Rusko – Švédsko 3:6 (kon.) | Česko – Kanada cz 3:6 (kon.) | USA – Slovensko 3:2 (kon.)
Rakousko – Finsko 1:7 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 4:2 (kon.)
konec
Rakousko
1:7 (0:2, 1:2, 0:3)
Finsko
Pondělí 27.12.2021, 20:00 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V Edmontonu ještě zazněla finská hymna a to je z dnešního zápasu už opravdu všechno. Já vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase někdy u hokeje na počtenou, nejlépe u dalšího zápasu českých juniorů, kteří dnes v noci od 1:00 vyzvou Německo. (22:32:39)
     
    Nejlepšími hráči obou týmů byli vyhlášeni Sebastian Wraneschitz za Rakousko a Ville Koivunen za Finsko.
     
    Junioři Finska vítězí i ve druhém zápase skupiny A v Edmontonu. Po Německu porážejí zaslouženě Rakousko 7:1. Jejich převahu symbolizuje jak výsledek, tak i vysoká střelecká převaha 48:9. Rakušané si nevytvořili téměř žádné šance a svůj jediný gól vstřelilo v přesilovce 4 na 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:04
    Finové i v závěrečné minutě zápasu dál tlačí. Wraneschitz musel likvidovat střelu Vira.
     
    58:05
    Kalle Väisänen si nabruslil na střed útočného pásma a střelou do protipohybu přinutil Wraneschitze k zákroku.
     
    56:56
    Ville Koivunen mířící na hattrick teď bude pálit z každé pozice, ve své poslední šanci ale minul.
     
    55:53
    Kapanen se snažil prokličkovat přes obránce Sablattinga. Tenmu v tom ale dobrým pohybem těla na poslední chvíli zabránil.
    54:13 Brad LAMBERT - 1:7
     
    54:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak se gólově prosazuje i třetí člen dnešní finské nejnebezpečnější formace BRAD LAMBERT, který využil špatné rozehrávky rakouského brankáře Wraneschitze. Tomu puk sjel z hole přímo k forčekujícímu finskému útočníkovi, který na oplátku trefil prostor mezi jeho betony. Bez asistence.
     
    53:58
    Oskar Maier se postaral o první rakouskou střelu po delší době. Jatkola si s ní však bez problému poradil.
     
    51:54
    Rakušané se ve třetí třetině zatím dostali k jediné střele a nevypadá to, že by to mělo být lepší. Finové je vůbec nepouštějí do útočného pásma, natož k šancím.
    50:25 Topi NIEMELÄ - 1:6
     
    50:25
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesná dělovka v podání obránce TOPIHO NIEMELY zapadla do pravého horního růžku Wraneschitzovy branky a Finové tak dávají svůj šestý gól. Asistence: Joel Määttä a Petteri Nurmi.
    48:40 Ville KOIVUNEN - 1:5
     
    48:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jeden z nejaktivnějších finských hráčů VILLE KOIVUNEN přidává svůj druhý gól. Dokázal před Wraneschitzem najít puk po Lambertově nahození a v pádu bekhendem ho poslal do odkryté části rakouské branky. Asistence: Brad Lambert a Aleksi Heimosalmi.
     
    47:46
    Velký závar před Wraneschitzovou brankou málem skončil gólem v jeho síti. Na hranici brankoviště doráželi Lambert s Järventiem, z druhé vlny pak od modré sjel obránce Puutio. Rakušané však odolali.
     
    46:27
    Finové v plném počtu.
    Marken.cz

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 26. Urbanek (Auer, Thaler) – 4. Koivunen (Lambert, S. Helenius), 19. S. Helenius (Koivunen), 25. Simontaival (J. Määttä, Aho), 27. Väisänen (Aho, Päivärinta), 49. Koivunen (Lambert, Heimosalmi), 51. T. Niemelä (J. Määttä, Nurmi), 55. Lambert


    Rakousko: Wraneschitz (L. Sommer) – Sablattnig, Urbanek (A), Reinbacher, Tialler, Hörl, Necesany, Mitrovic, Lindner, Erne – Kasper (C), Rohrer, Thaler (A) – Mathias Böhm, Rappold, Tschurnig – Auer, Hengelmüller, Maier – Geifes, van Ee.
    Trenér: Pewal

    Finsko: Jatkola (Blomqvist) – T. Niemelä (A), Nurmi, Puutio (A), Heimosalmi, Rafkin, Viro, Aho – R. Hirvonen (C), Simontaival, J. Määttä – R. Järventie, O. Kapanen, Kemell – S. Helenius, Koivunen, Lambert – Mäenpää, Väisänen, Päivärinta – Karvinen.
    Trenér: Pennanen

    Rozhodčí: Hennessey (USA), MacPhee (CAN) – Niittyla (FIN), Rey (USA)

    Diváci: 1901
    thejrc.org