Nové Zámky – Prešov 2:3 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 0:3 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.)
Nitra – HC Slovan 0:4 (kon.) | Spišská N. Ves – Poprad 2:1 (kon.) | Michalovce – Zvolen 0:2 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Neděle 12.12.2021, 16:00Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Duel sa skončil tromi gólmi v sieti Banskej Bystrice, čo znamená tri body pre Duklu Trenčín. V zápase sme videli veľa nepresností a chýb, a to najmä na domácej strane. (18:12:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Zápas sa už skutočne iba dohráva. Trenčín si z duelu odnesie tri body. Banskobystričania obídu naprázdno.
     
    58:48
    Vhadzovať sa bude ešte raz. Trenčín totiž puk poslal cez všetky čiary iba na zakázané uvoľnenie.
     
    58:40
    Začala sa posledná dvojminútovka tohot zápasu. Breton to skúsil nahodením na trenčiansku bránku, ale teč neprišiel. Gôlman Dukly hru aj tak pre istotu prerušil.
     
    57:40
    Na opačnej strane dvakrát po sebe zakončoval Berisha. Najskôr tesne minul pravú žrď, a potom bekhendom trafil iba Belányiho.
     
    56:55
    Obetaví domáci hráči napokon ešte získali útočné pásmo. Tvrdo strieľal Breton a jeho pokus ešte tečoval Vašaš, no ani tento puk za Valenta neprešiel.
     
    56:00
    Do konca riadnej hracej doby zostávajú už iba štyri minúty. Hra sa teraz dlhše neprerušuje a podľa všetkého sa už zápas iba dohráva.
     
    55:30
    Banská Bystrica ešte prešla do pásma. Z prvej po prihrávke strieľal Bubela, ale bol veľmi nepresný. Bránku Dukly minul.
     
    54:27
    Zápas sa už podľa všetkého zrejme bude iba dohrávať. Trenčín to teraz ešte skúsil propagačnou strelou spoza obrany, autorom ktorej bol Berisha, ale Belányi puk schoval a hru prerušil.
     
    53:49
    Banskej Bystrici sa stále vôbec nedarí usadiť v útočnom pásme. Belányi teraz vykorčuľoval zo svojej bránky a spoluhráčom pomohol s rozohrávkou.
     
    53:04
    Trenčín mohol vyhrávať už o štyri góly! Paukovček vnikol do pásma popri mantineli a prihrával spoluhráčovi Starostovi, ale ten v rýchlosti brankára neprekvapil.
     
    51:08
    Na hraciu plochu sa vracia aj Bezúch. Banskobystričania trestuhodne nevyužili dvonásobnú ani normálnu presilovku a doma stále prehrávajú o tri góly.
     
    50:50
    Banská Bystrica je nasťahovaná v útoku a strieľa z každej možnej pozície. Fossier a Ščerbak teraz poriadne potrápili Valenta, ale ten napokon veľký tlak ustál.
     
    49:55
    Vylúčený Paukovček sa vracia na ľadovú plochu. Trenčín sa od tejto chvíle bráni vo štvorici.
     
    49:24
    V úvode dvojnásobnej presilovky sa domáci sami vyhodili z pásma. Napravil to však Breton, ktorý puk individuálne popri mantineli dostal až za trenčiansku bránku.
     
    49:08
    A napokon z toho bude krátka početná výhoda o dvoch hráčov! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie aj Juraj Bezúch.
     
    48:12
    Vylúčený Kostromitin ihneď zamieril na striedačku a domáci tím rozostavil presilovkovú formáciu. K dispozícii bude mať skrátenú presilovku o jedného muža.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 3. Stránský, 24. Honzek (Chovan, Švec), 28. Tybor (Bezúch, Valach)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Belányi (Gajan) – Breton, Kostromitin, Cardwell, Žiak, Španko, Boldižár, Melcher, Lopejský – Fossier, Berger, Ščerbak – Galbavý, Bubela, Šoltés – Výhonský, Tamáši, Kabáč – Vašaš, Gabor, Rákoš
    Trenér: Ivan Droppa

    HK DUKLA Trenčín: Valent (Bowns) – Ma. Chovan, Kudla, Starosta, Crinon, Lemcke, Nemčík, E. Švec, Krajčovič – Berisha, Mikyska, Honzek – Tybor, Valach, Bezúch – Stránský, Paukovček, Rehuš – Beták, J. Švec, Hudec
    Trenér: Tero Lehterä

    Rozhodčí: D. Konc st., Müllner – Kacej, M. Orolin
    thejrc.org