Rayo Vallecano – Alavés 2:0 (kon.) | Real Sociedad – Villarreal 1:3 (kon.) | Barcelona – Elche 3:2 (kon.)
Sevilla – Atlético 2:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
2:1 (1:1)
Atlético Madrid
Sobota 18.12.2021, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (23:13:16)
     
    Další program:

    Sevilla FC

    4. kolo – 21. 12. 2021, 21:30: Sevilla – Barcelona

    19. kolo – 3. 1. 2022, 21:15: Cádiz – Sevilla

    Atlético Madrid

    9. kolo – 22. 12. 2021, 19:00: Granada – Atlético Madrid

    19. kolo – 2. 1. 2022, 16:15: Atlético Madrid – Vallecano
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:3.
    Střely mimo: 4:5.
    Rohy: 4:7.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 15:14.
    Obrovská radost fotbalistů Sevilly po vítězné brance Ocampose
     
    Atlético bylo ve druhém poločase aktivnějším týmem a výrazně mu pomohl hlavně příchod dvojice Félix – Cunha, která dělala obraně Sevilly obrovské problémy. Jeho aktivita ale až na jednu příležitost Kondogbiy po rohovém kopu nevedla téměř k ničemu nebezpečnému pro domácího brankáře. Sevilla toho ve druhém poločase směrem dopředu moc nepředvedla, v dramatickém závěru ale dokázala strhnout vítězství na svou stranu, když se po Delaneyho hlavičce do břevna prosadil z voleje Lucas Ocampos. Hosté se pak ještě vrhli do útoku a nechybělo jim moc, aby vyrovnali, Félixova krásná střela z ostrého úhlu ale skončila jen na břevně domácí branky.

    Sevilla tak vybojovala velmi důležité vítězství (třetí za sebou), díky kterému bude i po tomto kole na druhém místě ligové tabulky. Na první Real Madrid v této chvíli ztrácí pět bodů. Atlético naopak prohrálo potřetí za sebou a je na průběžném pátém místě, o bod za překvapením soutěže Vallecanem.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Ocampose nakonec odnesli do šatny na nosítkách a zřejmě se skutečně jedná o vážnější zranění. Hra pokračuje rozehrávkou domácích fotbalistů.
     
    90+6
    Žlutou kartu za nesportovní chování dostává Matheus Cunha (Atlético Madrid).
     
    90+5
    Ocampos zůstal po jednom ze soubojů ležet přesně na autové čáře a hra je navzdory protestům fotbalistů Atlética přerušena.
     
    90+4
    Carrascův centr odhlavičkoval do autu Ocampos. Félix se pak dostal na levém křídle k míči a krásnou technickou střelou z ostrého úhlu téměř zaskočil brankáře Bunúa, protože jeho pokus spadl na břevno domácí branky.
     
    90+3
    Carrasco byl faulován na levém křídle a hosté získali přímý kop, na který si nabíhá do domácí šestnáctky i gólman Jan Oblak.
     
    90+2
    To teď potvrdil Koundé, jenž míč bez váhání poslal na tribunu stadionu. Po autovém vhazování se hosté konečně dostali na polovinu Sevilly.
     
    90+1
    Atlético se zoufale vrhlo do útoku, nedaří se mu ale usadit na delší dobu na útočné polovině. Sevilla už bude jen odkopávat míče co nejdále od své branky.
     
    90
    Bude se hrát ještě čtyři minuty.
     
    88
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Domácí se v úplném závěru dostávají znovu do vedení! Rakitićův centr z rohu usměrnil hlavičkou v pádu do břevna Oblakovy branky Delaney. Od něj se míč odrazil k levé tyči ke Koundému, jenž ho možná vysokou nohou srazil k LUCASOVI OCAMPOSOVI a ten ho z voleje poslal na branku. Brankář Atlética Oblak si na míč sice sáhl, svým zákrokem si ho ale už jen srazil k levé tyči své branky. Asistence: Jules Koundé.
     
    87
    Koundé vystihl rozehrávku Atlética a okamžitě spolu s Ocamposem přenesl hru na opačnou stranu. Nakonec právě Ocampos získal pro Sevillu zblokovaným centrem rohový kop.
     
    86
    Rakitić nakopl míč z přímého kopu do šestnáctky Atlética na Diega Carlose, ten ale zády k brance hrací předmět usměrnil mimo Oblakovu branku.
     
    85
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Marcos Acuňa, přichází Ludwig Augustinsson.

    Michal Sadlek

    Branky: 7. Rakitić (Rekik), 88. Ocampos (Koundé) – 33. Felipe (Lemar)

    Karty:   66. Rekik (SEV), 68. A. Gómez (SEV), 70. G. Montiel (SEV) – 90+6. Cunha (ATM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:14.
    Sevilla FC: Bunú – Rekik, Diego Carlos, Koundé, G. Montiel (29. Gudelj) – Rakitić (C), Delaney, Jordán (54. Acuňa, 85. Augustinsson) – A. Gómez (84. Munir), Romero (54. Mir), Ocampos.
    Náhradníci: Dmitrović, Díaz – Augustinsson, Gudelj, Munir, Mir, Óscar Rodríguez, Acuňa, Idrissi, Cruz, Juanlu, Quintana.

    Trenér: Julen Lopetegui

    Atlético Madrid: Oblak – Felipe, Kondogbia, Hermoso – Koke (C) – Trippier, M. Llorente (40. de Paul), Lemar, Carrasco – Á. Correa (46. Félix), L. Suárez (57. Cunha).
    Náhradníci: Lecomte – de Paul, Félix, Lodi, H. Herrera, Cunha, Serrano, Martín, Camara.

    Trenér: Diego Simeone

    Rozhodčí: Bengoetxea – Fernández, Vega

    Diváci: 33 241
    bahis siteleri