St. Louis – Montreal 4:1 (kon.) | Toronto – Chicago 5:4 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 1:0 (kon.)
Buffalo – Washington 2:3 (1:2 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 4:2 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
Calgary – Boston 2:4 (kon.) | Seattle – Columbus 4:5 (po pr.) | Edmonton – Carolina 1:3 (kon.)
San Jose – Dallas 2:1 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 2:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Carolina Hurricanes
Neděle 12.12.2021, 04:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (07:00:45)
    Carolina v Kanadě zvládla vítězně i třetí zápas
     
    Utkání přihlíželo 18 025 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 23 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mikko Koskinen (EDM) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 57:37
    Frederik Andersen (CAR) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:42

    Tři hvězdy utkání

    1. Sebastian Aho (CAR) – 2+1
    2. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) – 1+0
    3. Jaccob Slavin (CAR) – 0+0
     
    Carolina potvrdila formu z předešlých utkání a na výletě v Kanadě zvládla vítězně i třetí zápas, trápící se Edmonton porazila 3:1.

    Důležitý první gól vstřelil v 8. minutě Sebastian Aho, náskok později navýšil jeho kolega z formace Nino Niederreiter. Domácí vrátil na kontakt Ryan Nugent-Hopkins, avšak vyrovnání se Oilers nedočkali, naopak po zaváhání Koskinena pečetil vítězství Canes svou druhou trefou Sebastian Aho. Nelze říci, že by byl Edmonton výrazně horším týmem, jen zkrátka neproměňoval obrovské příležitosti, o což se parádním výkonem v brankovišti přičinil i Frederik Andersen.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se zásluhou čtvrtého vítězství v řadě vyhoupli na druhé místo Metropolitní divize o skóre před New York Rangers. Edmonton navzdory páté porážce za sebou zůstává v Pacifické divizi třetí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Je to jasné, Carolina zvítězí. Frederik Andersen si pravým betonem poradil s pokusem Draisaitla a Puljujärvimu zamezil v dorážce Slavin, ten navíc zvládl hru přenést o střední třetiny.
     
    59:01
    Jenže Frederik Andersen chytá skvěle. S pokusem Barrieho od modré čáry si hravě poradil. Puk udržel mezi betony a počkal na hvizd rozhodčího.
     
    58:50
    Protože hra pokračuje v útočném pásmu Edmontonu, tak Mikko Koskinen opustil bánu a pustil na led šestého bruslaře. Oilers zkusí smazat dvoubrankové manko v powerplay.
    58:30 Nugent-Hopkins v obrovské šanci trefil tyč
     
    58:30
    Connor McDavid už zvedal ruce nad hlavu. Předčasně! Po Hymanovi spálil obrovskou tutovku i Ryan Nugent-Hopkins, jenž z bezprostřední blízkosti zamířil jenom do levé tyče, následně Andersen udržel touš pod betonem.
    57:57 Andersen se proti Kassianovi blýskl fantastickým zákrokem lapačkou
     
    57:57
    Fantastický Frederik Andersen! Zdálo se, že Po nahrávce Draisaitla zakončuje Kassian do prázdné brány. Omyl! Dánský gólman se na brankovišti parádně roztáhl a exkluzivním zákrokem lapačkou zabránil bleskové odpovědi Oilers.
    57:16 Sebastian AHO - 1:3
     
    57:16
    Carolina právě vstřelila branku!
    Šance Oilers na bodový zisk s největší pravděpodobností pohřbil Koskinen. Při výjezdu za bránu jej překvapil nečekaný odraz puku od mantinelu, načež pravou bruslí smolně kopl touš směrem k vlastní bráně. SEBASTIAN AHO rozhozenému brankáři černou gumu sebral a s přehledem zakončil do prázdné klece. Asistence: Teuvo Teräväinen a Ian Cole.
     
