Vladivostok – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Novosibirsk – Kunlun 3:2 (po pr.) | Barys – Nižněkamsk 1:3 (kon.)
Magnitogorsk – Omsk 3:2 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Dynamo Moskva 1:2 (0:2 po s.n.)
Soči – Čerepovec 5:4 (kon.) | Spartak Moskva – Jekatěrinburg 5:2 (kon.) | Minsk – Jokerit 5:3 (kon.)
Kazaň – Ufa 2:4 (kon.) | Riga – N.Novgorod 1:3 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Amur Chabarovsk
Neděle 12.12.2021, 08:00 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Krásné nedělní ráno u sledování Kontinentální hokejové ligy, v rámci které se dnes uskuteční celkem jedenáct střetnutí. Bohatý program odstartuje soubojem mezi týmy Admiral Vladivostok a Amur Chabarovsk. Jako mírné papírové favority vnímají bookmakeři sázkových kanceláří hokejisty hostujícího celku.
     
    Vladivostok je s pouhými 21 získanými body ukotven na chvostu tabulky Východní konference. Po čínském Kunlunu má Admiral druhou nejprostupnější obranu, která od začátku sezony inkasovala už 124. Této vizitce ovšem nedostála v posledním utkání na horké půdě Dynama Moskva. Vladivostok v ruské metropoli ukončil sérii pěti porážek v řadě, když zvítězil nad velkým favoritem 2:1 po samostatných nájezdech. Lví podíl měl na nečekaném triumfu brankář Nikita Serebrjakov, jenž z celkových 40 střel propustil za záda pouze jedinou. Nejproduktivnějším hráčem klubu je sedmadvacetiletý český obránce Libor Šulák (5+13). O gól více má na kontě lotyšské duo Miks Indrašis (6+9) a Rihards Bukarts (6+3). Dres Admiralu obléká rovněž další český zadák Vojtěch Mozík (2+7).
     
    Chabarovsk je na tom v tabulce o něco lépe. S 37 získanými body se nachází ihned za postupovou osmičkou na devátém místě. Na pozici zaručující účast v play-off ztrácí Amur jediný bod, a tak má o motivaci postaráno. Z posledních pěti utkání zvládl Chabarovsk rovnou čtyři vyhrát. Naposledy přehrál ve středu 2:1 lotyšskou Rigu. Do domácího prostředí se Amur vrací po čtyřzápasovém venkovním tripu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je třicetiletý ruský útočník Alexander Gorškov (9+11). Důležitou roli zastává v poli rovněž české trio David Tomášek (6+9), Radan Lenc (5+5) a Michal Jordán (3+6). Posledně jmenovaný ovšem momentálně laboruje s poraněnou rukou. V brance letos zasáhl do osmi zápasů Patrik Bartošák.
     
    Vzájemné duely obou celků nejsou příliš bohaté na góly. Ten minulý vyhrál 21. října letošního roku Vladivostok venku 2:1. Hned v posledních čtyřech měřeních sil zvítězil tým, který byl v roli hostujícího. Dvakrát jím byl Admiral a dvakrát Amur. Otřepané "můj dům – můj hrad" tak zde rozhodně neplatí. Nechme se překvapit, zda tomu tak bude i tentokrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Nalimov) – Šulák, Mozík, Metalnikov, F. Beljakov, Patrikejev, Chamidullin, Kolokolcev, Gutik – Lugin (C), Gračov (A), Obidin – A. Garejev, Makarenko, Rihards Bukarts – Indrašis, Vjačeslav Ušenin (A), Vladislav Ušenin – Kaletnik, D. Iljin, Verba.

    Amur Chabarovsk: Alikin (Bartošák) – Znacharenko, R. Pedan, Volgin, Pivcakin, Aljajev, S. Těreščenko – Tomášek, Galuzin (C), Fajzullin – A. Gorškov, Nikolišin, V. Butuzov (A) – Grebenščikov, Šarov, Lenc – Alexejev, A. Kuzněcov (A), Zyrjanov.

    Rozhodčí: Gamalej, Bondar – Galimov, Stroganov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Vladivostok se po devíti vteřinách provinil zakázaným uvolněním. Domácí hrají v černých dresech, hosté v bílých.
     
    00:36
    Vladimir Galuzin zkoušel zakončení z otočky. Hráči před brankou bylo sraženo za levou tyč.
     
