Třinec – Litvínov 3:1 (kon.) | Zlín – Motor ČB 2:5 (kon.) | K. Vary – Liberec 2:3 (kon.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:5 (kon.) | Kladno – Mountfield HK 2:9 (kon.)
Pardubice – Sparta 3:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 21.12.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 33. kola Tipsport extraligy, ve které se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti českobudějovickému Motoru, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    PSG Berani Zlín
    Domácím Beranům se podařilo v posledních pěti utkání rovnou dvakrát vyhrát, díky čemuž dokázali nasbírat rovnou sedm bodů, což je v porovnání s předchozími výsledky žlutomodrých skvělý výkon. Za zmínku hlavně stojí jejich předposlední zápas, kdy dokázali deklasovat momentálně desátý Litvínov, a to rovnou tříbrankovým rozdílem. V tomto utkání si zapsala první branku v extralize i ruská posila ševců útočník Vladimir Michasjonok. V dnešním utkání čeká na Berany papírově o něco lehčí soupeř. Naposledy se ale podařilo domácímu celku deklasovat soupeře z jihu Čech před více jak pěti zápasy. Uvidíme, zda žlutomodří dokážou v dnešním utkání ukončit tuto šňůru negativních výsledků.

    Poslední tři utkání:
    Kometa Brno vs. Zlín – 2:1 pp
    Zlín vs. Litvínov – 4:1
    Zlín vs. Pardubice 1:4
     
    Motor České Budějovice
    Mančaft z jihu Čech momentálně drží v tabulce deváté místo, pokud by ale dneska nezapsali hráči Motoru ani bod, mohli by se propadnout až na příčky, které nezajišťují postup do vyřazovací části. Ve prospěch Českých Budějovic nemluví ani výsledky z posledních utkání, podle kterých je jasně poznat, že se celý tým výsledkově trápí. Během posledních pěti zápasu si totiž tento celek připsal pouhé čtyři body, z toho tři byli proti papírově slabšímu Kladnu. Právě tuto výhru dokázali hokejisti Motoru vytvořit v posledním utkání, ve kterém si připsal branku i třetí nejproduktivnější hráč celé ligy Lukáš Pech. Právě on by měl být klíčem k dnešní výhře celku z Čech.

    Poslední tři utkání:
    České Budějovice vs. Kladno – 3:2
    Třinec vs. České Budějovice – 3:0
    Mountfield HK vs. České Budějovice – 3:2 pp
    Udělá Zlín další krok v boji za záchranou?
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, T. Hanousek – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš (C), P. Sedláček (A), Vopelka – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – O. Flynn, R. Veselý, Fryšara.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Šenkeřík, Piskáček (A), Bindulis, Bučko, Štencel, Vráblík, Remta – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, Z. Doležal – Vondrka, M. Hanzl, Valský – M. Beránek, J. Ondráček, Karabáček.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Ganger, Rampír.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Na úvodním buly dnešního utkání byl úspěšnější Lukáš Pech, díky kterému se jeho mančaft dostává ihned do útoku a rovnou z toho byla obrovská šance. Poté co Milan Gulaš obdržel křížnou přihrávku, mohl zakončovat do prázdné svatyně. Jeho pokus ale zastavily rychlé betony Kašíka.
     
    01:43
    O slovo se hlásí i domácí celek. Při pokusu o zakončení byl ale na poslední chvíli zastaven Patriks Zabusovs. Díky tomu mu ujel kotouč, který raději schoval do své lapačky brankář Motoru.
     
    02:42
    Od pravého kruhu pálil Jan Piskáček. Jeho pokus ale nedoletěl ani k brankáři, jelikož trefil jednoho ze clonících obránců soupeře. Následně se k puku dostává Jakub Ferenc.
     
    03:41
    Na vhazování před brankářem Hrachovinou získali kotouč žlutomodří. Toho využil Pavel Kubiš. K jeho smůle ale trefil pouze vyrážečku brankáře, který si tak připisuje další zákrok.
     
    04:40
    Daleko ke vstřelení branky neměl Zdeněk Doležal. Ten po otočce za bránou zkusil procpat puk mezi betony Kašíka a tyčkou. Nutno uznat, že zlínský brankář měl velké štěstí, jelikož kotouč zastavil vlastní bruslí.
     
