Fiorentina – Sassuolo 2:2 (kon.) | Spezia – Empoli 1:1 (kon.) | Sampdoria – Venezia 1:1 (kon.)
Turín – Hellas Verona 1:0 (kon.) | AC Milán – Neapol 0:1 (kon.)
konec
UC Sampdoria
1:1 (1:0)
Venezia FC
Neděle 19.12.2021, 18:00 • Stadio Luigi Ferraris (Janov) • Italská Serie A • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:02:15)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:1.
    Střely mimo: 7:9.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 8:17.
     
    Souboj Sampdorie s Venezií tak končí poměrně překvapivou plichtou 1:1! Janov byl v prvním poločase utkání lepším celkem a vedl po něm 1:0, když se už v 1. minutě prosadil Manolo Gabbiadini. V druhé půli utkání však Sampdoria začala hrát až příliš profesorsky, své šance nedotáhla do zdárného konce a přišel zasloužený trest. V 87. minutě si totiž Thomas Henry dobře všiml, že Jošida si od něj odstoupil až moc a krásným obstřelem na zadní tyč překonal Audera. Následně se domácí ještě vzmohli na nápor, ale i když dnes 85 minut zápasu vedli, nakonec se musí spokojit s jediným bodem a remízou.

    Faktem je, že remíza pro Janov ani Benátky žádnou velkou výhrou není. Oba celky zůstanou na 15., respektive 16. příčce Serie A. Od sestupového pásma je dělí devět, respektive sedm bodů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Radu Dragusin bude vhazovat na pravé lajně u půlící... tak už ne, nebude. Sudí Abisso právě třikrát zahvízdal a to znamená, že zápas končí a Venezia bude slavit!
     
    90+5
    Janovským už nezbývá moc času, přesto ještě drží míč na útočné polovině a chystají možná závěrečnou akci celého utkání.
     
    90+4
    Fabio Quagliarella poslal z prostoru před šestnáctkou Venezie centr až do malého čtverce hostujícího celku, kde si ale situaci pohlídal gólman Sergio Romero.
    90+4. Henry poslal míč vysoko nad branku
     
    90+4
    Sofian Kiyine předvedl famózní úprk, následně se kličkou zbavil dvou bránících hráčů a přihrál na osu hřiště, kde pálil Thomas Henry, jenž však klec Sampdorie přestřelil opravdu o hodně.
     
    90+3
    Sampdoria se dostala do vápna Venezie, ale nikoliv k zakončení. Nyní už na opačnou stranu pádí Sofian Kiyine.
     
    90+3
    Janovští spěchají s dalším výpadem, Maja Jošida ale musí spolupracovat s Omarem Colleym na polovině hřiště, kde musí vymyslet založení akce.
     
    90+2
    Obličeje fanoušků Janova v hledišti jsou zaskočené. Nyní je to naopak Sergio Romero, kdo pochopitelně nespěchá s rozehrávkou a sudí Abisso ho musí trochu pohánět.
    90+1. Caldara zachránil svůj celek
     
    90+1
    Sampdorie obléhá šestnáctku Benátek. Nyní přišel nejprve centr z levé strany a poté i střela Candrevy na zadní tyč, kterou však hlavou vyrazil Mattia Caldara a útočník Janova padl nevěřícně na kolena!
     
    90+1
    Hrajeme již nad rámec základní hrací doby, sudí Abisso přidá pět minut. Janov se zatím drží na útočné polovině bez toho, aby se dostal do šance.
     
    90
    Sofian Kiyine navezl míč z levé strany do vápna Sampdorie a Arnór Sigurdsson pálil v podstatě z penalty, do jeho rány se však vrhl Radu Dragusin a zblokoval ji.
     
    89
    Janov se pochopitelně snaží vrátit do vedení, které držel takřka celý zápas. Centr do vlastní šestnáctky však zkontroloval Tyronne Ebuehi pro brankáře Romera.
     
    88
    Adrien Silva vidí žlutou kartu, když před chvilkou zezadu tvrdě dostoupil Francesca Forteho, jenž se následně sesunul na trávník.
    87. Thomas HENRY - 1:1

    Petr Šatalík

    Branky: 1. Gabbiadini (Caputo) – 87. Henry (Vacca)

    Karty:   81. Audero (SMD), 88. Adrien Silva (SMD) – 82. Forte (VEN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:17.
    UC Sampdoria: Audero – Augello, Colley, Jošida, Bereszyński (61. Dragusin) – Thorsby, Adrien Silva, Ekdal (C) (86. Askildsen), Candreva – Gabbiadini (61. Verre), Caputo (75. Quagliarella).
    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Chabot, Depaoli, Murru, A. Ferrari, Dragusin, Askildsen, Yepes, Quagliarella, Ciervo, Verre.

    Trenér: Roberto D'Aversa.

    Venezia FC: Romero – Ebuehi, Ceccaroni (C), Caldara, Mazzocchi – Busio (69. Sigurdsson), Ampadu (58. Vacca), Tessmann (58. Henry) – Kiyine, Johnsen (69. Črnigoj), Aramu (78. Forte).
    Náhradníci: Lezzerini – Molinaro, Schnegg, Svoboda, Črnigoj, Bjarkason, Vacca, Dor Peretz, Sigurdsson, Heymans, Forte, Henry.

    Trenér: Paolo Zanetti.

    Rozhodčí: Abisso – Ranghetti, Miele – Minelli. VAR: Valeri, Preti.
    thejrc.org