Vel. Meziříčí – Žďár n/S 3:5 (kon.) | Cheb – Kobra 3:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Písek 7:3 (kon.)
Val. Meziříčí – Kopřivnice 3:0 (kon.) | Opava – Nový Jičín 4:3 (2:1 po s.n.) | SHK Hodonín – Kometa Brno B 3:0 (kon.)
Děčín – Letňany 3:5 (kon.) | Mostečtí Lvi – Bílina 13:3 (kon.) | Nová Paka – Hronov 6:5 (po pr.)
Dvůr Králové n. L. – Jablonec n/N 6:1 (kon.) | Příbram – Tábor 4:2 (kon.) | Řisuty – Klatovy 2:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
7:3 (2:0, 3:3, 2:0)
IHC Králové Písek
Středa 22.12.2021, 18:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • 2. liga skupina Jih (ČR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrý středeční podvečer, z havlíčkobrodské Kotliny, kde budeme svědky 25. kola druhé ligy skupiny Jih. O velmi cenné body si to rozdají BK Havlíčkův Brod a IHC Králové Písek. Utkání začíná v 18:00, přeji krásnou sportovní podívanou.
     
    BK Havlíčkův Brod
    Celek z Kotliny aktuálně okupuje pátou pozici se ziskem 31 bodů. Na vytoužené play off ztrácí čtyři body. Havlíčkův Brod se v sezoně prezentuje kolísavými výkony, nezaznamenal převratnou šňůru výher nebo porážek. Bruslaři v důležitých utkání doplácejí na neproměňování šancí a občas na nedisciplinovanost.

    V posledních kolech Havlíčkův Brod moc nezáří, když z pěti utkání posbíral čtyři body. Řečí čísel, je z toho jedna výhra a bod za remízu po šedesáti minutách. Bruslaři mají tedy před vánoční přestávkou jasný úkol, vyhrát.
     
    IHC Králové Písek
    Jihočeský celek je ve skupině Jih poslední se ziskem šestnácti bodů, což z něj dělá druhý nejhorší tým celé druhé ligy. Písek poznal slast z vítězství v pěti případech. Králové hrají s mladým celkem atraktivní hokej, kterému chybí potřebná kvalita, ovšem vše dohání dravostí a dobrým pohybem. Písek má na čem stavět a v sezoně prohnal nejednoho soupeře.

    V posledních pěti utkání si Králové nedošli pro žádné body. Jihočeši odehráli dva vyrovnané zápasy, ale jejich soupeř vstřelil pokaždé o branku či dvě víc. Navíc Jihočeši doplácejí na vysoký počet inkasovaných gólů, pokud budou chtít v Kotlině uspět, musí tenhle atribut zlepšit.
     
    Vzájemná utkání v letošní sezoně
    Havlíčkův Brod i Písek čeká čtvrté měření sil v rozehraném ročníku. Lepší bilanci má celek z Vysočiny, který si podmanil dvě utkání. Ovšem jediná výhra proti Bruslařům se Králům podařila na výbornou, neboť na domácím ledě uspěli v poměru 6:0. Pro Havlíčkobrodské to je nejvyšší porážka v sezoně.

    Uvidíme, s čím přijde nový trenér Jihočechů – Milan Filipi, který je třetí trenér píseckých hráčů. Králové nebudou favorité, ale už je čas, aby přetrhli pětizápasovou šňůru nezdarů. Povede se jim to proti Havlíčkovu Brodu, to můžete sledovat s námi.

    Výsledky ve vzájemných bitvách
    Písek – Havlíčkův Brod 4:8
    Havlíčkův Brod – Písek 5:4
    Písek – Havlíčkův Brod 6:0
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Kliment (A), Kutlvašr, Čermák, Zvěřina, Nepokoj, Kerber, J. Ludvík – Košťál, Čejka, Bulín – Holenda, Mlynář, Voříšek – Tecl, T. Ludvík (A), Kuchta (C) – Petržilka, Semirád, Pártl.
    Trenér: Michal Konečný

    IHC Králové Písek: Kříž (Buchta) – Dvořák, Tampier, Dudáček, Dosek, Novák, Turek – L. Volf (C), Čížek, Bednařík, Masopust, Matějček, Januška, J. Volf, Brož, Šuhaj, Novotný, Janoch.
    Trenér: Milan Filipi.

    Rozhodčí: Martin Maťašovský – Jan Kleprlík, Jaroslav Štěrba
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Hosté vyhráli vhazování, hnali se do pásma, ale Chaloupek nemusel zasahovat. Kliment poté získal puk, se kterým se probojoval před Kříže. Gólman Písku nemusel řešit závar před brankou.
     
    01:28
    Havlíčkobrodští mají více ze hry, kombinují s kotoučem, ale střely létají jen ze stran, což neznamená výrazné nebezpečí pro gólmana soupeře.
     
