HK MD Šumperk – Chrudim 7:2 (kon.) | Poruba 2011 – Písek 2:4 (kon.) | Warriors Brno – Kralupy n. Vltavou 3:4 (0:1 po s.n.)
Vsetín – Ústí n/L 3:4 (kon.) | Přerov – Havlíčkův Brod 2:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
HC Slovan Ústí nad Labem
Neděle 19.12.2021, 15:00 • Zimní stadion Na Lapači • Liga juniorů • 26. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 26. kola Ligy juniorů mezi celky VHK ROBE Vsetín a HC Slovan Ústí nad Labem.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetínští k poslednímu utkání Ligy juniorů tohoto roku nastoupí po vysoké výhře 11:1 z minulého týdne. Podívejme se však na statistiky VHK z větší perspektivy. Valaši se aktuálně nachází na pátém místě východní skupiny, na čtvrtý Šumperk ztrácí 12 bodů a jejich náskok na poslední Warriors činí jedenáct bodů. Po povedeném startu, kdy Vsetín bojoval s Šumperkem a Technikou o druhou příčku, přišla série nepovedených zápasů, která Valachy poslala až na samé dno tabulky. Nyní se zeleno-žlutí snaží významné manko dohnat, k čemuž vykročili správnou nohou nejen v posledním odehraném utkání, ale také výhrou nad Mladými Draky v prodloužení, sedmi brankami v síti Warriors nebo skalpem lídra západní skupiny. Teď je čeká duel s ústeckým Slovanem.

    Po střelecké stránce se mohou Valaši spolehnout na svého nejproduktivnějšího hráče Ondřeje Brožu (10+9) nebo kapitána Davida Bednaříka (9+2). Stejný počet kanadských bodů jako Broža má pak také Adam Bachánek (6+13), nejlepší nahrávač týmu stihl 19 bodů posbírat během 13 zápasů. Asistence pravidelně sbírá i obránce Richard Liss (13 zápasů, 2+9), jenž se během minulých duelů vyhoupl a post nejproduktivnějšího obránce Vsacanů.

    V posledních duelech se Vsetín mohl opřít také o své posily, které přišly pomoci z extraligových klubů. Matyáši Dědkovi stačilo k šesti gólům, z toho byly dva vítězné, a čtyřem asistencím naskočit do šesti duelů. Jakub Čechmánek za osm zápasů posbíral bilanci 7+3. Jako zatím poslední se k týmu připojil Petr Przybyla (2 zápasy, 1+0) z Třince a nemůžeme opomenout ani brankáře Filipa Hořejšího (5 zápasů, úspěšnost 90,27 %). Co se gólmanů týče, shodně v jedenácti utkáních se představili Patrik Janura (90,10 %) a David Tkadlec (89,87 %). V týmových statistkách vyniká Vsetín hlavně v počtu trestných minut – Valaši jsou totiž nejslušnějším týmem celé soutěže a v dosavadním průběhu sezony posbírali nejméně trestů.
     
    HC Slovan Ústí nad Labem

    Při pohledu na tabulku západní skupiny v tomto případě spočine naše oko na páté příčce, kde se nachází ústecký Slovan. V porovnání se Vsetín odehráli Severočeši o jeden zápas více a připsali si o dva body méně. Ještě donedávna však zaujímali v tabulce výhodnější pozici, a to díky vyrovnanosti celé západní skupiny. Nyní už však na svého nejbližšího souseda ztrácí osm bodů a i v druhé skupině se tak začínají tvořit značné rozdíly mezi jednotlivými příčkami. Ústí se na druhou stranu nemůže cítit ohroženo aktuálně posledním celkem. Kralupy totiž v sezoně vyhrály pouze dvakrát. A jestliže jsou Vsetínští nabuzeni právě výhrou nad Kralupy, Ústečtí mají co dohánět. V prosinci totiž ještě nevyhráli a v posledním kole podlehli brněnské Technice vysoko 2:8. Nepodařil se jim ani duel s Kralupy, proti kterým vybojovali jeden bod, a podlehli Chrudimi i Havlíčkovu Brodu.