    57:01
    Zach Hyman tvrdě rozdýchává hit od Bradyho Skjeie. Na mantinel dopadl ošklivě pravým ramenem, na střídačce je aktuálně v péči lékařů.
     
    56:39
    Společně s Hymanem vyrazil Kailer Yamamoto proti třem bránícím protihráčům. S přesilou si neporadili, střelu druhého jmenovaného zblokoval Slavin.
     
    56:02
    Návrat do útočného pásma Edmontonu nevyšel. Warren Foegele se hádá s rozhodčím, ale není mu to nic platné, skutečně vystavil do ofsajdu Draisaitla.
     
    55:34
    Oilers pokračovali v útočné třetině a byl to právě Ian Cole kdo zabránil velké příležitosti. Zaklekl před McDavida, váhajícímu protihráči pak nataženou holí touš odpálil do střední třetiny.
     
    55:15
    Hostující obránce Ian Cole zastavil McDavida na hraně pravidel. U rozhodčích mu drobné zahákování prošlo, pokračujeme v pěti na obou stranách.
     
    54:39
    Connor McDavid zvládl buly a posunul černou gumu za sebe na Tysona Barrieho. Kanadský zadák bez zaváhání vypálil z první, cílové zařízení minul.
     
    54:23
    Přerušení hry způsobil Jalen Chatfield. Měl velké štěstí, že nebyl dalším vyloučením hráčem, protože vyhození dal vysokou výšku, k jeh štěstí kotouči pomohlo do ochranné sítě tvrzené sklo.
     
    53:57
    Zach Hyman selhání z před pár minut nenapravil. Andersena chtěl překvapit střelou z velkého úhlu, leč rozvlnil pouze boční síť.
     
    53:30
    Zápas nabral parádní tempo. Hokejisté v oranžových dresech tlačí na pilu, ale soupeř v bílých dresech srdnatě odolává.
     
    52:50
    Při druhém vyloučení Skjeie si domácí vypracovali výrazně větší množství příležitostí. Nicméně i v tomto případě Kanaďan strávil na ledě kompletní dvě minuty, je zpátky na ledě.
     
    52:20
    Šance i na druhé straně. Aho si v přečíslení vyměnil kotouč s krajanem Teräväinenem, jenže zakončení mu vůbec nesedlo.
     
    51:38
    Tlak Oilers pokračuje. mezi kruhy obdržel ideální pas do hokejky Connor McDavid, z první zakončil o kousek vedle levé tyčky.
     
    51:17
    Neuvěřitelná minela Zacha Hymana! Odrazil se k němu puk poté, co pokus Nugenta-Hopkinse vykopl Andersen levým betonem, devětadvacetiletý Kanaďan ale prázdnou bránu trestuhodně minul!
     
    50:49
    Druhé vyloučení na hostující straně v krátkém časovém sledu a znovu sehrál hlavní roli Brady Skjei, který nedovoleným bráněním zabránil v rozvíjení slibné akce McDavidovi.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Carolina udržuje těsný náskok a na Edmontonu je znát, že začíná více riskovat. Přesto na první gól ve třetí části zatím čekáme bez úspěchu.
     
    49:46
    Ethan Bear pošetřil v rohu obranného pásma cenné vteřinky. Navíc pak zvládl přenést hru na Sebastiana Aha, který puk vyvezl do pásma středního.
     
    49:19
    Puk v ochranné síti. Parádní blok Tysona Barieho znamenal zažehnání nebezpečí, zdálo se, že pokus Vincenta Trochecka by směřoval mezi tři tyče.
     
    48:40
    Hosté v plném počtu. Na premiérovou početní převahu bude chtít Edmonton co nejdříve zapomenout. Musí se plně soustředit na hru proti pěti, čas na vyrovnání se krátí.
     
    48:02
    A další šance Hurikánů v oslabení. Jordan Staal v přečíslení vybídl žabičkou k zakončení Teuva Teräväinena, Fin promáchl.
     
