Buffalo – NY Rangers 1:2 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:4 (kon.) | New Jersey – Nashville 2:3 (kon.)
Arizona – Florida 1:3 (kon.) | Colorado – Detroit 7:3 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 4:3 (1:0 po s.n.)
Vegas – Philadelphia 3:4 (kon.) | Ottawa – Tampa 4:0 (kon.)
po s.n. (1:0)
Vancouver Canucks
4:3 (2:1, 1:2, 0:0 - 0:0)
Winnipeg Jets
Sobota 11.12.2021, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Elias PETTERSSON - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Vancouver Canucks.
    Autorem vítězné branky je ELIAS PETTERSSON.
     
    64:10
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Nikolaj Ehlers – 2 min., podrážení).
     
    63:42
    Nikolaj Ehlers jel sám na domácího brankáře, ale ten ukázal, že má parádní formu. Thatcher Demko ho vychytal a zasloužil si ovace ve stoje.
     
    63:06
    Mohlo být rozhodnuto! Kyle Connor oslovil Logana Stanleyho, který následně orazítkoval horní tyč domácí branky.
     
    46:24
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Logan Stanley – 2 min., držení).
     
    41:34
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Quinn Hughes – 2 min., hákování).
     
    34:24
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Nils Höglander – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:44
    Parádní práce realizačního týmu Canucks, kteří se svou výzvou uspěli. Branka byla odvolaná a my pokračujeme stále za nerozhodného stavu.
     
    33:44
    Domácí trenér využije na čtvrtou branku svého soupeře trenérskou výzvu. Vancouveru se tam něco nezdá, možná nedovolené bránění brankáři.
    31:08 Mark SCHEIFELE - 3:3
     
    31:08
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba domácí obrany, která se soustředila především na Connora, který posléze našel na druhé straně útočného pásma úplně volného MARKA SCHEIFELEHO, který se nemýlil a opět tento zápas poslal do nerozhodného stavu – 3:3. Asistence: Kyle Connor a Blake Wheeler.
    27:06 Conor GARLAND - 3:2
     
    27:06
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a domácí Kosatky míří opět do vedení. CONOR GARLAND si na modré čáře počkal na přihrávku a mohl si vyzkoušet samostatný nájezd na Comrieho, kterého si následně potom vychutnal a poslal svůj tým potřetí do vedení v tomto utkání – 3:1. Asistence: J. T. Miller.
    26:09 Kyle CONNOR - 2:2
     
    26:09
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A začínáme opět od samotného začátku! Parádní práce elitní formace hostujícího týmu, kterou zakončil KYLE CONNOR, který si skvěle sjel před domácí branku na přihrávku Wheelera, kterou následně poslal nechytatelně za záda domácího brankáře – 2:2. Asistence: Blake Wheeler.
     
    21:47
    Elias Pettersson byl blízko své první branky v tomto zápase, ale proti byla horní tyč hostující branky, kterou dokázal nastřelit.
    19:40 Nils HÖGLANDER - 2:1
     
    19:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Domácí tým se ještě v závěru první třetiny přece jenom dočkal druhé branky v zápase. Canucks přežili klinickou smrt a z následné akce se dostali do vedení. S velkým štěstím se prosadil opět NILS HÖGLANDER, jehož střelu si vlastně hostující brankář srazil sám do své branky – 2:1. Asistence: Bo Horvat.
     
    19:27
    Domácí obrana propadla a na jejich branku se řítil úplně sám Blake Wheeler. Jenže v brance je Thatcher Demko, který ho nadvakrát skvěle vychytal.
     
    13:01
    Winnipeg mohl jít zásluhou Wheelera do vedení, ale hostující útočník si vylámal zuby na skvělém Demkovi, který zasáhnul svou lapačkou. Parádní zákrok domácího brankáře.
    11:07 Blake WHEELER - 1:1
     
    11:07
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté přece jenom využívají svou první přesilovku v zápase. BLAKE WHEELER se na pravé straně útočného pásma dostal k puku, který vzápětí poslal nechytatelně na vzdálenější tyč domácí branky. Brankář Canucks nemohl nic vidět, jelikož se před něj postavil další hostující hráč – 1:1. Asistence: Nate Schmidt a Kyle Connor.
     
    09:33
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (J. T. Miller – 2 min., krosček).
    06:29 Nils HÖGLANDER - 1:0
     
    06:29
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Na první gól jsme tedy dlouho nečekali. Parádní práce Bo Horvata, který svou přihrávkou oslovil NILSE HÖGLANDERA, který se střelou bekhendem nad lapačku hostujícího brankáře nemýlil a poslal svůj tým do vedení – 1:0. Asistence: Bo Horvat a Quinn Hughes.
     
    04:12
    Domácí tým měl v tuto chvíli z pekla štěstí. Paul Stastny měl odkrytou domácí brankou, ale v závěru celé akce mu puk sjel z hokejky.

    Radim Polák

    Branky a nahrávky: 7. Höglander (Horvat, Q. Hughes), 20. Höglander (Horvat), 28. Garland (J. T. Miller), rozh. náj. Elias Pettersson – 12. Wheeler (N. Schmidt, Connor), 27. Connor (Wheeler), 32. Scheifele (Connor, Wheeler)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Elias Pettersson (VAN)
    1:0   Kyle Connor (WPG)
    2. série:
    1:0   J. T. Miller (VAN)
    1:0   Mark Scheifele (WPG)
    3. série:
    1:0   Bo Horvat (VAN)
    1:0   Pierre-Luc Dubois (WPG)


    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – L. Schenn, Q. Hughes, T. Myers (A), Poolman, Burroughs, B. Hunt – Höglander, Horvat (C), Dickinson – Boeser, J. T. Miller (A), Pearson – Garland, Elias Pettersson, Podkolzin – Chiasson, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Winnipeg Jets: Comrie (Hellebuyck) – N. Schmidt, Morrissey (A), Dillon, Stanley, DeMelo, Beaulieu – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Ehlers, Dubois, Copp – Vesalainen, Lowry, P. Stastny – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: L’Ecuyer, Syvret – Kovachik, Apperson

    Diváci: 18 457
    ocianews.com