    01:11
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Ivan Nikolišin – 2 min., hákování).
     
    01:22
    Chabarovsku se podařilo krátce po vhazování vyhodit puk k protější brance. Admiral musí rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    01:55
    Vjačeslav Ušenin přihrál od pravého mantinelu mezi kruhy Vladislavu Ušeninovi. Ten mířil bez přípravy doprostřed branky, kde číhal připravený Jevgenij Alikin.
     
    02:26
    Admiral má v početní výhodě velký tlak. Před Alikinem se utvořila skrumáž, chvíli nebylo vidět puk a v hledišti to vřelo. Nakonec se ukázal za brankou poté, co Miks Indrašis mířil u pravé tyče jen do ležícího gólmana.
     
    03:11
    Ivan Nikolišin opouští trestnou lavici. Hosté přečkali oslabení bez újmy na skóre.
     
    04:07
    Alexej Volgin uklidňuje hru za vlastní brankou a čeká, až jeho spoluhráči vystřídají. Amur má zatím problém s aktivním domácím napadáním.
     
    04:56
    Hraje se už více než tři minuty bez přerušení. Admiral má ponechánu výhodu a zřejmě jej čeká další přesilovka.
     
    05:06
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Svjatoslav Grebenščikov – 2 min., hákování).
     
    05:24
    Po přihrávce z pravé strany střílel za modrou čárou Libor Šulák. Opět to bylo jen na střed branky, takže si Jevgenij Alikin připsal další zákrok.
     
    05:59
    Amuru se podařilo přenést hru k domácí brance. V růžku kluziště utržil Alexandr Šarov zásah do obličeje. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    05:59
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Vladislav Ušenin – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:52
    Dmitrij Znacharenko se probruslil z pravé strany až mezi kruhy. Na poslední chvíli byl jeho pokus zápěstím přeci jen zblokován.
     
    07:19
    Chabarovsku již začala jeho zkrácená verze přesilové hry. Hosté mají ale problém s přechodem do útočné třetiny.
     
    07:59
    Zpátky v plném počtu už je i Vladivostok. Pokračuje se tedy v pěti hráčích na obou stranách.
     
    08:46
    Sledujeme méně záživnou pasáž utkání. Častěji je na puku Admiral, vázne ale přechod přes střední pásmo. A tak se neděje vůbec nic zajímavého.
     
    09:09
    V krátkém sledu dvojí vhazování ve středním pásmu.
     
    09:14
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Po tom druhém jdou domácí do vedení! Zavrávorání Gorškova na modré čáře využil ARŤOM GAREJEV, jenž si potáhl kotouč do pásma a kuriózně otevřel skóre. První ranou zápěstím totiž zařízení přestřelil, stihl ale dojet odraz vlastního kotouče od zadního plexiskla a doklepnout ho u pravé tyče do sítě. Asistence: Pavel Makarenko.
    09:14 Arťom GAREJEV - 1:0
     
    10:02
    Grebenščikov neudržel nervy na uzdě a úderem hlavou naložil Šulákovi. Zbytečný zákrok, který posílá Chabarovsk na čtyři minuty do čtyř.
     
    10:02
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Svjatoslav Grebenščikov – 2+2 min, úder hlavou).
     
    12:01
    Vladivostok je po většinu přesilové hry v útočném pásmu. Kombinaci ale schází více střelby. Zatím to na navýšení náskoku nevypadá.
     
    12:36
    Teď navíc museli domácí v krátkém sledu dvakrát spěchat pro kotouč až k vlastní brance.
     
    13:10
    Admiral již znovu rozmisťuje v útočné třetině přesilovkový zámek.
     
    13:36
    Vladivostok se radoval z využité přesilovky, Grebenščikov se ale nakonec vrací na trestnou lavici. Po dělovce Libora Šuláka od modré čáry si hostující strana vyžádala trenérskou výzvu a reklamovala předešlý ofsajd. Čároví zkoumali video a dali Amuru zapravdu. Český obránce tak svou šestou letošní trefu prozatím neslaví.
    13:36 Šulákův gól neplatí.
     
    14:02
    Chabarovsk je po dlouhých čtyřech minutách zpět v plném počtu. Jen s obrovským štěstím přečkal oslabení bez regulérní inkasované branky.
     
    15:09
    Vladivostok vede aktuálně na střely 11:5. Jeho vedení tak lze hodnotit jako zasloužené.
     