    47:35
    První minuta přesilovky Edmontonu vůbec nevyšla. Nejprve Aho neuspěl ve slibné příležitosti, následně hosté dvakrát za sebou vyhodili. Domácí mají problém jen získat útočnou třetinu.
     
    47:01
    Centr elitní formace Canes Sebastian Aho měl před sebou posledního protihráče, Tysona Barrieho. Kličkou neuspěl, přesto však Koskinen musel zasahovat, protože se od pravé brusle obránce kotouč odrazil směrem do brány.
     
    46:26
    Ryan Nugent-Hopkins už jednou na Andersena vyzrál, podruhé zatím nikoliv. Z pravé strany mířil křižně do horních pater brány, i on ovšem zacílil příliš vysoko.
     
    46:19
    Naprosto zbytečný faul Bradyho Skjeie ve středním pásmu, bude Carolina pykat? Kanadský obránce mimo hlavního dění hry zahákoval Nugenta-Hopkinse, mužům v pruhovaném tato skutečnost neunikla.
     
    45:55
    Vyrovnat se nepodařilo ani Jessemu Puljujärvimu. Od pravého mantinelu střílel z první po pasu od Draisaitla, forhendem vysoko přestřelil.
     
    45:33
    Je logické, že s blížícím se koncem utkání dostává na ledě více prostoru McDavid. Přes dva protihráče si zvládl stáhnout puk na forhend a vypálit ze zápěstí, Andersen nadvakrát získal na toušem plnou kontrolu.
     
    44:49
    Na vysoké vyhození Dereka Stepana Tyson Barrie na modré čáře nedosáhla. Musel zacouvat až do obranného pásma, odkud vymýšlí další akci Oilers.
     
    44:27
    To, že Ethan Bear kdysi působil v Edmontonu, na ledě nehraje žádnou roli. Zadák Caroliny diváky zvedl ze sedadel parádním hitem proti Kassianovi.
     
    43:38
    Tvrdou ránu Skjeie od modré čáry zkoušel tečovat Steven Lorentz. Neuspěl, takže Mikko Koskinen měl o poznání jednodušší práci.
     
    43:00
    Zakázané uvolnění vrací hru před Koskinena. Prudké vyhození Nurse hlídal Jalen Chatfield, na zádech dotírajícího Shoreho.
     
    42:44
    Vincent Trocheck v levém kruhu naznačil střelu, čímž lehce zmátl Codyho Ceciho, nicméně bek se vrátil na brusle a skutečnou střelu amerického konkurenta zvládl zblokovat pravou rukavicí.
     
    42:15
    Sebedůvěra Connoru McDavidovi nechybí. Kanadský forvard s věřil proti třem protihráčům. Jednoho se zbavil, dvojice Smith, Bear však byla nad jeho síly.
     
    41:30
    Po Ahem vyhraném buly pálil od modré Jaccob Slavin. Koskinen nepřipustil třetí gól ve své síti, vyrážečkou černou gumu odpálil do ochranné sítě.
     
    41:21
    Kdo se rozhodit nechal, to byl Tyson Barrie. Pod tlakem Sebastiana Aha vyhodil přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    40:34
    Martin Nečas se vydal napadat rozehrávajícího Koskinena. Finský gólman se rozhodit nenechal a nahrál volnému McDavidovi.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Carolina určitě nebude chtít spoléhat jen na defenzivu, k takovému kroku se uchýlit je příliš brzy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:58.
     
    V prostřední části si oba celky vyměnily po jednom gólu, navrch tak má stále Carolina. Ta navýšila vedení na dva góly ve 27. minutě, kdy se prosadil švýcarský útočník Nino Niederreiter, avšak na tuto trefu domácí dokázali odpovědět Ryanem Nugentem-Hopkinsem, jenž tváří v tvář Andersenovi uspěl svižnou střelou k levé tyči. Kdo zvítězí zůstává otázkou. Hurikáni sice vedou a ve druhé třetině byli lepším týmem, ale stále mají k dispozici jen jednogólový náskok. Stačí jedna chyba a vše může být jinak.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 24.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Hurikáni hýří velkou aktivitou, ale do šaten jim s největší pravděpodobností zůstane "pouze" jednogólové vedení. Neuspěli ani při dalším přečíslení, po pobídce Trochecka střílel Jarvis do pravého Koskinenova betonu.
     