    02:12
    Marcel Dvořák vybojoval kotouč v levém rohu, prohodil si obránce a dostal se do zakončení. Pokus na levou tyč vyrazil Chaloupek betonem!
     
    03:18
    Dobrá příležitost Bruslařů, do které se dostal Jan Bulín, ten ale z prostorů kruhu trefil připraveného Kříže.
     
    03:40
    Matěj Novotný se dostal do samostatného nájezdu, rozpohyboval si Ondřeje Chaloupka, ale domácí brankář jeho pokus lapil lapačkou. Důležitý zákrok gólmana!
     
    04:29
    Havlíčkův Brod vstřelil branku, ale rozhodčí přerušil hru a rozpažil. Puk zdá se skončil přesně na čáře!
     
    05:18
    Petr Kuchta chtěl překvapit maskovanou oporu Jihočechů, ale jeho pokus skončil na obránci Písku.
     
    05:52
    Závar před hostující svatyní nedokázal využít Vojtěch Holenda, který bekhendem trefil blok. Havlíčkobrodští svého soka výrazně přehrávají.
     
    07:46
    Oba celky si vyměnily útočné akce, ale ani jedna nevedla ke gólové radosti. Následně Kříž zalehl puk daleko od své branky.
     
    08:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí využívají tlak k první brance! Tomáš Mlynář vyhrál vhazování na Martina Nepokoje, který našel mezi čárkami LUBOŠE VOŘÍŠKA. Zkušený útočník zamířil a pověsil kus pryže do levého horního rohu! Asistence: Martin Nepokoj a Tomáš Mlynář.
     
    08:29
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (J. Ludvík – 2 min., podrážení).
     
    09:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se prosazují ve vlastním oslabení a dostávají se do trháku! Jakub Semirád našel krásným pasem JAKUBA PETRŽILKU, který přebruslil obránce a krásným bekhendovým zakončením nedal Křížovi šanci! Asistence: Jakub Semirád a Pavel Zvěřina.
     
    11:09
    Stanislav Dosek vypálil nepříjemný kotouč z pravého kruhu, který vyrazil Chaloupek před sebe. K volnému kotouči se nikdo nedostal.
     
    12:36
    David Košťál měl na holi třetí gól svého celku, ale z bekhendového zakončení neuspěl. Richard Kříž na poslední chvíli stihl natlačit k levé tyči beton!
     
    13:45
    Stanislav Dosek zasekl u levého kruhu, zkusil nahrát na svého spoluhráče, ale nakonec zvolil střelu. Jeho pokus byl vytlučený blokem.
     
    14:43
    Petr Kuchta dostal nahrávku na levý kruh, odkud rychle vystřelil, ale Kříž dokázal na tenhle pokus reagovat.
     
    15:15
    Na druhé straně se musel vyznamenat i Ondřej Chaloupek, který před sebou měl tři hráče, a tak kotouč vyrazil lapačkou před sebe. K dorážce se nikdo nedostal!
     
    16:15
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Bednařík – 2 min., podrážení).
     
    16:36
    David Košťál nahrával krosem na volného Jakuba Čejku, tomu kotouč přeskočil na posední chvíli čepel. Domácí tedy musí začít s novou kombinací.
     
    17:47
    Bruslaři jsou v pásmu, ale jdou daleko od sebe, čehož využívá soupeř k rozebírání protihráčů. Havlíčkobrodským se přesilovka moc nedaří.
     
    18:13
    Martin Nepokoj se hlásil o přihrávku na modré, kterou posléze obdržel, jenže ta byla nepřesná. Zadák domácího celku nahodil kus pryže do pravého rohu.
     
    19:30
    Obrana domácího souboru kontroluje hru na vlastní polovině kluziště.
     
    19:57
    Havlíčkobrodští se chtěli dostal křižnou nahrávkou za obranu Písku, ale to se jim nepodařilo. První třetina další branku nenabídne.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která patřila Havlíčkovu Brodu. Bruslaři v první dvacetiminutovce dali dvě branky, kterými určili ráz zápasu. Jihočeši měli několik kontrů, ale ani jeden z nich nepřinesl snížení. Druhá část začne přibližně v 18:44.

    Střely po první třetině: 17:7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:12
    Oba týmy se na začátku druhé části hledají převážně v kombinaci.
     
    21:41
    Písek právě vstřelil branku!
    Jihočeši na startu druhé části snižují! Rychlé přečíslení táhla dvojice František Janoška s LUKÁŠEM BEDNAŘÍKEM! Druhý jmenovaný chladnokrevně zakončil k levé tyči! Asistence: František Januška a Stanislav Dosek.
     
    22:59
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (L. Volf – 2 min., podrážení).
     