    16:35
    Chabarovsk se mermomocí snaží usadit v útočném pásmu. Domácí dobře dostupují a nedávají hostům příliš prostoru.
     
    17:10
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Fjodor Beljakov – 2 min., nafilmovaný pád nebo přihrávání).
     
    17:10
    Zdálo se, že je dlouhý pobyt Amuru v zóně u konce. Nakonec je z toho místo faulu Andreje Obidina přifilmovaný pád Fjodora Beljakova a přesilovka pro Chabarovsk.
     
    17:17
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Amur přesilovku po pouhých sedmi vteřinách využívá! Fajzullin nahazoval kotouč z pravého kruhu na zadní tyč. Před Serebrjakovem jej tečoval Mozík k IVANU NIKOLIŠINOVI, který jej pohotově propasíroval pod beton domácího brankáře. Asistence: Danil Fajzullin a Sergej Těreščenko.
    17:17 Ivan NIKOLIŠIN - 1:1
     
    18:24
    Vladislav Ušenin dostal kotouč do dobré pozice. Jevgenij Alikin jeho ránu zápěstím z mezikruží vyrazil! V ochozech to jen zahučelo.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta úvodní třetiny.
     
    19:39
    Oba týmy si v závěru periody přehazují kotouč jako horký brambor, avšak bez výraznějšího efektu.
     
    19:52
    Po aktivitě napadajícího Andreje Obidina přeci jen ještě jedno vhazování, a sice po Alikinově pravici.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku – 12:9
    Zblokované střely – 7:9
    Vyhraná vhazování – 10:10
    Trestné minuty – 4:8
    Hity – 4:4
     
    Úvodní třetina zápasu mezi Vladivostokem a Chabarovskem nabídla dvě branky. Do vedení šli v 10. minutě aktivnější domácí. Garejev nejprve mířil po vyhraném buly zápěstím nad branku, stačil ale dojet odraz vlastní střely od zadního plexi a ještě ji dopravit podél pravé tyče do brány. Amur následně přečkal dlouhé čtyřminutové oslabení. Během něj propálil Alikina dělovkou Šulák, hosté ale správně reklamovali, že v zárodku celé akce byl těsný ofsajd. Vzápětí se Chabarovsk dokázal prosadit, když po pouhých sedmi vteřinách využil přesilovou hru. Fajzullin nahazoval z pravé strany. Kotouč se odrazil od Mozíka k pohotovému Nikolišinovi, jenž poslal puk po zemi mezi nohama Serebrjakova až do sítě.
     
    Další třetina začne přibližně v 8:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:33
    V úvodu druhé dvacetiminutovky se puk stěhuje z jedné strany na druhou. Obrany ovšem v těchto chvílích jasně převyšují útoky.
     
    22:07
    Až nyní zaměstnal Alikina Rihards Bukarts. Nejprve střílel z pravé strany z ostrého úhlu na bližší tyč. Následně se snažil ještě o dorážku, narazil ale na brankářův beton.
     
    22:15
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Domácí jdou podruhé do vedení! Vojtěch Mozík posunul po vyhraném vhazování kotouč napravo na Libora Šuláka. Ten rozezvučel svou pumelicí kolem pravé tyčky jen zadní mantinel, avšak tak šikovně, že se od něj puk odrazil před odkrytou levou stranu branky k VLADISLAVU KALETNIKOVI, který už měl snadnou úlohu. Jevgenij Alikin se nestihl přemístit a podruhé kapituluje. Asistence: Libor Šulák a Vojtěch Mozík.
    22:15 Vladislav KALETNIK - 2:1
     
    23:05
    O rychlou odpověď se pokoušel další z Čechů David Tomášek. Skákavý kotouč ale před Serebrjakovem nezasáhl ideálně. Teď měli domácí štěstí.
     
    24:44
    Mark Verba si zprava navedl kotouč na střelu mezi kruhy. Jeho pokus vyrážel pohotový Jevgenij Alikin do levé části kluziště.
     
    25:58
    Admiral se nepřesnou zpětnou přihrávkou sám vyhnal z útočného pásma. Jinak ale platí, že jsou domácí po vstřelené brance jasně aktivnějším týmem.
     
    26:42
    Vladivostok už je opět v útočné třetině. Hraje se se už téměř čtyři minuty bez přerušení.
     