    39:23
    Na velkou parádu si věřil Andrej Svečnikov. Před bránou si chtěl stáhnout puk mezi nohy a zakončit forhendem, jenže nad toušem ztratil kontrolu.
     
    38:39
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Sebastian Aho svižnou ránou na přední tyč. Mikko Koskinen reagoval pozdě, puk proletěl na horní tyčí.
     
    38:01
    Aktivní McDavid zpomalil Slavina, čímž věnoval u levého mantinelu více času Hymanovi. Tomu větší rezerva nebyla nic platná, vystřelil totiž forhendem nepřesně.
     
    37:44
    Domácí branka vypadla ze svého postavení, v závěru druhého dějství dochází k častému kouskování hry. Stalo se tak po střetu Barrieho s Jarvisem.
     
    37:30
    Ethan Bear ještě udržel útočné pásmo pro Carolinu. Přes Jarvise černou gumu získal Martin Nečas, který selhal při zpracování, hrací předmět věnoval Edmontonu.
     
    36:50
    Do levého kruhu si nabruslil Brendan Smith. Střílel do protějšího horního rohu, kde úřadovala Koskikenanova připravená lapačka.
     
    36:21
    Úsměvná situace ve středním pásmu, kdy nahození Bera schytal Jesse Puljujärvi. Puk se finskému útočníkovi zastavil ve výstroji a nechtěl dolů, proto rozhodčí museli přerušit hru.
     
    35:44
    Sebastian Aho si vyměnil touš s Teräväinenem, následně hledal u pravé tyče číhajícího Niederreitera. Těsně před švýcarským útočníkem puk odpálil do bezpečí Cody Ceci.
     
    35:22
    Domácí obránce Markus Niemeläinen zkusil žabičkou vyslat do protiútoku Warrena Foegelea. Kanadský forvard si však s těžkým zpracováním neporadil, touš alespoň protečoval do útočného pásma.
     
    34:39
    Zadák Brady Skjei nahrál stojícímu Martinu Nečasovi. Český mladík si zkusil kotouč obhodit kolem Lagessona, ovšem obránce výborně zahrál tělem.
     
    34:12
    Oba brankáři dnes předvádí velmi dobré výkony. Mikko Koskinen si počkal na střelu krajana v dresu soupeře Aha, aby ji ve finále vyrazil levou rukou.
     
    33:46
    Zahrál si i gólman na druhé straně, za bránou vystartoval pro vyhozený puk. Zvládl jej zpracovat, i přesně rozehrál na volného Skjeie.
     
    33:25
    Střelecký pokus zapsal do individuálních statistik Martin Nečas. Se slabým zakončením od pravého mantinelu ale Koskinen neměl žádné starosti.
     
    32:35
    McDavid vyhrál buly na Evana Boucharda. Nahození na bránu zvládl tečovat Kailer Yamamoto, ale ke své smůle i smůle týmu mimo tři tyče.
     
    32:08
    Dlouho si dal Darnell Nurse záležet s rozehrávkou, aby nakonec rozjel Nugenta-Hopkinse, střelu po ledě zblokoval nataženou hokejkou Smith.
     
    31:48
    Parádně si Connor McDavid jednou rukou převzal puk plně pod kontrolu a zleva našel mezi kruhy Draisaitla, ten na Andersena recept nenašel.
     
