Fiorentina – Sassuolo 2:2 (kon.) | Spezia – Empoli 1:1 (kon.) | Sampdoria – Venezia 1:1 (kon.)
Turín – Hellas Verona 1:0 (kon.) | AC Milán – Neapol 0:1 (kon.)
konec
UC Sampdoria
1:1 (1:0)
Venezia FC
Neděle 19.12.2021, 18:00 • Stadio Luigi Ferraris (Janov) • Italská Serie A • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:02:15)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:1.
    Střely mimo: 7:9.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 8:17.
     
    Souboj Sampdorie s Venezií tak končí poměrně překvapivou plichtou 1:1! Janov byl v prvním poločase utkání lepším celkem a vedl po něm 1:0, když se už v 1. minutě prosadil Manolo Gabbiadini. V druhé půli utkání však Sampdoria začala hrát až příliš profesorsky, své šance nedotáhla do zdárného konce a přišel zasloužený trest. V 87. minutě si totiž Thomas Henry dobře všiml, že Jošida si od něj odstoupil až moc a krásným obstřelem na zadní tyč překonal Audera. Následně se domácí ještě vzmohli na nápor, ale i když dnes 85 minut zápasu vedli, nakonec se musí spokojit s jediným bodem a remízou.

    Faktem je, že remíza pro Janov ani Benátky žádnou velkou výhrou není. Oba celky zůstanou na 15., respektive 16. příčce Serie A. Od sestupového pásma je dělí devět, respektive sedm bodů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Radu Dragusin bude vhazovat na pravé lajně u půlící... tak už ne, nebude. Sudí Abisso právě třikrát zahvízdal a to znamená, že zápas končí a Venezia bude slavit!
     
    90+5
    Janovským už nezbývá moc času, přesto ještě drží míč na útočné polovině a chystají možná závěrečnou akci celého utkání.
     
    90+4
    Fabio Quagliarella poslal z prostoru před šestnáctkou Venezie centr až do malého čtverce hostujícího celku, kde si ale situaci pohlídal gólman Sergio Romero.
    90+4. Henry poslal míč vysoko nad branku
     
    90+4
    Sofian Kiyine předvedl famózní úprk, následně se kličkou zbavil dvou bránících hráčů a přihrál na osu hřiště, kde pálil Thomas Henry, jenž však klec Sampdorie přestřelil opravdu o hodně.
     
    90+3
    Sampdoria se dostala do vápna Venezie, ale nikoliv k zakončení. Nyní už na opačnou stranu pádí Sofian Kiyine.
     
    90+3
    Janovští spěchají s dalším výpadem, Maja Jošida ale musí spolupracovat s Omarem Colleym na polovině hřiště, kde musí vymyslet založení akce.
     
    90+2
    Obličeje fanoušků Janova v hledišti jsou zaskočené. Nyní je to naopak Sergio Romero, kdo pochopitelně nespěchá s rozehrávkou a sudí Abisso ho musí trochu pohánět.
    90+1. Caldara zachránil svůj celek
     
    90+1
    Sampdorie obléhá šestnáctku Benátek. Nyní přišel nejprve centr z levé strany a poté i střela Candrevy na zadní tyč, kterou však hlavou vyrazil Mattia Caldara a útočník Janova padl nevěřícně na kolena!
     
    90+1
    Hrajeme již nad rámec základní hrací doby, sudí Abisso přidá pět minut. Janov se zatím drží na útočné polovině bez toho, aby se dostal do šance.
     
    90
    Sofian Kiyine navezl míč z levé strany do vápna Sampdorie a Arnór Sigurdsson pálil v podstatě z penalty, do jeho rány se však vrhl Radu Dragusin a zblokoval ji.
     
    89
    Janov se pochopitelně snaží vrátit do vedení, které držel takřka celý zápas. Centr do vlastní šestnáctky však zkontroloval Tyronne Ebuehi pro brankáře Romera.
     
