Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 8:1 (kon.) | Košice – Michalovce 2:1 (po pr.) | Trenčín – Nové Zámky 0:0 (odl.)
Spišská N. Ves – Prešov 4:2 (kon.) | HC Slovan – Nitra 5:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 5:1 (kon.)
konec
HK Poprad
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
HKM Zvolen
sk Úterý 28.12.2021, 19:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Dobrý deň, vitajte pri sledovaní 46. kola našej najvyššej hokejovej súťaže. Pod Tatrami proti sebe o 19:00 nastúpia domáci Popradčania a hostia zo Zvolena. Pôjde o súboj tímov z hornej polovice tabuľky.

    Poprad sa priebežne nachádza na piatom mieste. Na svojom konte má 40 bodov a celkové skóre 95:72. Jeho najlepším strelcom je Patrik Svitana, ktorý v doterajom priebehu sezóny nastrieľal 11 gólov.

    Zvolen je v tabuľke druhý s priebežným ziskom 56 bodov a celkovým skóre 102:78. Najproduktívnejším strelcom Zvolena je Peter Zuzin, ktorý doposiaľ skóroval 11-krát.

    V tejto sezóe to bude tretí vzájomný zápas Popradu a Zvolena. Doposiaľ vždy tesne zvíťazil domáci tím. V polovici októbra Zvolen doma vyhral 7:6 po predĺžení a na konci novembra zase Poprad na svojom klzisku triumfoval 6:5 v riadnom hracom čase.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Tomek (Čiliak) – Brejčák, Drgoň, Rymsha, Dalhuisen, Novajovský, Ulrych, Demo, Hudec – Livingston, Skokan, Svitana – Bondra, Arniel, Ully – Bjalončík, Mlynarovič, Vandas – Petráš, Paločko, Kundrik
    Trenér: Corey Neilson

    HKM Zvolen: Rahm (Trenčan) – Hain, Kotvan, Roy, Meliško, Kubka, Hraško – Puliš, Viedenský, Zuzin – Saracino, Krieger, Leskinen – Török, Mikúš, Stupka – Csányi, Gubančok, Ďuriš
    Trenér: Peter Oremus.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:49
    Prvú lepšiu šancu tohto zápasu mali domáci hokejisti. Dostal sa do nej Livingston, ale prihrávka ho zastihla v nie úplne ideálnej pozícii. Zvolenský gólman preto puk ľahko vyrazil späť do hry.
     
    01:09
    Na opačnej strane klziska sa mohlo otvárať skóre! Puliš bol o krok pred Brejčákom, ale ten ho stíhal do poslednej možnej chvíle. Nič iné ako zakončenie priamo po ľade sme nevideli.
     
    01:40
    Pod Tatrami sa začalo vo vysokom tempe. Hra sa prelieva z jednej strany na druhú a musíme uznať, že hráči skutočne na nič nečakajú.
     
    02:23
    Stále sa hrá bez akéhokoľvek prerušenia. Oba celky preto opakovane striedajú počas hry.
     
    03:49
    Poprad dal gól!
    Prvýkrát sa v tomto zápase prerušuje až po góle! Skokan na seba naviazal celú zvolenskú defenzívu a spätnou prihrávkou popred celú bránu ponúkal puk k pravej žrdi. Tam bol úplne osamotený JAMES LIVINGSTON a poľahky zakončil do odkrytej siete. Asistencie: Dávid Skokan, Peter Ulrych.
     
    04:45
    Hostia sa okamžite po inkasovaní presunuli do ofenzívy a pokúšajú sa skóre vyrovnať. Strieľal Török a jeho spoluhráči sa pred bránkou pokúšali cloniť, no puk opečiatkoval iba mantinel.
     
    05:10
    Zvolen ešte zostal v pásme. Török sa natlačil pred bránku a chcel dorážať, ale napokon z toho bola iba menšia potýčka. Na jej konci získavajú dvojminútové tresty hosťujúci Török aj domáci Vandas
     
    05:35
    Hra štyroch proti štyrom prináša na ľade viac priestoru, ale obraz hry sa zatiaľ nemení. Oba celky sú mimoriadne aktívne a hra sa presúva z jednej strany na druhú.
     
