Vsetín – Prostějov 6:3 (kon.) | Kadaň – Havířov 0:5 (kont.) | Šumperk – Frýdek-M. 6:3 (kon.)
Kolín – Benátky n/J 8:4 (kon.) | Jihlava – Ústí n/L 4:0 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 11.12.2021, 13:00 • LOGSPEED CZ Aréna • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na sobotní den dopřát trochu mládežnického hokeje. Od jedné hodiny se totiž v LOGSPEED CZ Aréně odehraje čtvrté kolo nadstavbové části Extraligy dorostu, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým Bílí Tygři Liberec.

    Škoda Plzeň se po osmnácti kolech první části umístila na druhé příčce, na vedoucí Mladou Boleslav ztratila ovšem pouhý jeden bod. Spolu s Plzní má jistotu play off také karlovarská Energie, Mladá Boleslav a třetí tým tabulky Západ Liberec. Nadstavbu začali indiáni nejprve v divokém západočeském derby, na domácím ledě porazila Energii Karlovy Vary 6:4, o dva dny později ovšem nestačili na Mladou Boleslav, na jejím ledě indiáni prohráli 1:3. Naposledy družina okolo Petra Kořínka hrála soutěžní zápas ve čtvrtek a i když Slavii Praha vysoko přestřílela, prohrála s ní 1:2.

    Bílí Tygři Liberec hráli stejně jako Plzeň v úvodní části sezóny ve skupině Západ, kde obsadili třetí příčku. Nakonec i díky dvěma kontumacím získali stejně bodů, jako její dnešní soupeř. Začátek nadstavby Severočechům nicméně vůbec nevyšel, všechny tři utkání zatím prohráli. Nejprve Liberec nestačil doma na Spartu (2:4), poté v lázeňském městě nestačili na karlovarskou Energii (1:3) a naposledy ve čtvrtek doma hostili Mladou Boleslav vyrovnané utkání ovládli hosté v poměru 4:3.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně.

    Obě mužstva už se v sezóně čtyřikrát utkala. Nejprve v rámci letní přípravy se týmy utkaly v mezinárodním turnaji na západě Čech a Plzeň jako jistý vítěz podlehla Bílým Tygrům na nájezdy. Odveta ale již patřila indiánům a vyhrála 4:0. V extralize se úvodní duel hrál na severu Čech a Škodovka ho zvládla na jedničku, zvítězila 10:2. Paradoxem je, že v zápase padlo neuvěřitelných 219 trestných minut. A i čtvrtý duel nakonec patřil hostům. Bílí Tygři v polovině listopadu vykradli Plzeň, když zvítězili vysoko 5:0.
    Poslední utkání sehrála Plzeň ve čtvrtek proti Slavii a vyrovnané utkání těsně prohrála.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Prošek, Skala, Eichler – Bílek, Hořejší (C), Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Makovec.
    Trenér: Petr Kořínek.

    Bílí Tygři Liberec: Bogač (Pech) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Král, Průšek, Macháček – Zenker, Kučera, Hrabčák, Fiala (A), Hois (C), Vološín, Jansa, Prokůpek, Hájek.
    Trenér: Milan Plodek.

    Rozhodčí: Svoboda – Matys, Deja..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:42
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hráčská lavice – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Jakubec.
     
    00:45
    Ránu z levého kruhu dokázal Pech vykrýtl, Šimon Kaiser následně se nechal obrat o kotouč a hosté vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    01:30
    Josef Eichler se drze natlačil až před brankáře, nicméně toho bekhendovou kličkou nepřekonal, Liberec se záhy opět osvobozuje.
     
    02:42
    Hosté v plném počtu.
     
    02:55
    Tomáš Pittr dostal hezký pas na útočnou modrou čáru, leč domácí útočník byl posléze velmi natěsno bráněn a plzeňský forward nezakončil dle svých představ.
     
    03:48
    Na druhé straně střílel v pokleku Tadeáš Vološín, jeho střela mířila k levé tyči, tam měl ovšem Jansa svůj beton.
     
    05:06
    Hosté nepřesně rozehráli, puk na ose hřiště vystihl Jiří Reiser, ten si záhy všiml volného Adama Benáka, ten ale u pravé tyče Pecha nepropálil.
     