    05:39
    Z vlastního obranného pásma zakládá akci Ondřej Němec. Jeho nahození ale našel pouze jeden z obránců soupeře, který ale podle sudího zahrál kotouč vysokou holí. Po buly mají puk pod vlastní mocí opět ševci.
     
    06:38
    Na buly před bránou domácích získal kotouč Radek Hejcman. Po souboji v rohu kluziště ale jeden z jeho spoluhráčů o puk přichází, díky čemuž se dostal ke střele Zdeněk Doležal. Jeho střela z prostoru mezi kruhy nakonec skončila po teči jednoho z obránců v ochranné síti.
     
    07:37
    Budějovická první formace musí i přes vyhranné buly v útoku bránit. Po metelici Radka Veselého se před bránou Dominika Hrachoviny semlel pořádný souboj o kotouč. Nakonec ho ale zmíněný brankář dokázal schovat po své tělo.
     
    08:36
    Tak toto byla obrovská chyba Jiřího Suhrady, který po špatné rozehrávce z obranného pásma přichází o kotouč. Díky tomu se dostali do úniku rovnou dva útočníci soupeře. Jedním z nich byl i Jakub Valský. Libor Kašík po jeho zakončení předvedl bravurní zákrok, díky kterému si drží čisté konto.
     
    09:35
    Téměř půlka třetiny je za námi a jasně navrch mají zatím hráči Motoru, kteří se opět nachází v útočném pásmu. Po ztrátě puku ale jeden z hostů fauluje a bude se vylučovat.
     
    10:04
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jan Piskáček – 2 min., držení).
     
    11:03
    První početní výhodu dnešního utkání zatím ševci příliš nevyužili. Jejich snažení zatím nestačilo na defenzívu soupeře, která jim zatím ani jednou neumožnila se usadit v útočném pásmu.
     
    12:02
    Na vhazování před Dominikem Hrachovinou byl úspěšnější Pavel Sedláček. Vyhraný puk ale nenašel žádný z jeho spoluhráčů, což s největší pravděpodobností znamená, že Berani tuto přesilovku nevyužijí.
     
    12:33
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Roman Vráblík – 2 min., hákování).
     
    13:32
    Ani druhá početní výhoda zatím domácím nepřinesla ovoce, nicméně zatím vypadá o něco lépe. Nejblíže ke vstřelení branky měl jednoznačně Zdeněk Okál, jelikož při jeho střele brankář hostů vůbec nic neviděl. Ani přesto ale puk neskončil v bráně.
     
    14:31
    Novotný zkusil v závěru oslabení projít do útočného pásma. Jeden z jeho spoluhráčů byl ale příliš nedočkavý, čímž se vystavil do ofsajdu. Na následném vhazování sice mají kotouč pod svou kontrolou hosté, musí se ale stáhnout až za svou bránu.
     
    15:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak toto je velká chyba domácího brankáře, který propustil zakončení z obrovské blízkosti. O střelu se postaral JAN ŠTENCEL, který trefil přímo prostor mezi nohami, který si Libor Kašík vůbec nehlídal. Asistence: Martin Hanzl a Martin Beránek.
    15:22 Jan ŠTENCEL - 0:1
     
    16:21
    Na vhazování před Dominikem hrachovinou získali puk ševci, kteří se tak můžou držet v útoku. Po souboji za bránou zkusil jeden z útočníku vyslat kotouč na bránu, žádný šťastný odraz ho ale nakonec nečekal.
     
    17:30
    Motoru se nyní podařilo usadit v útočném pásmu. Nakonec se k zakončení po dlouhé kombinaci dostal Michal Vondrka, jeho pokus ale mířil těsně nad.
     
