexander Carrier se okamžitě po návratu zapojuje do plnění defenzivních povinností.
     
    04:45
    Saros zatím předvádí bezchybný výkon. Našel si prostor, odkud viděl na ránu Zachy od levého mantinelu a schoval ji v lapačce.
     
    04:20
    Rychle na druhou stranu, kde domácí dokázali získat útočnou třetinu. Na modrou dostal nabito produktivní obránce Dougie Hamilton, zamířil však mimo tři tyče.
     
    03:41
    Ale mohl to být Mikael Granlund, kdo otevřel skóre! Nestalo se, samostatný únik totiž zakončil nepřesným bekhendovým blafákem.
     
    03:26
    New Jersey je za velkou aktivitu odměněno první přesilovou hrou. Menší dvouminutový trest vyfasoval člen elitního obranného páru Alexandre Carrier za nedovolené bránění.
     
    02:45
    A byl to právě Juuse Saros, kdo se postaral o přerušení hry. Chytře zmenšil střelecký úhel Hischierovi, jehož pokus udržel mezi betony.
     
    02:23
    Nyní měl Saros i potřebnou dávkou štěstí! Z levé strany vyprodukoval zajímavý projektil Jonas Siegenthaler, finského gólmana zachránila od inkasovaného gólu levá tyčka!
     
    01:44
    Ďáblové zahájili střetnutí ve velké chuti. Pokračují v útočném pásmu a v ostřelování soupeřovy svatyně, Pavel Zacha mířil těsně vedle.
     
    01:20
    Tentokráte již Juuse Saros musel do akce. Poradil si na jedničku, zakončení Gravese vykopl do bezpečí koncem pravého betonu.
     
    00:47
    Hokejisté v červených dresech skutečně navštívili útočnou třetinu, avšak gólman zasahovat nemusel, protože Hamilton vypálil od modré nepřesně.
     
    00:10
    Zápas mezi New Jersey a Nashvillem právě začal! Úvodní buly opanoval McLeod, takže to jsou domácí, kteří mohou zaútočit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Blackwood (A. Schmid) – D. Hamilton (A), Graves, Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith – Bratt, N. Hischier (C), Zacha – Šarangovič, J. Hughes, A. Johnsson – Tatar, Mercer, Vesey – Bastian, M. McLeod, Kuokkanen.
    Trenér: Lindy Ruff

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki, Harpur – Kunin, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Tomasino, Johansen, Tolvanen – Jeannot, Novak, Trenin – Luff, Cousins.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Skilliter, O'Donnell – Nansen, Gawryletz.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Tatar (NJD)
    Pavel Zacha (NJD)
    David Rittich (NSH)
     
    Nashville Predators

    Predátoři na tom jsou oproti dnešnímu soupeři výrazně lépe. V Centrální divizi okupují třetí místo, což by samozřejmě na postup do play-off stačilo. Každopádně nic nemají jisté, náskok na pátý Winnipeg čítá jediný bod. Hynesova družina nabrala výbornou formu, v předešlých třech střetnutích nenašla přemožitele. Naposledy zvítězila na ledě New Yorku Islanders 4:3 gólem Tolvanena dvanáct vteřin před závěrečnou sirénou. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Mikael Granlund s 26 body.
     
    New Jersey Devils

    Pokud chtějí Ďáblové z New Jersey postoupit do vyřazovací části, musí přidat. V dosavadních 24 odehraných utkáních nasbírali 25 bodů a v tabulce Metropolitní divize se nacházejí na šesté pozici, přičemž na čtvrtý Pittsburgh ztrácí čtyři body, mají ovšem jedno utkání k dobru. Svěřenci kouče Ruffa v utkání proti Philadelphii přerušili sérii čtyř porážek v řadě, Letce v domácí aréně porazili s přehledem 3:0 a určitě doufají, že se jim podobný výkon podaří zopakovat i dnes. Týmové produktivitě vévodí Švéd Jesper Bratt s 22 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi New Jersey a Nashvillem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 32. Zacha (Bratt, N. Hischier), 59. Šarangovič (J. Hughes, A. Johnsson) – 34. Josi (Tomasino, F. Forsberg), 38. Tolvanen (Mikael Granlund, Josi), 47. Trenin (Cousins, Jeannot)


    New Jersey Devils: Blackwood (A. Schmid) – D. Hamilton (A), Graves, Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith – Bratt, N. Hischier (C), Zacha – Šarangovič, J. Hughes, A. Johnsson – Tatar, Mercer, Vesey – Bastian, M. McLeod, Kuokkanen.
    Trenér: Lindy Ruff

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki, Harpur – Kunin, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Tomasino, Johansen, Tolvanen – Jeannot, Novak, Trenin – Luff, Cousins.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Skilliter, O'Donnell – Nansen, Gawryletz

    Diváci: 14 218
    thejrc.org