Čerepovec – Viťaz 2:3 (po pr.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 3:4 (kon.) | Jokerit – Kunlun 7:1 (kon.)
Soči – Čeljabinsk 2:4 (kon.) | Riga – Omsk 3:4 (po pr.)
po prodl.
Severstal Čerepovec
2:3 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Úterý 28.12.2021, 17:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (19:38:39)
     
    Československá stopa v utkání:

    Adam Liška (CER) – 0+0, 0 střel na bránu, 2 vyhraná buly ze 2 (100 % úspěšnost), čas na ledě 15:20
     
    Střely na bránu za celý zápas:

    Severstal Čerepovec – 28
    HC Viťaz Moskevská oblast – 25
     
    Zápas mezi Čerepovcem a Viťazem tak končí výhrou Podolsku 3:2 v prodloužení. Hosté vedli od 11. minuty až do času 52:35, kdy vyrovnal ranou z mezikruží Joonas Nättinen, který poslal utkání do prodloužení. V tom skóroval Miro Aaltonen, jenž rozhodl o tom, že bonusový bodík přece jen v Ledovém dvorci nezůstane. Viťaz zapisuje překvapivou, cennou výhru. Přesto to však s jeho šancemi na účast v play-off vypadá i nadále hodně bledě. Severstal se díky bodíku posouvá na 5. místo Západní konference a vyřazovací boje by ho neměly minout.
     
    Konec zápasu.
    63:42 Miro AALTONEN - 2:3
     
    63:42
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Viťaz vítězí na ledě Čerepovce 3:2 v prodloužení! MIRO AALTONEN dostal prudký pas od Kemiläinena na pravý kruh a ostrou ranou do vzdálenějšího horního vinglu propálil Šugajeva, jenž vlastně poprvé v utkání inkasuje! Podolsk tak odveze z Čerepovce velice cenné dva body. Asistence: Valtteri Kemiläinen.
     
    63:25
    Igor Geraskin vystřelil z osy hřiště a chvilku nikdo nevěděl, kde je puk, který se poté vykutálel zpod betonů Ježova!
     
    63:05
    Buly před klecí Viťazu vyhráli hokejisté Podolsku, následně ale kotouč na útočné modré ztratil Niko Ojamäki a musí se vracet ke své kleci.
     
    62:24
    A Viťaz je hodně rád, že byl jeho gólman v brance, po levé straně šel totiž kupředu Daniil Vovčenko, jenž ale přízemní ranou na vzdálenější tyč Ježova nepřekonal!
     
    62:05
    Miro Aaltonen pálil z levé strany, ale bránu Severstalu přestřelil. Následně byla střela Vitalije Popova sražena do ochranné sítě a Ježov se vrací do klece.
     
    61:38
    Ilja Ježov opět opouští svou klec poté, co jeho spoluhráči získali hrací předmět a hrají čtyři na tři, puk má Miro Aaltonen.
     
    61:08
    Adam Liška zavezl na levé straně kotouč do útočného pásma, následně si jej vyměnil s Morozovem a pálil z vrcholu kruhů, Ježov byl pozorný.
     
    60:38
    Hokejisté Podolsku zkusili hru bez brankáře! Ve čtyřech se ale k zakončení nedostali a poté byli rádi, když soupeř vyhozením přes všechny čáry jejich opuštěnou klec minul!
     
    60:18
    Úvodní vhazování prodloužení vyhráli hokejisté Viťazu, kteří se s pukem stáhli za svou klec, následně jde po pravé straně kupředu Daniel Audette.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Začíná prodloužení.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Severstal Čerepovec – 12 (24)
    HC Viťaz Moskevská oblast – 3 (24)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 26. Pilipenko, 53. Joonas Nättinen (D. Dumbadze, Chochlov) – 11. Starkov (Malychin, D. Musin), 20. Starkov (V. Popov, Borodkin), 64. M. Aaltonen (Kemiläinen)


    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (21. Šugajev) – Press, Chochlov, Stenqvist, Timašov, N. Makejev, M. Tichonov, Čurkin – J. Morozov, Joonas Nättinen, Liška – Pilipenko, Kodola, Vovčenko – Geraskin, Jemec, D. Dumbadze – Dmitrij Moisejev, A. Alexejev, Abrosimov – M. Kazakov.
    Trenér: Andrej Razin.

    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Saprykin) – Jegor Voronkov, Kemiläinen, D. Musin, Lisovec, Borodkin, Golovkov, F. Zotov – Audette, Ojamäki, M. Aaltonen – Rasskazov, Starkov, Smolin – Šiksatdarov, V. Popov, Arkalov – N. Gončarov, Malychin, Barabanov – Urulin.
    Trenér: Jurij Babenko.

    Rozhodčí: Oskirko, Sidorenko – Berseněv, Judin
    thejrc.org