Turín – Bologna 2:1 (kon.) | Hellas Verona – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Neapol – Empoli 0:1 (kon.)
Sassuolo – Lazio 2:1 (kon.) | Inter – Cagliari 4:0 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
2:1 (0:1)
S. S. Lazio
Neděle 12.12.2021, 18:00Italská Serie A • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 9:11. (20:03:01)
     
    Fotbalisté Sassuola ve druhém poločase otočili utkání s Laziem a připisují si do tabulky tři body za vítězství 2:1! Nutno dodat, že se jedná o zasloužený triumf zelenočerných. Lazio se sice ujalo vedení v 7. minutě po gólu Mattii Zaccagniho, ovšem od té doby se už jen bránilo. Domácí dlouho bušili do defenzivy soupeře marně. Kouzlo brankáře Strakoši zrušil až Domenico Berardi, který si v 63. minutě zprava navedl míč na střelu levačkou a z hranice šestnáctky mířil přesně. O šest minut později pak stejný hráč předvedl podobnou akci. V jejím závěru však přenechal míč Giacomovi Raspadorimu a ten ranou po zemi zaskočil gólmana Římanů. Hosté přeci jen nemuseli odjet bez bodů. V závěru byl totiž vyloučen za faul na Muriqiho střídající Ayhan a bleděmodří navíc zahrávali přímý kop z hodně zajímavé pozice. Bašić však pálil jen do spojnice břevna a tyče.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Asi poslední akce Lazia! Po dlouhém nákopu se míč dostal až k Vedatovi Muriqimu. Ten hlavičkoval, ovšem Andrea Consigli s tím neměl těžkou práci.
     
    90+4
    Hosté se zatím nemohou proti deseti hráčům Sassuola dostat do nějaké příležitosti. Čas rychle utíká.
    90+2. Důkaz, že míč po Bašićově přímáku nepřešel brankovou čáru.
     
    90+2
    Režie nyní nabídla divákům záběr, ze které je patrné, že po Bašićově přímém kopu se míč za brankovou čáru opravdu nedostal.
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut!
    90. Domácí byli po střele Bašiće blízko vyrovnání.
     
    90
    Hostům scházely k vyrovnání centimetry! Toma Bašić poslal střelu z přímého kopu do spojnice břevna a tyče. Od ní se míč odrazil na brankovou čáru a zpátky do hřiště! Hráči Lazia reklamují, že balón čáru přešel, rozhodčí ale ukazuje, že se o gól nejednalo.
     
    89
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Giacomo Raspadori, přichází Mert Müldür.
    87. Červená karta Ayhana.
     
    87
    Velká komplikace pro domácí! Po výkopu brankáře Consigliho se míč rychle vrátil k šestnáctce Sassuola. K balónu se dostal Vedat Muriqi, kterého stáhl k zemi Kaan Ayhan, a protože byl v defenzivní linii svého týmu poslední, dostal rovnou červenou kartu! Navíc přímý kop pro Lazio téměř z hranice šestnáctky...
     
    86
    Giacomo Raspadori postupoval středem až k šestnáctce Lazia. Zkusil technickou střelu, kterou ovšem umístil příliš blízko středu brány a Strakoša ji tak pokryl.
     
    85
    Jeremie Boga odrazil míč do autu o protihráče. Vhazuje Sassuolo.
     
    83
    Hosté reklamují ruku Rogeria v šestnáctce, do kterého hlavičkoval míč spoluhráč Chiricheş. Dotek tam možná skutečně byl, s čímž ale Rogerio nemohl moc dělat. Ruce měl u těla a navíc na to těžko mohl reagovat. Stejného názoru je patrně i rozhodčí, jenž situaci nijak řešit nehodlá.
     
    81
    Pokračovat už nebude ani Domenico Berardi. Toho nahradil Grégoire Defrel.
     
    80
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Gianluca Scamacca, přichází Jeremie Boga.
     
    79
    Berardi si nabíhal na přihrávku za obranu Lazia. Strakoša těsně před ním balón odehrál, pak došlo ke srážce. Ofenzivní fotbalista Sassuola po ní zatím zůstává ležet na trávníku.

    Martin Augustin

    Branky: 63. D. Berardi (Raspadori), 69. Raspadori (D. Berardi) – 7. Zaccagni (Pedro)

    Karty:   78. D. Berardi (SAS) – 40. Marušić (LAZ), 73. A. Anderson (LAZ)   87. K. Ayhan (SAS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 9:11.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Toljan, Chiricheş, G. M. Ferrari (C) (74. K. Ayhan), Rogério – Frattesi, Maxime López – D. Berardi (81. Defrel), Raspadori (89. Müldür), Traorè (74. Henrique) – Scamacca (80. Boga).
    Náhradníci: Satalino, Pegolo – Kyriakopoulos, Defrel, Peluso, Boga, Harroui, Müldür, Magnanelli, K. Ayhan, Goldaniga, Henrique.

    Trenér: Dionisi

    S. S. Lazio: Strakoša – Hysaj (78. Muriqi), Luiz Felipe, Acerbi, Marušić – Akpa-Akpro (71. A. Anderson), Cataldi (78. Lucas Leiva), Bašić – Pedro (46. Felipe Anderson), Immobile (C), Zaccagni (65. Lazzari).
    Náhradníci: Reina, Adamonis – Moro, Muriqi, Lucas Leiva, Patric, A. Anderson, S. Radu, Lazzari, Escalante, Vavro, Felipe Anderson.

    Trenér: Sarri

    Rozhodčí: Sozza – Vivenzi, Lombardo
    bahis siteleri