    Nejlepším střelcem Slovanu je se sedmi brankami Michal Svoboda (cellem 7+4 ve 13 zápasech), s šesti přesnými trefami jej následuje nejproduktivnější hráč týmu Aleš Macek (6+10) a také Jiří Špaček (6+3). Mezi nahrávače se pak v ústeckém celku řadí David Gašpar (3+11) nebo Jan Macel (3+8) s Alešem Bárem (1+8). Statistiku vítězných gólů vede se dvěma rozhodujícími trefami Jakub Tot a brankoviště patří Sebastianu Tučkovi (90,66 %).
     
    SESTAVA VSETÍNA V MINULÉM KOLE:
    Janura – Fojtík, Sýkora, Čapka, Liss, Machů, Sviták (A), Prčík – Čechmánek, Bachánek (A), Janíček, Przybyla, Maštalíř, Bednařík (C), Dědek, Horský, Broža.

    SESTAVA ÚSTÍ NAD LABEM V MINULÉM KOLE:
    Tuček (40. Ježek) – Vlach, Česnohlídek, Klatt, Polata, Martínek, Tomšík – Bár, Beran, Macel, Špaček, Tot, Nedoma, Svoboda, Macek, Kredl, Gašpar, Kušej.
     
    Vzájemná utkání v sezoně:
    10. 10. 2021 Ústí nad Labem – Vsetín 2:3 po prodloužení (0:0, 1:0, 1:2 – 0:1)
    Domácí až do 48. minuty drželi hubený jednobrankový náskok, ale Valaši gólově zabrali a po šedesáti minutách svítilo na tabuli skóre 2:2. V prodloužení pak o bodu navíc pro zeleno-žluté rozhodl Marek Houser.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Hořejší (Janura) – Fojtík, Sýkora, Čapka, Liss, Machů, Sviták (A), Prčík – Broža, Jurek, Bachánek (A), Maštalíř, Bednařík (C), Janíček, Horský, Hrazdira, Przybyla, Veselý.
    Trenér: Aleš Bachánek

    HC Slovan Ústí nad Labem: Tuček (Ježek) – Martínek, Klatt, Vlach, Polata (C), Kuchař, Tomšík – Špaček, Nedoma, Macek, Tot (A), Bár, Svoboda, Kušej, Kredl, Macel (A), Gašpar, Koval.
    Trenér: Jiří Vrba

    Rozhodčí: Šmíd – Poláček, Šobáň.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Úvodní minuta zatím patří ústeckému Slovanu. Hosté se nahrnuli do útočné třetiny a okamžitě začali s ostřelováním Hořejšího branky. Po pokusu Gašpara od levé tyče domácí brankář úspěšně zasahuje betonem.
     
    01:22
    Vsetínští se po zakázaném uvolnění Ústí na chvíli dostali k Tučkovi, ale hráči Slovanu už jsou zpět v ofenzivním tažení.
     
    02:22
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši ze své první vážnější akce otevírají skóre utkání. Také s přispěním brankové konstrukce se z levého křídla prosadil DAVID BEDNAŘÍK. Asistence: Petr Prčík, Ondřej Fojtík.
     
    04:30
    Vsetínští skórovali, ale na obrazu hry se nic nemění. Aktivnější jsou stále hosté, kteří se drží v útočné třetině. Proti prudké ráně ústeckého kapitána Polaty od mantinelu však Hořejší zasahovat nemusel. Kotouč proletěl kolem levého horního rohu jeho branky.
     
    05:36
    Na druhé straně zakončoval vsetínskou kombinaci v mezikruží Przybyla. Zblokovná rána se k Tučkovi v hostující brance nedostala.
     
    05:58
    Janíček vybojoval puk za vlastní brankou a dostal jej až do prostoru mezi modrými čarami. Tam také jeho putování skončilo, na hranici vlastního pásma kotouč převzali hosté.
     
    06:47
    Souboje za vsetínskou bránou jsou čím dál častější. Naposledy z něj vítězně vyšel Macel, ke střele se ale přes pevnou domácí obranu nedostal.
     
    07:29
    Hořejšímu se zákrok pomohl Čapka, který na hranici brankoviště zlikvidoval střelu z větší vzdálenosti. Po dalším střeleckém pokusu je hra přerušena.
     
    07:55
    A mohlo to být o dva góly. Hrazdira šel do útoku sám proti dvěma hráčům Ústí a Tomšík s Gašparem jej od kotouče odstavili. Z druhé vlny si však na levý kruh najel Bachánek, jehož střela skončila mezi Tučkovými betony. Hostujícím brankář si však nebyl svým rychlým zákrokem vůbec jistý a ohlížel se za svá záda.
     
