Chabarovsk – Petrohrad 3:2 (kon.) | Vladivostok – Nižněkamsk 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Ufa 3:2 (po pr.)
Barys – Jekatěrinburg 3:2 (2:1 po s.n.) | Kazaň – Magnitogorsk 4:3 (po pr.) | N.Novgorod – Spartak Moskva 1:3 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
SKA Petrohrad
Pondělí 27.12.2021, 10:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše, děkuji vám za pozornost a někdy zase na počtenou! (12:32:50)
     
    Česká stopa

    David Tomášek (CHA) – 0+1, 5 střel, čas na ledě 16:11
    Radan Lenc (CHA) – 0+1, 2 střely, čas na ledě 16:29
    Patrik Bartošák (CHA) – náhradní gólman
    Chabarovsk urval historickou výhru!
     
    Chabarovsk v souboji s Petrohradem přepsal historii

    Domácí vstoupili do utkání nebojácně, když velkého favorita zaskočili střeleckou aktivitou. Petrohrad se rozehrával postupně a při šancích Burdasova s Bardakovem narážel na zeď jménem Alikin. Lídrovi Západní konference pomohla až přesilovka, kterou proměnila jeho největší hvězda Andrej Kuzmenko. Jeho radost však už po necelých sto sekundách zmrazil Gleb Zyrjanov, jenž vyrovnal v závěru třetiny.

    Ani po přestávce Chabarovsk nepolevil a petrohradské defenzivě několikrát zatopil. Své šance měli třeba Archipov, Grebenščikov nebo Butuzov. To už bylo v době, kdy si Petrohrad vzal ztracené vedení zpět. Galimov ještě předtím trefil tyč, ale závar měl za následek přesilovku, kterou přetavil v gól Anton Burdasov. A zatímco hosté byli v přesilovkách stoprocentní, domácí tu svoji neproměnili. Ve třetí části tak museli dohánět nepatrnou ztrátu.

    A to se povedlo i s vítězným přídavkem. V 54. minutě totiž při brejku srovnal Alexandr Gorškov, který překonal brankáře střelou z nulového úhlu, a v čase 54:22 při početní převaze rozjásal publikum i Sergej Těreščenko. Těsný náskok Chabarovsk udržel až do konce a poprvé v historii KHL porazil Petrohrad už v základní hrací době.
     
    Střely na branku: 32:29 (12:8, 15:9, 5:12).
     
    Diváci: 500 (omezený počet).
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Petrohrad dobýval chabarovskou branku! Velký závar měl vyvrcholit střelou poslední naděje a málem se tak stalo. Na odražený puk však měli štěstí domácí a v poslední vteřině ho odpálili z pásma ven. Chabarovsk poráží Petrohrad v základní hrací době poprvé v historii KHL!
     
    59:26
    Střelu z nouze Jevgenij Alikin vykopl do rohu kluziště. Posledních 34 sekund!
     
    58:52
    Chabarovsk přenesl těžiště hry na druhou stranu.
     
    58:47
    V pravém kruhu stojící Anton Burdasov po kolmé nahrávce provětral Alikinovu lapačku. Od času 58:12 hrají hosté power-play a před důležitým buly si vyžádali oddechový čas.
     
    58:03
    Krátce poté, co hlasatel ohlásil poslední dvě minuty základní hrací doby, se v palebné pozici objevil Zachar Bardakov. Zprava mířil na zadní tyč, kterou o pár čísel minul.
     
    57:15
    Diagonální přihrávkou se hosté do pásma nedostali, přitom už je začíná tlačit bota.
     
    55:54
    Obratem povzbuzeni domácí roztáhli hru doprava a Dmitri Nikolajev měl najednou plné ruce práce.
     
    54:22
    Time-out pro Chabarovsk.
    54:22 Sergej TĚREŠČENKO - 3:2
     
    54:22
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Obrat je na světě! K využití přesilovky Chabarovsku stačilo jen osm sekund. A podíl na tom má i česká dvojice. Puk putoval po trase Lenc – Tomášek – SERGEJ TĚREŠČENKO a posledně jmenovaný z pozice levého beka prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Dobrou práci přitom odvedl i clonící Grebenščikov, který držel pozici až do poslední chvíle – 3:2. Asistence: David Tomášek a Radan Lenc.
     
    54:14
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Mat Robinson – 2 min., podrážení).
    53:30 Alexandr GORŠKOV - 2:2

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 19. Zyrjanov (Gizdatullin, Byčkov), 54. A. Gorškov (V. Butuzov), 55. S. Těreščenko (Tomášek, Lenc) – 18. Kuzmenko (N. Gusev, M. Lehtonen), 30. Burdasov (Kuzmenko, N. Gusev)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Bartošák, Jevgrafov) – S. Těreščenko, R. Pedan, Volgin (A), Byčkov, Znacharenko, Pivcakin – Grebenščikov, Tomášek, Lenc – A. Gorškov, Nikolišin, V. Butuzov (A) – Archipov, Šarov, Fajzullin (C) – Ljubimov, Gizdatullin, Zyrjanov – Gopijenko.
    Trenér: Michail Kravec.

    SKA Petrohrad: D. Nikolajev (Lars Johansson, Samonov) – Fantenberg, N. Sedov, M. Lehtonen, M. Robinson (A), Kamalov, Soljannikov, Pylenkov – Kuzmenko, Bardakov, Burdasov (C) – N. Gusev (A), M. Vorobjov, Danila Moisejev – E. Galimov, L. Komarov, Ketov – K. Marčenko, Cicjura, Alexandr Volkov.
    Trenér: Valerij Bragin.

    Rozhodčí: Sergejev, Soin – Lazarev, Šalagin

    Diváci: 500
    ocianews.com