Nové Zámky – Prešov 2:3 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 0:3 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 2:1 (kon.)
Nitra – HC Slovan 0:4 (kon.) | Spišská N. Ves – Poprad 2:1 (kon.) | Michalovce – Zvolen 0:2 (kon.)
konec
HK Nitra
0:4 (0:0, 0:0, 0:4)
HC SLOVAN Bratislava
sk Neděle 12.12.2021, 17:00 • Nitra aréna (Nitra) • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vitajte pri sledovaní 26. kola Tipos Extraligy, v ktorom nás okrem iného čaká aj zaujímavý súboj momentálne tretej Nitry s lídrom tabuľky Slovanom Bratislava. Nitra síce stráca na druhý Zvolen šesť bodov, ale má na konte o tri odohrané zápasy menej, takže stále má reálnu možnosť bojovať o druhú priečku. Na čele si však Slovan buduje celkom komfortný náskok, vezie sa na víťaznej vlne a zastaviť ho v uplynulom kole nedokázal ani Zvolen. Dnes hostia budú bojovať o desiate víťazstvo v rade a zároveň budú chcieť vrátiť Nitre prehru z posledného vzájomného zápasu, ktorý Slovan prehral 3:4. Naopak domáci nemajú stále formu, ich výsledky sú kolísavé, ale v tabuľke môžu bojovať aj o druhé miesto, preto by potrebovali zopakovať víťazstvo z posledného súboja proti Slovanu.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: O´Connor(Honzík) – Raskob, Mezei, Buček, Baláž, Hrnka – Švarný, Bodák, Tvrdoň, Rockwood, Varga – Vitaloš, Múčka, Bajtek, Molnár – Volko, Šramaty, Drábek
    Trenér: A. Stavjaňa

    HC Slovan Bratislava: Gudlevskis(Hlavaj) – Golian, MacKenzie, Yogan, Rapuzzi, Haščák – Sersen, Gachulinec, Takáč, Harris, Jääskeläinen – Maier, Valach, Matoušek, Kytnár, Gašpar – Beňo, Šotek, Sukeľ, Urbánek, Fominykh
    Trenér: R. Döme

    Rozhodca: P. Staňo(SVK) – O. Kalina(CZE).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:33
    Slovan začal zápas iba treťou formáciou, napriek tomu rýchlo vybojoval puk, ale Valachovu akciu zastavilo postavenie mimo hry.
     
    01:06
    Ďalšie prerušenie hry, tentokrát Gudlevskis chytil puk do lapačky, ktorý nastrelil jeden z domácich hokejistov až zo stredného pásma.
     
    01:41
    Nitra sa dostávala pod menší tlak, aj keď O´Connor zatiaľ nemusel zasahovať, tak sa domáci dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    02:40
    Beňo skúšal strieľanú prihrávku na Fominykha, ale nitrianska defenzíva odolala aj teraz a pomohli svojmu brankárovi.
     
    04:15
    Viac z hry zatiaľ majú hostia, ktorí držia puk častejšie, ale domáci dokážu Slovan vytláčať mimo nebezpečné priestory.
     
    04:35
    Spoľahlivý zákrok O´Connora, ktorý musí byť určite viac v pohotovosti ako Gudlevskis. preto si aj potrebuje zvýšiť sebavedomie úspešnými zásahmi.
     
    05:35
    Znova sa Slovan dlho držal v útočnom pásme, ale hostia často nestrieľajú, a tak sa akcia skončila iba tečovaným pukom mimo hraciu plochu.
     
    06:04
    Prvý zákrok si pripisuje aj Gudlevskis, ktorého strela Baláža trafila do vyšších partií, ale brankár Slovana mal otvorený výhľad.
     
    07:15
    Bojovalo sa o puk v rohu v pásme Nitry, ale domáci situáciu opäť vyriešili iba vyhodeným pukom cez všetky čiary.
     
    07:53
    Bodák trochu tvrdšie dohral Goliana pri striedačkách a hra je zasa prerušená, čo asi viac v tejto chvíli vyhovuje Nitre.
     
    09:47
    Zaujímavá šanca na brejk pre Slovan, lenže hostia príliš nezrýchlili a s priemernou strelou Urbánka si poradil O´Connor, ktorý ju vyrazil do bezpečného priestoru.
     
    10:39
    Dobrá pozícia pre Maiera na strelu z ľavej strany a O´Connor nebol zrovna najistejší, puk sa však napokon odrazil zrejme na hornú sieť nitrianskej brány.
     
    11:11
    Už tretie zakázané uvoľnenie Nitry v prvej tretine a domáci znova nemôžu striedať, čo môže byť ďalší problém.
     
    11:34
    Neprešla ani pol minúta a situácia sa opakuje, takže Slovan stále môže tlačiť na vyšťavených domácich hráčov.
     
    12:21
    Už menší závar pred O´Connorom, ktorý musel zasiahnuť proti dvom strelám Gachulinca, potom prišla ďalšia nepresnosť na strane domácich a zakázané uvoľnenie.
     