    08:14
    Další povedená akce této vsetínské formace. Valaši vytvořili zmatek před ústeckým brankovištěm, čehož mohl z vrcholu pravého kruhu využít Hrazdira. Chtěl však najít ještě výhodnější pozici v prostoru mezi kruhy a obrana Slovanu mu puk na poslední chvíli odebrala.
     
    10:27
    Po ústeckém tlaku je tu vsetínské přečíslení tři na dva. Bachánek nabídl kotouč zcela volnému Przybylovi, ale ten v mezikruží promáchl. Domácím se nepovedla ani střela z druhé vlny a Tučkova zaváhání u pravé tyče nevyužil Hrazdira.
     
    10:32
    Vsetínská útočná aktivita vynesla domácímu celku odměnu v podobě přesilové hry. Za vysokou hůl dostává dvouminutový trest Kuchař.
     
    11:31
    Početní výhoda domácího celku zatím příliš střeleckých příležitostí nepřinesla, protože Valaši svými pokusy většinou trefí pouze prvního bránícího hráče. Aktivní jsou hlavně Liss s Bachánkem u modré čáry.
     
    12:13
    Lissova střela z větší vzdálenosti zaduněla o Tučkův pravý beton. K dorážce odraženého kotouče se u pravé tyče dostal Przybyla, který z bezprostřední blízkosti minul.
     
    12:32
    Hosté v plném počtu.
     
    13:22
    Hra se začíná přiostřovat. Gašpara nejprve tvrdě, avšak dovoleně, obral o kotouč Janíček. To se nelíbilo Macelovi, který tento zásah na svého spoluhráče ve středním pásmu okamžitě oplatil. Jenže ani ze vsetínské strany nezůstal zákrok nepovšimnut a Macel zůstává ležet na ledě po ataku Broži. Ten už dostává dvouminutový trest napadení.
     
    14:46
    Ústí nad Labem hraje svou první přesilovou hru v zápase. Stejně jako domácím, také hostům chybí v početní výhodě potřebná důslednost a lepší zakončení. Hořejší zatím zasahoval pouze jednou, a to po pokusu Macka.
     
    15:22
    Domácí v plném počtu.
     
    15:29
    Broža se z trestné lavice okamžitě vydal do útoku. V individuální akci zamířil z levého křídla do bližšího horního rohu, kde Tuček vytěsnil puk vyrážečkou.
     
    16:37
    Vsetínští se postupně stali aktivnějším celkem a okupují nyní útočnou třetinu.
     
    17:22
    Tlak vsetínského celku je přerušen. Broža totiž opět míří na trestnou lavici. Tentokrát za sekání.
     
    18:54
    Valaši se v této přesilové hře poprvé osvobozují. Žádnou vážnější situaci však v dosavadním průběhu Brožova trestu řešit nemuseli a Hořejší také neměl příliš práce.
     
    19:08
    Kuchař ani nadvakrát domácího brankáře nepřekonal. Jeho první pokus mířil z pravého kruhu, následně odražený kotouč za brankou dobruslil, našel vhodnou pozici u pravé tyče a pokusil se puk zasadit bod Hořejšího beton.
     
    19:22
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina duelu mezi Vsetínem a Ústím nad Labem je za námi. Hosté do zápasu vletěli a v úvodních minutách se jevili jako aktivnější celek. Nepolevili ani po inkasované brance, když se z první vsetínské střelecké příležitosti prosadil kapitán David Bednařík. Netrvalo však dlouho a Valaši přebrali otěže zápasu. Pomohly jim k tomu hlavně tři gólové příležitosti uprostřed periody. Ty domácí sice neproměnili, ale podařilo se jim udržet v útoku, kde s menšími přestávkami v oslabení vydrželi až do konce dvacáté minuty.
    Druhá třetina začne cca v 15:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Druhá dvacetiminutovka začala ve vysokém tempu a Hořejší musel řešit už dva nebezpečné pokusy. Ten poslední z hole Bára vytěsnil vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    22:02
    Ústí je stále u kotouče. Hraje se však především okolo mantinelu. Valaši nedovolují hostům větší ofenzivní výpady.
     