    31:12
    Ryan McLeod ztratil kontrolu nad pukem, ale ještě ho dostihl za bránou soupeře. Sám proti třem však neměl šanci uspět, kličku po mantinelu vystihl Slavin.
    30:11 Ryan NUGENT-HOPKINS - 1:2
     
    30:11
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři se vrací do hry! Puljujärvi vymyslel parádní nahrávku středem na RYANA NUGENTA HOPKINSE a ten tváří v tvář Andersenovi uspěl střelou mezi lapačku a beton. Asistence: Jesse Puljujärvi a Darnell Nurse.
     
    29:47
    Konečně zahrozili i domácí. Situaci dvou proti dvěma řešil Jesse Puljujärvi, finský útočník poslal střelu ze zápěstí těsně na břevno.
     
    29:30
    Přestože už početní převaha skončila, tak hosté pokračují v kombinaci v útočné třetině. Nino Niederreiter zakončil konstruktivní rozehrávku nepřesnou ránou z úhlu.
     
    28:44
    Jaccob Slavin znovu naznačil nahrávku, aby nakonec vzal zodpovědnost za sebe. Brankář zasahovat nemusel, ukázkovým blokem se prezentoval Colton Sceviour.
     
    28:08
    Vyhození Ceciho zastavil na modré čáře Jaccob Savin. Po modré nahrál Svečnikovovi, jehož ránu z první Koskinen vykopl pravým betonem.
     
    27:46
    Sebastian Aho je při chuti. Ke dvěma bodům chtěl přidat druhou trefu do černého, z levého kruhu však mířil křižně nepřesně.
     
    27:05
    Další příležitost vstřelit gól má Carolina v přesilové hře. Po pravé lajně nabral velkou rychlost Seth Jarvis, Evan Bouchard jej zastavil jen za cenu podrážení.
    26:19 Nino NIEDERREITER - 0:2
     
    26:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového náskoku! Aho vyslal obloučkem po levém mantinelu NINA NIEDERREITERA. Švýcarský útočník si sjel více k ose hřiště a koncovku zvládl brilantně, střelou k bližší tyči prostřelil Koskinena mezi tělem a rukou. Asistence: Sebastian Aho.
     
    25:57
    S tvrdým projektilem Teuva Teräväinena vyslaným od levého mantinelu si Mikko Koskinen poradil. Zakročil pravým betonem, pak hrací předmět přikryl lapačkou.
     
    25:37
    Německý forvard Leon Draisaitl zabojoval, přesto dojel k puku za bránou Caroliny jako první obránce Jaccon Slavin, jenž zvládl touš vyhodit do střední třetiny.
     
    24:55
    Zach Kassian nahrál mezi kruhy najetému Zachu Hymanovi. Střela z první prosvištěla o kousek vedle levé tyčky.
     
    24:23
    I pod tlakem Mikko Koskinen zvládl rozehrávku zpoza brány. Zvedl hlavu a po pravé ruce našel volného Boucharda.
     
    23:35
    Parádní hit v podání Iana Colea. U mantinelu dohrál Leona Draisaitla, který byl připraven na náraz, přesto střet neustál a skončil na ledě.
     
    23:00
    Connor McDavid nabral velkou rychlost, avšak nebylo mu to nic platné protože ho Zach Hyman vystavil postavení mimo hru.
     
    22:31
    Dánský gólman se vzápětí zapojil do rozehrávky, když za bránou zastavil nahození Draisaitla a rozehrál na volného Chatfielda.
     
    22:20
    Na druhé straně zahrozil Jesse Puljujärvi. Střílel forhendem t vrcholku levého kruhu, Frederik Andersen zasahovat nemusel.
     
    21:50
    Hosté jsou v úvodu prostřední dvacetiminutovky výrazně lepším týmem. Martin Nečas našel napříč útočným pásmem Jarvise, ten těsně minul prostor u pravé tyče.
     
    21:17
    Zach Kassian vyhodil pod tlakem jenom na zakázané uvolnění. Unavená pětice Olejářů si tak na ledě ještě nějakou chvíli pobude.
     