    05:56
    Várady vystřelil od levého mantinelu, jeho rána byla ale sražená domácí obranou do rohu ledové plochy.
     
    06:38
    Pavel Průšek vyslal hezkou střelu přes obránce, jediné co ji chybělo, byla vetší přesnost. Puk skončila nad brankou Jansy.
     
    07:39
    I střela domácího obránce Tomáše Skaly byla sražená, Pech v brankovišti tentokrát vůbec nemusel zasahovat.
     
    08:47
    Domácí jeli v situaci dva na dva do útoku, přihrávka z levé strany ale vše zhatila, Pech opět mohl zůstat v ledovém klidu.
     
    09:50
    Jakub Ehrenberger byl ve výborné pozici na ose hřiště, hostující obránce napřáhl až ke stropu haly, jeho pokus ale Jansa vystihl.
     
    11:13
    Šimon Kaiser dostal hezkou přihrávku na brankoviště, plzeňský útočník se hezky opřel do puku, jenomže svatyni Liberce přestřelil.
     
    12:58
    Hezká akce domácího mužstva. Jan Kučera se natlačil do zakončení na levém kruhu, jeho ránu Pech pouze vyrazil, nicméně Denis Řehoř odražený puk do branky nedotlačil.
     
    14:16
    Adam Benák si hezky stáhl puk na hokejce, jenomže následně mu do rány lehl protihráč a plzeňský mladý útočník Pecha nezaměstnal.
     
    15:55
    Zakázané uvolnění domácího mužstva, hra se opět vrátí před domácího brankáře.
     
    16:02
    Váradyho střelu tečoval těsn před Jansou Kučera, puk ovšem prostor mezi třemi tyčemi nenašel.
     
    16:18
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka jde v zápase do vedení. Marek Hořejší táhl rychlý brejk domácího mužstva, domácí kapitán poté našel přesně na brankovišti hokejku JIŘÍHO BÍLKA, který puk jen jemně tečoval za záda Pecha. Asistence: Marek Hořejší.
    16:18 Jan BÍLEK - 1:0
     
    17:06
    A domácí se opět ženou do útoku, rádi by svůj náskok před přestávkou ještě zdvojnásobili, jenomže rána Lučana byla zablokována hostující obranou.
     
    17:59
    K Šimonu Kaiserovi se odrazil kotouč na levém kruhu, domácí hráč i hned střílel ke vzdálenější tyči, tam byl ale Pech připraven se svou lapačkou.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:40
    Velký souboj o puk ve středním pásmu, první třetina toho už zřejmě moc nenabídne.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která nabídla jednu branku. Tu vstřelil tři minuty před přestávkou domácí a ti díky ní tak vedou 1:0. Přesnou střelou k pravé tyči se prosadil Jan Bílek. Moc šanci nicméně k vidění nebylo, doufejme, že to druhá třetina změní.

    Ta začne přibližně v 13:40.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Plzeň se do svého soka kousla od první vteřiny druhé části, vystřelil indiáni ovšem nedokázali.
     
    21:45
    Na ledě zůstával po ataku u mantinelu ležet jeden z hostujících hráčů, vypadá to ovšem, že vše bude v pořádku.
     
    22:21
    Jan Zenker zůstal za domácí obranou sám na brankovišti, dvakrát hostující útočník dorážel kotouč za Jansu, ten se ale překonat nenechal.
     
    22:39
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Zenker – 2 min., faul kolenem).
     
    22:50
    Jiříčkova bomba z levého kruhu jen těsně minula pravý horní roh Pechovy brány.
     
    23:21
    Z druhé strany útočného pásma to zkoušel Adam Benák, jenomže hosté jeho ránu dokázali zablokovat.
     
    23:57
    Josef Eicher dokázal zachytit hostující vyhození na modré čáře, napodruhé už nikoliv. Hosté tak mohou v poklidu vystřídat.
     
    24:28
    Josef Eichler je v této početní výhodě hodně vidět, tentokrát dostal hezký pas na levý kruh, odkud nedávno vstřelil gól proti Karlovým Varům, tentokrát jeho úmysl ale liberecký brankáře přečetl.
     
    24:39
    Hosté v plném počtu.
     
    25:20
    Tomáš Skala zkoušel své štěstí od modré čáry, maskovaný muž Severočechů jeho střelu na poslední chvíli vykopl svým betonem.
     