    23:03
    V dobré střelecké pozici se v mezikruží ocitl domácí kapitán Bednařík. Jeho spoluhráč jej navíc našel přesnou přihrávkou, ale Bednaříkovi pokus vůbec neseděl. Kotouč zůstal ležet před brankovištěm, kde se k dorážce dostával ještě Maštalíř. Ten byl však od puku tvrdě odstaven bránící dvojicí.
     
    23:25
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Na začátku druhé třetiny máme vyrovnáno. Ústečtí se nyní ocitli v podobné situaci jako soupeř v první třetině a prosazují se z rychlého útoku. Ihned po vhazování otestoval gólmanovu pozornost DAVID NEDOMA a nečekaným zakončením překvapil Hořejšího. Asistence: Aleš Macek.
     
    25:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši si své vedení berou rychle zpět. Po inkasované brance nabruslili domácí do útočného pásma a dobré práce v předbrankovém prostoru využil střelou k levé tyči PETR PRZYBYLA. Asistence: Bez asistence.
     
    27:53
    Hra se po dvou rychlých brankách uklidnila a sledujeme pomalejší hru než na začátku třetiny. Do útoku se dostávají oba celky, ale skvěle fungují také obě obrany, které blokují většinu nebezpečných střel.
     
    28:52
    Vsetínští se snaží více chodit do předbrankového prostoru, což jim také v 26. minutě přineslo branku, díky které jsou nyní ve vedení. Trápí je však především přesnost zakončení.
     
    29:56
    Jestli při vyrovnávacím gólu zaváhal brankář Hořejší, v podobné situaci se nyní ocitl i Tuček. Janíčkova střela z vrcholu levého kruhu jej přesně trefila, následně se mu ale nepodařilo hru uklidnit, dostat puk z dosahu vsetínských hokejek a k dorážce z bezprostřední blízkosti z odkryté levé tyči se tak dostal Broža. Také v tomto okamžiku dobře zafungovala defenziva a Ústečtí svému brankáři pomohli.
     
    31:08
    Vsetínští jsou stále u kotouče, ale tentokrát ve své třetině. Valachům se přes ústecký val nemohou dostat skrz střední pásmo.
     
    31:53
    Hořejší si připisuje úspěšný zákrok po jednoduché střele od modré čáry. Hra je přerušena, vhazovat se bude v útočném pásmu Slovanu.
     
    32:07
    Bachánek s Hrazdirou se přes Kuchaře nedostali do přečíslení dva na jednoho. Ústí tak může rozehrát zpoza vlastní branky a opět se probojovat do útoku.
     
    32:49
    Domácí dnes rozhodně nepotvrzují své statistiky, které říkají, že jsou nejméně vylučovaným týmem soutěže. Po incidentu za ústeckou brankou dostává Bachánek menší trest za hrubost.
     
    33:42
    Sýkora na pravém kruhu přerušil ústeckou kombinaci, ale vyhodit se mu nepodařilo.
     
    34:22
    Puk ležel nehlídán v obranném pásmu Slovanu a jako první si jej všiml najíždějící Broža. Neměl však dostatek času pro vybudování lepší střelecké pozice a trefil pouze prvního bránícího hráče před sebou.
     
    34:49
    Domácí jsou v plném počtu a Ústí pokračuje v kombinaci v útočném pásmu.
     
    35:15
    Kovalova střela z vrcholu pravého kruhu skončila na betonech domácího gólmana. Jeden ze vsetínských obránců chtěl následně puk odklidit z dosahu, ale nechybělo mnoho, aby si místo toho kotouč srazil do vlastní branky.
     
    36:15
    Macek obral u mantinelu v útočném pásmu o puk Svitáka a už se chystal k zakončení, když jeho snahu přerušilo odpískání přihrávky rukou.
     
    36:38
    Ústečtí se tlačí k Hořejšího brance a domácí si takové chování nenechávají líbit. Vsetínský gólman přikryl kotouč lapačkou a opět můžeme vidět menší rozbroje v předbrankovém prostoru.
     
    37:09
    Vsetín jde znovu do čtyř. Právě před vlastní brankou zahákoval soupeře v dobrém postavení Čapka.
     
    37:38
    Prudkou Klattovu střelu od modré vyrazil Hořejší pravým betonem a Valaši vyhazují puk až na druhou stranu kluziště.
     