    06:45
    Je tu prvá reklamná prestávka tohto zápasu. Po nej sa bude vhadzovať pred bránkou hostí.
     
    07:07
    Poprad mohol svoj náskok zvýšiť! Po krížnej prihrávke sa do puku na vrchole kruhu oprel Drgoň, ale jehu prudká rana skončila iba na zadnom plexiskle.
     
    07:10
    Obaja vylúčení hráči sa vracajú na ľadovú plochu. Oba celky budú pokračovať s piatimi korčuliarmi.
     
    08:30
    Zvolen sa pokúsil puk nahodiť od modrej čiary. Pred bránkou chcel ešte tečovať Krieger, ale nedostal sa k tomu. Tomek hru prerušil lapačkou.
     
    08:36
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (River Rymsha – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    09:00
    Hneď v úvode zvolenskej presilovky to strelecky skúsil Stupka, ale Tomek sa rýchlo presunul k pravej žrdi a puk vyrazil späť do hry.
     
    09:40
    Poprad najskôr vysoko napádal hosťujúcu rozhrávku, a potom sa sám zmocnil puku a aktuálne získava cenné sekundy. Bráni sa naozaj veľmi dobre.
     
    10:30
    Tene pred koncom vylúčenia tu máme aj dobrú šancu domácich v oslabení! Paločko sa s Kundrikom dostal do prečíslenia dvoch proti jednéu. Prvý menovaný na jeho konci prihrával, ale nie najpresnejšie. Kundrik nedokázal zakončiť.
     
    10:36
    Vylúčený Rymsha je späť na ľadovej ploche. Zvolenčanom nemožno uprieť snahu, ale počas presilovky bránku domáceho Tomeka výraznejšie neohrozili.
     
    11:41
    Rýchly útok Zvolena, ale bez záverečného zakončenia. Leskinen prihrával Kriegerovi, ale ten chcel ešte pomerne zbytočne prenechať puk Saracinovi. To však Popradčania nedovolili.
     
    12:18
    Na opačnej strane to strelecky skúsil Brejčák. Musíme uznať, že Poprad nezaváha a pokúša sa zakončovať z každej možnej pozície.
     
    13:16
    Zvolen mal puk na hokejách v strednom pásme, ale hostia boli na ľade už príliš dlho. Nahodili ho preto do útoku a odišli striedať.
     
    13:57
    Ďuriš sa veľmi obetavo vybral do útočného pásma. Najskôr chcel dokorčuľovať dlhý puk na zadnom mantineli, a potom ešte nekompromisne nasledoval domácu defenzívu, no neuspel ani raz.
     
    15:03
    O puk sa teraz dlhšie bojovalo pri mantineli. Napokon sa k nemu dostal Poprad a Rymsha to takmer od modrej čiary skúsil strelecky, no Zvolen puk zrazil do bezpečia mimo svojej bránky.
     
    15:18
    Pochváliť teraz musíme aj hosťujúci Zvolen. Krieger založil útočnú akciu a na jej konci to Leskinen skúsil bekhendom z ťažkého uhla. Brankára však neprekvapil.
     
    15:50
    Domácim teraz nevyšiel prechod do útočného pásma. Píska sa ofsajd a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    17:08
    Po sérii stratených pukov v stednom pásme tu máme ofsajd aj na zvolenskej strane. Hostia by určite ešte pred prestávkou radi vyrovnali. Uvidíme, či sa im to podarí.
     
    17:57
    Hostia teraz zbytočne zaváhali. Meliško stratil puk na modrej čiare a dopredu sa dostal domáci Bondra. V protiútoku bol však dobre stíhaný a napokon pálil iba tesne vedľa bránky.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny zostáva posledná minúta. Pri puku je Zvolen, ale iba pri svojej bránke. Určite sa však ešte pokúsi zaútočiť.
     
    19:33
    Poprad úplne ukážkovo vysoko forčekuje a Zvolen vôbec nepúšťa cez stredné pásmo. Všetko nasvedčuje tomu, že v tejto tretine už gól neuvidíme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina priniesla jeden presný zásah, a tak domáci tím odchádza do šatní za stavu 1:0. Musíme však zdôrazniť, že pod Tatrami sa hrá veľmi aktívny hokej. Hra sa prelieva zo strany na stranu a celky to strelecky skúšajú z každej možnej pozície. Uvidíme, či sa tempo udrží aj po zmene strán.