    20:42
    Další pohledná individuální akce, tentokráte v podání Andreje Svečnikova. Najel až před bránu, ale bekhendem nezvládl zvednout puk nad beton brankáře.
     
    20:10
    Vincent Trocheck nabral velkou rychlost po levém křídle, načež chtěl překvapit Koskinena střelou z velkého úhlu. Neuspěl, Fin zasáhl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:03.
     
    Po první třetině zápasu mezi Edmontonem a Carolinou jsou na tom lépe hosté, kteří vedou nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. V 8. minutě se prosadil ve velké formě hrající Sebastian Aho, jenž v přesilové hře bekhendem nadvakrát prostřelil Koskinena. Domácí mají více ze hry, ale zatím jim vázne koncovka, což je zapříčiněno i výbornými zákroky Frederika Andersena. Dánský gólman se na dnešní utkání evidentně vyspal velmi dobře.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Akce Edmontonu ještě chvíli pokračovala. Na modré měl dostatek volného prostoru na zakončení Cody Ceci, cílové zařízení přesto minul.
     
    19:31
    Connor McDavid nepřestává udivovat. Na malém prostoru se z pravé strany prokličkoval až před bránu, ale nejdůležitější úkol, vstřelit gól, nesplnil!
     
    18:44
    Vysoký forčekink se Martinu Nečasovi vyplatil, Ceciho vytlačil až do obranného pásma Oilers. Odtud zadák zvládl přenést hru na Lagessona.
     
    18:14
    Kdo zatím není příliš vidět, to je nejproduktivnější hráč celé soutěže Leon Draisaitl. Nyní podstoupil souboj jeden na jednoho s Chatfieldem a neuspěl.
     
    17:44
    Křídlo elitního útoku Zach Hyman si zpoza brány vybruslil do levého kruhu, odkud z otočky střílel forhendem na přední tyč. Andersen s podobnou variantou počítal a zakročil betonem.
     
    17:15
    Andrej Svečnikov tělem odmítl Ceciho, ke své smůle ztratil kontrolu nad kotoučem. Místo střely nakonec nahrál k levému mantinelu Fastovi, jeho nepovedenou střelu Koskinen schoval v lapačce.
     
    16:45
    Do brejku vystartoval Warren Foegele, avšak sám proti třem neměl žádnou šanci na úspěch a o kotouč podle očekávání záhy přišel.
     
    16:22
    Martin Nečas po levém mantinelu zavezl černou gumu o útočné třetiny. Při zastavení pohybu ovšem upadl a puk posunul pouze k protihráči Lagessonovi.
     
    15:51
    Olejáři zůstávají pod tlakem. Od levého mantinelu střílel na přední tyč Brendan Smith, Mikko Koskinen se tímto pokusem zaskočit nenechal.
     
    15:28
    Andrej Svečnikov předvedl výborné krytí puku, ale držel ho nakonec příliš dlouho a u pravého mantinelu ztratil stabilitu, čehož využil Sceviour.
    14:40 McDavid na Andersena nevyzrál
     
    14:40
    Na Dána nevyzrál ani Connor McDavid! I on dostal nabito mezi kruhy, nicméně taktéž se musel sklonit před Andersenovým umem, v tomto případě úřadoval jeho levý beton.
     
    14:16
    A znovu Evan Bouchard! Tentokráte si najel před bránu, kde jej našel Jesse Puljujärvi, z bezprostřední blízkosti trefil jen Andersenův beton.
     
    13:46
    Nevyrovnal ani Evan Bouchard. Vyprodukoval tvrdou ránu od modré čáry, tu obětavě zblokoval padající Jalen Chatfield.
     
    13:21
    O modré čáry pálil po ledě Cody Ceci. Warren Foegele prudkou ránu tečoval, čepelí hokejky ale puk zvedl až do ochranné sítě.
     