    23:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté odpovídají na branku soupeře v přesilové hře! JAN BULÍN se dostal k volnému kotouči u levé tyče, který posléze zasunul pod gólmana soupeře! Asistence: Jakub Čejka a David Košťál.
     
    25:38
    Hvalíčkův Brod mohl jít poprvé v zápase do tříbrankového vedení. Marek Tecl vyzval Petra Kuchtu, ten netrefil odkrytý kout Křížovy svatyně!
     
    26:37
    Tomáš Ludvík chtěl vybojovat kus černé pryže. To se mu bohužel nepovedlo, kotouč skončil mezi přítomnými diváky.
     
    27:19
    Ondřej Chaloupek teď předvedl práci s holí, když nahrál na modrou čáru Janu Bulínovi. Ten nezpracoval rychlý puk, je z toho zakázané uvolnění.
     
    28:04
    Bruslaři zamkli svého soka před brankou, z čehož mohl těžit Jakub Petržilka. Útočník vypůjčený z Kolína nedokázal trefit puk mezi tři tyče.
     
    28:36
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Bednařík – 2 min., hákování).
     
    28:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí tým využívá druhou přesilovku v utkání a jde do výrazného vedení! Luboš Voříšek nahrál mezi čárky PETRU KUCHTOVI, který efektivní ranou rozvlnil síť! Asistence: Luboš Voříšek.
     
    29:16
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Pártl – 2 min., podrážení).
     
    30:21
    Jeden z hostujících hráčů vyslal projektil od modré čáry, Ondřej Chaloupek jej přidržel v lapačce. Navíc u zadního mantinelu leží jeden hráč Písku.
     
    30:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři podruhé v utkání dávají gól v oslabení! Luboš Voříšek vyzval MARTINA NEPOKOJE. Ten z první šance trefil tyč, ale z dorážky byl úspěšný! Asistence: Liboš Voříšek a Tomáš Mlynář.
     
    33:27
    Písek právě vstřelil branku!
    Jihočeši se prosazují podruhé v utkání! Ondřej Chaloupek teď nezachytil puk přes clonu STANISLAVA DOSKA, který snižuje na rozdíl tří tref! Asistence: Jan Turek a Lukáš Volf.
     
    34:06
    Písek právě vstřelil branku!
    Písek zlepšenou hrou se dostává na dostřel! JAKUB ČÍŽEK stál dobře u pravé tyče a nedal domácímu gólmanovi šanci na zákrok! Asistence: Lukáš Bednařík.
     
    35:39
    Jakub Čejka se prezentoval dobrým projektilem přes obránce. Puk skončil o pár čísel nad levou šibenicí.
     
    37:06
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Dosek – 2 min., podrážení).
     
    37:35
    Luboš Voříšek dostal nabito na levý kruh. Měl před sebou odkrytou klec, kterou sice trefil, ale Kříž stihl natáhnout do dráhy střely pravý beton.
     
    38:47
    Jan Turek se dostal k odraženému kotouči na levém kruhu. Jeho bombu vychytal Chaloupek levým betonem.
     
    39:10
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Janoch – 2 min., podrážení).
     
    39:52
    Tomáš Mlynář chystal puk před branku, ale kotouč byl ztečovaný a Kříž si málem srazil puk za brankovou čáru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla pořádné gólové hody, když jsme viděli tři branky na každé straně. Havlíčkobrodští šli do výrazného vedení, ale Jihočeši zlepšenou hrou se dostali do zápasu. Uvidíme, co nabídne závěrečná třetina.

    Střely na branku (celkem): 16:14 (33:21)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:39
    Michal Kliment se proháčkoval z vlastního pásma, až před Kříže, který musel zasahovat. Gólman Písku vyrazil přízemní pokus pravým betonem.
     
    42:51
    Jihočeši se pokusili o zrychlení hry, jenže je z toho zakázané uvolnění, vhazovat se bude před Křížem.
     
    44:06
    Oba celky jsou teď v souhře hodně nepřesné, což škodí kvalitě rozehraného utkání.
     
    45:11
    Jan Janoch se probil do slibné příležitosti, ovšem pokus mu nevyšel. puk mu sjel v poslední chvíli z čepele.
     
    45:43
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Nepokoj – 2 min., hrubost).
     
    45:43
    Ondřej Chaloupek byl nepříjemně sražen, to se nelíbilo Martinu Nepokojovi, který počastoval svého soupeře několika krosčeky.
     
    46:07
    Písku se nepodařila vyhrát bule, takže Jihočeši usí začínat ze středního pásma. Bruslaři odehráli první sekundy na výbornou.
     
    46:47
    Martin Matějček zavařil domácí obraně, ovšem Ondřeje Chaloupka nedokázal prostřelit.
     