    26:59
    Až nyní fouká po dlouhé době rozhodčí do píšťalky. Na programu je krátký komerční brejk.
     
    27:19
    Chabarovsk se provinil zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude po pravé ruce Jevgenije Alikina.
     
    28:11
    Amuru se rýsovalo nadějné přečíslení dvou na jednoho. David Tomášek zpracovával puk ve středním pásmu ze vzduchu vysokou holí a poté musel otočit hru, takže z toho nic nebylo.
     
    29:28
    Teď to zase chvíli vypadalo na hostující akci tři na dva. Ta ztroskotala na včasném vypíchnutí kotouče v podání jednoho z domácích.
     
    30:13
    Pavel Makarenko potáhl touš po levé straně. Poté střílel vedle bližší tyče. Admiral zůstává nadále v zóně.
     
    30:51
    Vojtěch Mozík posunul kotouč na modrou, odkud to zkoušel Daniil Iljin. Jevgenij Alikin toho zřejmě vinou skrumáže před brankovištěm příliš neviděl. Naštěstí pro něj i celý Chabarovsk letěla křižná rána za vzdálenější levou tyčku.
     
    31:16
    V krátkém sledu další reklamní přestávka.
     
    31:34
    Jevgenij Alikin si během chvilky připsal dva slušné zákroky. Naposledy vyrážel krátce po buly pokus z levé strany.
     
    32:59
    Admiral vede ve druhé třetině na střely jasně 9:3. Celkově pak 21:12. I to svědčí o jeho dominanci na ledě.
     
    33:51
    Andrej Alexejev skončil po drobném škobrtnutí o Leonida Metalnikova v domácí brance. Musí dojít k jejímu opětovnému upevnění.
     
    34:47
    Mark Verba dostal kotouč na levou stranu. Z kruhu pro vhazování mířil zápěstím do betonů Alikina.
     
    35:37
    Pavel Makarenko se na pravé straně zčistajasna zmocnil kotouče a upaloval na branku. V klíčový okamžik mu ale puk utekl, a tak jej Jevgenij Alikin u pravé tyčky pohodlně přikryl pod lapačkou.
     
    36:40
    Daniil Iljin vyhrál souboj u zadního hrazení a zajel si před branku, kde se posléze snažil tečovat a dorážet ránu od modré lajny. Jevgenij Alikin byl opět na místě.
     
    37:03
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vladimir Butuzov – 2 min., podrážení).
     
    37:03
    Po Butuzovově podražení ve středním pásmu mohou domácí znásobit svůj tlak v přesilové hře.
     
    37:12
    Krátce po vyhraném buly dostal Admiral puk na modrou. Z pravé strany vypálil Miks Indrašis. Jevgenij Alikin vyrážel vyšší pokus ve stoje vyrážečkou.
     
    37:59
    Chabarovsku se podařilo osvobodit. Vladivostok aktuálně rozehrává zpoza vlastní svatyně.
     
    38:32
    Andrej Obidin číhal na kotouč u pravé tyčky. Nedostal zleva přesnou přihrávku a musí bojovat o předmět v rohu kluziště.
     
    38:49
    Teď Obidin nabil z pravého kruhu zpětnou přihrávkou Vojtěchu Mozíkovi. Jeho nižší střelu nápřahem lapil Jevgenij Alikin u pravé tyče do lapačky.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:03
    Vladimir Butuzov je zpátky na ledě. Přesilovka Admiralu je u konce.
     
    39:48
    I při hře pět na pět dohrával Vladivostok třetinu v útočném pásmu. Chabarovsku se nepodařilo vyhodit kotouč z třetiny. Na modré čáře jej zastavil Dinar Chamidullin a vyslal ještě nepříjemné nahození, které likvidoval Jevgenij Alikin betony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku – 30:15
    Zblokované střely – 11:17
    Vyhraná vhazování – 20:19
    Trestné minuty – 4:10
    Hity – 7:10
     
    Vladivostok přestřílel ve druhé části zápasu Chabarovsk jednoznačně 18:6 a po zásluze šel po změně stran podruhé do vedení. Ve 23. minutě pálil Šulák od modré vedle pravé tyče. Kotouč se ale od zadního mantinelu odrazil před odkrytou část branky, kde celou akci završil Kaletnik. Admiral měl i v dalším průběhu třetiny herně navrch, další trefy už ale nepřidal. Před poslední periodou je tak stále vše otevřené.
     
