Chabarovsk – Petrohrad 3:2 (kon.) | Vladivostok – Nižněkamsk 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Ufa 3:2 (po pr.)
Barys – Jekatěrinburg 3:2 (2:1 po s.n.) | Kazaň – Magnitogorsk 4:3 (po pr.) | N.Novgorod – Spartak Moskva 1:3 (kon.)
po prodl.
Ak Bars Kazaň
4:3 (1:1, 0:0, 2:2 - 1:0)
Metallurg Magnitogorsk
Pondělí 27.12.2021, 17:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z mé strany vše. Přeji příjemně užitý pondělní večer! (19:40:57)
     
    Československá stopa:
    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku – 35:15 (10:8, 12:4, 11:3 – 2:0)
    Zblokované střely – 8:21
    Vyhraná vhazování – 34:31
    Trestné minuty – 4:6
    Hity – 8:4
     
    Hokejisté Kazaně dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející duel s Magnitogorskem. Ještě necelé čtyři minuty před koncem prohrávali 1:3, nakonec ale vítězí 4:3 v prodloužení!

    Po vyrovnané první třetině, po níž platil stav 1:1, převzala domácí Kazaň iniciativu, ale ve druhé části se skóre neměnilo a ve třetí naopak Metallurg vytěžil z minima maximum. Ve 45. minutě totiž brankář Biljalov propustil do své svatyně střelu obránce Alexeje Makljukova a když po ráně stejného hráče tečoval puk do brankové síťky Josh Currie vypadalo to už s Ak Bars hodně špatně. Domácí se ale nesložili. Tři minuty před koncem jim vykřesal naději kontaktním zásahem Ilja Safonov a při hře bez gólmana srovnal 64 sekund před sirénou Pär Lindholm. V prodloužení pak velký obrat Tatarů završil Ilja Safonov, který k němu přispěl hattrickem.
     
    Konec zápasu.
    61:46 Ilja SAFONOV - 4:3
     
    61:46
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí v prodloužení dokonávají velký obrat! Hrdinou zápasu je ILJA SAFONOV, který završuje hattrick. Domácí útočník vypálil od modré čáry. Letící puk tečoval jeden z bránících hráčů a Olkinoura nestačil na změnu trajektorie adekvátně reagovat – 4:3. Asistence: Kirill Petrov a Jason Demers.
     
    60:44
    Kagarlickij se zleva natlačil do bekhendového zakončení. Olkinoura zasáhl levým ramenem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina byla hodně dramatická. Hosté nejprve odskočili na dvougólový rozdíl, ovšem Kazaňští dokázali v závěru vyrovnat. Do prodloužení duel poslal 64 sekund před koncem Pär Lindholm.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    58:56 Pär LINDHOLM - 3:3
     
    58:56
    Kazaň vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Dmitrij Kagarlickij přebral na modré čáře puk od Kampfera, podél levého mantinelu se s ním vydal dopředu a bekhendem ho nahodil do brankoviště. Tam se snažil o teč PÄR LINDHOLM, ale byl to bránící Chabarov, od jehož brusle se kotouč odrazil za záda brankáře Olkinoury – 3:3. Asistence: Dmitrij Kagarlickij a Steven Kampfer.
     
    58:44
    Ano, branka Kazaně je prázdná!
     
    58:44
    Teď se ale hosté dopustili zakázaného uvolnění a to je ideální příležitost k odvolání gólmana. Kazaň si bere oddechový čas.
     
    58:10
    Domácí zatím hrají v pěti. Biljalov zůstává v brance.
    56:49 Ilja SAFONOV - 2:3
     
    56:49
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí ještě vykřesávají naději na zvrat! Olkinoura nejprve levým betonem vykopl puk po střele od modré čáry. Nápor Kazaně však pokračoval. Danis Zaripov poslal z pravé strany kotouč do předbrankového prostoru, kde do jeho pasu šikovně nastavil hůl ILJA SAFONOV, jenž puk tečoval za záda Olkinoury – 2:3. Asistence: Danis Zaripov a Steven Kampfer.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 6. Safonov, 57. Safonov (Zaripov, Kampfer), 59. P. Lindholm (Kagarlickij, Kampfer), 62. Safonov (K. Petrov, Demers) – 8. Maillet (Goldobin, Leipsic), 45. Makljukov (Čibisov), 55. Currie (Makljukov, Čibisov)


    Ak Bars Kazaň: T. Biljalov (I. Bobkov) – Kampfer, Chenkel, Demers, Barberio, Adamčuk, D. Žuravljov, Rukavišnikov – Kovalenko, Arťom Galimov, Dyňak – K. Petrov, Weal, Tarasov – P. Lindholm, M. Gluchov (A), Kagarlickij – Zaripov (C), Safonov, Lukojanov (A) – Katělevskij.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Moisejev) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, I. Nikolajev, M. Grigorjev, J. Chabarov – Čibisov, Currie (A), Korostěljov – Goldobin, Maillet, Leipsic – M. Karpov, Zernov, S. Košelev – Nikoncev (A), A. Několenko, Akolzin.

    Rozhodčí: Gašilov, Naumov – Golovljov, Strelcov

    Diváci: 4707
    thejrc.org