Vel. Meziříčí – Kopřivnice 1:5 (kon.) | Val. Meziříčí – SHK Hodonín 3:1 (kon.) | Hronov – Mostečtí Lvi 2:4 (kon.)
Letňany – Dvůr Králové n. L. 1:2 (1:2 po s.n.) | Písek – Cheb 5:7 (kon.) | Příbram – Klatovy 12:6 (kon.)
Žďár n/S – Nový Jičín 6:7 (kon.) | Kometa Brno B – Opava 2:6 (kon.) | Děčín – Nová Paka 2:5 (kon.)
Jablonec n/N – Bílina 10:0 (kon.) | Řisuty – Havlíčkův Brod 0:8 (kon.) | Tábor – Kobra 3:1 (kon.)
konec
HC Děčín
2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
BK Nová Paka
Sobota 11.12.2021, 18:00 • Zimní stadion Děčín • 2. liga skupina Sever (ČR) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je dvaadvacáté kolo druhé hokejové ligy a my v jeho rámci budeme sledovat duel mezi týmy HC Děčín a BK Nová Paka.
     
    HC Děčín

    Rozjetí děčínští hokejisté se zvedli a šestkrát po sobě bodovali. Postupně zapisovali důležité body a nyní jich mají dvaadvacet. Odlepili se tak z posledního místa. Jsou tedy sedmí a na šestou Novou Paku ztrácejí tři body. Pokud by dnes uspěli v základní hrací době, bodově by se na ni dotáhli. Po domácí výhře 6:4 nad Hronovem nakonec brali tři body i v Jablonci, kde se hattrickem blýskl Jakub Chrpa. Medvědi zvítězili 4:3 a dnes prahnou po dalším úspěchu. Budou doma znovu stoprocentní?

    Nejproduktivnější hráči

    Daniel Volráb 5+16
    Pavel Zajan 13+5
    Tomáš Faigl 14+4
     
    BK Nová Paka

    Jak už bylo zmíněno, novopačtí hokejisté jsou sedmí s pětadvaceti body a Medvědi jim už dýchají na paty. Dvakrát po sobě padli a získali jeden bod. Naposledy však zabrali a po přestřelce v Bílině vyhráli na jejím ledě 8:6. Do Děčína tak jedou s cílem opět uspět, naproti tomu děčínští hokejisté nechtějí přetrhnout úspěšnou šňůru a pokusí se Novou Paku porazit.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Nezbeda 17+16
    Nikolaj Paršakov 9+13
    František Hnik 7+14
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v letošní sezoně utkaly už třikrát. Dvakrát se z výhry radovali hráči Nové Paky, jednou pak Děčín.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Žižka, Kučera, J. Černohorský, Kaltenböck, Loukota, Arnold, V. Tůma – Fojt, Janoušek, Smola – Chlouba, Faigl (A), Kostourek – Zajan (A), Chrpa, Volráb (C) – Zika
    Trenér: Vladimír Kýhos

    BK Nová Paka: Vacek (Krinwald) – Filip, Suvorov, Leder, Komarov, Jachanov, Kotyza – Dvořák, Paršakov, Malík (C) – Krsek, Netušil, Dlask – Puškov, Rozanov, Popov – Foerster, Hnik (A), Nezbeda (A) – Kerekanič
    Trenér: Aleš Půlpán

    Rozhodčí: Valda – Toman, Sýkora.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté se hned po vhazování ujali kotouče, dostali se do útočného pásma a hned zblízka pálil Jaroslav Dvořák, jeho pokus ale skončil na Lavingerovi! Hned na začátek obrovská šance soupeře.
     
    00:55
    Tak zápas začal hodně zhurta. Na opačné straně se na levém kruhu do střely opřel Jakub Chrpa a jeho dělovku také likviduje brankář Nové Paky!
     
    02:10
    Po další šanci hostů zakročila obrana Děčína a po ní získal puk Lukáš Lavinger, který nechal hru přerušit. Buly po jeho pravé ruce.
     
    03:19
    Lukáš Zika dostal nabídku na pravém kruhu a hned z první vyslal na Vacka nepříjemný projektil. Ten hostující brankář vyrazil před sebe a k puku se hned dostali beci Nové Paky, kteří puk vytáhli do neutrální zóny.
     
    04:24
    Od zadního mantinelu si sjel k pravé tyči Jakub Chrpa a jeho pohotové zakončení pokryl Denis Vacek. Hned z rychlého protiútoku orazítkoval beton Lavingera Filip Krsek.
     