    Druhá tretina sa začne približne o 19:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:29
    V úvode strednej časti riadnej hracej doby začíname ofsajdom pri prechode do zvolenského útočného pásma. Vhadzovať sa bude opäť v strede klziska.
     
    21:18
    Hain chcel nahadzovať puk na zadný mantinel, ale je z toho zakázané uvoľnenie. V úvode tejto tretiny tu máme viacero nepresností.
     
    21:25
    Krátko po buly to Popradčania skúsili nahodením. Puk poskakoval popri pravej žrdi a zdalo sa, že Rahm ho nemá úplne pod kontrolou. Rozhdcovia však napokon hru prerušili.
     
    22:24
    Obrovská šanca domácich! Vandas získal puk pri mantineli a bez prípravy strieľal. Rahm jeho pokus iba vyrazil pred seba. Tam bol Mlynarovič a aj ten ihneď pálil, no opäť iba do lapačky zvolenského brankára.
     
    23:14
    Domáci River Rymsha už druhýkrát v tomto zápase vyhodil puk na tribúnu a dostáva ďalší dvojminútový trest.
     
    23:31
    Poprad začína svoje oslabenie vyhodením puku cez všetky čiary. Zvolen bude musieť začínať od svojej bránky.
     
    23:52
    Puliš sa dostal k puku v útočnom pásme a skúsil to aj strelecky. Dokážať sa pokúšal Zuzin, ale Tomek mal betón na ľade a puk vytlačil do bezpečia.
     
    24:19
    Zvolen to opäť skúsil strelecky. Od modrej čiary pálil Roy, ale jeho strelu nikto netečoval. Tomek mal výborný výhľad a puk mu letel priamo na stred bránky.
     
    25:04
    Presilovka hostí sa končí. Peter Krieger dostáva dvojminútový trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    25:14
    Domáci Rymsha sa vracia na ľadovú plochu. Pre Poprad sa začína skrátená presilovka.
     
    25:36
    Poprad dal gól!
    Domáci po krátkej dobe využívajú početnú prevahu. Na modrej čiare sa do puku prudko oprel ADAM DRGOŇ a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Patrik Svitana.
     
    26:00
    Vylúčený Krieger sa medzičasom vrátil do hry. Zvolen pod Tatrami prehráva už o dva góly a stále sa bráni.
     
    26:58
    Poprad rozohráva spoza svojej bránky a oba tímy popri tom striedajú. Zvolen sa snaží získať puk, ale zatiaľ márne.
     
    27:17
    Poprad dal gól!
    Domáci tím opäť zvyšuje svoj náskok. Stalo sa tak po celkom nenápadnej strele PETRA NOVAJOVSKÉHO. Ten strieľal zápästím a puk zavesil priamo pod hornú žrď. Asistencia: Dávid Bondra.
     
    27:41
    Na opačnej strane chcel gólovo odpovedať Juraj Mikúš. Skúšal to po prihrávke Töröka a mieril do hornej časti bránky, ale Tomek puk vyrazil.
     
    28:48
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Peter Hraško – 2 min., podrazenie).
     
    29:09
    V úvode oslabenia mal Zvolen pred vlastnou bránkou zjavné problémy, ale teraz sa mu puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary.
     
    30:18
    Poprad spálil obrovskú presilovkovú šancu. Rymsha pálil z čistej pozície z ľavého kruhu, ale opečiatkoval iba konštrukciu bránky.
     
    30:48
    Vylúčený Hraško sa vracia na ľadovú plochu. Zvolen oslabovku ustál, ale hostí to rozhodne stálo množstvo síl.
     
    31:34
    Veľkú šancu spálili aj hostia. Puliš pálil z vnútornej hranice kruhu, ale trafil iba hornú žrď.
     
    32:26
    Ďalšia skvelá príležitosť hostí. Puliš posunul puk pred bránku, kde z jazdy zakončoval Krieger, ale iba do lapačky Tomeka.
     
    32:57
    Poprad sa pokúša prejsť do útoku, ale Zvolen ho teraz nepúšťa cez stredné pásmo. Hostia zvyujú svoju aktivitu, aj keď na skóre sa to zatiaľ neprejavilo.
     
