Mountfield HK – K. Vary 2:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 19.12.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:23 Tomáš VONDRÁČEK - 2:4
     
    59:23
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A vypadá to, že teď už je rozhodnuto. Do konce třetí části totiž zbývá jen něco přes půl minuty a Západočeši trefili odkrytou klec! TOMÁŠ VONDRÁČEK ujel po pravé straně až na kruh a zamířil přesně doprostřed prázdné svatyně – 2:4. Bez asistence.
     
    59:03
    Po střele Aleše Jergla se strhla mela před Novotného brankou, nikdo v černo-červeném ale nedokázal došťouchat kotouč do sítě!
     
    57:30
    A už je hradecký gólman zase na lavičce!
     
    57:03
    Štěpán Lukeš zůstává na střídačce a Východočeši to zkoušejí s šesti bruslaři v poli!
     
    57:03
    Domácí trenéři si vybírají oddechovým čas!
     
    55:42
    Na druhé straně to vypadalo nadějně, jenže dorážka po střele od modré se nakonec za brankovou lajnu nepodívala.
     
    47:13
    Hostujícím hráčům se verdikt nelíbí, ale nic s ním zřejmě neudělají. Hradec si zahraje další přesilovku, protože Jiří Černoch je vyloučen za sevření puku rukou.
     
    43:53
    Početní výhoda pro domácí barvy. Zahrají si ji poté, se se Jiří Průžek provinil proti pravidlům podrážením.
     
    39:59
    Tohle byla šance jako hrom! Střela Christopha Lalancetta překonala Novotného a puk zůstal ležet v brankovišti, tam se k němu ale nedokázala dostat žádná z domácích hokejek, aby ho posunula o chybějící centimetry!
     
    39:48
    Lalancette poslal zadovku Patriku Miškářovi před brankoviště, ten vrátil kotouč jen do Novotného!
     
    38:48
    Potrestaným hokejistou je Michal Plutnar, jenž si na trestné lavici odsedí dvě minuty za hákování.
     
    38:48
    Radek Smoleňák byl v úniku poslán k ledu a nestihl zakončit, bude se vylučovat!
    38:40 Kevin KLÍMA - 2:3
     
    38:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tlak z posledních minut dokázali domácí využít a na světě je kontaktní branka! Velkou pohotovost ukázal KEVIN KLÍMA, ke kterému přilétl puk na levý kruh a hradecký forvard jej z velkého pokleku umístil přesně do bližšího vinglu nad gólmanovým ramenem – 2:3. Asistence: Ahti Oksanen.
     
    33:57
    Ondřej Beránek zakončoval přečíslení, Štěpán Lukeš si se situací poradil. Ovšem Radek Smoleňák se při tom dopustil hákování a Západočeši tak mají přesilovou hru.
     
    30:21
    Mountfield dostává možnost snížit rozdíl ve skóre z početní výhody, Martin Rohan se totiž provinil krosčekem.
    25:46 Lukáš DOUDERA - 1:3
     
    25:46
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A hosté jdou do dvoubrankového trháku! LUKÁŠ DOUDERA naskočil z trestné lavice rovnou do hry a hradecká obrana ho nechala bez hlídání. Doudera měl tak volnou cestu k bráně a umístil kotouč mezi betony – 1:3. Asistence: Michal Plutnar.
     
    23:38
    Za držení protihráče jde pykat karlovarský Lukáš Doudera.
     
    23:38
    Jordann Perret se hnal v samostatném úniku na Novotného a nájezd neproměnil, vybojoval ale alespoň faul.
    23:24 Ondřej BERÁNEK - 1:2
     
    23:24
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Branka platí, Energie znovu o gól vede! Je to ale vskutku zajímavý gól. Po střele zleva se totiž puk válel na brankovišti a z opakovaných záběrů, které máme k dispozici my, těžko soudit, jestli kotouč do brány přikopl patičkou právě ONDŘEJ BERÁNEK, nebo špičkou hole nechtěně bek Bohumil Jank. Videorozhodčí ale viděl zřejmě jasně Jankovu hokejku, protože branku uznal – 1:2. Bez asistence.
     