    05:10
    Další slibně se rodící šance Děčína, tu ale zastavilo postavení mimo hru, která je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    05:48
    Alexandr Suvorov vyzkoušel pozornost domácího brankáře střelou z úhlu. Lavinger se ale nenechal zaskočit a nataženou holí dostal puk pod kontrolu.
     
    06:43
    Lukáš Zika napřáhl v prostoru mezi kruhy a jeho přízemní pokus pak končí na Denisi Vackovi a ten hru zastavuje. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    06:58
    Jaroslav Dvořák nabral rychlost, natáhl se holí na puk před ním a stahovačkou vyslal jedovku, která rozvlnila boční síť Lavingerovy branky.
     
    08:09
    Jan Smola předvedl svůj um. Ve středním pásmu převzal puk, podél pravého mantinelu s ním pronikl do útočné třetiny a skrze obránce táhlým pokusem vystrašil Denise Vacka!
     
    08:10
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (Jan Kotyza – 2 min., sekání).
     
    09:32
    Medvědi se dlouho drželi v pásmu hostů a nyní na pravé straně pálil Tomáš Faigl, ale jen těsně nad břevno hostující branky.
     
    09:44
    Po vhazování v útočném pásmu sebrali hosté Medvědům puk a vyhodili ho až před děčínskou klec. Děčín tak do další přesilovkové akce musí z hloubi svého obranného pásma.
     
    10:10
    Hráči Nové Paky se ubránili první děčínské přesile a jsou už v plném počtu.
     
    10:49
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Radek Fojt – 2 min., podrážení).
     
    11:01
    Teď mají k dispozici přesilovou hru hosté a už se usadili v pásmu Děčína, kde roztáčejí kolotoč. Zatím se obrana Medvědů drží, ale nedostává se k výhozu puku ven.
     
    11:30
    Jakub Loukota sklepl střelu soupeře, která mířila k tyči Lavingerovy branky a pomohl tak dobrým obranným zákrokem. Nicméně stále nemohou domácí puk vyhodit z pásma pryč.
     
    12:14
    David Malík z první trefil beton Lavingera a hra je přerušena. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    12:36
    Až nyní se to Děčínu povedlo a puk letí až před branku Denise Vacka.
     
    12:49
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    13:26
    Zakázané uvolnění Nové Paky otáčí hru před branku Denise Vacka. Buly bude vhozeno na levém kruhu. Medvědi tak zadarmo získali útočné pásmo.
     
    13:52
    Štiplavou střelu Daniela Volrába z levého kruhu nadvakrát pokryl Denis Vacek a hra je opět přerušena.
     
    14:25
    Filip Krsek nepřesně vystřelil, na druhé straně pak z otočky střílel Milan Kostourek, ovšem trefil jen lapačku připraveného Denise Vacka.
     
    15:39
    Vojtěch Tůma vystřelil od modré čáry a jeho ránu tečovala obrana Nové Paky nad branku Vacka. Následně pak objel jeho klec Pavel Zajan, ale před ním se pak už neprosadil.
     
    16:15
    Nová Paka vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení. Po rychlém přechodu do útočného pásma se roztáhli před Lavingerem. František Hnik pak posunul puk na DAVIDA MALÍKA, jenž ho poté zasunul za záda Lukáše Lavingera – 0:1. Asistence: František Hnik a Jaroslav Dvořák.
     
    18:07
    Domácí se snažili o vyrovnání a měli na to dvě šance, obě ale Denis Vacek pokryl a hned poslal puk spoluhráčům, kteří míří dopředu.
     
    18:36
    Lukáš Zika se zjevil před Vackem a příklepem ho chtěl překonat, ale znovu hostující brankář pomohl svému týmu udržet těsný náskok.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Nikolaj Paršakov napřáhl ke střele a po ní zaduněl beton Lavingera, následně pak hosté znovu ohrozili děčínského gólmana, který ale opět uspěl.
     
    19:36
    Paršakov byl zase důrazný na děčínském brankovišti, nadvakrát ale Lavingera nepřekonal. Ten poté raději zastavil hru a ještě se bude vhazovat před ním.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a začala hodně svižně na obou stranách. Skóre se ale měnilo až v sedmnácté minutě, kdy se zblízka před děčínskou klecí prosadil David Malík a dal tak hostům jednobrankový náskok. Medvědům se pak do konce nepovedlo vyrovnat a hosté tak poprvé do kabin míří s vedením v zádech.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:58
    Hosté se hned na začátku druhé třetiny dostali před děčínskou klec, kde zahrozil Nikolaj Paršakov, ale zblízka znovu Lavingera nepřekonal.
     