    12:59
    Ve středním pásmu zahrál vysokou holí Devin Shore, čímž zabránil obloučku na Nina Nieerreitera. Protože hrál jako další Barrie, museli rozhodčí přerušit hru.
     
    12:30
    Frederik Andersen zvolil rozehrávku přes Ethana Beara. Tomu nahození příliš nevyšlo, od blokujícího Nugenta-Hopkinse vyletělo na domácí střídačku.
    11:26 Svečnikov orazítkoval pravou tyč
     
    11:26
    Jenže nevyhodil a velkou příležitost měl Andrej Svečnikov. Ruský útočník střílel z pravé strany na zadní tyč, právě tu orazítkoval!
     
    11:13
    Slabé nahození Colea Koskinen vyřešil, a dokonce zvládl kotouč vyklepat pro Evana Boucharda, který může zpoza brány v klidu rozehrát.
     
    10:46
    Na druhé straně o sobě dal vědět i kapitán hostů. Jordan Staal zvládl tečovat nahození Beara od mantinelu, ale ne takovým způsobem, aby puk vychýlil mimo dosah gólmana.
     
    10:24
    Obrovské zaváhání Jarvise při rozehrávce ve vlastním pásmu chtěl trestat Connor McDavid. Místo zakončení šel do kličky, ležícího Slavina však neobjel.
     
    09:57
    V útočném pásmu získal kotouč Jesperi Kotkaniemi. Nahrál před bránu Dereku Stepanovi, ten ale střílel přes hokejku McDavida a tu vlastní si zlomil.
     
    09:32
    Navýšit skóre chtěl Jaccob Slavin. Od modré čáry vyprodukoval zajímavý projektil, který Koskinen zastavil vyrážečkou.
     
    08:00
    Zach Kassian tak uškodil nejen sobě, ale celému týmu. Vrátily se mu úsměvné pošklebky po vyloučená, kdy signalizoval, že Svečnikov pád nafilmoval, o čemž opakované závěry ani zdaleka nenasvědčovaly.
    07:17 Sebastian AHO - 0:1
     
    07:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, Hurikáni se ujímají vedení! Trocheck nahrál před bránu SEBASTIANU AHOVI, který se vypořádal i se skutečností, že musel zakončovat bekhendem. První střelu k levé tyči ještě Koskinen vyrazil, na dorážku k pravé už byl krátký. Asistence: Vincent Trocheck a Teuvo Teräväinen.
     
    06:25
    Hit proti Bearovi byl v pořádku, ale v souboji se Svečnikovem to již Zach Kassian přehnal. Ruského konkurenta nebezpečně poslal na mantinel a po zásluze obdržel dvouminutový trest.
     
    06:17
    Akci Edmontonu zastavil hvizd čárového rozhodčího. Zach Hyman očekával nahrávku, ale puku se nedočkal, načež Leona Draisaitla vystavil ofsajdu.
     
    05:46
    Před Koskinenovu svatyni si nabruslil Vincent Trocheck. Ve vzduchu letící puk trefil, ale jen lehce, navíc jej nasměroval vedle levé tyče.
     
    05:22
    Connor McDavid se příliš daleko nedostal. Příkladně proti němu zabojoval Andrej Svečnikov, puk mu vypíchl čistým způsobem.
     
    04:48
    O přerušení hry se postaral Teuvo Teräväinen. Finský forvard hokejkou zblokoval ránu Boucharda do ochranné sítě, hra tak zůstane v obranném pásmu Caroliny.
     
    04:24
    Od modrá čáry vyprodukoval tvrdou ránu Jaccob Slavin. Mikko Koskinen zůstal v pozoru a pravým betonem kotouč vykopl za bránu.
     
    03:57
    Na druhé straně zahrozil Seth Jarvis. Pod tlakem Barrieho vyprodukoval slabou forhendovou střelu po ledě, s níž neměl Koskinen větší problémy.
     