    13:50
    Prvá veľká šanca zápasu a prekvapivo ju mali domáci, lenže krásna sťahovačka Rockwooda nestačila, pretože proti jeho bekhendovému zakončeniu zakročil Gudlevskis dôležitým zákrokom.
     
    15:03
    Na opačnej strane bol Rapuzzi vo veľkej príležitosti, ktorý sa dostal k vyrazenému puku, ale O´Connor sa stihol presunúť a vyrazil aj dorážku betónom.
     
    16:30
    Stále čakáme na úvodný gól, aj keď v posledných minútach sa hra trochu viac rozprúdila a videli sme viacero zaujímavých striel na oboch stranách.
     
    16:47
    Fominykh padol na ľad bez zavinenia, teda zrejme predtým absolvoval nejaký tvrdý súboj a asi preňho zápas končí, keďže schádza z ľadu iba za pomoci fyzioterapeutov.
     
    18:45
    Slovan sa sám dostal z útočného pásma a zdá sa, že v prvej tretine sa gólu nedočkáme.
     
    19:20
    Všetko mohol zmeniť Mezei, ktorý bol na konci krásnej kombinácie domácich hokejistov, ale netrafil ideálne časovanú prihrávku od Rockwooda.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu medzi Nitrou a Slovanom sa skončila bezgólovo. Nevideli sme ani veľa šancí, ale predsa len skóre otvoriť za domácich mohol Rockwood alebo Mezei a za hostí spálil najväčšiu šancu Rapuzzi. Celkovo však lepším dojmom pôsobil Slovan, ktorý bol v útoku určite častejšie. Druhá tretina sa začne približne o 17:49.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:44
    Domáci sa dostávali do prečíslenia troch proti dvom, lenže zastavil ich zbytočný ofsajd.
     
    21:36
    Puk sa odrazil na striedačku Slovana, takže sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    23:11
    Menšie zmätky v obrannom pásme Slovana, preto Nitra trošku pritlačila a Mezei získal jednoduchou strelou útočné pásmo.
     
    23:54
    Ďalšia strela od Bučeka a Gudlevskis si na začiatku druhej tretiny zachytá o dosť viac ako O´Connor.
     
    25:10
    Molnár prihral spoluhráčovi, potom si nakorčuľoval pred bránku a tečoval puk iba tesne nad bránu Gudlevskisa, ďalšia nevyužitá šanca Nitry.
     
    26:26
    Už je definitívne aj potvrdená informácia, že útočník hostí Fominykh do zápasu nezasiahne pre zranenie lýtka.
     
    28:15
    Valach zbytočne špekuloval a stratil puk, čo mohol potrestať Vargu, lenže nakoniec bol zblokovaný obranou Slovana.
     
    30:10
    Yogan sa dostal do situácie jeden na jedného, lenže jeho zakončenie neletelo do priestoru brány O´Connora.
     
    31:08
    Po veľmi dlhej dobe je hra prerušená a O´Connor radšej nepustil puk z lapačky po Harrisovom nahodení z uhla, stále však čakáme na prvý gól a za nami je už viac ako polovica riadnej hracej doby.
     
    32:40
    Slovan znova zvyšuje ofenzívnu snahu, ale ich zakončenia sú buď nepresné alebo zblokované, čo bol aj tento prípad strely Matouška.
     
    33:45
    Krásna individuálna práca od Múčku, ktorý sa natlačil pred Gudlevskisa a aj zakončil, ale brankár Slovana opäť raz dokázal hostí podržať v ťažkej chvíli.
     
    36:18
    Slovan dlho točil Nitru v obrannom pásme, ale nič nebezpečné z toho nevzniklo, keďže Šotek iba zbrklo nahodil puk a O´Connor ho už nepustil.
     
    37:14
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Urbánek – 2 min., hákovanie).
     
    38:50
    Veľmi dobre zohraná presilovka od domácich, ktorí kombinovali v útočnom pásme veľmi dlho, chýbalo tomu len gólové vyvrcholenie, zároveň Valach dobre vyviezol puk a nahodil ho na O´Connora.
     
    39:34
    Gudlevskis nemal najmenší problém udržať puk po strele od Raskoba, preto to vyzerá, že ani v druhej tretine nepadne gól.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Za nami sú už dve tretiny zápasu medzi Nitrou a Slovanom a stále čakáme na prvý presný zásah, ktorý by zrejme pomohol celému zápasu. V druhej tretine bola herne lepšia Nitra, ale prvý gól nestrelil Molnár ani Múčka. Gól nepriniesla ani prvá presilovka, takže pred treťou tretinou zostal stav bez gólový. Tretia tretina sa začne približne o 18:33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:42
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Bajtek – 2 min., hákovanie).
     
    42:18
    Podobnú šancu v presilovke na otvorenie skóre má na začiatku tretej tretiny Slovan, Vitaloš teraz vyhodil puk a ten sa odrazil od mantinelu na ochrannú sieť.
     
    43:00
    MacKenzie nahodil puk pred O´Connora a Takáč mohol dorážať puk takmer do prázdnej brány, ale nakoniec jeho zakončenie skončilo iba na bočnej konštrukcii domácej brány.
     