    18:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak toto byla perfektně mířená střela v podání JIŘÍHO ONDRÁČKA! Ten svým přízemním zakončením od modré čáry zcela překvapil brankáře soupeře, který měl kompletně zakrytý výhled.
    18:33 Jiří ONDRÁČEK - 0:2
     
    19:32
    Beranům se podařilo vyhrát buly v útočném pásmu, po mnoha přihrávka ale přichází o kotouč, díky čemuž se opět nedostali k ani jedné střele, kterých v dnešním zápase mají opravdu málo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    Během první dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou dvou branek, které obě padly za záda Libora Kašíka. V prvním případě se prosadil Jan Štencel, v tom druhém, minutu a půl před koncem, Jiří Ondráček. Stav skóre dobře zobrazuje i dnešní výkon domácího celku a obecné rozložení sil na ledě, jelikož během první dvacetiminutovky měli jasně navrch hráči z jihu Čech.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Po úvodním hvizdu získali kotouč domácí Berani, kteří se ihned vrhají do útoku. Ke střele se dostal Patriks Zabusovs, jeho pokus ale skončil po teči zcela mimo bránu.
     
    21:43
    Hráči Motoru se jen horkotěžko dostávají z tlaku ševců. Kvůli tomu už museli dvakrát vyhodit kotouč až na zakázané uvolnění. Na druhé straně se dostal k zakončení opět Zabusovs. Jeho pokus z blízky ale ani tentokrát nevyšel.
     
    22:25
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., krosček).
     
    22:45
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak toto byla naprosto učebnicová kombinace, která téměř okamžitě ukončuje oslabení domácího celku. Na jejím konci stál ZDENĚK DOLEŽAL, který už jenom zakončoval do zcela prázdné brány. Jeho střelou do pravého horní růžku navíc nedal brankáři nejmenší šanci na úspěšný zákrok. Asistence: Martin Hanzl a Jindřich Abdul.
    22:45 Zdeněk DOLEŽAL - 0:3
     
    23:44
    Ani už přes třetí obdrženou branku tlak ševců nezmírňuje, spíše naopak. Nyní se díky tomu dostal k nebezpečné střele Jakub Ferenc, ani jeho pokus ale neprošel za záda Hrachoviny.
     
    24:43
    Tak přece jenom se podařilo Motoru se osvobodit, z čehož rovnou vzešla jedovatá střela. Tentokrát si ale kotouč Libor Kašík pohlídal a čtvrtou branku nepřipustil.
     
    25:04
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Martin Beránek.
     
    25:08
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byla střela jako hrom, do které se pořádně opřel DANIEL GAZDA! Ten se po vyhraném buly dostal ke kotouči u modré čáry, z které okamžitě zakončoval přímo do sítě hostů. Asistence: Robert Mamčics a Patriks Zabusovs.
    25:08 Daniel GAZDA - 1:3
     
    26:07
    Po první vstřelené brance Beranům naprosto ztuhly nohy, díky čemuž se drží už téměř minutu v útoku hráči Motoru. Zlínská defenziva ale zatím neumožnila žádnému z protihráčů se dostat do nějaké nebezpečné pozice pro zakončení.
     
    27:06
    Obětavě se do střely nyní položil Ondřej Němec. Ten tak zabránil Miroslavu Holcovi zakončovat z velmi nebezpečné situace. K odraženému puku se navíc dostává jeden z obránců domácích.
     
    28:05
    Motoru se nyní podařilo se usadit v útočném pásmu. Využívá toho Roman Vráblík, který ale svou metelicí od pravého kruhu našel pouze lapačku Libora Kašíka.
     
    29:04
    Karty se nám postupně obrací a i Beranům se podařilo zamknout svého soupeře před vlastní bránou. Opět ale žlutomodré zradil příliš velký počet přihrávek, které končí ztrátou puku.
     
    30:03
    Po vhazovaní před Dominikem Hrachovinou se dostal ke střele od levého kruhu Oscar Flynn, k jeho smůle ale trefil jednoho ze svých spoluhráčů. O moc lépe si nevedl ani Jiří Suhrada, který trefil hůl jednoho z obránců.
     
    31:02
    Po osvobození se dostal díky svým hbitým nohám k zakončení Martin Hanzl. Jeho střela z poměrně velkého úhlu ale nakonec skončila na boční síti brány.
     
    32:01
    Po zisku kotouče při souboji za bránou se v útoku můžou zdržet domácí, díky čemuž se dostal k zakončení Pavel Sedláček. Jeho střela ale mířila pouze na betony brankáře.
     
