Vladivostok – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Novosibirsk – Kunlun 3:2 (po pr.) | Barys – Nižněkamsk 1:3 (kon.)
Magnitogorsk – Omsk 3:2 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Dynamo Moskva 1:2 (0:2 po s.n.)
Soči – Čerepovec 5:4 (kon.) | Spartak Moskva – Jekatěrinburg 5:2 (kon.) | Minsk – Jokerit 5:3 (kon.)
Kazaň – Ufa 2:4 (kon.) | Riga – N.Novgorod 1:3 (kon.)
po prodl.
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Red Star Kunlun
Neděle 12.12.2021, 11:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:06 Nikita SETDIKOV - 3:2
     
    63:06
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk se nakonec přeci jen raduje z vítězství. Spencer Foo a Ryan Sproul se nedohodli při bránění NIKITY SETDIKOVA a ten se tak dostal s pukem až přímo před Chana, kterému nasadil jesličky. Bez asistence.
     
    62:17
    Michal Čajkovský dostal zleva nabito na střelu. Ani šikovný Slovák ale nemířil na konci přečíslení přesně.
     
    61:48
    Brandon Yip se zleva dostal za obranu a mohl dokonat obrat! Anton Krasotkin konec zápasu odmítl!
    59:59 Tyler WONG - 2:2
     
    59:59
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Tak to je neskutečné! Hosté srovnávají jen vteřinu před sirénou na 2:2 a vynucují si prodloužení! Po vyhraném vhazování se dostal puk na střed k TYLERU WONGOVI, který střílel přes clonícího protihráče. Krasotkinovi propadl puk pod levou rukou za záda. Asistence: Luke Lockhart a Ryan Sproul.
     
    59:57
    Denis Goluběv se snažil trefou přes celou délku kluziště trefit odkrytou branku. Pojistka z toho není. Vhazuje se před Krasotkinem.
     
    59:52
    Na Sproulovo nahození číhala před brankou hned trojice spoluhráčů. Na osudovou teč nedošlo, Anton Krasotkin ukryl puk ve výstroji. Kunlun si bere čas na poradu.
     
    58:43
    Kunlun už hraje v šesti bez brankáře. Navíc se dostal do situace dva na jednoho, Parker Foo ale kotouč po krátké přihrávce z pravé strany netrefil.
     
    53:14
    Po přihrávce zpoza branky zkoušel u pravé tyče zaskočit Krasotkina Ethan Werek. Domácí strážce se překonat nenechal a vyrážel!
    51:41 Parker FOO - 2:1
     
    51:41
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Po spálených šancích Novosibirsku přichází gól na druhé straně! Na drama zadělal PARKER FOO, jenž využil odraženého nahození a pohotově zamířil mimo Krasotkinovu lapačku pod horní tyč. Asistence: Luke Lockhart a Ryan Sproul.
     
    50:23
    Novosibirsk spálil další velkou možnost na navýšení skóre, když neproměnil přečíslení dvou na jednoho. Valentin Pjanov přihrával zleva na Alexandra Šarova, ten ale nechal vyniknout Chana! Chvíli poté pálil Jyrki Jokipakka z levé strany z nápřahu do horní tyče!
     
    46:01
    Novosibirsk propásl velkou šanci na navýšení náskoku! Nadějné přečíslení tři na jednoho zakončoval po přistrčení z pravé strany na střed Vjačeslav Litovčenko. Jeho rána skončila po teči vedle levé tyčky.
     
    40:08
    Ihned po buly se před Sproula natlačil rozjetý Nikita Setdikov. Tváří v tvář Chanovi ale skulinku mezi jeho betony nenalezl.
     
    38:49
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Denis Osipov – 2 min., podrážení).
     
    33:31
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nick Shore – 2 min., držení).
     
    33:27
    Už to neplatí. Novosibirsk posunul puk do středního pásma. Zároveň ale fauloval Nick Shore u mantinelu Luka Lockharta. I Sibir tedy půjde do tří!
     
    32:20
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Denis Goluběv – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:19
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Brandon Yip – 2 min., hákování).
     
    27:19
    Tyler Wong ujel ve vlastním oslabení! Velkou možnost na srovnání promarnil, Nikita Setdikov jeho křižnou ránu vyrazil vedle pravé tyčky. Navíc záhy došlo k faulu a Kunlun půjde do tří!
     
    27:08
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Rudi Ying – 2 min., hákování).
    25:57 Nikita KOROTKOV - 2:0
     
    25:57
    Sibir právě vstřelil branku!
    Už se zdálo, že se hosté dostanou z pásma, nakonec je z toho ale druhá branka v jejich síti! NIKITA KOROTKOV předvedl po zisku puku na pravé straně krásnou individuální akci, když se šikovně zbavil Alexe Richeho i Spencera Fooa a poté dokázal nalézt malinkatou skulinku mezi rukou Chana a bližší tyčí. Bez asistence.
     
    19:12
    Sibir přesunul hru do útočného pásma, kde musel Pcheng-fej Chan v krátkém sledu dvakrát zasahovat. Nejprve proti ráně od modré, následně proti Murphyho dorážce z levé strany.
     
    13:55
    Red Star zahrozil ve vlastním oslabení. Na pravé straně dostal puk do jízdy Tyler Wong. Anton Krasotkin jeho pokus s menšími problémy vyrážel vyrážečkou.
     
    12:10
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Rudi Ying – 2 min., faul kolenem).
    10:49 Nikita SETDIKOV - 1:0
     
    10:49
    Sibir právě vstřelil branku!
    Jako bych to přivolal! Nikita Korotkov zavezl od modré čáry po pravé straně kotouč před branku a tam jej NIKITA SETDIKOV nadvakrát propasíroval podél pravé tyčky za Chana. Asistence: Nikita Korotkov a Trevor Murphy.
     
    05:56
    Rudi Ying plácl do puku zpoza protihráče a poslal ho po zemi kousek vedle odkryté levé tyčky.
     
    05:28
    Po přihrávce od zadního mantinelu střílel pohotově z mezikruží mimo Krasotkinovu lapačku Luke Lockhart. Naštěstí pro Novosibirsk prosvištěl puk vedle pravé tyčky.
     
    03:00
    Jeden z domácích borců se z levé strany prodral až před Chana. Kotouč do branky neprocpal. Novosibirsk hned od úvodu diktuje tempo hry.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 11. Setdikov (N. Korotkov, T. Murphy), 26. N. Korotkov, 64. Setdikov – 52. P. Foo (Lockhart, Sproul), 60. Tyler Wong (Lockhart, Sproul)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasotkin (A. Achmetov) – T. Murphy, Jokipakka, D. Bodrov (A), Kudako, J. Alanov, Čajkovský, D. Ovčinnikov, N. Jefremov – Kručinin, N. Shore, O. Li – Milovzorov, Pjanov, Šarov (A) – N. Korotkov, Goluběv, Setdikov – Česalin (C), Litovčenko, A. Jakovlev.
    Red Star Kunlun: Chan (P. O'Brien) – Joe, Sproul, T. Schultz, D. Osipov, Fram, Jen, P. Čang – P. Foo, Lockhart, S. Foo (A) – C. Čang, Riche, Werek – Čung, Tyler Wong (A), Yip (C) – Guo, Ying, Yan.

    Rozhodčí: Ansons, Judakov – Zacharov, Strelcov

    Diváci: 2820
    thejrc.org