    38:22
    Vsetínským se po prvním úspěšném vyhození daří držet puk daleko od své branky.
     
    38:41
    Na pravém křídle to byl opět Klatt, kdo z rychlého protiútoku zahrozil. Jeho pokus se otřel o bližší tyč a končí mimo vsetínskou branku.
     
    39:09
    Domácí hrají v plném počtu, ale nechybělo mnoho k tomu, aby hosté ještě zužitkovali tlak vytvoření v přesilové hře. Pravý Hořejšího beton nepřehodil Špaček a úspěšný zákrok předvedl vsetínský brankář také proti Kuchařovi.
     
    39:59
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Vsetínský gólman nejprve předvedl prvotřídní zákrok proti individuální akci Davida Gašpara a zdálo se, že mají Valaši pro zbytek druhé třetiny vystaráno. Jenže v rohu kluziště se slova ujal JAN MACEL, který vyzval Pavla Tomšíka u modré čáry. Ústecký obránce vystřelil přes clonící hráče a sekundu před sirénou poslal Macel kotouč tečí do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Pavel Tomšík, David Gašpar.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I když to tak na úplném začátku druhé třetiny nevypadalo, uplynulých dvacet minut přineslo o něco atraktivnější podívanou než první dějství. Hosté zásluhou pohotové střely Davida Nedomy v 24. minutě vyrovnali, ale Vsetín si záhy po přesné trefě Petra Przybyly vzal své hubené vedení zpět. Do šancí se následně dostávaly oba celky. Vsetínští troskotali na dobře postavené obraně a Ústeckým zase komplikoval život gólman Hořejší. Aktuální skóre je však 2:2, a to po přesné ukázkové trefě Pavla Tomšíka od modré čáry v poslední sekundě.
    Třetí třetina začne cca v 16:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Liss – 2 min., podrážení).
     
    40:54
    Ústečtí rozestavěli svou přesilovkovou formaci a zahájili kombinaci. Proti Macelově pokusu z vrcholu pravého kruhu zasahuje Hořejší levým betonem.
     
    41:42
    Vsetínští dostali kotouč za soupeřovu branku, kde sbírají cenné sekundy z Lissova trestu. Domácím se daří puk hájit před dotěrnými nájezdy soupeře.
     
    42:08
    Klattova střela od modré čáry se zastavila o Hrazdirovy brusle. Puk končí na a hranic obranného pásma hostujícího celku.
     
    42:23
    Domácí v plném počtu a okamžitě se také dopouštějí zakázaného uvolnění.
     
    43:14
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí skóre a poprvé v zápase se dostávají do vedení. Pomohl jim k tomu také notná dávka štěstí, když se po prudké střele PAVLA TOMŠÍKA odrazil puk od levé tyče za Hořejšího záda. Asistence: Jan Macel, Michal Svoboda.
     
    46:21
    Valaši se po inkasovaném gólu drží v útoku, střely ale nepřichází. Přišel však menší trest pro hostujícího Macka, který v útočném pásmu nedovoleně zastavil Przybylu a dostává menší trest za držení.
     
    46:35
    Tahle přesilová hra Vsetín zatím vypadá nejlépe ze všech početních výhod, které jsme dnes měli možnost vidět. Vsetínští se často dostávají ke střelám, převážně z levého křídla, a Tuček má plné ruce i nohy práce.
     
    47:29
    Bachánek se snažil překvapit Tučka otočkou u levé tyčky, ale neuspěl. Hosté vyhazují.
     
    48:21
    Hosté jsou v plném počtu a skóre zůstává také po vsetínské přesilovce beze změny.
     
    49:06
    Macel měl na hokejce dvoubrankové vedení ústeckého celku. Jeho první pokus přes obránce zastavil Hořejší svými betony. Macel se za okamžik dostal také k druhému střeleckému pokusu, kterým trefil pouze svého spoluhráče Kuchaře.
     
    50:16
    Skvělý zákrok nyní předvedl Tuček, který vychytal Horského. Pokus vsetínského útočníka směřoval mezi ruku a tělo, kde hostující brankář kotouč také na poslední chvíli ukryl.
     
    50:30
    Hosté občas dokáží svého soupeře opravdu překvapit. Takovou situací byl například brejk v podání Macka. Hořejší si s jeho pokusem na levý beton poradil.
     
