Montreal – Boston 0:0 (odl.) | Carolina – Los Angeles 5:1 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 4:3 (po pr.)
Detroit – New Jersey 5:2 (kon.) | Dallas – Chicago 4:3 (po pr.) | Seattle – Edmonton 3:5 (kon.)
NY Islanders – Vegas 3:4 (0:2 po s.n.) | Winnipeg – St. Louis 4:2 (kon.)
konec
Seattle Kraken
3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
Edmonton Oilers
Neděle 19.12.2021, 04:07 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:08 Connor MCDAVID - 3:5
     
    59:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté přeci jen pečetí svoje dnešní vítězství brankou do prázdné branky. Po ztrátě puku středním pásmu od domácích si puk získal po nahrávce od Zacka Kassiana kanadský snajpr Connor McDavid, jenž touš v klidu dovezl do odkryté sítě 3-5! Asistence: Zack Kassian.
     
    57:47
    Chris Driedger odjíždí na střídačku, domácí to zkoušejí více než dvě minuty před koncem třetí periody v šesti.
     
    56:58
    Parádní zákrok aktuálně předvedl Chris Driedger, který tak drží svůj tým v šanci na bodový zisk ze zápasu! Proti střele Connora McDavida totiž zakročil tygřím skokem, za jež by se nestyděl určitě ani slavný Dominik Hašek.
     
    56:28
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Jared McCann – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Tyson Barrie – 2 min., hrubost).
    48:54 Warren FOEGELE - 3:4
     
    48:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté se i přes fakt, že jejich branka nebyl zprvu uznána, mohou radovat. Nejprve sice video potvrdilo, že gól uznán nebude, ovšem po výzvě od hostujícího trenéra Jim Playfaira, rozhodčí tuto situaci posuzují jako regulérní. Oilers se tak mohou radovat z vedoucí branky zásluhou WARRENA FOEGELEA, který si tak připisuje druhou branku v utkání 3-4!. Asistence: Evan Bouchard, Leon Draisaitl.
     
    48:54
    Hosté se sice radovali z branky zásluhou Warrena Fogeleho, ten atakoval brankáře Chrise Driedgera, ovšem minimálně dle mého názoru byl útočník přistrčen obráncem Markem Giordnaem. Rozhodčí již zprvu branku neuznali, následně to sice potvrdilo i video, což ale neunesla střídačka Oilers, která tedy požaduje další přezkoumání.
    36:33 Carson SOUCY - 3:3
     
    36:33
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí se po sérii šancí zaslouženě prosazují a vyrovnávají skóre! Potom co orazítkoval Jeremy Lauzon pouze tyč se puk odrazil ke CARSONOVI SOUCYM, jenž zamířil velmi jistě do odkryté branky 3-3!. Asistence: Jeremy Lauzon, Jordan Eberle.
    32:52 Colton SCEVIOUR - 2:3
     
    32:52
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté se z ničeho nic dostávají do vedení! Po chybné rozehrávce domácích se dostal k zakončení COLTON SCEVIOUR, který se z hranice brankoviště svou střelou pod horní tyč nemýlil 2-3! Asistence: Connor McDavid.
     
    28:48
    Hosté si dokonce v oslabení vypracovali obrovskou příležitost! Při úniku dva na jednoho ale přeskočil Leonu Draisaitlovi puk hokejku a to ve chvíli, kdy měl úplně odkrytou svatyni.
     
    27:44
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Kailer Yamamoto – 2 min., podrážení).
     
    26:29
    Dorážka Connora McDavida nakonec nekončí brankou! Skvělým zákrokem se totiž prezentoval Chris Driedger, čímž ukázal že opravdu patří mezi ty nejlepší brankáře NHL.
     
    17:49
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Carson Soucy – 2 min., krosček).
    17:03 Warren FOEGELE - 2:2
     
    17:03
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nedáš dostaneš! To platí při aktuální situaci, kdy se dokázali nakonec prosadit hosté a vyrovnat účet tohoto utkání! Po rychlém protiútoku se dostal ke střele Kailer Yanamoto, jehož pokus Chris Drierger pouze vyrazil na připraveného WARRENA FOEGELEHO, který puk pohotově dorazil do odkryté domácí svatyně 2-2! Asistence: Kailer Yanamoto, Leon Draisaitl.
     
    16:48
    Domácí zahodili obrovskou šanci ve vlastním oslabení! Potom co dokázal zachytit nahrávku Brandon Tanev, tak se tento kanadský útočník řítil tváří tvář brankáři Stuartu Skinnerovi, kterého ale trefil pouze do připravené výstroji.
     
    15:49
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Jérémy Lauzon – 2 min., hrubost).
    13:05 Evan BOUCHARD - 2:1
     
    13:05
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hostům se přeci jen díky své zvýšené aktivitě prosazují! Po delším pobití v útočném pásmu se dostal ke střele na modré čáře EVAN BOUCHARD, který propálil vše co mu stálo v cestě a koriguje tak skóre dnešního zápasu 2-1! Asistence: Cooper Marody, Leon Draisaitl.
     
    11:31
    Marcus Johansson se objevil v obrovské šanci, ovšem trefuje pouze tyč z mezikruží, což znamená že skóre zůstává stále stejné. Bude tato zahozená šance domácí v průběhu mrzet?
    09:07 Jared MCCANN - 2:0
     
    09:07
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí se opět z ničeho prosazují a navyšuji tak své vedení! Potom co se domácí usadili v útočném pásmu, dokázal zpoza branky přihrát touš před branku Jordan Eberle, kde byl připravený JARED MCCANN, jenž tak střílí svou dvanáctou branku letošní sezóny 2-0!. Asistence: Jordan Eberle, Jaden Schwartz.
    04:12 Ryan DONATO - 1:0
     
    04:12
    Seattle právě vstřelil branku!
    I přesto, že se domácí zatím k ničemu nedostali, ujímají se důležitého vedení! Po rychlém kontru přihrál Morgan Geekie Američanu RYANU DONATOVI, který dokázal překvapit Stuarta Skinnera svou pohotovou střelou mezi betony 1-0! Asistence: Morgan Geekie, Haydn Fleury.
     
    02:26
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken (Jérémy Lauzon – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Colton Sceviour – 5 min., bitka).

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 5. Donato (Geekie, H. Fleury), 10. McCann (Jordan Eberle, Schwartz), 37. Soucy (Lauzon, Jordan Eberle) – 14. Bouchard (Marody, Draisaitl), 18. Foegele (Yamamoto), 33. Sceviour (McDavid), 49. Foegele (Bouchard, Draisaitl), 60. McDavid (Kassian)


    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Vince Dunn, Giordano (C), Borgen, H. Fleury, Lauzon, Soucy – Jordan Eberle, McCann, Schwartz (A) – Appleton, Wennberg, Marcus Johansson – Järnkrok, Geekie, B. Tanev – Donskoi, True, Donato.
    Trenér: David Hakstol

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Koskinen) – Bouchard, Nurse (A), Ceci, Koekkoek, Barrie, Lagesson – Kassian, McDavid (C), Foegele – Yamamoto, Draisaitl (A), Brendan Perlini – D. Ryan, Sceviour, Benson – Marody, Griffith.
    Trenér: Jim Playfair

    Rozhodčí: McCauley, McIsaac – Kelly, Gibbons

    Diváci: 1751
    thejrc.org