    03:33
    Nechybělo moc, aby se Warren Foegele zapsal do střeleckých statistik proti svému bývalému zaměstnavateli. Zápěstím vypálil do ramene Andersena.
     
    02:55
    Martin Nečas zabojoval, ale proti dvěma protihráčům černou gumu neudržel. Do střední třetiny pak hrací předmět vyvezl Jesse Puljujärvi.
     
    02:26
    Poprvé si zahrál i domácí gólman Mikko Koskinen, když za bránou zastavil nahození Sebastiana Aha. Zvedl hlavu a posunul touš na Nurse.
     
    01:47
    Connor McDavid naznačil střelu, aby následně přihrál před bránu Zachu Hymanovi. Ten přiložil hokejku k ledu pozdě, puk proletěl brankovištěm Caroliny a skončil v rohu kluziště u Beara.
     
    01:20
    Hokejisté v oranžových dresech zahájili střetnutí s velkou chutí. Od modré čáry pálil Tyon Barrie a Frederik Andersen má svůj první zákrok úspěšně za sebou.
     
    00:41
    Dobrou práci odvedl v ofenzivě Chatfield. Sice schytal nepříjemný hit od Kassiana, přesto však dokázal nahrát po mantinelu Teräväinenovi.
     
    00:10
    Zápas mezi Edmontonem a Carolinou právě začal! Na buly uspěl Connor McDavid, takže jako první mohou zaútočit Olejáři.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Bouchard, Nurse (A), Ceci, Lagesson, Barrie, Niemeläinen – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl, Nugent-Hopkins (A) – Kassian, R. McLeod, Foegele – Sceviour, D. Ryan, Devin Shore.
    Trenér: Dave Tippett

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Cole, Skjei, Chatfield, Brendan Smith – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Fast, J. Staal (C), A. Svečnikov – Stepan, Kotkaniemi, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: MacDougall, Hanson – Toomey, Mills.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina je na tom oproti dnešnímu soupeři o malinko lépe. V tabulce Metropolitní divize jsou třetí, nicméně za vedoucím New Yorkem Rangers zaostávají o pouhé dva body, zatímco náskok na čtvrtý Pittsburgh čítá bodů šest. Hurikáni si také prošli menším krizovým obdobím, když prohráli třikrát v řadě, ale zase najeli na vítěznou vlnu a momentálně jsou tři utkání neporažen, v posledním střetnutí porazili po velké bitvě Calgary 2:1 po prodloužení. Týmové produktivitě vévodí Sebastian Aho s 29 body.
     
    Edmonton Oilers

    Působení Edmontonu v dosavadní průběhu sezóny lze hodnotit jako průměrné. Olejáři se po 25 odehraných zápasech nacházejí v tabulce Pacifické divize na třetím místě, přičemž na čtvrté Vegas mají k dobru dva body, na druhý Anaheim ztrácí body tři. Svěřenci kouče Tippetta momentálně drží nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě za sebou, naposledy doma po velké bitvě padli 2:3 s Bostonem. Nejproduktivnějšími hráči nejen týmu, ale celé soutěže jsou Leon Draisaitl a Connor McDavid, oba nasbírali shodně 45 bodů.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Edmontonem a Carolinou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 31. Nugent-Hopkins (Puljujärvi, Nurse) – 8. Aho (Trocheck, T. Teräväinen), 27. Niederreiter (Aho), 58. Aho (T. Teräväinen, Cole)


    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Bouchard, Nurse (A), Ceci, Lagesson, Barrie, Niemeläinen – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl, Nugent-Hopkins (A) – Kassian, R. McLeod, Foegele – Sceviour, D. Ryan, Devin Shore.
    Trenér: Dave Tippett

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Cole, Skjei, Chatfield, Brendan Smith – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Fast, J. Staal (C), A. Svečnikov – Stepan, Kotkaniemi, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: MacDougall, Hanson – Toomey, Mills

    Diváci: 18 025
    thejrc.org