    88
    Adrien Silva vidí žlutou kartu, když před chvilkou zezadu tvrdě dostoupil Francesca Forteho, jenž se následně sesunul na trávník.
    87. Thomas HENRY - 1:1
     
    87
    Venezia právě vstřelila branku! A krátce před koncem základní hrací doby máme najednou z ničeho nic srovnáno! THOMAS HENRY šel po levé straně kupředu a těsně před vápnem Sampdorie se rozhodl pro střelu přes beka Jošidu. Svou ránu krásně zakroutil na vzdálenější tyč a brankář Emil Audero se natahoval naprosto marně, stav je 1:1! Akci založil Antonio Junior Vacca tím, že šikovně zblokoval přihrávku soupeře. Asistence: Antonio Junior Vacca.
     
    87
    Fotbalisté Janova poslali vysoký míč na hranici šestnáctky soupeře, kde však byla obrana Venezie připravena a zakládá kontra akci.
     
    86
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Kristoffer Askildsen.
     
    86
    Francesco Forte fauloval ve vápně Sampdorie jednoho ze soupeřů a ačkoliv k tomu má co říct, sudí Abisso si toho všímat nebude.
     
    85
    Arnór Sigurdsson hraje dnes na velkém prostoru, viděl jsem ho u pravé čáry, teď je nalevo a přenáší hru k protější krajnici.
     
    85
    Tommaso Augello se na levé krajní čáře neprobil přes obranu Venezie k centru, míč šel do zámezí. Janovští chystají ještě jednou střídání.
     
    84
    Maja Jošida si pohlídal odstup soupeře od balonu a následně hrací předmět odkopl od rohového praporku daleko od své svatyně.
     
    83
    Sergio Romero rychle rozehrává od své svatyně, po levé straně už jde nyní opět kupředu Sofian Kiyine, jenž ale tentokrát zvolil špatnou přihrávku a odevzdal mičudu soupeři.
     
    83
    Domen Črnigoj vhazuje míč zpět do hry na pravé straně trávníku u vlastní šestnáctky. Hráči Sampdorie sice rychle získali míč zpět, do šance se však Fabio Quagliarella neprobil.
     
    82
    Francesco Forte je hned vzápětí druhým karetně trestaným hráčem utkání, když ve výskoku praštil loktem do hlavy Adriena Silvu.
     
    81
    Rohový kop z levé strany šel na přední tyč svatyně Janova. Nebezpečné zakončení z něj hráči Venezie nevytěžili. Následně fasuje Emil Audero první žlutou kartu utkání za zdržování hry.
    80. Šance hostů gólem neskončila
     
    80
    Janov se tlačí vpřed po levé lajně, akci mu však brzy zastavili obránci Venezie a po přihrávce Tyronne Ebuehiho na pravou stranu mohl skórovat Arnór Sigurdsson, jenž ale ranou na zadní tyč těsně minul klec Sampdorie. Jeho pokus byl tečován, roh pro Benátky.
     
    79
    Adrien Silva je konečně mimo hrací prostor, takže se může pokračovat ve hře. Emil Audero vykopl míč za půlící kruh, kde odražený balon získali jeho spoluhráči.
     
    78
    Na trávníku probíhá ošetřování hráče Adriena Silvy, který je lékaři Sampdorie odváděn za postranní lajnu.
     
    78
    Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Mattia Aramu, přichází Francesco Forte.
     
    77
    Sudí Abisso nařizuje po faulu Tyronne Ebuehiho ve vápně Sampdorie odkop od svatyně Janova. Zároveň se chystá střídání na straně Venezie.
    77. Quagliarella branku netrefil
     
    77
    Obrana Venezie odkopává balon od své šestnáctky, hráči Sampdorie se však rychle vrací s další akcí, kterou zakončil Fabio Quagliarella ranou vedle vzdálenější tyče svatyně Venezie.
     
    76
    Obrana Janova rozehrává na krátko před vlastním pokutovým územím, Antonio Candreva však nyní na pravé straně při snaze o centr uklouzl.
     
    75
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Francesco Caputo, přichází Fabio Quagliarella.
     
    75
    Venezia se nyní dostala na balon před velkým čtvercem Sampdorie, Sofian Kiyine si však na střelu netroufl a radši zvolil přihrávku do pravého křídla.
     
    74
    Morten Thorsby nechtěl odkopnout míč jen tak na zdař bůh od své klece, proto přihrál ještě za sebe na Radua Dragusina, jenž už ovšem neměl na výběr.
     