    44:30
    Nitra prežila tiež hru v oslabení a Slovan sa v tejto chvíli nevyhol zbytočnému zakázanému uvoľneniu.
     
    45:55
    Yogan bol vysunutý do rýchleho protiútoku, ale ani on nie je prvým strelcom gólu, keďže O´Connor vytiahol ďalší exkluzívny zákrok.
     
    46:36
    Slovan Bratislava dal gól!
    Veľmi dlhé čakanie na prvý gól zápasu je na konci a je to Slovan, ktorý sa môže radovať vďaka zvýšenej aktivite v posledných minútach. Takáč sa dokázal uvoľniť a prihral puk na stred na Jääskeläinena, ktorého strelu dokázal doraziť BRANT HARRIS za chrbát O´Connora! Asistencie: Jääskeläinen, Takáč
     
    49:45
    Puk je stále často na hokejkách hráčov hostí, ktorí sa snažia možno aj rozhodnúť tento zápas, ak by skórovali ešte raz.
     
    50:47
    Stále je tu však aj priestor pre Nitru na možnú odpoveď, ale domáci sa v tretej tretine skôr vrátili k slabšiemu výkonu z prvej tretiny.
     
    51:42
    Jednoduchá strela Mezeia od modrej čiary a Gudlevskis si pripisuje zákrok lapačkou po dlhšej dobe.
     
    52:58
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia si za svoju snahu určite zaslúžili aj ďalší presný zásah, ktorý obišiel bránu domácich a naservíroval puk voľnému MARCELOVI HAŠČÁKOVI, ktorý už nemal problém skórovať! Asistencia: Yogan
     
    53:36
    Slovan Bratislava dal gól!
    Nitra sa ešte nestihla otriasť z druhého inkasovaného gólu a dostala už aj tretí, keď Harris prihral presne na SAMUELA TAKÁČA a ten trafil príklepom medzi betóny O´Connora! Asistencia: Harris
     
    54:23
    Slovan Bratislava dal gól!
    Domáca obrana sa úplne vytratila, takže Slovan strieľa tretí gól v priebehu 90 sekúnd a zrazu je z toho aj debakel pre Nitru. Haščák posunul puk pred O´Connora do ešte lepšej pozície na WILLIAMA RAPUZZIHO, ktorý na dvakrát dostal puk do domácej brány! Asistencie: Haščák, Gachulinec
     
    57:11
    Trojica domácich sa dostala do rýchleho protiútoku a Hrnka mohol streliť aspoň čestný zásah, lenže Gudlevskis predviedol vynikajúci zákrok hokejkou a môže dosiahnuť čisté konto.
     
    58:05
    Ďalšia príležitosť pre Nitru, lenže ani Volko nepochodil s bekhendovým zakončením, keďže Gudlevskis vytiahol zákrok pravým betónom.
     
    59:15
    Nitra sa v úplnom závere dokázala dlhšie udržať v útočnom pásme, ale už je naozaj neskoro niečo urobiť s týmto zápasom, pretože domácim sa prehru odvrátiť nepodarí.
     
    59:52
    Tak ešte jeden zákrok pre Gudlevskisa, ktorý toho veľa nevidel, ale puk dokázal udržať a čisté konto mu už zrejme neujde.
     
    Koniec zápasu.
     
    Líder tabuľky Slovan Bratislava napokon berie z ľadu tretej Nitry všetky tri body po jasnom výsledku 4:0, aj keď všetky góly hostí padli až v poslednej tretine. Postupne sa presadili Harris, Haščák, Takáč a Rapuzzi, domáci už v závere nedokázali reagovať na gólovú smršť a neskórovali ani raz. Slovan bol po väčšinu času lepším mužstvom, o čom svedčí aj jasná prevaha v štatistike striel, takže z tohto pohľadu je víťazstvo hostí zaslúžené. Nitra však v tretej tretine mohla predviesť určite lepší výkon. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vás nabudúce pri prenosoch z Tipos Extraligy! (19:12:45)

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 47. Harris (Jääskeläinen, Takáč), 53. Haščák (Yogan), 54. Takáč (Harris), 55. Rapuzzi (Haščák, Gachulinec)


    HK Nitra: O´Connor(Honzík) – Raskob, Mezei, Buček, Baláž, Hrnka – Švarný, Bodák, Tvrdoň, Rockwood, Varga – Vitaloš, Múčka, Bajtek, Molnár – Volko, Šramaty, Drábek
    Trenér: A. Stavjaňa

    HC SLOVAN Bratislava: Gudlevskis(Hlavaj) – Golian, MacKenzie, Yogan, Rapuzzi, Haščák – Sersen, Gachulinec, Takáč, Harris, Jääskeläinen – Maier, Valach, Matoušek, Kytnár, Gašpar – Beňo, Šotek, Sukeľ, Urbánek, Fominykh
    Trenér: R. Döme

    Rozhodčí: P. Staňo(SVK) – O. Kalina(CZE)
    thejrc.org