    34:10
    Domáci využili zlú rozhrávku hostí. Vandas ťahal puk po ľavom krídle a chcel strieľať, ale obetavý obranca jeho pokus zrazil do bezpečia.
     
    35:17
    Kundrik sa vyrútil do zakončenia medzi kruhmi. Puk si chvíľu podržal a potom strieľal, ale opečiatkoval iba zadný mantinel.
     
    36:14
    Poprad dal gól!
    Nedáš – dostaneš. Saracino trafil žrď a z následného protiútoku Zvolen inkasuje. COLE ULLY bol na konci prečíslenia dvoch proti jednému a s prehľadom zakončoval do odkrytej bránky. Prihrával mu a asitenciu si pripísal Dávid Bondra.
     
    37:18
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Dávid Skokan – 2 min., hrubosť).
     
    37:26
    Poprad sa bude brániť v trojici! Tak toto je pre Zvolen veľká výzva. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za sekanie aj Brejčák.
     
    38:05
    Zvolen dal gól!
    Je znížené! MAREK VIEDENSKÝ využil obrovský priestor na ľade a ostal úplne nepovšimnutý pri pravej žrdi. Tam sa odrazil puk po predchádzajúcej strele a Viedenský už iba zakončoval do odkrytej siete. Asistencia: Oldrich Kotvan.
     
    38:20
    Skokan sa vrátil na ľad, ale Brejčák ešte na trestnej lavici zostáva. Poprad sa aj naďalej bráni.
     
    38:40
    Hostia sa stále veľmi aktívne snažia. K bránke sa natlačil Saracino, ale neuspel. Zvolen je po strelenom góle mimoriadne aktívny.
     
    39:26
    Vylúčený Brejčák sa vracia na ľadovú plochu. Poprad sa v druhej časti presilovky ubránil, ale šance Zvolenčanov vôbec neboli na zahodenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina bola jasne pod taktovkou domácich Popradčanov. Strelili tri góly a zdalo sa, že majú ľahko nakročené k víťazstvu, ale v samom závere periódy si to skomplikovali dvomi vylúčeniami a inkasovali. Pre Zvolen sa tak pred prestávkou rozhorela symbolická iskrička nádeje. Uvidíme, či sa hosťom v tretej tretine podarí nadviazať na bojovný výkon.

    Tretia tretina sa začne približne o 20:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Zmena v bránke hostí. Rahm ostáva na striedačke, na jeho miesto nastupuje Adam Trenčan.
     
    41:12
    Poprad sa výborne bráni. Viedenský sa naťahoval po dlhom puku, ale pred bránkou bol rýchlejší domáci obranca a žiadne zakončenie nedovolil.
     
    41:57
    O puk sa bojovalo pri zvolenskej bránke, ale Trenčan zasahovať nemusel. Puk skončil iba na sieti a rozhodcovia hru prerušili.
     
    42:15
    Trenčan urobil veľkú chybu. Chcel pomôcť s rozohrávkou, ale prihral iba súperovi. Pred bránkou zakončoval Petráš, no gólman sa stihol vrátiť a svoje zaváhanie napravil.
     
    42:35
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Marek Hudec – 2 min., podrazenie).
     
    43:10
    Dobrá strela hostí. Z ľavého kruhu pálil Saracino a nemyslel to vôbec zle, ale Tomek včas vytiahol svoju lapačku.
     
    43:52
    Zuzin dostal puk pri pravom mantineli. Ihneď sa presunul dopredu a skúšal to strelecky, ale Tomek puk videl a hru prerušil.
     
    44:35
    Vylúčený Hudec sa vracia späť na ľadovú plochu. Zvolen prišiel o dobrú šancu na to, aby sa ešte viac priblížil súperovi.
     
    44:47
    Zakázané uvoľnenie domáceho Popradu. Vhadzovať sa bude pred gólmanom Tomekom.
     
    45:20
    Poprad sa dostal do pásma a skúsil to aj strelecky. Pálil Ully, ale bránku minul. Puk opečiatkoval iba zadný mantinel.
     