    74
    Po levém křídle spěchají kupředu hráči Venezie, Arnór Sigurdsson se nenechal odstavit soupeřem od balonu a tak přišel centr do šestnáctky Janova, se kterým si však obrana Sampdorie věděla rady.
     
    73
    Omar Colley rozehrává další akci Janova, která tentokrát vyzněla až do zakončení, které z bezprostřední blízkosti vyslal na klec soupeře Antonio Candreva, Sergio Romero si připisuje další dobrý zákrok a drží svůj tým ve hře!
     
    72
    Janov nyní ztratil merunu ve středu hrací plochy. Jeho výkon zatím zdaleka není tak dominantní, jako v úvodní pětačtyřicítce.
     
    72
    Sofian Kiyine nyní posílal cosi mezi střelou a přihrávkou kolmo do vápna Janova. Jeho spoluhráči však úmysly svého kolegy odhadnout nedokázali.
     
    71
    Venezia spěchá po pravé lajně kupředu, její hráči budou vhazovat poté, co dobrou defenzivní činnost odvedl Tommaso Augello.
     
    70
    Sofian Kiyine opět nabíhá na levou lajnu a nabízí se spoluhráčům. Jeho dlouhý centr, který byl pokusem o přenos těžiště hry k protější čáře, se však stal kořistí obrany Janova.
     
    70
    Sampdoria se po chvilce dostává k dalšímu autu, hru trochu posunula od své svatyně, takže může být relativně spokojena.
     
    69
    Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Gianluca Busio, přichází Arnór Sigurdsson.
    Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Dennis Johnsen, přichází Domen Črnigoj.
     
    69
    Fotbalisté Janova budou vhazovat na levé straně trávníku téměř u svého vápna, ještě předtím ale proběhne střídání Venezie a to dvojité.
     
    68
    Benátčané vyráží na zteč po levé straně, Tyronne Ebuehi nyní ale situaci nevyřešil ideálně, celou akci až příliš zpomalil.
     
    67
    Standardku zahráli hráči Sampdorie nakrátko. Následně se do míče asi deset metrů za velkým vápnem opřel Antonio Candreva, brankář Sergio Romero ale v poklidu zasáhl.
     
    67
    Francesco Caputo seběhl z pravé lajny na osu hřiště, aby zde pomohl přečíslit hráče Benátek a z toho pramení faul Sofiana Kiyineho na Valeria Verreho.
     
    66
    Výkop gólmana Sampdorie proběhl bez komplikací a šel na středový kruh, kde však byli úspěšnější hráči Venezie. Ti si ale merunu dlouho neužili.
     
    65
    Brankář Emil Audero má nejspíš nějaké menší zdravotní potíže. Narazil si nejspíš stehno, když skokem kontroloval míč mířící do zámezí po hlavičce Colleyho. Vypadá to však, že bude schopen pokračovat.
     
    65
    Centr do vlastního pokutového území usměrnil Omar Colley hlavou kousek za zadní tyč vlastního celku, následně se nejspíš chybně mával ofsajd pro Mattiu Caldaru.
     
    64
    Centr z pravé strany od rohového praporku šel na přední tyč, neměl však nejmenší šanci na úspěch, obrana soupeře si s ním dokázala poradit.
     
    63
    Na druhé straně zavařila také Venezia v šestnáctce Janova a generuje z toho rohový kop od pravého praporku.
     
    62
    Valerio Verre vyslal zpoza velkého vápna tvrdý přízemní projektil, který Romero vyboxoval před sebe, kde dorážel Morten Thorsby, jenž však klec Venezie trestuhodně přestřelil! Obrovská šance Janova nyní zůstala nevyužita, při Venezii stáli všichni fotbaloví svatí!
     
    61
    Janov získal ve středu trávníku míč a jeho obrnci tak nyní mohou kombinovat na pravé straně, kde vysouvají Francesca Caputoa.
     
    61
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Valerio Verre.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Bartosz Bereszyński, přichází Radu Dragusin.
     
    60
    A Benátčané ihned vyrazili po ztrátě Candrevy na zteč. Centr z pravé strany se snažil hlavou do sítě Sampdorie usměrnit Mattia Aramu, jenž ale klec Janova minul.
     