    23:24
    Hradec už byl komleptní, Karlovým Varům, konkrétně Ondřeji Beránkovi, se povedlo dostat puk do sítě. Hlavní rozhodčí se ale ještě jede podívat na video!
     
    22:01
    Vary jsou v plném počtu a mají nějaký čas v dvojnásobné přesilovce!
     
    21:21
    Aleš Jergl byl nějaký čas zahákován soupeřovou holí, to se ale sudí rozhodli nepotrestat. Naopak nedovolené bránění Jordanna Perreta odpískali, a tak budou hrát Západočeši v početní výhodě.
     
    20:34
    Filip Pavlík obdržel menší trest za podrážení, uvidíme tak téměř minutu a půl hru ve čtyřech.
     
    20:34
    Tomáš Havlín se po nějakém čase zvedá a v předklonu a za podpory členů realizačního týmu odjíždí do kabiny. Z opakovaných záběrů je vidět, jak se celá situace semlela – Filip Pavlík soupeře podrazil a Havlín nešťastně naletěl hlavou přímo do mantinelu.
     
    19:58
    Hostující trenéři neudrželi nervy na uzdě a okomentovali, že sudí nevyloučili za hit na Vondráčka, karlovarská střídačka tak obdržela dvouminutový trest pro hráčskou lavici za nesportovní chování.
     
    18:40
    Michal Plutnar dostal nad pravým kruhem požehnaně prostoru a hned ho využil ke střele, Štěpán Lukeš se ale stihl hbitě přemístit a střelu vyrazit!
    06:51 Jakub LEV - 1:1
     
    06:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ani hradecká přesilovka nezačala nejlépe, stejně jako hosté ji ale také domácí v druhé polovině zužitkovali! Ahti Oksanen narýsoval přesnou nahrávku podél modré čáry, na kterou si JAKUB LEV počíhal s napřaženou holí, využil clony před brankářem a srovnal stav zápasu – 1:0. Asistence: Ahti Oksanen, Jeremie Blain.
     
    05:59
    Martin Kohout se dostal hned do dvou úniků během jednoho oslabení! V prvním případě ho stihl na poslední chvíli dobruslit Christophe Lalancette, v tom druhém byl proti Lukešovi úplně sám. V minisouboji obstál hradecký gólman!
     
    05:31
    Tomáš Havlín (KVA) sice pohazuje rukama, není mu to ale nic platné. Dvě minuty za držení mu rozhodčí udělili a přesilovou hru si zahrají domácí.
    02:28 Lukáš PULPÁN - 0:1
     
    02:28
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    První střela mu nevyšla přesně, druhá už ano a Energie ve třetí minutě zápasu vede! Zpočátku to nevypadalo na příliš vydařenou přesilovku, opak je ale nakonec pravdou. Ve druhé polovině početní výhody se dostal LUKÁŠ PULPÁN ke dvěma ranám od modré, z nichž ta druhá zaplula krásně pod horní tyčku – 0:1. Asistence: Tomáš Vondráček.
     
    00:56
    Velmi brzy je tu první trest. Vyfasoval ho hradecký Jordann Perret, který si odpyká dvě minuty za podrážení.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 7. Lev (Oksanen, Blain), 39. Kevin Klíma (Oksanen) – 3. Pulpán (Vondráček), 24. O. Beránek, 26. L. Doudera (Plutnar), 60. Vondráček


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Jank, Šalda – Oksanen, Lalancette, Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lev (A), Miškář – Orsava, Štohanzl, R. Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Plutnar, Martin Rohan, Dlapa, Parkkonen, Pulpán (A), T. Havlín, L. Doudera – Kohout, Černoch, Koblasa – O. Beránek, T. Mikúš, T. Rachůnek (A) – Vondráček (C), Hladonik, Redlich – Průžek, Jiskra, Osmík.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Pražák, Úlehla – Malý, Votrubec

    Diváci: 1000
    thejrc.org