    21:30
    Jakub Chrpa dostal nabito na levém kruhu a okamžitě vystřelil, Vacek puk neudržel a poté betonem zastavil dorážku stejného hráče! Po velké šanci Medvědů není vyrovnáno!
     
    22:43
    Další nebezpečí na druhé straně, František Hnik zachytil puk po střele spoluhráče a pálil z první, ale do jeho rány vložil hůl Tomáš Arnold a srazil ho do rohu.
     
    24:01
    Tak tohle byla tutovka hostů. Viktor Jachanov napřáhl k prudké ráně a ta už končila za zády Lavingera. Puk se ale odrazil od tyče a vypadl ven před brankoviště!
     
    24:49
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Lukáš Lavinger – 2 min., nesportovní chování). Trest odpyká Vojtěch Tůma.
     
    25:41
    Medvědi se zatím dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Ve druhém oslabení se jim daří o poznání lépe, než v tom prvním.
     
    26:08
    Nyní si ale museli dávat pozor na agilního Nikolaje Paršakova, který po pumelici nechal vyniknout Lukáše Lavingera, jenž ukazuje puk ve své lapačce.
     
    26:26
    Další zákrok děčínského brankáře, který po střele Jachanova od modré čáry ukryl touš na své hrudi a raději před dotěrnými hosty hru zastavil.
     
    26:49
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    26:57
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (Nikolaj Paršakov – 2 min., podrážení).
     
    26:57
    Děčín má šanci na vyrovnání, po ubráněné početní nevýhodě si nyní naopak zahrají přesilovou hru. Vhazuje se před brankou hostů.
     
    27:25
    Daniel Volráb pálil z levého kruh a jeho prudkou střelu tečovala obrana Nové Paky nad branku Vacka. Hned na to se hosté osvobozují a posílají puk daleko od své klece.
     
    27:42
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (Arťom Komarov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    27:59
    Děčín má k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru a usadil se v pásmu soupeře. Radek Fojt už chtěl střílet na kruhu, ale puk mu sjel z čepele.
     
    28:47
    Po hezky sehrané kombinaci našel křížnou přihrávkou Roman Chlouba Milana Kostourka a ten z nápřahu trefil gólmana Nové Paky, následně pak Vacek puk kryje k sobě.
     
    28:57
    Hosté jsou ve čtyřech hráčích.
     
    29:27
    Další nepřesný pokus domácích a hosté už to mají za pár. Z jejich oslabení zbývá patnáct vteřin.
     
    29:31
    Nyní nebezpečně střílel Vojtěch Tůma, jeho pokus těsně nad ledem v pokleku likviduje do lapačky Denis Vacek a opět drží svůj tým!
     
    29:42
    Hosté jsou kompletní.
     
    30:35
    Další šance chomutovské formace. A znovu na jejím konci byl Milan Kostourek, jenž nádhernou svižnou ranou znovu trefil připravenou lapačku Denise Vacka!
     
    30:35
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (Václav Leder – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    31:49
    Pavel Zajan obloučkem přestřelil hostující klec, následně pak se k puku dostali znovu hosté a vyhazují ho až před Lavingera.
     
    32:22
    Děčín nyní svého soupeře zamkl v jeho pásmu a znovu se ocitl před Vackem Pavel Zajan, který pohotově zakončil. Puk ale hostujícímu brankáři vypadl před sebe a následná dorážka stejného hráče už končí pod jeho lapačkou.
     
    32:47
    Kaltenböck vyslal přízemní střelu od modré čáry, do ní ale hůl vložil jeden z beků soupeře. Poté se zblízka snažil prosadit Daniel Volráb, ovšem Vacek předvedl další jistý zákrok.
     
    33:42
    Radek Fojt z pozice falešného beka střílel od modré čáry. Puk prosvištěl skrze hostující obranu až k Vackovi, který ho opět čape do své lapačky.
     
    33:57
    Hosté se osvobodili a poslali puk až před branku Děčína.
     
    34:17
    Tomáš Faigl dobře nezpracoval přihrávku od Pavla Zajana a puk končí znovu u soupeře, který se osvobozuje.
     