    60
    Venezia měla v posledních minutách značnou převahu a hráčům Sampdorie by to jako budíček mělo stačit, přesto nyní lacino ztratili míč před vápnem soupeře.
     
    59
    Rohový kop v podání Venezie nebyl nebezpečný, Janovští jej bez potíží odvrátili. Následně ale přišel další centr a Mattia Caldara hlavičkoval zády k brance Janova, jejíž břevno svým pokusem přece jen o něco minul.
     
    58
    Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Ethan Ampadu, přichází Antonio Junior Vacca.
    Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Tanner Tessmann, přichází Thomas Henry.
     
    58
    Hodně aktivní je dnes Sofian Kiyine, jenž nyní na levé straně vápna přešel dva hráče Janova a pálil na přední tyč, kde Emil Audero zasáhl a přízemní pokus vytěsnil na rohový kop!
     
    57
    Tanner Tessmann nedokázal nacentrovat před vápnem Sampdorie, díky čemuž se borci Janova konečně na chvíli dostali k meruně.
     
    56
    Sofian Kiyine nacentroval na pravé křídlo, kde se však jeho spoluhráči nedokázali prosadit. Přesto Benátky dál tlačí na obranu Janova.
     
    56
    Benátčané se drží u míče, musí ho však vrátit až do vlastního pokutového území na brankáře Romera, jehož výkop se snáší až za půlící kruh.
     
    55
    Sofian Kiyine předvedl krásnou Zidanovku ve vápně Sampdorie a posunul míč na Mattiu Aramua, jenž ranou z hrany velkého vápna trestuhodně minul pravou tyč svatyně Janova!
     
    54
    Kombinace Benátčanů opravdu není nijak blesková a hráči Sampdorie zvládají soupeře v pohodě dostupovat, jak to nyní předvedl Omar Colley Tanneru Tessmannovi.
     
    54
    Venezia se zatím také nikam bezhlavě nehrne. Gianluca Busio vyváží mičudu po levé krajnici poměrně pomalu a spíš monitoruje situaci před sebou.
     
    53
    Janovští rozehrál standardní situaci z půlící čáry vysokým nákopem na velké vápno, tam však neuspěli ve vzdušném souboji.
     
    52
    K Jošidovi spěchají na hřiště lékaři, ten se ale mezitím sám staví na nohy a je jasné, že bude moci pokračovat. Náhradníci se šli rozběhat zatím zbytečně.
     
    51
    Maja Jošida leží na trávníku a drží se za obličej, do kterého ale nedostal, Sofian Kiyine mu rukou vrazil maximálně do boku.
     
    51
    Sampdoria kombinuje na vlastní polovině trávníku, ve středu hřiště vysouvá Antonio Candreva na zteč Bartosze Bereszyńskiho.
     
    50
    Tyronne Ebuehi přihrál kousek za sebe a Sofian Kiyine poslal od levé krajnice centr až do malého vápna, který s povděkem sebral ze vzduchu Emil Audero.
     
    50
    Venezia se tlačí kupředu po pravém křídle, kde však mají fotbalisté Sampdorie hodně svých hráčů, takže se Okřídlení lvi musí zase stáhnout.
     
    49
    Janov nyní nezískal odražený míč po výkopu gólmana Audera, takže si na druhé straně zahrál také Romero. Manola Gabbiadiniho přitom lehce nakopl Ethan Ampadu.
     
    48
    Tyronne Ebuehi a Sofian Kiyine se přesto snažili protlačit kupředu po levém křídle, odkud se jim nakonec podařilo poslat centr a Tanner Tessmann zakončoval na malém vápně zády k bráně střelou přes hlavu. Mířil ale hodně nepřesně.
     
    47
    Sergio Romero rozehrává od své svatyně na krátko přes své obránce, kteří ale příliš mnoho prostoru pro kombinaci směrem kupředu nenašli.
    46. Thorsby hlavou těsně minul
     
    46
    Centr z levé strany šel na zadní tyč svatyně Venezie. K míči se po chvíli dostal Antonio Candreva, jenž poslal další centr na malé vápno a Morten Thorsby v obrovské šanci hlavičkoval těsně vedle pravé tyčky svatyně Benátek!
     
