Zlín – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (3:2 po s.n.)
Pardubice – Vítkovice 2:3 (1:3 po s.n.) | Třinec – Kometa Brno 3:2 (2:1 po s.n.) | Kladno – Litvínov 3:2 (po pr.)
konec
Berani Zlín
2:5 (0:3, 0:1, 2:1)
Mountfield HK
Neděle 26.12.2021, 15:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (18:00:08)
     
    Poslední třetinu vyhrál domácí celek, ani to mu ale nepřineslo tak potřebnou výhru. Díky tomu si tak odváží tři body domů Mountfield, který momentálně navyšuje svůj náskok na třetí celek. Během posledních minut byl aktivnějším celkem ze začátku Zlín. Po páté obdržené brance se ale psychika domácích hráčů zlomila, což se podepsalo i na výkonech v závěru třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    V závěrečných vteřinách se už příliš nepouští do hry ani domácí celek, který se hlavně snaží, si udržet kotouč na svých holích. Po velice špatné přihrávce se jim ale ani toto nakonec nedaří.
     
    58:38
    S největší pravděpodobností si z dnešního zápasu odvezou tři body hráči z Čech, což si velice dobře uvědomují i fanoušci hostů na tribunách, kteří už začínají s oslavami.
     
    57:39
    V útočném pásmu se podařilo získat kotouč opět Jiřímu Karafiátovi. Poté se ale rozhlídl a zjistil, že všichni jeho spoluhráči jeli střídat, takže neměl moc komu nahrát.
     
    56:40
    Do konce utkání zbývá něco málo přes tři minuty, což si hosté velice dobře uvědomují, jelikož momentálně hrají spíše tak na půl plynu. Díky tomu se dostal k poměrně nebezpečné dorážce Jiří Karafiát.
     
    55:41
    Díky velice dobré kličce se mohl do samostatného úniku dostat Jakub Orsava. Jeho následné počínání ale nakonec bylo zastavené jedním z dotírajících obránců.
     
    54:42
    Žlutomodrým se podařilo vyhrát buly ve vlastním pásmu, na následné nahození byl ale Lukáš Vopelka příliš pomalý a píská se tak zakázané uvolnění. Na následném vhazování získávají kotouč hráči z Hradce Králové.
     
    53:43
    Z velkého úhlu se pokusil o zakončení Daniel Gazda. Jeho pokus ale skončil pouze v boční síti svatyně. Kotouč si ale rychle uzmul zpět a akce jeho mančaftu tak může nadále pokračovat.
    52:44 Pavel KUBIŠ - 2:5
     
    52:44
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je bleskurychlá odpověď, o kzterou se postaral PAVEL KUBIŠ. Stejně jako při první brance ševců zakončoval po obdržené křižné přihrávce do zcela prázdné branky. Asistence: Daniel Gazda.
     
    52:10
    Berani se v posledních minutách dostávali čím dál tím více do útočného pásma. Již pátá obdržená branka je ale očividně poměrně zaskočila.
    51:11 Radek PILAŘ - 1:5
     
    51:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak toto je velká chyba zlínské obrany, které využívá RADEK PILAŘ. Po špatné rozehrávce se dostal do úniku jeden na jednoho, ze kterého zakončil přesně k levé tyči.
     
    50:12
    Svým zákrokem si vůbec nebyl jistý Daniel Huf a to zcela oprávněně, kotouč se mu totiž nakonec vykutálel z výstroje. K jeho štěstí ale nakonec skončil vedle brány.
     
    49:13
    Na vhazování po pravici Daniela Hufa se dostal ke kotouči Antonín Honejsek. Jeho spoluhráči se díky tomu vydávají vstříc bráně soupeře, kde ale ztrácí kotouč po souboji u mantinelu.
     
    48:14
    Hradec po obdržené brance nelení a ihned se dostává před bránu ševců. Využívá toho Jordann Perret, který zakončoval od modré čáry. Na jeho střelu měl ale brankář čistý výhled a připisuje si tak další zákrok.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 48. Michasjonok (M. Novotný), 53. Kubiš (Gazda) – 12. Oksanen (Šalda, McCormack), 14. Lalancette (Lamper), 20. Kevin Klíma (Orsava, McCormack), 23. Smoleňák (Oksanen, Blain), 52. R. Pilař


    Berani Zlín: Kašík (21. Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, M. Novotný – Kubiš (C), Honejsek, Mallet – Zabusovs, R. Veselý, Michasjonok – Frömel, P. Sedláček (A), Vopelka – O. Flynn, Karafiát, Fryšara.
    Trenér: Luboš Jenáček

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack – Smoleňák (C), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Lamper, Lev (A), Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Orsava – Štohanzl.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Pešina, Pilný – Hynek, Ganger
    ocianews.com