St. Louis – Montreal 4:1 (kon.) | Toronto – Chicago 5:4 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 1:0 (kon.)
Buffalo – Washington 2:3 (1:2 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 4:2 (kon.) | Arizona – Philadelphia 3:5 (kon.)
Calgary – Boston 2:4 (kon.) | Seattle – Columbus 4:5 (po pr.) | Edmonton – Carolina 1:3 (kon.)
San Jose – Dallas 2:1 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 2:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Carolina Hurricanes
Neděle 12.12.2021, 04:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (07:00:45)
    Carolina v Kanadě zvládla vítězně i třetí zápas
     
    Utkání přihlíželo 18 025 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 23 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mikko Koskinen (EDM) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 57:37
    Frederik Andersen (CAR) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:42

    Tři hvězdy utkání

    1. Sebastian Aho (CAR) – 2+1
    2. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) – 1+0
    3. Jaccob Slavin (CAR) – 0+0
     
    Carolina potvrdila formu z předešlých utkání a na výletě v Kanadě zvládla vítězně i třetí zápas, trápící se Edmonton porazila 3:1.

    Důležitý první gól vstřelil v 8. minutě Sebastian Aho, náskok později navýšil jeho kolega z formace Nino Niederreiter. Domácí vrátil na kontakt Ryan Nugent-Hopkins, avšak vyrovnání se Oilers nedočkali, naopak po zaváhání Koskinena pečetil vítězství Canes svou druhou trefou Sebastian Aho. Nelze říci, že by byl Edmonton výrazně horším týmem, jen zkrátka neproměňoval obrovské příležitosti, o což se parádním výkonem v brankovišti přičinil i Frederik Andersen.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se zásluhou čtvrtého vítězství v řadě vyhoupli na druhé místo Metropolitní divize o skóre před New York Rangers. Edmonton navzdory páté porážce za sebou zůstává v Pacifické divizi třetí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Je to jasné, Carolina zvítězí. Frederik Andersen si pravým betonem poradil s pokusem Draisaitla a Puljujärvimu zamezil v dorážce Slavin, ten navíc zvládl hru přenést o střední třetiny.
     
    59:01
    Jenže Frederik Andersen chytá skvěle. S pokusem Barrieho od modré čáry si hravě poradil. Puk udržel mezi betony a počkal na hvizd rozhodčího.
     
    58:50
    Protože hra pokračuje v útočném pásmu Edmontonu, tak Mikko Koskinen opustil bánu a pustil na led šestého bruslaře. Oilers zkusí smazat dvoubrankové manko v powerplay.
    58:30 Nugent-Hopkins v obrovské šanci trefil tyč
     
    58:30
    Connor McDavid už zvedal ruce nad hlavu. Předčasně! Po Hymanovi spálil obrovskou tutovku i Ryan Nugent-Hopkins, jenž z bezprostřední blízkosti zamířil jenom do levé tyče, následně Andersen udržel touš pod betonem.
    57:57 Andersen se proti Kassianovi blýskl fantastickým zákrokem lapačkou
     
    57:57
    Fantastický Frederik Andersen! Zdálo se, že Po nahrávce Draisaitla zakončuje Kassian do prázdné brány. Omyl! Dánský gólman se na brankovišti parádně roztáhl a exkluzivním zákrokem lapačkou zabránil bleskové odpovědi Oilers.
    57:16 Sebastian AHO - 1:3
     
    57:16
    Carolina právě vstřelila branku!
    Šance Oilers na bodový zisk s největší pravděpodobností pohřbil Koskinen. Při výjezdu za bránu jej překvapil nečekaný odraz puku od mantinelu, načež pravou bruslí smolně kopl touš směrem k vlastní bráně. SEBASTIAN AHO rozhozenému brankáři černou gumu sebral a s přehledem zakončil do prázdné klece. Asistence: Teuvo Teräväinen a Ian Cole.
     
    57:01
    Zach Hyman tvrdě rozdýchává hit od Bradyho Skjeie. Na mantinel dopadl ošklivě pravým ramenem, na střídačce je aktuálně v péči lékařů.
     
    56:39
    Společně s Hymanem vyrazil Kailer Yamamoto proti třem bránícím protihráčům. S přesilou si neporadili, střelu druhého jmenovaného zblokoval Slavin.
     
    56:02
    Návrat do útočného pásma Edmontonu nevyšel. Warren Foegele se hádá s rozhodčím, ale není mu to nic platné, skutečně vystavil do ofsajdu Draisaitla.
     
    55:34
    Oilers pokračovali v útočné třetině a byl to právě Ian Cole kdo zabránil velké příležitosti. Zaklekl před McDavida, váhajícímu protihráči pak nataženou holí touš odpálil do střední třetiny.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 31. Nugent-Hopkins (Puljujärvi, Nurse) – 8. Aho (Trocheck, T. Teräväinen), 27. Niederreiter (Aho), 58. Aho (T. Teräväinen, Cole)


    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Bouchard, Nurse (A), Ceci, Lagesson, Barrie, Niemeläinen – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl, Nugent-Hopkins (A) – Kassian, R. McLeod, Foegele – Sceviour, D. Ryan, Devin Shore.
    Trenér: Dave Tippett

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Cole, Skjei, Chatfield, Brendan Smith – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Fast, J. Staal (C), A. Svečnikov – Stepan, Kotkaniemi, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: MacDougall, Hanson – Toomey, Mills

    Diváci: 18 025
    ocianews.com