Rusko – Švýcarsko 4:2 (kon.) | Německo – Česko cz 2:1 (po pr.) | Švédsko – Slovensko 3:0 (kon.)
Švýcarsko – USA 1:0 (kont.)
kontumace
Švýcarsko
1:0
USA
Úterý 28.12.2021, 22:30 • Westerner Park Centrium, Red Deer • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kvůli dvěma pozitivním nálezům covidu-19 v týmu USA a nařízené karanténě se utkání neodehraje! Švýcarsko kontumačně vítězí 1:0. (19:08:12)
    Oficiální vyjádření IIHF.
     
    USA

    Američané se na začátku turnaje utkali se Slovenskem. A vstup do utkání se jim povedl, neboť se ve 14. minutě trefil z přesilovky Knies a o dvě minuty rovněž z početní výhody Samoškevič. Do šaten tak šlo USA ve vedení 2:0. Ve 33. minutě zvýšil vedení Slaggert a po 2. periodě to bylo už 3:0. Na začátku třetí třetiny se postaral o první branku Slováků Chromiak a právě on v 58. minutě zdramatizoval utkání druhým gólem. USA si ale poslední minutky zápasu už pohlídlo a vyhrálo těsně 3:2.
     
    Švýcarsko

    Švýcaři se v prvním utkání skupiny B utkali s Ruskem. A hned v první třetině je čekalo velice kruté představení, neboť během deseti minut obdrželi tři branky. V 19. minutě alespoň korigoval výsledek na 1:3 Biasca. Ve druhé části zápasu žádná branka nepadla. V poslední periodě si Rusové vzali zpět tříbrankové vedení, ale to nakonec opět korigoval minutu před koncem Ritzmann. Švýcarsko tak prohrálo v úvodu turnaje 2:4.
     
    V dalším zápase Mistrovství světa do 20 let se proti sobě utkají týmy Švýcarsko a USA. Tyto výběry se naposled spolu utkaly ve čtvrtfinále hokejového šampionátu v Torontu roku 2017, kdy Američané zvítězili těsně 3:2. Dnes se bude bojovat opět v Kanadě, ale tentokrát ve Westerner Park Centrium v Red Deeru. Úvodní buly je naplánováno na 22:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:30.
    Marken.cz

    Michal Raška

    Branky a nahrávky:


    Švýcarsko:
    Trenér: Marco Bayer

    USA:
    Trenér: Nate Leanman
    ocianews.com