    34:35
    Nová Paka zvládla dlouhé oslabení a už je v plném počtu.
     
    35:25
    Nová Paka vstřelila branku!
    A jen co se hosté ubránili, jdou do dvoubrankového náskoku. Po chybě děčínské obrany získali puk a poté ho Krsek přenechal NIKOLAJI PARŠAKOVOVI, který ho žabkou nahodil na Lavingera a ten zapadl za jeho záda – 0:2. Asistence: Filip Krsek.
     
    37:00
    Lavinger byl znovu pod tlakem hostů a musel hasit nebezpečí v podobě přízemního zakončení Davida Malíka.
     
    37:30
    Zakázané uvolnění hostů a hra se stěhuje před Denise Vacka. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    38:01
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (Nikolaj Paršakov – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (2 min. pro hráčskou lavici – nesportovní chování). Trest odpyká Jan Kerekanič.
     
    38:17
    Medvědi mají znovu k dispozici přesilovku pět na tři. A budou se snažit o kontaktní branku. Vhazovat se za malý okamžik bude před Vackem. U jeho branky se však vyskytl problém s uchycením a nyní bude muset být napraven.
     
    38:28
    Kaltenböckovi utekl puk na modré čáře do středního pásma a to byla voda na mlýn hostům. Ti ho hned poslali až před klec Děčína.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:03
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi využívajíc dvojnásobnou přesilovou hru a jsou Pace na dostřel jediné branky. Tomáš Faigl našel přihávkou PAVLA ZAJANA, který poté uklidil puk za záda Vacka a obral ho o čisté konto. Nutno podotknout, že si děčínská osmička gól zasloužila, neboť je hodně často před Vackem aktivní – 1:2. Asistence: Tomáš Faigl a Lukáš Zika.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm se do dvoubrankového náskoku dostali hosté a Medvědům se nedařilo poprvé udeřit, aby se dostali na kontaktní branku. Ovšem na konci ve dvojnásobné přesilové hře dostal kotouč za Vacka Pavel Zajan a vrátil tak svůj tým zpět do hry. Ještě nás čeká určitě zajímavá třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    41:21
    Roman Chlouba pálil z pravé strany a jeho svižná rána prosvištěla jen těsně vede protější tyče.
     
    42:01
    Zpoza hostující branky poslal přihrávku Daniel Volráb do prostoru mezi kruhy, ale tu zachytila obrana Nové Paky a po zisku kotouče míří hosté zase před děčínskou branku.
     
    42:31
    Vojtěch Tůma promáchl na modré čáře a hned na to šli hosté dva na jednoho. Nakonec toto přečíslení domácí zvládli a poté i pokus Paršakova pokryl Lavinger.
     
    43:12
    Hosté mají ponechanou výhodu a pokud neskórují, zahrají si přesilovou hru. Už se usadili před Lavingerem a snaží se ho překonat.
     
    43:37
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Michal Žižka – 2 min., podrážení).
     
    44:10
    Nová Paka vstřelila branku!
    Tak tohle byla ze strany hostů opravdu parádně sehraná přesilovková akce. Nikolaj Paršakov vyšachoval obranu Děčína a poslal puk na levou stranu, kde se z napřáhu trefil ALEXANDR SUVOROV, jenž trefil naprosto odkrytou domácí klec, protože se Lavinger nestihl přesunout zpět – 1:3. Asistence: Nikolaj Paršakov a Tomáš Nezbeda.
     
    46:20
    Hostů je plné kluziště, nyní nadvakrát střílel na Lavingera Tomáš Nezbeda, ale domácí brankář si poradil.
     
    47:24
    Tomáš Nezbeda prošel přes dva hráče Děčína, dostal se na levém kruhu do zakončení a jeho dělovka pak končí nad brankou Lavingera.
     
    48:51
    Děčín právě vstřelil branku!
    A už to zase neplatí, Medvědi jsou zpět na kontaktní brance. Hezky to zase sehrála chomutovská lajna. Po Chrpově přihrávce se trefil MILAN KOSTOUREK a Děčínu se zase o něco lépe dýchá – 2:3. Asistence: Jakub Chrpa a Michal Žižka.
     
    51:38
    Nyní jsou v tlaku děčínští hráči, kteří doslova Vacka ostřelovali. Teď po střele Jakuba Chrpy zakročil hostující brankář levou rukou a puk srazil do bezpečí.
     