    46
    Hráči Sampdorie zahájili druhou půli úvodním výkopem a ihned se vysokým balonem dostali na útočnou polovinu, Tommaso Augello bude házet aut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči se zvolna vrací na hrací plochu. Druhý poločas začne za malou chvilku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:00.
     
    Statistiky 1. poločasu z pohledu domácích:

    Držení míče: 53 % : 47 %
    Střely na bránu: 4:0
    Střely mimo: 3:1
    Rohové kopy: 3:0
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 3:7
    První poločas nabídl jednu branku, domácí vedou 1:0.
     
    První poločas duelu mezi Sampdorií a Venezií přinesl očekávaný obraz hry. Fotbalisté Janova mají v utkání zatím značnou převahu, vytvořili si několik velkých šancí, prosadit se zvládli již v první minutě po trefě Manola Gabbiadiniho. Následně jejich aktivita možná lehce opadla, přesto v duelu s Benátkami dominují a jsou na cestě k výhře, kterou však potřebují potvrdit dalšími proměněnými šancemi. Útoky Okřídlených lvů jsou zatím spíše sporadické.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     
    45
    Benátčané se ještě snaží o jednu z posledních akcí prvního poločasu, po nepřesné kombinaci ve středu hřiště však sudí Abisso ukončuje tuto část hry.
     
    45
    Venezia rozehrává od vlastní šestnáctky. Míč se na středu hřiště snažil zpracovat Gianluca Busio, jenž však byl dostoupen dvěma soupeři a odzbrojen.
     
    44
    Tyronne Ebuehi je zatím na levé lajně hodně vidět, ale dobrý centr se mu ještě dát nepovedlo. I proto může Emil Audero vykopávat od své klece v klidu.
     
    43
    Až příliš prudký byl pas na pravou stranu pro Dennise Johnsene, jenž se snažil prohodit si míč mezi dvěma soupeři, ale neuspěl.
     
    43
    Dvakrát po sobě zahrávali hráči Janova rohový kop od levého praporku. Do větší šance se nedostali ani jednou.
     
    42
    Skvělý zákrok Romera, Antonio Candreva se tak osm metrů za vápnem Venezie dostal ke střele a jeho zvolna padající pokus vytěsnil brankář Benátek na roh pěknou robinsonádou!
     
    41
    Od své branky bude vykopávat Emil Audero, když hráči Venezie dvakrát nedokázali dobře odcentrovat z levého křídla, kde operuje Tyronne Ebuehi.
     
    40
    Fobtalisté Benátek se drží na míči na útočné polovině, do zajímavé pozice se s ním však zatím nedokázali dostat.
     
    39
    Vhazovat budou na levé straně hráči Okřídlených lvů, ačkoliv Antonio Candreva vehementně protestuje, sudí Abisso však nepřipouští diskusi.
     
    38
    Venezia spěchá kupředu s míčem po pravé lajně, Pasquale Mazzocchi ho předal za sebe Ethanu Ampaduovi, jenž ale nezvládl dobře nacentrovat.
     
    38
    Brankář Sergio Romero vykopává až na útočnou polovinu, kde se však balon dostal do zámezí, zpět do hry jej uvede autem Bartosz Bereszyński.
     
    37
    Jen to nyní zašumělo na tribunách, když přízemní centr z pravé strany prošel malým čtvercem Venezie netknutý, Manolo Gabbiadini k němu ale daleko neměl.
     
    36
    Manolo Gabbiadini nepřetlačil Pasquale Mazzocchiho u rohového praporku, takže se obraně Benátek podařilo odkopnout míč od svého vápna.
     
    36
    Emil Audero se zapojí do kombinace svého celku a pošle vysoký míč daleko od své klece. Sampdoria získala na levé straně autové vhazování.
     
    35
    Mattia Caldara musí na pravé straně volit zpětnou přihrávku, když proti němu vystoupili hned tři bránící fotbalisté Janova.
     
    34
    Benátčané se po levé lajně protlačili kupředu, centr, jenž vyslal Tyronne Ebuehi, však do vápna Sampdorie nedolétl.
     
