HK MD Šumperk – Chrudim 7:2 (kon.) | Poruba 2011 – Písek 2:4 (kon.) | Warriors Brno – Kralupy n. Vltavou 3:4 (0:1 po s.n.)
Vsetín – Ústí n/L 3:4 (kon.) | Přerov – Havlíčkův Brod 2:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
HC Slovan Ústí nad Labem
Neděle 19.12.2021, 15:00 • Zimní stadion Na Lapači • Liga juniorů • 26. kolo
Partner:
     
    59:12
    Vsetínští si zahrají v šesti proti čtyřem. Čtyřicet osm sekund před koncem základní hrací doby dostává střelec posledního ústeckého gólu Svoboda dvouminutový trest za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    59:07
    Valaši se dostali do útočného pásma a Hořejší míří na střídačku.
     
    57:57
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty a hosté se radují počtvrté v zápase. Ústí se rychlými tempy přesunulo z vlastního pásma před Hořejšího, kde z nejproduktivnější formace Slovanu po bleskové kombinaci skóroval MICHAL SVOBODA. Jeho zakončení se podobalo tomu, které jsme viděli před malou chvílí na vsetínské straně. Hostující útočník poslal puk do pravého horního rohu. Asistence: David Gašpar, Jan Macel.
     
    53:49
    Šance na možná vítězný gól se objevila také na druhé straně, kde se do brankoviště nacpali Broža, Janíček a Horský. Ani jeden ze vsetínské trojice však nedokázal uklidit puk za Tučkova záda.
     
    51:42
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Richard Liss nejprve svým pokusem trefil pouze Tučkův beton, ale následně se ke kotouči znovu dostal a poslal jej za sebe směrem k chumlu hráčů, v němž stál i JOSEF MACHŮ. Vsetínský obránce nasměroval kotouč do protipohybu gólmana do levého horního rohu a připsal si tak svou první branku v juniorské kategorii. Asistence: Richard Liss, Richard Hrazdira.
     
    50:30
    Hosté občas dokáží svého soupeře opravdu překvapit. Takovou situací byl například brejk v podání Macka. Hořejší si s jeho pokusem na levý beton poradil.
     
    49:06
    Macel měl na hokejce dvoubrankové vedení ústeckého celku. Jeho první pokus přes obránce zastavil Hořejší svými betony. Macel se za okamžik dostal také k druhému střeleckému pokusu, kterým trefil pouze svého spoluhráče Kuchaře.
     
    46:21
    Valaši se po inkasovaném gólu drží v útoku, střely ale nepřichází. Přišel však menší trest pro hostujícího Macka, který v útočném pásmu nedovoleně zastavil Przybylu a dostává menší trest za držení.
     
    43:14
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hosté otáčejí skóre a poprvé v zápase se dostávají do vedení. Pomohl jim k tomu také notná dávka štěstí, když se po prudké střele PAVLA TOMŠÍKA odrazil puk od levé tyče za Hořejšího záda. Asistence: Jan Macel, Michal Svoboda.
     
    40:23
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Liss – 2 min., podrážení).
     
    39:59
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Vsetínský gólman nejprve předvedl prvotřídní zákrok proti individuální akci Davida Gašpara a zdálo se, že mají Valaši pro zbytek druhé třetiny vystaráno. Jenže v rohu kluziště se slova ujal JAN MACEL, který vyzval Pavla Tomšíka u modré čáry. Ústecký obránce vystřelil přes clonící hráče a sekundu před sirénou poslal Macel kotouč tečí do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Pavel Tomšík, David Gašpar.
     
    37:09
    Vsetín jde znovu do čtyř. Právě před vlastní brankou zahákoval soupeře v dobrém postavení Čapka.
     
    32:49
    Domácí dnes rozhodně nepotvrzují své statistiky, které říkají, že jsou nejméně vylučovaným týmem soutěže. Po incidentu za ústeckou brankou dostává Bachánek menší trest za hrubost.
     
    25:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši si své vedení berou rychle zpět. Po inkasované brance nabruslili domácí do útočného pásma a dobré práce v předbrankovém prostoru využil střelou k levé tyči PETR PRZYBYLA. Asistence: Bez asistence.
     
    23:25
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Na začátku druhé třetiny máme vyrovnáno. Ústečtí se nyní ocitli v podobné situaci jako soupeř v první třetině a prosazují se z rychlého útoku. Ihned po vhazování otestoval gólmanovu pozornost DAVID NEDOMA a nečekaným zakončením překvapil Hořejšího. Asistence: Aleš Macek.
     
    17:22
    Tlak vsetínského celku je přerušen. Broža totiž opět míří na trestnou lavici. Tentokrát za sekání.
     
    13:22
    Hra se začíná přiostřovat. Gašpara nejprve tvrdě, avšak dovoleně, obral o kotouč Janíček. To se nelíbilo Macelovi, který tento zásah na svého spoluhráče ve středním pásmu okamžitě oplatil. Jenže ani ze vsetínské strany nezůstal zákrok nepovšimnut a Macel zůstává ležet na ledě po ataku Broži. Ten už dostává dvouminutový trest napadení.
     
    10:32
    Vsetínská útočná aktivita vynesla domácímu celku odměnu v podobě přesilové hry. Za vysokou hůl dostává dvouminutový trest Kuchař.
     
    10:27
    Po ústeckém tlaku je tu vsetínské přečíslení tři na dva. Bachánek nabídl kotouč zcela volnému Przybylovi, ale ten v mezikruží promáchl. Domácím se nepovedla ani střela z druhé vlny a Tučkova zaváhání u pravé tyče nevyužil Hrazdira.
     
    08:14
    Další povedená akce této vsetínské formace. Valaši vytvořili zmatek před ústeckým brankovištěm, čehož mohl z vrcholu pravého kruhu využít Hrazdira. Chtěl však najít ještě výhodnější pozici v prostoru mezi kruhy a obrana Slovanu mu puk na poslední chvíli odebrala.
     
    07:55
    A mohlo to být o dva góly. Hrazdira šel do útoku sám proti dvěma hráčům Ústí a Tomšík s Gašparem jej od kotouče odstavili. Z druhé vlny si však na levý kruh najel Bachánek, jehož střela skončila mezi Tučkovými betony. Hostujícím brankář si však nebyl svým rychlým zákrokem vůbec jistý a ohlížel se za svá záda.
     
    02:22
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši ze své první vážnější akce otevírají skóre utkání. Také s přispěním brankové konstrukce se z levého křídla prosadil DAVID BEDNAŘÍK. Asistence: Petr Prčík, Ondřej Fojtík.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 3. Bednařík (Prčík, Fojtík), 26. Przybyla, 52. Machů (Liss, Hrazdira) – 24. Nedoma (Macek), 40. Macel (Tomšík, Gašpar), 44. Tomšík (Macel, Svoboda), 58. Svoboda (Gašpar, Macel)


    VHK ROBE Vsetín: Hořejší (Janura) – Fojtík, Sýkora, Čapka, Liss, Machů, Sviták (A), Prčík – Broža, Jurek, Bachánek (A), Maštalíř, Bednařík (C), Janíček, Horský, Hrazdira, Przybyla, Veselý.
    Trenér: Aleš Bachánek

    HC Slovan Ústí nad Labem: Tuček (Ježek) – Martínek, Klatt, Vlach, Polata (C), Kuchař, Tomšík – Špaček, Nedoma, Macek, Tot (A), Bár, Svoboda, Kušej, Kredl, Macel (A), Gašpar, Koval.
    Trenér: Jiří Vrba

    Rozhodčí: Šmíd – Poláček, Šobáň
    thejrc.org