    51:42
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Richard Liss nejprve svým pokusem trefil pouze Tučkův beton, ale následně se ke kotouči znovu dostal a poslal jej za sebe směrem k chumlu hráčů, v němž stál i JOSEF MACHŮ. Vsetínský obránce nasměroval kotouč do protipohybu gólmana do levého horního rohu a připsal si tak svou první branku v juniorské kategorii. Asistence: Richard Liss, Richard Hrazdira.
     
    53:14
    Ústí si chce své vedení vzít zpět, což jde vidět také na hře hostů. Jeden z Ústeckých se navíc ocitl na pravém kruhu útočného pásma nehlídán a připravil Hořejšímu perné chvilky.
     
    53:49
    Šance na možná vítězný gól se objevila také na druhé straně, kde se do brankoviště nacpali Broža, Janíček a Horský. Ani jeden ze vsetínské trojice však nedokázal uklidit puk za Tučkova záda.
     
    55:24
    Klattovu střelu z vrcholu pravého kruhu zastavil Liss a Vsetínští v poklidu rozehrávají u hloubi svého pásma.
     
    56:37
    Machů poslal kotouč od modré čáry do skrumáže před brankou. Od skupinky hráčů se puk odrazil k mantinelu. Hra před Tučkem nabírá na obrátkách.
     
    57:35
    Hostující gólman musí řešit jednu střelu za druhou. Po pokusu Janíčka od mantinelu si poradil také s přímým zakončením od modré čáry a posílá kotouč do ochranné sítě.
     
    57:57
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty a hosté se radují počtvrté v zápase. Ústí se rychlými tempy přesunulo z vlastního pásma před Hořejšího, kde z nejproduktivnější formace Slovanu po bleskové kombinaci skóroval MICHAL SVOBODA. Jeho zakončení se podobalo tomu, které jsme viděli před malou chvílí na vsetínské straně. Hostující útočník poslal puk do pravého horního rohu. Asistence: David Gašpar, Jan Macel.
     
    58:07
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:14
    Vsetínští by se rádi dostali do závěrečného tlaku, ale zatím to vypadá spíše na tlak v podání hostujícího celku.
     
    59:07
    Valaši se dostali do útočného pásma a Hořejší míří na střídačku.
     
    59:12
    Vsetínští si zahrají v šesti proti čtyřem. Čtyřicet osm sekund před koncem základní hrací doby dostává střelec posledního ústeckého gólu Svoboda dvouminutový trest za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    59:55
    Valaši v přesilovce kombinují. Svitákovu střelu od modré do vyšších pater branky zastavuje Tuček vyrážečkou.
     
    Konec zápasu.
     
    O vítězi dnešního zápasu nakonec rozhodla třetí třetina, i když to tak ještě pár minut před koncem vůbec nevypadalo. Pavel Tomšík totiž v 44. minutě poslal Ústí poprvé do vedení, ale Valaši se nepříznivým výsledkem nenechali odstrašit a v 52. minutě vyrovnal Josef Machů. Zdálo se, že stejně jako v předchozích vzájemném utkání bude muset rozhodnout prodloužení, či případně samostatné nájezdy. To se ale nestalo, jelikož dvě minuty před koncem základní hrací doby vystřelil Severočechům tři body Michal Svoboda. (19:28:10)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 3. Bednařík (Prčík, Fojtík), 26. Przybyla, 52. Machů (Liss, Hrazdira) – 24. Nedoma (Macek), 40. Macel (Tomšík, Gašpar), 44. Tomšík (Macel, Svoboda), 58. Svoboda (Gašpar, Macel)


    VHK ROBE Vsetín: Hořejší (Janura) – Fojtík, Sýkora, Čapka, Liss, Machů, Sviták (A), Prčík – Broža, Jurek, Bachánek (A), Maštalíř, Bednařík (C), Janíček, Horský, Hrazdira, Przybyla, Veselý.
    Trenér: Aleš Bachánek

    HC Slovan Ústí nad Labem: Tuček (Ježek) – Martínek, Klatt, Vlach, Polata (C), Kuchař, Tomšík – Špaček, Nedoma, Macek, Tot (A), Bár, Svoboda, Kušej, Kredl, Macel (A), Gašpar, Koval.
    Trenér: Jiří Vrba

    Rozhodčí: Šmíd – Poláček, Šobáň
    thejrc.org