Mountfield HK – Třinec 5:1 (kon.) | K. Vary – Kladno 6:4 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:3 (kon.)
Motor ČB – Plzeň 4:2 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:5 (kon.) | Liberec – Zlín 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
HC Oceláři Třinec
Úterý 28.12.2021, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:41
    Navíc podle nových pravidel dochází k zpětnému udělení signalizovaného faulu pro hosty. David Musil (TRI) tak jde ven za hákování a Hradci dobíhá přesilovka 5 na 3. Ta se promění na klasickou 5 na 4 po 48 sekundách. Domácí berou oddechový čas.
     
    51:29
    Martin Růžička (TRI) ale snahu Ocelářů snížit devalvuje. Po souboji v oblouku útočného pásma hostí krosčekoval Pavlíka a dostává dvě minuty. Jenže to není všechno! Průchod emocím posléze dal Tomáš Marcinko (TRI), od rozhodčího Úlehly dostal dvojku za nesportovní chování a je z toho 1:03 4 na 3 pro domácí!
     
    50:32
    Michael Gaspar (MHK) jde podruhé na trestnou. Důvodem je střet s jedním z třineckých hráčů, který byl klasifikován jako napadení.
     
    41:10
    Michael Gaspar (MHK) je prvním vyloučeným Hradce až ve 42. minutě. Ve středním pásmu podrazil Draveckého a už míří na trestnou.
     
    33:07
    Tomáš Marcinko (TRI) teď Třinci moc nepomohl. V útočném pásmu zbytečně zahákoval Pavlíka u mantinelu a obdrží dvě minuty. Po komerční přestávce rozehrají Lvi třetí přesilovou hru.
     
    27:16
    Vladimír Dravecký (TRI) hasil rozjetý hradecký brejk zahákováním Pavlíka a jako druhý třinecký hráč putuje na trestnou lavici.
     
    22:11
    První vyloučení duelu přicházi po 22 minutách a 11 sekundách. Roman Szturc (TRI) dostává dvě minuty za podrážení.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 24. Lev (Blain), 27. Lev (Šalda, Oksanen), 32. Smoleňák (Oksanen, McCormack), 53. Oksanen (Lev, Smoleňák), 56. Nedomlel (Štohanzl, Perret) – 43. Martin Růžička (Kundrátek)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack – Smoleňák (C), Lalancette, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Lamper, Lev (A), Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Orsava – Štohanzl.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – Daňo, Marcinko (A), Martin Růžička (A) – O. Šedivý, R. Szturc, Ramik – Hrehorčák, Jobánek, Dravecký (C) – Christov, Matěj, Kofroň.
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Šír, Úlehla – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 1 000
    thejrc.org