    34
    Venezia kombinuje i přes své pokutové území, následně ale nebyla přesná přihrávka na Mattiu Aramua a vpřed může Sampdoria.
     
    33
    Emil Audero vykopává od své svatyně na levou stranu trávníku, kde byl dvěma soupeři tvrdě dohrán Morten Thorsby, jenž mičudu ztrácí.
    32. Sofian Kiyine branku těsně minul
     
    32
    U míče již stojí Sofian Kiyine, jenž se rozhodl pro obstřel na zadní tyč, kterou však o pár metrů minul. Lehké zdravotní potíže má ještě Bartosz Bereszyński, ale bude v pořádku.
     
    31
    Gianluca Busio byl podražen Albinem Ekdalem asi pět metrů před šestnáctkou Sampdorie a Venezia tak má volný přímý kop z dobré pozice!
     
    31
    Sampdoria drží svého soupeře na jeho polovině trávníku jako v kleštích, až nyní se hostům podařilo vyrazit kupředu, Tyronne Ebuehi přihrává na Gianlucu Busia.
     
    30
    Janovští jsou s míčem u pravé krajní čáry, kde se snaží přečíslit obranu Venezie. Hráči Benátek se však úspěšně stáhli za balon.
     
    29
    Pěknou akci nyní sehráli fotbalisté Janova, kteří mohli dvakrát střílet z dobré pozice, jejich hráči však situaci překombinovali a finální rána Manola Gabbiadiniho nemohla Romera ohrozit.
     
    28
    Opět kombinují hráči Venezie, Tyronne Ebuehi ale v osobním souboji nepřetlačil Antonia Candrevu, jenž se mu šikovnou kličkou vysmýkl a může jít kupředu.
     
    28
    Benátky hrozně složitě zakládají své akce, Sofian Kiyine nyní ve středu hřiště přidržel za dres Albina Ekdala, jenž spadl na zem a sudí Abisso píská.
     
    27
    Tommaso Augello krásně zpracoval ne zrovna ideální přihrávku na levou krajní čáru a ještě si obhodil soupeře. Následně založil akci Sampdorie, která však k zakončení nevedla.
     
    26
    Volný přímý kop z pravé strany šestnáctky Venezie zahrál tentokrát Antonio Candreva, jenž kroutil míč do vzdálenějšího horního rohu branky Benátek. Neúspěšně.
     
    25
    Následně se odehrál souboj dvou třiadvacítek, Sofian Kiyine v něm podkopl Manola Gabbiadiniho a Sampdoria má další standardku.
     
    25
    Manolo Gabbiadini a Antonio Candreva se sešli u míče, pálil první jmenovaný, jenž však dobře vyskočivší zeď soupeře nepřestřelil.
     
    24
    Morten Thorsby byl podkopnut na ose hřiště Gianlucou Busiem a Janov bude mít dobrou standardku ze středu trávníku asi deset metrů za velkým vápnem Venezie.
     
    23
    Tanner Tessmann fauloval u rohového praporku Bartosze Bereszyńskiho a sudí Abisso píská do píšťalky. Janov tak rozehraje v poklidu.
     
    23
    Antonio Candreva spěchal kupředu po levém křídle, po shlédnutí situace zvolil vysoký balon na malé vápno, který však pohodlně sebral Sergio Romero.
     
    22
    Vysoký míč šel ze standardky Janova až do šestnáctky Venezie, kde však obrana Benátek měla převahu, kterou zvládla využít.
     
    21
    Tommaso Augello se po levé straně snažil projít k vápnu Venezie, Ethan Ampadu jej tvrdě podkopl a může být rád, že neuvidí kartonek žluté barvy.
     
    21
    Vysoký nákop hráčů Benátek obrana Sampdorie projít nenechala a na druhé straně se neúspěšně kupředu probíjel Albin Ekdal.
     
    20
    Venezia se udržela na míči, útočnou polovinu trávníku však musela vyklidit a s další akcí bude muset začít až od své šestnáctky.
     
    19
    Benátčané tlačí u pravé krajní čáry na obranu Sampdorie. Mattia Aramu nechává házet aut Pasquale Mazzocchiho, jenž si tuto činnost následně zopakuje.
     