    33:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak toto měl MARTIN HANZL opravdu lehké. Po kličce za bránou jednoho z jeho spoluhráčů dostal přihrávku přímo na hůl, když stál nikým nehlídaný před brankovištěm. Následné zakončení do prázdné brány mu už nedělalo nejmenší problém. Asistence: Jan Štencel.
    33:06 Martin HANZL - 1:4
     
    34:00
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady bleskurychlou odpověď a to z dílny PAVLA KUBIŠE. Toho po souboji v rohu kluziště našel přímo v prostoru mezi kruhy Antonín Honejsek. Jeho následná prudká střela proletěla vše, co měla v cestě. Asistence: Antonín Honejsek.
    34:00 Pavel KUBIŠ - 2:4
     
    34:59
    Tak toto byla obrovská šance pro Jiřího Novotného, který se dostal do úniku dva na jednoho. Ten se rozhodl, že zkusí vyzrát na Libora Kašíka kličkou, ten se však nenechal rozhodit a schoval kotouč pod lapačku.
     
    35:43
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Petr Šenkeřík – 2 min., podrážení).
     
    36:52
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jiří Novotný – 2 min., podrážení).
     
    37:51
    Tak toto byla obrovská šance, do které se dostal při přesilovce pět na tři Vladimír Michasjonok. Ten měl velice blízko, k poslání kotouče do branky poté, co brankáři Hrachovinovi propadl mezi betony. Nakonec u puku ale byla o něco málo dříve hůl jednoho z obránců.
     
    38:50
    Beranům se nepodařilo využít více jak tříminutovou početní výhodu, která je mohla zásadně přiblížit vyrovnání. Po jejím konci se navíc musí téměř ihned stáhnout do obraného pásma, kde čelí ofenzívě soupeře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:18.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou čtyř gólů, které si oba celky rozdělily rovným dílem. Berani vzali vstup do třetiny opravdu hodně energeticky, díky čemuž drželi svého soupeře v konstantním tlaku. Poté ale přišlo vyloučení právě z řad domácího celku, které hráči Motoru náležitě potrestali. Ani přesto ale ševci nepolevili a pokračovali dále v obrovském tlaku. To se jim nakonec odměnilo rovnou dvěma brankami. I přesto ale ztrácí stále dvě branky, stejně jako na konci minulého dějství.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Na úvodním buly získal kotouč Pavel Sedláček, díky čemuž se rovnou dostal ke střele Zdeněk Okál. Letící kotouč ale zastavil svým tělem jeden z obránců.
     
    41:43
    Ani Libor Kašík nezůstává bez zákroku. Tentokrát musel jeden vytáhnout, aby zastavil střelu z hole Romana Vráblíka. K odraženému kotouči se jako první dostal hokejista z řad ševců.
     
    42:42
    Do útoku se hnal Alexandre Mallet. Tvrdým, ale čistým hitem ho na modré čáře zastavil Martin Bučko. Díky tomu se tak jeho spoluhráči můžou opět vrátit k bráně Kašíka.
     
    43:41
    Jakub Ferenc musel pod tlakem vyhodit kotouč z obranného pásma. Měl ale štěstí, že kotouč tečoval jeden z hráčů soupeře, jinak by se určitě pískalo zakázané uvolnění.
     
    44:40
    Na druhé straně se pokusil o podobný kousek jeden z obránců Motoru, jeho pokus ale nakonec skončil přerušením hry, takže se bude vhazovat po levici Dominika Hrachoviny. Zde souboj o puk vyhrál Miroslav Holec.
     
    45:39
    O opětovný návrat do útočné části kluziště se chtěl zasloužit Alexandre Mallet. Jeden z jeho spoluhráčů byl ale nepozorný a přejel modrou čáru o něco dříve, než jmenovaný hráč.
     
    46:38
    Beranům se podařilo usadit před bránou hostů. Toho využívá Oscar Flynn, který pálí z prostoru mezi kruhy. Před svatyní stálo ale příliš mnoho těl na to, aby se puk dostal až k brankáři.
     
    47:37
    Zpoza vlastní brány zakládá další akci domácích Ondřej Němec. Právě on se o pár vteřin dostal ke střele od pravého kruhu. I přesto, že tento pokus nebyl vůbec špatný, do brány Hrachoviny se nedostal.
     
