Finsko – Česko 1:4 (kon.)
konec
Finsko
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Česko
Neděle 19.12.2021, 09:00 • Vierumäki 2 • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    To už je z mé strany opravdu vše. Přeji hezkou neděli a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (11:07:02)
     
    Nyní si českou národní hymnu mladé české hráčky užívají a je na nich vidět, jak moc velkou radost mají. Vítězství dnes bylo naprosto zasloužené.
     
    Je dobojováno. Třetí zápas s Finkami ve třech dnech je dnes v režii českého národního týmu. V pátek Češky padly 0:3, v sobotu pak 3:5. Dnes ale neponechaly nic náhodě a po velmi dobrém výkonu se dočkaly výhry. V pětapadesáté minutě dala důležitou branku na 3:1 v přesilové hře Adele Šapovalivová a dala českým hráčkám dvoubrankový náskok. Ten pak v samotném závěru pečetila střelou do prázdné branky Lucie Gruntová a vítězství hráčkám do osmnácti let už nikdo vzít nemohl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ještě se bude vhazovat před klecí finského týmu, už to ale vypadá, že se nic nestane a český tým dokráčí k první výhře o tomto víkendu nad finským týmem.
    59:07 Lucie GRUNTOVÁ - 1:4
     
    59:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak teď už je opravdu hotovo. Český tým se nejprve ubránil, poté vyhodil puk do středního pásma, odkud ho do zcela prázdné finské klece nasměrovala LUCIE GRUNTOVÁ – 1:4. Asistence: Karolína Veverková.
     
    59:07
    Češky vyhodily puk až k zadnímu mantinelu na protější straně, nyní čelí další akci Finek. Už to ale vše vypadá opravdu hodně nadějně.
     
    59:00
    Finky jsou znovu bez brankářky!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:35
    Vyloučení v týmu Finsko (Anna-Kaisa Antti-Roiková – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:35
    Zakázané uvolnění českého národního týmu, hra se stěhuje před Michaelu Hesovou a buly bude vhozeno po její pravé ruce.
     
    57:12
    Puk poslala Adele Šapovalivová do středního pásma, kam za ním spěchala spoluhráčka, ale Finky se ubránily a střela do prázdné klece se tak nekonala.
     
    55:40
    Hesová za pomoci obrany svých spoluhráček drží velmi nadějný stav. Zatím se ale Češky nedokázaly dostat k vyhození kotouče a čelí další finské akci.
     
    54:15
    Emilia Kyrkköová je na střídačce, Finky to zkoušejí se šesti bruslařkami v poli!
     
    54:15
    Finská lavička si bere oddechový čas.
    54:15 Adele ŠAPOVALIVOVÁ - 1:3
     
    54:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to tak, přesilovka brzy využita a český tým má náskok o dva góly. Lucie Gruntová poslala puk šikovně na levou stranu, kde před ADELE ŠAPOVALIVOVOU zívala odkrytá klec, kterou poté nekompromisně česká hráčka trefila. Dočká se ještě hattricku? Je to totiž její druhá přesná trefa v dnešním duelu – 1:3. Asistence: Lucie Gruntová.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 18. Havanaová (Antti-Roiková, Keränenová) – 16. Šapovalivová (Bartáková, Gruntová), 37. Juříčková (Hračová, Plosová), 55. Šapovalivová (Gruntová), 60. Gruntová (Veverková)


    Finsko: Kyrkköová (Tarkiainenová) – Yrjöläová, Eronenová, Makkonenová, Tallinenová, Varjonenová, Mustonenová, Krooková – Lehmusová, Vanhanenová, Keränenová – Antti-Roiková, Havanaová, Schalinová – Kitulaová, Kuoppalaová, Kokoraová – Korpelaová, Virtanenová, Vihervuoriová.
    Česko: Hesová (Prouzová) – Hotová, Veverková, Trnková, Hračová, Narovcová, Pavlasová, Mašková, Vaníčková – Gruntová, Bartáková, Šapovalivová – Plosová, Pištěková, Juříčková – Malicka, Dubová, Mazancová – Matějová, Brichová, Příhodová.

    Rozhodčí: Sainiová, Nurmiová – Oksanenová, Anttilaová (všichni Finsko)
    ocianews.com