    18
    Morten Thorsby nepřešel na levém křídle přes dva soupeře a kupředu tak spěchají hráči z Laguny. Ti na pravé straně vysouvají kupředu Mattiu Aramu a, jehož centr odvrací domácí defenziva.
     
    17
    Fotbalisté Sampdorie jsou zatím hodně na balonu, který soupeři příliš nepůjčují. Nyní se po tvrdém střetu ve středu pole dostal k rychlému výpadu Tanner Tessmann, pod jehož nohy se však včas stihl vrhnout Emil Audero, jenž zachránil Janov od inkasované branky.
     
    16
    Hráči Janova se dostali k rohovému kopu z levé strany, míč už si postavil Antonio Candreva, jenž ho poslal na krátko do vápna, nechal si merunu narazit zpět a až poté centroval. Neúspěšně.
     
    15
    Na opačné straně hřiště se marně snažil Dennis Johnsen přejít u pravé krajní čáry Adriena Silvu, jenž mu míč ukopl a sám založil akci Sampdorie.
     
    14
    Fotbalisté Janova tak opět rozehrávají z vlastní poloviny trávníku. Balon po levé lajně rychle vyvezl kupředu Albin Ekdal, jenž ale nepřečetl postavení svých spoluhráčů dobře a jeho přihrávka končí v zámezí.
     
    13
    Emil Audero má znovu míč u kopačky a posílá ho na levou lajnu, kde byl faulován Morten Thorsby. Ethan Ampadu si při zákroku na něj trochu ublížil, ale už je na nohách a snad bude v pořádku.
     
    12
    Benátčané se nakonec dostali od své klece také odkopem, který pozorná obrana Sampdorie zachytila a rozehrála do křídla, kde však Manolo Gabbiadini míč neudržel.
     
    11
    Od své klece tak vykopává domácí brankář Emil Audero, který poslal vysokým nákopem balon na půli soupeře, kde ale míč po chvíli v pohodě sbírá Sergio Romero.
     
    10
    Fotbalisté Venezie znovu drží míč na vlastní polovině šestnáctky, nyní přenesli hru vysokým nákopem kupředu na Dennise Johnsena, jež však špatně zpracoval mičudu a navíc byl v ofsajdu.
     
    9
    Antonio Candreva při centru trochu dojel Tyronnea Ebuehiho, jemuž se nyní nechce moc na nohy, za pomoci soupeře a proslovu sudího to však zvládne.
     
    8
    Po lehčím útočném faulu rozehrávají fotbalisté Venezie od své šestnáctky, balon poslali na levou lajnu, kde si dobře poradil Tyronne Ebuehi, jenž ale následně nezvládl dobře nacentrovat.
     
    8
    Manolo Gabbiadini je zatím opravdu hodně vidět. Nyní znovu střílel, tentokrát na pravé straně zpoza velkého vápna na zadní tyč, mířil však trochu nepřesně.
     
    7
    Na druhé straně se k druhému zakončení v utkání dostal střelec první branky Manolo Gabbiadini, jehož zakončení však tentokrát postrádalo razanci.
     
    6
    Fotbalisté z Laguny se dostali po pravé straně do útoku, ale centr z pravé strany v podání Dennise Johnsena nebyl dobrý.
     
    5
    Venezia rozehrává z vlastní poloviny hřiště, do kombinace se zapojuje také brankář Sergio Romero, balon letí k pravé lajně, kde je Pasquale Mazzocchi.
     
    4
    Benátčané se dostali do šance, když ve vápně hlavičkou na přední tyč zakončil akci Dennis Johnsen, Emil Audero však byl připraven.
     
    3
    Sampdoria drží mičudu ve středu hrací plochy, následně se ale fotbalisté Janova nedohodli a jejich akce končí ofsajdem.
     
    2
    Okřídlení lvi se samozřejmě snaží odpovědět vlastním náporem, ale aktivním presinkem nyní na půli soupeře míč nezískali.
    1. Manolo GABBIADINI - 1:0
     
    1
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Sampdoria bleskově otevírá skóre duelu a už v 1. minutě se ujímá vedení! Nádherný ťukes Janova zakončil střelou v pádu MANOLO GABBIADINI, jemuž balon nádherně narazil Caputo. Útočník domácích pak pálil zhruba ze vzdálenosti penalty trochu na levé straně k zadní tyči a krásným lobíkem přehodil brankáře Sergia Romera! Asistence: Francesco Caputo.
     