    26:26
    Fantasticky to nyní udělal Adam Benák, který dokázal udržet puk hned proti trojici hráčů Liberce. Domácí útočník záhy oslovil mezi kruhy Antonína Lučana, ten ale trefil jen prostředek brány.
     
    27:16
    Samuel Fiala vyzkoušel pozornost Jansy střelou od červené čáry, domácí brankář bezpečně podržel své mužstvo.
     
    28:05
    Rychlé přečíslení Plzně dvou na jednoho. Marek Hořejší našel na druhé vlně zcela volného Jana Bílka, ten z velké šance ale svůj druhý gól v dnešním zápase nevstřelil.
     
    29:21
    Domácí mají velký tlak a hosté se jen zuby nehty brání. Jen díky výbornému výkonu Pecha je stále stav pouze o jednu branku.
     
    30:05
    V polovině zápasu další plzeňskou akci zastavuje ofsajd.
     
    30:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí jsou za svoji aktivitu odměněni druhou brankou. Jan Kučera našel na pravém kruhu volného MARKA HOŘEJŠÍHO, který utaženou střelou dokázal dostat puk za záda Pecha. Asistence: Jan Kučera, Adam Benák.
    30:52 Marek HOŘEJŠÍ - 2:0
     
    31:36
    Hosté se snaží se zápasem něco udělat, jejich útočná aktivita ale dnes zatím není dobrá, Jansa se zatím moc ani nezapotil.
     
    32:06
    Domácí jeli ve třech proti jedinému obránci. Hořejší se snažil opět oslovit Jana Bílka, přihrávku na něj ale hosté dokázali přečíst a domácí ani nezakončili.
     
    33:59
    Odražený puk sebral pod svá bedra Adam Jiříček, mladší bratr Davida, záhy založil další ofenzivní akci Plzně.
     
    34:44
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lučan – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Průšek – 2 min., hrubost).
     
    35:01
    Při hře ve čtyřech domácí opět ujeli do rychlého přečíslení, ale ani tentokrát z toho nebyla přímá střela na bránu. Hosté opět vystihli přihrávku, tentokrát přihrával z levé strany Jan Kučera. Přesně na takové situace skuhral po minulém zápase hlavní trenér indiánů Petr Kořínek.
     
    36:00
    Tomáš Pittr adresoval kotouč na brankoviště, tam ho z domácích hráčů ale nikdo nezasáhl. Škodovka pokračuje ve vytrvalém tlaku.
     
    36:44
    Obě mužstva hrají v plném počtu.
     
    38:05
    Výborná práce domácího obránce Jakuba Hromádky. Ten se s pukem dokázal dostat od červené čáry až na brankoviště, tam ale bekhendem Pecha nepřekonal, i když moc nescházelo.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:22
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Hořejší – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Fiala – 2 min., hrubost).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minu hry je minulostí. I ve druhé části domácí přidali jednu branku a celkově tak vedou nad Libercem již 2:0. Krátce za polovinou utkání dostal hezký pas na pravou stranu Marek Hořejší a jeho střelu zastavila až síťka v brance. Škodovka je v zápase lepším mužstvem a vedení je tudíž zcela zasloužené.

    Třetí třetina začne přibližně v 14:24.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    To je fofr, Tygři po sedmnácti vteřinách třetí části střílí kontaktní branku. Adam Král vyslal do samostatného úniku VOJTĚCHA HOISE, který našel mezeru mezi betony. Asistence. Adam Král.
    40:17 Vojtěch HOIS - 2:1
     
    41:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka bleskově odpovídá! Jiří Reiser od zadního mantinelu našel TOMÁŠE PITTRA, který dokázal prostřelil Pecha na bližší tyč. Asistence: Jiří Reiser, Antonín Lučan.
    41:12 Tomáš PITTR - 3:1
     
    41:22
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    42:09
    Hois opět chtěl vyzkoušet pozornost Jansy, tentokrát z levé strany ale vůbec netrefil branku.
     
    42:45
    Na opačné straně ledové plochy měl práci Daniel Pech, který až na druhý pokus zkrotit ránu Reisera.
     
    43:06
    Další domácí rychlé přečíslení a tohle už domácí zakončit dokázali. Josef Eichler dostal přihrávku na osu hřiště, leč domácí obránce trefil jen horní tyčku.
     
