Leeds – Arsenal 1:4 (kon.)
konec
Leeds United
1:4 (0:3)
Arsenal FC
Sobota 18.12.2021, 18:30 • Ellan Road, Leeds • Anglická Premier League • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že si Arsenal upevnil postavení na čtvrté pozici Premier League, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:28:30)
     
    První poločas jednoznačně zastínil ten druhý. Hlavním vodítkem byl fakt, že Arsenal si vybojoval tříbrankové vedení a po poločasové přestávce už nemusel nikam spěchat. Hra se tak vyrovnala, ale Leeds se do velkých příležitostí moc nedostával. Jenomže z pokutového kopu vykřesal špetku naděje Raphinha. Avšak kanonýři jsou velmi kvalitním týmem, a tak definitivní tečku za zápasem udělal střídající Emile Smith-Rowe.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Leeds sice prohrává o tři góly, ale fanoušci domácího celku vstali a skandují. Tohle se moc často nevidí, ovšem hráči Leedsu to zažívají i ve špatném období.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hráč ještě tři minuty.
     
    90
    Už ani Leeds nikam nespěchá a kombinuje na vlastní polovině. Střetnutí se pouze dohrává, jelikož o vítězi už je dávno rozhodnuto.
     
    89
    Hostující hráči se s míčem stáhli na vlastní polovinu, kde trpělivě kombinují. Až po chvíli se k dlouhému výkopu odhodlal Aaron Ramsdale.
     
    88
    Robinu Kochovi (Leeds) sečetl dva zákroky v krátkém sledu a nyní už žlutou kartu vytáhl. Německý hráč totiž zezadu strčil do hráče Arsenalu.
     
    87
    Alexandre Lacazette je znovu na zeleném pažitu, když inkasoval ránu do obličeje. Robin Koch může být rád, že neuviděl také žlutou kartu.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Granit Xhaka (Arsenal FC).
     
    86
    Adam Forshaw poslal velmi pomalou přihrávku, a tak se musel Ilan Meslier rychle vydat z branky, protože zle na něj dotíral Alexandre Lacazette.
     
    85
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Martin Ödegaard, přichází Nuno Tavares.
    84. Emile SMITH-ROWE - 1:4
     
    84
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Mikel Arteta měl šťastnou ruku a Arsenal definitivně rozhoduje o svém vítězství! Přihrávka mířila na hranici vápna, kde si míč ještě nechal skočit EMILE SMITH-ROWE, jenž následně chladnokrevně vystřelil. Asistence: Martin Ödegaard.
     
    82
    Přihrávka Leedsu mířila na pravou stranu šestnáctky, kam mířila hned dvojice hráčů. Ovšem tělem situaci pohlídal Gabriel, jenž pustil míč mimo hrací plochu.
     
    81
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Crysencio Summerville, přichází Liam McCarron.
     
    81
    Adam Forshaw si pomohl další nedovoleným zákrokem, který schytal Martin Ödegaard. Záložník Arsenalu znovu potřebuje lékařskou pomoc, hra se nyní hodně kouskuje.
     
    80
    Na hrací ploše zůstal ležet Alexandre Lacazette, jenž byl trefen do hlavy. Arsenal poslední desetiminutovku začne s míčem na kopačkách.

    Michal Luxa

    Branky: 75. Raphinha (pen.) – 16. Martinelli (A. Lacazette), 28. Martinelli (Xhaka), 42. Saka, 84. Smith-Rowe (Ödegaard)

    Karty:   52. Gelhardt (LDS), 56. Dallas (LDS), 88. Koch (LDS) – 86. Xhaka (ARS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:12. Střely mimo: 6:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:7.
    Leeds United: Meslier – Drameh, Ayling (C), Koch, Dallas – Klich (78. S. Greenwood), Forshaw – Raphinha, T. Roberts, Harrison (31. Summerville, 81. McCarron) – Gelhardt.
    Náhradníci: Klaesson – Bate, S. Greenwood, Jenkins, Kenneh, McCarron, Summerville, Moore, Gray.

    Trenér: Marcelo Bielsa

    Arsenal FC: Ramsdale – Tomijasu (64. Soares), White, Gabriel, Tierney – Saka (78. Smith-Rowe), Partey, Xhaka, Martinelli – Ödegaard (85. N. Tavares) – A. Lacazette (C).
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Holding, Chambers, Nketiah, Pépé, Smith-Rowe, Soares, N. Tavares.

    Trenér: Mikel Arteta

    Rozhodčí: Marriner – Smart, Ledger
    bahis siteleri