    1
    Bartosz Bereszyński krátce po rozehrávce hází aut od pravé lajny a Sampdoria může jít kupředu po křídle.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté již přichází na hrací plochu, utkání může začít.
     
    Do startu utkání mezi Janovem a Venezií nám zbývá ještě skoro půl hodiny. Vy si však již nyní můžete prohlédnout zahajovací sestavy, ve kterých oba celky nastoupí.

    Sampdoria volí klasické rozestavení 4-4-2, vepředu by se měli pohybovat Manolo Gabbiadini a Francesco Caputo. Venezia nastoupí ve formaci 4-3-3. O její góly by se měli starat především Sofian Kiyine, Dennis Johnsen a Mattia Aramu.
     
    Úvodní sestavy:

    UC Sampdoria: Audero – Augello, Colley, Jošida, Bereszyński – Thorsby, Adrien Silva, Ekdal (C), Candreva – Gabbiadini, Caputo.

    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Chabot, Depaoli, Murru, A. Ferrari, Dragusin, Askildsen, Yepes, Quagliarella, Ciervo, Verre.
    Trenér: Roberto D'Aversa.

    Venezia FC: Romero – Ebuehi, Ceccaroni (C), Caldara, Mazzocchi – Busio, Ampadu, Tessmann – Kiyine, Johnsen, Aramu.

    Náhradníci: Lezzerini – Molinaro, Schnegg, Svoboda, Črnigoj, Bjarkason, Vacca, Dor Peretz, Sigurdsson, Heymans, Forte, Henry.
    Trenér: Paolo Zanetti.

    Rozhodčí: Abisso – Ranghetti, Miele – Minelli. VAR: Valeri, Preti.
     
    Další střetnutí italské nejvyšší soutěže se hraje v neděli od 18 hodin.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že budeme sledovat střetnutí ze spodních pater tabulky. Lépe je postavená Sampdoria, kterou tak můžeme pasovat do role favorita. Domácí mužstvo se aktuálně nachází na čtrnácté pozici, když získalo osmnáct bodů. V posledních pěti duelech Sampdoria zvítězila ve třech případech a dvakrát odešla poražená. Ještě hůře na tom je Venezia, která má o dva body méně, nežli její soupeř. Hostující celek je na šestnácté příčce a rozhodně se musí dívat především pod sebe. Venezia má na sestupové pozice náskok pěti bodů.
     
    Vítám všechny fanoušky italského fotbalu u osmnáctého kola Serie A. Tentokrát se proti sobě postaví UC Sampdoria a Venezia FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Šatalík

    Branky: 1. Gabbiadini (Caputo) – 87. Henry (Vacca)

    Karty:   81. Audero (SMD), 88. Adrien Silva (SMD) – 82. Forte (VEN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:17.
    UC Sampdoria: Audero – Augello, Colley, Jošida, Bereszyński (61. Dragusin) – Thorsby, Adrien Silva, Ekdal (C) (86. Askildsen), Candreva – Gabbiadini (61. Verre), Caputo (75. Quagliarella).
    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Chabot, Depaoli, Murru, A. Ferrari, Dragusin, Askildsen, Yepes, Quagliarella, Ciervo, Verre.

    Trenér: Roberto D'Aversa.

    Venezia FC: Romero – Ebuehi, Ceccaroni (C), Caldara, Mazzocchi – Busio (69. Sigurdsson), Ampadu (58. Vacca), Tessmann (58. Henry) – Kiyine, Johnsen (69. Črnigoj), Aramu (78. Forte).
    Náhradníci: Lezzerini – Molinaro, Schnegg, Svoboda, Črnigoj, Bjarkason, Vacca, Dor Peretz, Sigurdsson, Heymans, Forte, Henry.

    Trenér: Paolo Zanetti.

    Rozhodčí: Abisso – Ranghetti, Miele – Minelli. VAR: Valeri, Preti.
    ocianews.com