    Další třetina začne přibližně v 9:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Jevgenij Alikin se zřejmě ani ve třetí dvacetiminutovce nudit nebude. Po pauze už má na kontě dva úspěšné zákroky proti střelám z větších vzdáleností.
     
    41:45
    Pavel Makarenko nabral rychlost na levém křídle a vynutil si faul. Admiral hraje v ponechané výhodě.
     
    42:02
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Svjatoslav Grebenščikov – 2 min., hákování).
     
    42:49
    Vojtěch Mozík posunul puk z modré čáry nalevo na Andreje Obidina. Jeho křižný přízemní pokus letěl za vzdálenější tyčku.
     
    43:06
    Tentokrát pálil ze střední části kluziště sám Vojtěch Mozík a Jevgenij Alikin musel přerušit hru.
     
    43:53
    Miks Indrašis přihrával z levé strany před branku nepřesně. Kotouč utekl k pravému mantinelu. Přesilovka je pomalu u konce.
     
    44:02
    Je to tak. I po další početní výhodě Vladivostoku platí hubené jednogólové vedení. Ještě to bude drama.
     
    44:55
    Jevgenij Alikin spěchá na střídačku. Chabarovsk kombinuje s kotoučem v ponechané výhodě.
     
    45:22
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Mark Verba – 2 min., podrážení).
     
    46:00
    Třetina přesilové hry je pryč. Amuru se směrem dopředu vůbec nedaří. Hosté musí aktuálně rozehrávat zpoza vlastní klece.
     
    46:38
    Stále ta samá písnička. Hosté sice na chvíli puk dostali do pásma, Vladivostok ho ale záhy v pohodě vyhodil na protější konec hrací plochy.
     
    47:12
    A další domácí vyhození. To už vypadá pro Admiral dobře.
     
    47:22
    Všechna čest, jak toto oslabení Admiral odbránil. Chabarovsk nezaložil jedinou kloudnou akci.
     
    47:50
    Libor Šulák se dostal ke kotouči, neuspěl ale na levém křídle v souboji jeden na jednoho. Přesto zůstává Admiral v pásmu.
     
    49:12
    Mark Verba obdržel na levou stranu krátkou zpětnou přihrávku od Daniila Iljina. Pohotově vypálil někam pod břevno, v cestě ale stál Jevgenij Alikin.
     
    50:03
    Chabarovsk drží puk za vlastní brankou. Hraje se už téměř pět minut bez jediného přerušení.
     
    50:40
    Budu se opakovat, ale Amur je ve třetí periodě směrem dopředu bezzubý. Hosté potřebují nutně vsítit gól, jen dvě střely za necelých 11 minut je ovšem hodně chabý výsledek.
     
    51:10
    Po šesti minutách plynulé hry konečně přerušení. Oba týmy mohou na chvíli vydechnout, na programu je krátká komerční pauza.
     
    52:19
    Vladislav Kaletnik neměl na levé straně dostatečnou rychlost, a tak skončil puk jen u Alikina. Ten po chvíli přeci jen musel vyrážet i střelu od modré čáry.
     
    52:48
    Chabarovsk je pod tlakem. Po kratší příhře zleva mířil Jevgenij Gračov zápěstím někam do Alikinova ramene.
     
    53:52
    Čas rychle kvapí a zatím nic vzepření favorita nenasvědčuje. Hraje se na úplně opačném konci ledové plochy, než by Amur potřeboval.
     
    54:27
    Boj o kotouč u levého mantinelu v útočném pásmu Admiralu. Hosté se ne a ne osvobodit.
     
    55:06
    Teď už se Chabarovsk dokázal přemístit na druhou půlku hřiště. Křižné nahození Gleba Zyrjanova z pravé strany skončilo ve vzdálenějším růžku kluziště.
     
    55:51
    Skrumáž před Nikitou Serebrjakovem! Domácím se nakonec podařilo odehrát puk do bezpečí.
     
    56:11
    Miks Indrašis se dral s pukem proti dvojnásobné přesile. Jeho zbrzděný pokus skončil u Alikina.
     
    56:41
    Vladimir Butuzov obdržel pas do jízdy. Z pravé strany míří zápěstím na bližší tyč, kde číhal pozorný Nikita Serebrjakov.
     