    47:56
    Martin Nepokoj se zapojil po trestu do hry, a hned vytvořil protiútok. Na konci celé akce oslovil Petra Kuchtu, kapitán Havlíčkova Brodu se na kotouč nedostal.
     
    49:20
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (L. Volf – 2 min., podrážení).
     
    49:20
    Dnešní utkání 25. kola sleduje 223 diváků.
     
    49:45
    Roman Čermák vyslal od modré prudkou ránu zápěstím, která skončila v lapačce gólmana Písku.
     
    50:35
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Holenda.
     
    51:14
    Ačkoliv je na ledě více prostoru, tak ani jeden z týmů nedokáže nabídnuté příležitosti využít. Kombinace vázne.
     
    51:55
    Lukáš Volf se opřel do kotouče, co mohl, ale Chaloupka ranou k levé tyči nepřekonal. Naopak, domácí brankář zastavil projektil v rukavici.
     
    52:31
    Jakub Čížek dobrým úmyslem hledal svého spoluhráče, ale rychlý puk sbírá ve své výstroji gólman Havlíčkova Brodu.
     
    53:38
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek (Turek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:31
    Písečtí se dostali do zajímavého přečíslení tři na jednoho, ale hra je přerušená, neboť branka vypadla ze svého postavení.
     
    55:32
    Ondřej Chaloupek si zahrál se svými spoluhráči, kteří si pomocí gólmana pomohli v rozehrávce. Písek nepříjemně napadal, takže to byla vítaná pomoc.
     
    56:36
    Richard Kříž se pomalu hlásí o střídání, tak uvidíme, zda Jihočeši půjdou do šesti!
     
    57:06
    Králové doslova drtí Bruslaře v obranném pásmu, Kříž stále v brance.
     
    57:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí tým definitivně potvrzuje dnešní vítězství! Jan Bulín byl s kotoučem v levém rohu kluziště, odkud nahrál před branku na DAVIDA KOŠŤÁLA. Ten měl dostatek času, aby zamířil a prostřelil Kříže k pravé tyči! Asistence: Jan Bulín a Jakub Čejka.
     
    58:17
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:17
    Hosté jdou do šesti.
     
    58:17
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (T. Ludvík – 2 min., držení)
     
    58:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři přidávají v oslabení už třetí gól a celkově sedmý! JAKUB PERTŽILKA se zmocnil kotouče, v rychlostním souboji předčil svého soka a trefil přesně! Bez asistence.
     
    59:55
    Poslední střídaní nabídla hokej na branku Ondřeje Chaloupka, který udržel hosty na uzdě.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina dlouho nabídlo vyrovnanou partii, oba celky měly své šance, ovšem ujmuly se projektily Havlíčkova Brodu. Bruslaři v samém závěru přidali dvě trefy a rozhodli o třech bodech. Písek se prezentoval zlepšenou hrou, ale ke gólu se nedostal.

    Zajímavé utkání je minulostí, roli favorita splnili hráči z Vysočiny, kteří vyhráli 7:3. Jihočeši po první třetině zlepšili hru a díky tomu, se dostali do utkání. Havlíčkův Brod dokázal na trefy soupeře vždycky reagovat. Za povšimnutí stojí to, že domácí výběr vstřelil tři braky ve vlastním oslabení.

    Střely ve třetí části (celkem): 9:13 (42:34)
     
    Dnes je to z havlíčkobrodské Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám krásné prožití vánočních svátků. Brzy se těším na počtenou. (20:49:38)

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 9. Voříšek (Nepokoj, Mlynář), 10. Petržilka (Semirád, Zvěřina), 24. Bulín (Čejka, Košťál), 29. Kuchta (Voříšek), 31. Nepokoj (Voříšek, Mlynář), 58. Košťál (Bulín, Čejka), 59. Petržilka – 22. Bednařík (Januška, Dosek), 34. Dosek (Turek, L. Volf), 35. Čížek (Bednařík)


    BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Kliment (A), Kutlvašr, Čermák, Zvěřina, Nepokoj, Kerber, J. Ludvík – Košťál, Čejka, Bulín – Holenda, Mlynář, Voříšek – Tecl, T. Ludvík (A), Kuchta (C) – Petržilka, Semirád, Pártl.
    Trenér: Michal Konečný

    IHC Králové Písek: Kříž (Buchta) – Dvořák, Tampier, Dudáček, Dosek, Novák, Turek – L. Volf (C), Čížek, Bednařík, Masopust, Matějček, Januška, J. Volf, Brož, Šuhaj, Novotný, Janoch.
    Trenér: Milan Filipi

    Rozhodčí: Martin Maťašovský – Jan Kleprlík, Jaroslav Štěrba

    Diváci: 223
    thejrc.org