    45:41
    Svitana ponúkal prihrávku priamo na hokejku. Pred bránku sa s pukom presunul Livingston, ale bol tesne stíhaný a nebolo z toho zakončenie.
     
    47:24
    Poprad má puk na hokejke pri vlastnej bránke a pokúša sa rozohrať. Hostia síce napádajú, ale nevedia sa dostať do dobrého zakončenia.
     
    48:20
    Poprad iba nahadzuje puk na zadný mantinel. V týchto chvľach nevidíme žiadne presné strelecké pokusy.
     
    48:55
    Trenčan môže byť pomerne pokojný, jeho defenzíva teraz Poprad do zakončenia nepúšťa. Hra sa dlhšie neprerušuje.
     
    50:01
    Poprad dal gól!
    Domáci pridávajú piaty gól. Bjalončík najskôr zakončoval bekhendom. S tým si Trenčan podaril, ale hru nedokázal prerušiť. SAMUEL MLYNAROVIČ však puk pozorne sledoval a pretlačil ho za rankára. Asistencie: Peter Bjalončík, Patrik Svitana.
     
    50:44
    Nasleduje krátka reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať pred popradskou bránkou.
     
    51:50
    Zakázané uvoľnenie Zvolenčanov znamená, že buly bude tentokrát pred Trenčanom.
     
    52:29
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (River Rymsha – 2 min., sekanie).
     
    52:50
    Poprad v úvode svojho oslabenia vytlačil puk do strednej tretiny. Domáci hokejisti sa zatiaľ bránia dobre.
     
    53:28
    Bjalončík vybojoval puk a pokúsil sa ho dostať aj do útoku, ale v šprintérskom súboji neuspel. Poprad získal niekoľko sekúnd k dobru.
     
    53:52
    Zvolen sa predsa len vrátil do pásma. Saracino to tam skúšal po zemi, ale Tomek si všetko postrážil.
     
    54:29
    Vylúčený Rymsha sa vracia na ľadovú plochu. Zvolen nevyužil ani túto presilovku a z Popradu dnes s obrovskou pravdepodonosťou odáde bez bodov.
     
    55:28
    Poprad rozohral akciu dlhým pukom z vlastnej obrannej tretiny. Prihrávka však bola tečovaná, takže zakázané uvoľnenie z toho nie je.
     
    55:58
    Puk skončil na ochrannej sieti. Rozhodcovia hru prerušujú a nasledovať bude vhadzovanie pred hosťujúcim gólmanom Trenčanom.
     
    57:02
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Samuel Hain – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    57:31
    Popradu sa pri vlastnej presilovke podarilo puk odpáliť na zakázané uvoľnenie. Livingston na modrej čiare nezachytil prihrávku.
     
    58:10
    Tomek povyšiel k zadnému mantinelu a s rozohrávkou pomôže svojim spoluhráčom. Domáci tím má záver duelu plne pod konrolou, nikam sa nemusí ponáhľať.
     
    59:02
    Hosťujúci Hain sa vracia na ľadovú plochu. Pred nami je necelá posledná minúta tohto zápasu.
     
    Koniec zápasu.
     
    V záverečnej tretine pridal Poprad ešte jeden gól a nad Zvolenom doma víťazí presvedčivo 5:1. S týmto konštatovaním sa s vami lúčime. Ďakujeme za pozornosť. (21:19:02)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 4. Livingston (Skokan, Ulrych), 26. Drgoň (Svitana), 28. Novajovský (Bondra), 37. Ully (Bondra), 51. Mlynarovič (Bjalončík, Svitana) – 39. Viedenský (Kotvan)


    HK Poprad: Tomek (Čiliak) – Brejčák, Drgoň, Rymsha, Dalhuisen, Novajovský, Ulrych, Demo, Hudec – Livingston, Skokan, Svitana – Bondra, Arniel, Ully – Bjalončík, Mlynarovič, Vandas – Petráš, Paločko, Kundrik
    Trenér: Corey Neilson

    HKM Zvolen: Rahm (41. Trenčan) – Hain, Kotvan, Roy, Meliško, Kubka, Hraško – Puliš, Viedenský, Zuzin – Saracino, Krieger, Leskinen – Török, Mikúš, Stupka – Csányi, Gubančok, Ďuriš
    Trenér: Peter Oremus
    thejrc.org