    57:29
    Neujalo se ani Tomáškovo zakončení z prostoru mezi kruhy, které ztroskotalo na bloku. Amur se ale přeci jen dostává do tlaku.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Uvidíme, zda půjde i o závěrečné minuty celého zápasu.
     
    58:12
    Jevgenij Alikin upaluje na střídačku. Chabarovsk zkouší štěstí v šesti hráčích bez brankáře!
     
    58:53
    Amuru se nedaří prokombinovat do nějaké střelecké pozice. Nyní musí hosté spěchat pro kotouč na svou polovinu.
     
    59:15
    A další domácí posunutí do středního pásma. Vladivostok dělí od druhé výhry v řadě už jen poslední desítky sekund.
     
    59:45
    Do konce třetiny schází čtvrt minuty. Poté, co puk opustil hrací plochu, následuje vhazování po levé ruce Serebrjakova.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Vladivostoku porazili 2:1 Chabarovsk a radují se z druhého vítězství v řadě. Nutno říci, že zaslouženého. Domácí tým favorita po většinu průběhu zápasu přehrával, a nebýt skvěle chytajícího Alikina, jenž lapil 38 z celkových 40 střel, mohl být rozdíl ve skóre podstatně výraznější.

    Domácí šli do vedení v 10. minutě. Garejev nejprve mířil po vyhraném buly zápěstím nad branku, stačil ale dojet odraz vlastní střely od zadního plexi a ještě ji dopravit podél pravé tyče do brány. Amur následně přečkal dlouhé čtyřminutové oslabení. Během něj propálil Alikina dělovkou Šulák, hosté ale správně reklamovali, že v zárodku celé akce byl těsný ofsajd. Vzápětí se Chabarovsk dokázal prosadit, když po pouhých sedmi vteřinách využil přesilovou hru. Fajzullin nahazoval z pravé strany. Kotouč se odrazil od Mozíka k pohotovému Nikolišinovi, jenž poslal puk po zemi mezi nohama Serebrjakova až do sítě. Admiral si vzal po změně stran vedení rychle zpět. Ve 23. minutě pálil Šulák od modré vedle pravé tyče. Kotouč se ale od zadního mantinelu odrazil před odkrytou část branky, kde celou akci završil Kaletnik. Další možnosti už zůstaly nevyužity.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 40:22
    Zblokované střely – 19:17
    Vyhraná vhazování – 26:22
    Trestné minuty – 6:12
    Hity – 11:14
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Nikita Serebrjakov (VLD) – 21 zákroků, 1 OG
    Jevgenij Alikin (CHA) – 38 zákroků, 2 OG
     
    Česká a slovenská stopa

    Libor Šulák (VLD) – 0+1, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 23:52
    Vojtěch Mozík (VLD) – 0+1, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:35
    David Tomášek (CHA) – 0+0, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:57
    Radan Lenc (CHA) – 0+0, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 14:01
    Patrik Bartošák (CHA) – připraven do hry jako náhradní brankář
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 461 diváků.
     
    Vladivostok se po výhře odlepil z poslední pozice Východní konference, kam odsunul čínský Kunlun. Chabarovsk zůstává devátý. Další utkání čeká oba týmy až 20. prosince, kdy si to spolu rozdají znovu – tentokrát v hale Chabarovsku.
     
    Z tohoto klání je to vše. Děkujeme za pozornost a užijte si třetí adventní neděli. Na viděnou. (10:34:26)

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 10. A. Garejev (Makarenko), 23. Kaletnik (Šulák, Mozík) – 18. Nikolišin (Fajzullin, S. Těreščenko)


    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Nalimov) – Šulák, Mozík, Metalnikov, F. Beljakov, Patrikejev, Chamidullin, Kolokolcev, Gutik – Lugin (C), Gračov (A), Obidin – A. Garejev, Makarenko, Rihards Bukarts – Indrašis, Vjačeslav Ušenin (A), Vladislav Ušenin – Kaletnik, D. Iljin, Verba.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Bartošák) – Znacharenko, R. Pedan, Volgin, Pivcakin, Aljajev, S. Těreščenko – Tomášek, Galuzin (C), Fajzullin – A. Gorškov, Nikolišin, V. Butuzov (A) – Grebenščikov, Šarov, Lenc – Alexejev, A. Kuzněcov (A), Zyrjanov.

    Rozhodčí: Gamalej, Bondar – Galimov, Stroganov

    Diváci: 2461
    bahis siteleri