    52:08
    Do rychlého protiútoku se přihnali hosté a obrana Medvědů musela znovu do akce.
     
    52:58
    Jakub Loukota napřáhl ke střele na vrcholku pravého kruhu, jeho tvrdou ránu ale Denis Vacek pokryl a hned na to nechal puk spoluhráčům, kteří otáčejí hru.
     
    53:55
    Lukáš Zika napřáhl ke střele a ta končí jen těsně vedle tyče Vackovy klece!
     
    54:32
    Dnes opravdu hodně aktivní Nikolaj Paršakov střílel zblízka z pravé strany, Lavingerovi před jeho lapačkou poskakoval puk, nakonec ho zkrotil a ukryl pod ní.
     
    54:52
    A teď je třeba děčínského brankáře vyzdvihnout. František Hnik se zjevil těsně před ním a po jeho svižném zakončení ukázal Lukáš Lavinger pohotový efektní semafor!
     
    Dnešní utkání sleduje 289 diváků.
     
    55:02
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (Nikolaj Paršakov – 2 min., podrážení).
     
    55:35
    Vyloučení v týmu BK Nová Paka (František Hnik – 2 min., hákování).
     
    55:35
    Milan Kostourek se dostal do akce a už se blížil brance hostů, byl ale hákován Hnikem a Děčín si zahraje dvojnásobnou početní výhodu.
     
    56:25
    Medvědi svého soka sevřeli v jeho pásmu, Chlouba našel na pravé straně Milana Kostourka, jehož rána končí na betonu Denise Vacka.
     
    57:02
    Hosté jsou ve čtyřech.
     
    57:20
    Nová Paka poslala puk až před Lavingera a zdá se, že tuhle těžkou situaci hosté zvládnou.
     
    57:35
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:27
    U hrazení v útočném pásmu Děčína svádějí oba týmy boj o puk, nakonec ho později vyšťourali domácí a hned se derou blíže Vackově brance.
     
    58:54
    Děčínská lavička si bere oddechový čas. Po něm se dá očekávat, že uvidíme šest děčínských hráčů a prázdnou medvědí klec.
     
    58:54
    Je to tak, děčínská branka zeje prázdnotou.
     
    59:01
    Nová Paka vstřelila branku!
    Jenže domácí neudrželi útočnou třetinu, přišli o puk a ten zachytil ALEXANDR SUVOROV. Ten pak z vlastního obraného pásma nasměroval kotouč do zcela prázdné děčínské klece. Je rozhodnuto – 2:4. Bez asistence.
     
    59:24
    Ještě to zkusil v těsné blízkosti Vacka Daniel Volráb, ale místo u své pravé tyče si hostující brankář pohlídal.
     
    59:45
    Tři hosté jeli na prázdnou děčínskou branku, u ní byl úplně volný Nikolaj Paršakov, s údivem všech ale tuto netrefil a puk končí jen vedle tyče. Rozhodně to však hostujícího hráče mrzet nemusí. Hosté už o svůj náskok nepřijdou.
     
    59:58
    Nová Paka vstřelila branku!
    Dvě vteřiny před koncem si to ale NIKOLAJ PARŠAKOV vynahradil a nyní prázdnou branku trefuje a uzavírá stav dnešního duelu – 2:5. Asistence: Tomáš Nezbeda a Alexandr Suvorov.
     
    Konec zápasu. (20:18:52)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 40. Zajan (Faigl, Zika), 49. Kostourek (Chrpa, Žižka) – 17. Malík (Hnik, Dvořák), 36. Paršakov (Krsek), 45. Suvorov (Paršakov, Nezbeda), 60. Suvorov, 60. Paršakov (Nezbeda, Suvorov)


    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Žižka, Kučera, J. Černohorský, Kaltenböck, Loukota, Arnold, V. Tůma – Fojt, Janoušek, Smola – Chlouba, Faigl (A), Kostourek – Zajan (A), Chrpa, Volráb (C) – Zika
    Trenér: Vladimír Kýhos

    BK Nová Paka: Vacek (Krinwald) – Filip, Suvorov, Leder, Komarov, Jachanov, Kotyza – Dvořák, Paršakov, Malík (C) – Krsek, Netušil, Dlask – Puškov, Rozanov, Popov – Foerster, Hnik (A), Nezbeda (A) – Kerekanič
    Trenér: Aleš Půlpán

    Rozhodčí: Valda – Toman, Sýkora

    Diváci: 289
    thejrc.org