    48:36
    Na vhazování v obranném pásmu Českých Budějovic byl úspěšnějším hráčem Petr Šenkeřík. Do velké příležitosti se o pár chvil později dostal Michal Vondrka, který využil špatné rozehrávky domácích.
     
    49:35
    Nyní jsou zamknutí ve vlastním pásmu naopak ševci, kteří musí čelit jedné střele za druhou. Právě ta, která vzešla z hole Miroslava Holce, skončila na vyrážečce Kašíka.
     
    50:34
    Daniel Gazda se pokusil o zpětnou přihrávku ve vlastním obranném pásmu. Kotouč ale nakonec skončil na holi jednoho z útočníků, kteří okamžitě pálí. Jeho střela ale skončila vysoko nad bránou.
     
    51:33
    Daniel Gazda se pokusil najet na přihrávku pro Jiřího Suhradu. Byl ale moc chamtivý a nevšiml si, že už je oběma nohama za modrou čárou.
     
    52:07
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Vladimir Michasjonok – 2 min., hákování).
     
    53:06
    Uběhla téměř minuta z početní výhody Motoru a paradoxně více střel vyslali na bránu právě ševci. O tu poslední se postaral Patriks Zabusovs, kterou však zastavuje brankář svými betony.
     
    54:05
    Hra v oslabení očividně svědčí domácímu celku více, než v plném počtu. Až nyní musel brankář Beranů zasahovat proti střele, kterou vyslal Jakub Valský.
     
    55:04
    Do konce zbývá méně jak pět minut a domácím začíná pořádně zatékat do bruslí. Snaží se ale negativní výsledek zápasu odvrátit, seč jim síly stačí. Nyní se o to pokusil Patriks Zabusovs po křižné přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů.
     
    56:03
    Dlouhou přihrávkou se nyní pokusil najít jednoho ze svých spoluhráčů Roberts Mamčics. Kotouč ale nakonec našel pouze hůl jednoho z obránců, od které se odráží do hlediště.
     
    56:19
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    56:19
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Toto je branka, která s největší pravděpodobností rozhoduje dnešní utkání. Postaral se o ní MILAN GULAŠ, který získal kotouč po vyhraném buly v obranném pásmu. Na poslední chvíli se ještě pokusil kotouč zastavit Gazda, ani on ale neodvrátil gól do prázdné brány. Asistence: Petr Šenkeřík a Lukáš Pech.
    56:29 Milan GULAŠ - 2:5
     
    57:28
    Po páté vstřelené brance se hráči Motoru stáhli do vlastního pásma. Nyní se díky tomu dostávají domácí k velkému počtu střel, ani to jim ale zatím nestačilo na vstřelení branky.
     
    58:27
    Danielu Gazdovi se podařilo získat kotouč ve středním pásmu. Po následné přihrávce ale přišel z důvodu špatného zpracování o puk Lukáš Vopelka.
     
    59:26
    Berani se pokusili o založení jednoho z posledních útoků v dnešním utkání. K jejich smůle ale pozorný sudí odpískává ofsajd. Na následném buly navíc vyhrávají puk hosté.
     
    Konec zápasu.
     
    Během posledního dějství jsme viděli pouze jeden gól, a to ten do brány Beranů. Díky tomu se tak zásadně nevyplatil žlutomodrým risk hry bez brankáře. Ani poměrně bojovný výkon ševců v poslední třetině domácím ovoce nepřinesl a výhru si tak odváží celek z jihu Čech.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:59:57)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 26. Gazda (Mamčics, Zabusovs), 34. Kubiš (Honejsek) – 16. Štencel (M. Hanzl, M. Beránek), 19. J. Ondráček (Štencel, Vráblík), 23. Z. Doležal (M. Hanzl, Abdul), 34. M. Hanzl (Štencel), 57. Gulaš (Šenkeřík, Pech)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, T. Hanousek – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš (C), P. Sedláček (A), Vopelka – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – O. Flynn, R. Veselý, Fryšara.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Šenkeřík, Piskáček (A), Bindulis, Bučko, Štencel, Vráblík, Remta – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, J. Novotný, Z. Doležal – Vondrka, M. Hanzl, Valský – M. Beránek, J. Ondráček, Karabáček.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Ganger, Rampír

    Diváci: 1000
    thejrc.org