    43:52
    Tomáš Skala nahazoval kotouč od modré čáry na branku, těsně před Pechem puk tečoval Šimon Kaiser, za zády brankáře puk ale neskončil.
     
    44:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Drama pokračuje. Fiala našel na modré čáře JAKUBA EHRENBERGERA, který dokázal prostřelil Jansu podruhé a už je to zase jen o gól. Asistence: Samuel Fiala.
    44:18 Jakub EHRENBERGER - 3:2
     
    44:31
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Hromádka – 2 min., krosček).
     
    44:54
    Ostrá rána Adama Krále končí na betonu brankáře Jansy.
     
    45:16
    Marek Hořejší dokázal vyvést kotouč až do středního pásma.
     
    45:43
    Průšek nejprve z dobré pozice trefil jen vyrážečku domácího gólmana, na druhé straně se dral do rychlého brejku Jan Kučera, jeho pokus ale dokázal Pech zastavit svou lapačkou.
     
    46:31
    Domácí v plném počtu.
     
    46:58
    Marek Hořejší zavezl kotouč do útočného pásma skrz tři hráče Liberce, poté si několikrát hokejkou klepl o led obránce Lučan, jehož nebezpečná rána skončila na bližší tyči.
     
    48:44
    Hořejší bekhendem nahazoval kotouč před branku, tam ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nestál.
     
    49:41
    Domácí nepřesně rozehráli, Liberec se záhy dostal ke střele, ostrá rána po ledě ale skončila vedle levé tyče.
     
    51:20
    Hosté dokázali před Jansou tečovat kotouč, ten poté skončil nad brankou, což bylo pro domácího brankáře velké štěstí.
     
    51:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Velká chyba Liberce. Po špatné přihrávce se do samostatného úniku dostala hned dvojice domácích hráčů, Kučera přihrál DENISI ŘEHOŘOVI, který celou akci zakončil u pravé tyče. Asistence: Jan Kučera, Šimon Kaiser.
    51:53 Denis ŘEHOŘ - 4:2
     
    52:54
    Fiala se snažil se zápasem opět něco udělat, z levého kruhu ovšem poslal puk jen do nohou bránícího hráče.
     
    54:20
    Utajená střela Váradyho skončila na rameni brankáře Jansy, ten měl nyní opět štěstí, že ho rána víceméně jen trefila.
     
    55:39
    Liberci se nedá upřít snaha, ale dneska to je zatím na Plzeň málo. Jen díky výbornému gólmanovi není ve skóre větší rozdíl.
     
    56:23
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Eichler – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Várady – 2 min., nesportovní chování).
     
    57:17
    Vojtěch Hois si najel za domácí obranu, přesné přihrávky se ale nedočkal.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:25
    Bílí Tygří měli ještě svou šanci na zkorigování zápasu, bekhendový pokus ale vykryl Jansa svým betonem.
     
    59:16
    Hosté se nemohou dostat do tlaku, vypadá to, že Plzeň u tohle utkání zvládne dovést do vítězného konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Poslední utkání roku 2021 zvládla Škodovka vyhrát, na vlastním ledě zkrotila Bílé Tygry v poměru 4:2. Poprvé v sezóně tak při vzájemných zápasech vítězí domácí mužstvo. Liberec ve třetí třetině zadělal na drama, ale dnes to bylo z jejich strany málo.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku sobotního odpoledne se s vámi loučím a u dalších zápasů se opět budu těšit, na shledanou. (14:53:52)

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 17. Bílek (Hořejší), 31. Hořejší (Kučera, Benák), 42. Pittr (Reiser, Lučan), 52. Řehoř (Kučera, Kaiser) – 41. Hois (Král), 45. Ehrenberger (FIala)


    HC Škoda Plzeň: Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Prošek, Skala, Eichler – Bílek, Hořejší (C), Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kaiser, Kučera, Benák, Makovec.
    Trenér: Petr Kořínek.

    Bílí Tygři Liberec: Pech (Bogač) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Král, Průšek, Macháček – Zenker, Kučera, Hrabčák, Fiala (A), Hois (C), Vološín, Jansa, Prokůpek, Hájek.
    Trenér: Milan Plodek.

    Rozhodčí: Svoboda – Matys, Deja.

    Diváci: 38
    thejrc.org